ΕΟΔΥ : διαχείρηση επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 σε αθλητή

  Εκδόθηκε νέα οδηγία από 23/10/2020 - Εδώ....                                             Διαχείριση κρούσματος COVID-19  1 Ασυμπτωματικοί ...

 


                                           

Διαχείριση κρούσματος COVID-19 


1 Ασυμπτωματικοί αθλητές με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης
Συστήνεται απομόνωση του κρούσματος και περαιτέρω διαχείριση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Οι ασυμπτωματικοί αθλητές επανέρχονται στην αθλητική δραστηριότητα ανάλογα με τη πραγματοποίηση τεστ ως ακολούθως: 

1.1 Χωρίς τεστ με RT-PCR ρινοφαρυγγικό δείγμα μετά από 10 ημέρες από την ημέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με Covid-19 λοίμωξη 
1.2 Με ένα (1) τεστ με RT-PCR ρινοφαρυγγικό δείγμα το οποίο δεν μπορεί να ληφθεί νωρίτερα από την 7 η μέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης. 

2 Συμπτωματικοί αθλητές με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης

Συστήνεται απομόνωση του κρούσματος και περαιτέρω διαχείριση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι συμπτωματικοί αθλητές επανέρχονται στην αθλητική δραστηριότητα μόνο μετά από καρδιολογική εξέταση ανάλογα με τη πραγματοποίηση τεστ ως ακολούθως: 

2.1 Χωρίς τεστ με RT-PCR ρινοφαρυγγικό δείγμα μετά από 14 ημέρες από την ημέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης και είναι απύρετοι για μία ημέρα χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών και παρουσιάζουν πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων. 
2.2 Με ένα (1) τεστ με RT-PCR ρινοφαρυγγικό δείγμα το οποίο δεν μπορεί να ληφθεί νωρίτερα από την 10η μέρα της εργαστηριακής επιβεβαίωσης και είναι απύρετοι για μία ημέρα χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών και παρουσιάζουν πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων. 

Αν βρεθεί θετικό κρούσμα στο διοικητικό/τεχνικό/ιατρικό προσωπικό μιας ομάδας, τότε για το ίδιο το κρούσμα ακολουθούνται οι παραπάνω διαδικασίες που ισχύουν και για τους αθλητές στη διαχείριση κρούσματος. 
Σε αυτήν την περίπτωση οι αθλητές και το υπόλοιπο προσωπικό θεωρούνται προστατευμένες επαφές, εφόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας (μάσκες κλπ), εκτός αν για κάποια ειδική περίπτωση γνωματεύσει διαφορετικά ο ΕΟΔΥ. 

3 Αθλητές ή συντελεστές με προηγούμενη επιβεβαιωμένη λοίμωξη Αθλητές ή συντελεστές με επιβεβαιωμένο ιστορικό λοίμωξης Covid-19 (συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί) δύναται να φέρουν ακόμη ανενεργά συγκύτια του ιού και να δίνουν ψευδώς θετικά τεστ. 

Για αυτό το λόγο όλοι οι προηγούμενα θετικοί στον ιό αθλητές ή συντελεστές (προπονητές, διαιτητές, παράγοντες κλπ) απαλλάσσονται της υποχρέωσης να πραγματοποιούν προληπτικά περιοδικά τεστ για κορωνοϊό για διάστημα 3 μηνών από την επίσημη εργαστηριακή επιβεβαίωση με PCR τεστ ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. 

Η εξαίρεση από τα τεστ θα δίνεται από την υγειονομική επιτροπή της Αθλητικής Ομοσπονδίας ή της Διοργανώτριας Αρχής των αγώνων με βάση το ιστορικό του αθλητή το οποίο θα επιβεβαιώνεται από ιατρό και θα πρέπει να συνοδεύεται από το επίσημο αποτέλεσμα της θετικής εξέτασης PCR για Covid-19 από πιστοποιημένο εργαστήριο. 

Διαχείριση στενών μη προστατευμένων επαφών με κρούσμα Covid-19 λοίμωξης 

1 Σε όσους ήρθαν σε στενή και μη προστατευμένη επαφή με το κρούσμα συστήνεται η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση* για 10 ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

2 Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD-1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό 3 ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα, ο αγώνας αναβάλλεται. 

3 Οι τρίτες επαφές (“η επαφή της επαφής”) κρούσματος Covid-19, δεν θεωρούνται μη προστατευμένες επαφές και δεν τίθενται σε περιορισμό.
 _________________________________________ 

*Μέτρα στην αυξημένη ενεργητική επιτήρηση Οποτεδήποτε αποφασιστεί η πραγματοποίηση αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης ενός αθλητή ή μίας ομάδας τότε λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα: 

1. Η Διοίκηση του Συλλόγου ή της Ομάδας αναβάλει για όσο διάστημα διαρκεί η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση όλες τις προγραμματισμένες εξωαγωνιστικές δραστηριότητες των αθλητών (εκτός των προπονητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων). 
2. Ενημερώνονται όλοι οι αθλητές και το υπόλοιπο επιτελείο για την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών τους και των μετακινήσεων εκτός από τις απολύτως απαραίτητες για την ομάδα. 
3. Στο χώρο προπόνησης προσέρχονται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι για αυτή. 
4. Οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης αποφεύγουν τα φιλικά παιχνίδια με άλλες ομάδες για όσο διαρκεί το διάστημα αυτό. 
5. Στην προπόνηση όλοι, εκτός των αθλητών την ώρα της άσκησης, φοράνε μάσκα. 
6. Όλοι οι συμμετέχοντες στη προπόνηση (αθλητές και τεχνικό επιτελείο) αποστέλλουν κάθε πρωί στον ιατρό της Ομάδας SMS ή μήνυμα σε εφαρμογή στο οποίο αναφέρουν συνοπτικά “ΟΚ”. 
Η χρήση της συντομογραφίας γίνεται για διευκόλυνση της διαδικασίας και σημαίνει ότι είναι απύρετοι (γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση), δεν νιώθουν εξάντληση, δεν έχουν βήχα ή δύσπνοια ή συμπτώματα κρυολογήματος ή ανοσμία. 
7. Όποιος έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα παραμένει στην οικία του και ενημερώνει σχετικά τον Ιατρό του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας για αξιολόγηση των ευρημάτων.


Σε περίπτωση θετικού δείγματος την ιχνηλάτηση της ομάδας και όλων των επαφών αναλαμβάνει ο ΕΟΔΥ. 

Πηγή: ΕΟΔΥ - Γ.Γ.Α.
                         


Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,73,Απόψεις,63,Διεθνές Πρωτάθλημα,396,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,79,Νέα στον Κόσμο,261,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,8,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: ΕΟΔΥ : διαχείρηση επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 σε αθλητή
ΕΟΔΥ : διαχείρηση επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 σε αθλητή
https://1.bp.blogspot.com/-DvZOn64WfJY/XmdMeCZ6KJI/AAAAAAAAQu8/eVb8X-hYQkIuc8VhtMl7Nhcm5lzrgRYgACPcBGAYYCw/s16000/corona-virus.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-DvZOn64WfJY/XmdMeCZ6KJI/AAAAAAAAQu8/eVb8X-hYQkIuc8VhtMl7Nhcm5lzrgRYgACPcBGAYYCw/s72-c/corona-virus.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2020/10/covid-19_71.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2020/10/covid-19_71.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content