Το blog αυτό, δεν ανήκει σε επίσημη ένωση ή ομοσπονδία, δεν αποτελεί μέσο μαζικής ενημέρωσης ούτε αποσκοπεί σε αποκόμιση κέρδους, έγινε με σκοπό την επικοινωνία για την εξέλιξη του αθλήματος.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δημοσιεύσει συμμετοχές και διακρίσεις αθλητών σε διοργανώσεις του εξωτερικού, ή να καταθέσει την γνώμη του και τις απόψεις του σχετικά με το άθλημα, στέλνοντας κείμενο και φωτογραφίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) που δίνεται παρακάτω.
Διοικητικοί παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, αθλητές, φίλοι του αθλήματος και όσοι άλλοι επιθυμούν, είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να διατυπώνουν την γνώμη τους ή τις προτάσεις τους ελεύθερα χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προαπαιτούμενα ή υποχρεώσεις. Η ολοκληρωμένη και διαφανής ενημέρωση είναι δικαίωμα και ταυτόχρονα αρωγός της υγιούς ανάπτυξης του Αθλήματος.
Σχόλια:
Η συμμετοχή σας στο Blog είναι σεβαστή, αποδεκτή και απαραίτητη, έτσι μπορείτε με τον λογαριασμό σας να σχολιάσετε ελεύθερα τις αναρτήσεις και τα θέματα που δημοσιεύονται.
Το Blog φιλοξενείται από την πλατφόρμα της Google και εφαρμόζει όλους τους διεθνείς κανόνες προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων.
Παράκληση: Τα σχόλια να διατυπώνονται με σεβασμό στο ταεκβοντό, να αποφεύγονται αναφορές ή χαρακτηρισμοί που έχουν ως αποτέλεσμα την «προσβολή της προσωπικότητας».
Η συντακτική ομάδα
Επικοινωνία, Προτάσεις, Σχόλια και Παρατηρήσεις
Διαβάστε την Νομοθεσία για περιπτώσεις διαδικτυακής προσβολής της προσωπικότητας.
Σε απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου δικαιωμάτων του ανθρώπου τονίζεται πως τα κράτη οφείλουν να προβλέπουν νομοθετικά την άρση του απορρήτου για περιπτώσεις διαδικτυακής προσβολής της προσωπικότητας. Η υπόθεση εξετάστηκε υπό το πρίσμα του άρθρου 8 της ευρωπαϊκής σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπου κατοχυρώνεται το δικαίωμα του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής.
Στο προεδρικό διάταγμα 131/2003 που εκδόθηκε, για να ενσωματώσει κοινοτική οδηγία στο ελληνικό δίκαιο, προβλέπεται ότι, όταν κάποιος φορέας παρέχει σε κάποιον χρήστη χώρο για αναρτήσεις, δεν υποχρεούται σε προληπτικό έλεγχο για τις απόψεις που παρατίθενται. Η ευθύνη τους αρχίζει από τη στιγμή που ο πάροχος λάβει γνώση ότι υπάρχει περιεχόμενο αντίθετο στο νόμο. Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά με το νόμο περί Τύπου, καθώς στα παραδοσιακά μέσα λειτουργεί ο προληπτικός έλεγχος.
Ελλείψει νόμου που να ρυθμίζει τα ζητήματα λειτουργίας και τους κανόνες δεοντολογίας των blog, τα ελληνικά δικαστήρια καλούνται να κρίνουν, κάθε φορά που κάποιος θιγόμενος από περιεχόμενο blog προσφεύγει σε αυτά. Τα κυριότερα αδικήματα των blogger, όπως καταγράφονται στη δικαστική πραγματικότητα, αφορούν συνήθως συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της προσωπικότητας.
Με την 4980/2009 απόφαση το πολυμελές πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε ότι άλλο τα παραδοσιακά media -εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο- και άλλο τα blog. Τα πρώτα έχουν σκοπό την ενημέρωση, είναι μέσα ενημέρωσης. Τα blog από την άλλη έχουν σκοπό την επικοινωνία, είναι μέσα επικοινωνίας. Γι’ αυτό και απευθύνονται σε απροσδιόριστο αριθμό ατόμων και δέχονται ανώνυμα σχόλια, για τα οποία δεν έχουν ευθύνη.
Με την υπ’ αριθμ. 9/2011 γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κατσιρώδη, «οι αρμόδιες δικαστικές αρχές (εισαγγελικές, προανακριτικές, ανακριτικές κ.τ.λ.) μπορούν να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να τους γνωρίσουν τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που τελούν διάφορα εγκλήματα (εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.τ.λ.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω Διαδικτύου, χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου».
Η άποψή μας για το ζήτημα :
Όλοι έχουμε δικαίωμα στην κριτική και όλοι δικαιούμαστε να εκφράζουμε ελεύθερα τους στοχασμούς μας και να διαδίδουμε τις ιδέες μας. Τα δικά μας δικαιώματα όμως πρέπει να βρίσκουν πάντα το όριό τους στα δικαιώματα των υπολοίπων.Για το γεγονός ότι κάποιος ανώνυμος χρήστης ανάρτησε ένα προσβλητικό σχόλιο, η ευθύνη για τον διαχειριστή της ιστοσελίδας αρχίζει από την στιγμή που θα λάβει γνώση ότι υπάρχει περιεχόμενο αντίθετο στο νόμο, κυρίως δε εφόσον του ζητηθεί, να το διαγράψει σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Η αξίωση για την διαγραφή μιας συκοφαντικής ανάρτησης ή σχολίου, δεν είναι μία απαίτηση για "λογοκρισία", αλλά για συμμόρφωση προς τα ανθρώπινα δικαιώματα που θίγονται. Δεδομένου λοιπόν ότι η συκοφαντική δυσφήμηση δεν περιέχεται στο πεδίο της ελευθερίας της έκφρασης, δεν περιστέλλεται κάποια ατομική ελευθερία όταν αποσύρεται ένα συκοφαντικό κείμενο, αλλά αντίθετα διασφαλίζονται οι ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα που θίγονται.
Παρακαλούνται οι αναγνώστες, θιγόμενοι από κάποια ανάρτηση ή κάποιο σχόλιο επώνυμο ή ανώνυμο, να επικοινωνήσουν άμεσα με το blog στην διεύθυνση: greecegroup@gmail.com ζητώντας την αφαίρεση των αναρτήσεων ή των σχολίων.
Τα πνευματικά δικαιώματα:
Τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα;
Τα πνευματικά δικαιώματα είναι ένα είδος προστασίας της πατρότητας που παρέχεται σε πρωτότυπα έργα, συμπεριλαμβανομένων των λογοτεχνικών, δραματικών, μουσικών, γραφικών και οπτικοακουστικών δημιουργιών.
Τι είναι η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων;
Η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων πραγματοποιείται όταν ένα έργο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα αναπαραχθεί, διανεμηθεί, εκτελεστεί, προβληθεί δημοσίως ή χρησιμοποιηθεί σε κάποιο παράγωγο έργο χωρίς την άδεια του κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων.
Σχετικά Άρθρα του Ποινικού Κώδικα
Αρθ. 362. Δυσφήμιση
Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψη του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης.
Αρθ. 363. Συκοφαντική δυσφήμιση.
Αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών· μαζί με τη φυλάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή. Μπορεί επίσης να επιβληθεί και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κατά το άρθρο 63.
Αρθ. 364. Δυσφήμιση ανώνυμης εταιρείας.
1. Όποιος ισχυρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ή διαδίδει για ανώνυμη εταιρεία ορισμένο γεγονός που είναι σχετικό με τις επιχειρήσεις, την οικονομική κατάσταση ή γενικά τις εργασίες της ή με τα πρόσωπα που τη διοικούν ή τη διευθύνουν και που μπορεί να βλάψει την εμπιστοσύνη του κοινού στην εταιρεία και γενικά στις επιχειρήσεις της, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
2. Δεν τιμωρείται ο κατηγορούμενος αν αποδείξει την αλήθεια του γεγονότος που ισχυρίστηκε ή διέδωσε.
3. Αν ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι το γεγονός που ισχυρίστηκε ή διέδωσε είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση.
Αρθ. 366. Γενικές διατάξεις
1. Αν το γεγονός του άρθρου 362 είναι αληθινό, η πράξη μένει ατιμώρητη. Η απόδειξη όμως της αλήθειας του γεγονότος απαγορεύεται όταν αυτό αφορά αποκλειστικά σχέσεις του οικογενειακού ή του ιδιωτικού βίου που δεν θίγουν το δημόσιο συμφέρον και ο ισχυρισμός ή η διάδοση έγιναν κακόβουλα.
2. Αν στις περιπτώσεις των άρθρων 362, 363, 364 και 365 το γεγονός που ισχυρίστηκε ή διέδωσε ο υπαίτιος είναι πράξη αξιόποινη για την οποία ασκήθηκε δικαστική δίωξη αναστέλλεται η δίκη για τη δυσφήμηση έως το τέλος της ποινικής δίωξης· θεωρείται αποδεδειγμένο ότι το γεγονός που αφορά η δυσφήμηση είναι αληθινό αν η απόφαση είναι καταδικαστική και ψευδές αν η απόφαση είναι αθωωτική και στηρίζεται στο ότι δεν αποδείχτηκε ότι το πρόσωπο που έχει δυσφημισθεί τέλεσε την αξιόποινη πράξη.
3. Η απόδειξη της αλήθειας του γεγονότος που αφορά η δυσφήμηση δεν αποκλείει την τιμωρία για εξύβριση, αν από τον τρόπο που εκδηλώθηκε ή από τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκε η δυσφήμηση προκύπτει σκοπός εξύβρισης.
Άρθρα του Αστικού Κώδικα
Αρθ. 57. Δικαίωμα στην προσωπικότητα.
Όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητα του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Αν η προσβολή αναφέρεται στην προσωπικότητα προσώπου που έχει πεθάνει, το δικαίωμα αυτό έχουν ο σύζυγος, οι κατιόντες, οι ανιόντες, οι αδελφοί και οι κληρονόμοι του από διαθήκη. Αξίωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται.