Αποτελέσματα Πανευρωπαϊκού ITF στο Ταλίν Εσθονίας.

Δελτίο Τύπου ΑΟΤΕ / 29-4-2018 ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΤΑΛΙΝ! Η ελληνική εθνική ομάδα TAEKWONDO ITF ξεπέρασε κάθε προσδοκία στο Πα...


Δελτίο Τύπου ΑΟΤΕ / 29-4-2018

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΤΑΛΙΝ!

Η ελληνική εθνική ομάδα TAEKWONDO ITF ξεπέρασε κάθε προσδοκία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ταλίν, κάνοντας ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας και γενικά από την εμφάνιση του Taekwondo ITF στην Ελλάδα!

Τα 7 χρυσά, τα 5 αργυρά και τα 9 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες χθες έφεραν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης για πρώτη φορά στην ιστορία! Βέβαια υπάρχει και η τελευταία κρίσιμη ημέρα όπου θα οριστικοποιηθεί η τελική κατάταξη, αλλά σε κάθε περίπτωση η πορεία και τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες!

Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι βετεράνοι αθλητές αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν αποτελεί πρόβλημα. Ιδιαίτερα οι βετεράνοι από την Κρήτη με το χαρακτηριστικό τους στυλ εντυπωσίασαν τους θεατές. Να δούμε αναλυτικά αυτούς και αυτές που κατέκτησαν τα μετάλλια:
Α) ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Η Ελισάβετ Καλκίτσα στα Tul στην κατηγορία των δύο νταν νεανίδων. Η Ομάρ Χρυσάνθη Τζένιν στην κατηγορία-65 κιλών μικρών νεανίδων. Η Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου στην κατηγορία -55κιλων μικρών νεανίδων.

Η Ελένη Άννα Τσινίδου στην κατηγορία -40 κιλών μικρών νεανίδων, η Κωνσταντίνα Καμτσόγλου στην κατηγορία -65 κιλών μικρών νεανίδων, η Σοφία Σταυρούλα Κουτμουρίδου στην κατηγορία -52 κιλών μεγάλων νεανίδων (16-17χρονών) και ο αειθαλής βετεράνος Χριστόφορος Μποζίνης στο ατομικό αγώνισμα των ΤΕΣΤ δύναμης.

Β) ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Ο Βαγγέλης Κελεσίδης στην κατηγορία -50 κιλών στους μικρούς νέους (14-15 χρονών). Η Νικολέτα Σωτηριάδου στα +70 κιλά στην κατηγορία των μεγάλων νεανίδων. Ο Τάσος Γκορτσόπουλος στην κατηγορία- 63 κιλών (16-17 νέων), ο ακαταμάχητος βετεράνος Άρης

Παυλίδης στα +90 κιλά και ο Στέλιος Κανδηλάπτης στα -45 κιλά μικρων νέων.

Γ)ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλης στην κατηγορία των -60 κιλών μικρων νέων. Η ακατάβλητη ομάδα των βετεράνων στα τεστ δύναμης. Η ομάδα νεανίδων στα Tul. Η Άννα Μαρία Φανάρα και η Αιμιλία Δήμητρα Κτένα στα -60 κιλά μικρων νεανίδων. Ο βετεράνος Βασίλης Καλογιάννης στα -80 κιλά και ο πρωτοεμφανιζόμενος στα διεθνή σαλόνια Άγγελος Κασμενης στα -45 κιλά μικρων νέων. Επίσης, στις κατηγορίες -45 μικρων νεανίδων με την Μαρία Νετκίδου και στην κατηγορία -55 μικρων νεανίδων με την Σκουληκά.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Λεούσης δήλωσε ότι: «Για πρώτη φορά η Ελλάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κοιτάζει πλέον τη Ρωσία ισοδύναμα. Η τεράστια επιτυχία οφείλεται στην μεθοδική επιστημονική δουλειά που γίνεται στους συλλόγους της ΑΟΤΕ». Ευχαρίστησε επίσης όλους τους αθλητές που έπαιξαν σήμερα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα αισθάνθηκα υπερήφανος για την εμφάνιση σας και τα αποτελέσματα σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια». Ο έτερος προπονητής Νικήτας Μιχαλακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημερινό τελικό αποτέλεσμα, συνεχάρη έναν προς έναν τους αθλητές και τις αθλήτριες και δήλωσε ότι:« Ο στόχος ξεπεράστηκε. Η Ελλάδα απέδειξε ότι με συστηματική προσπάθεια είναι ικανή για το αδύνατο!».

Την πρώτη μέρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος,

Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιώργος Λαζαρίδης στα Tul στο δεύτερο νταν Ανδρών, η Ελένη Τσαταλμπασίδου στο τέταρτο νταν Γυναικών και ο Πάνος Ντόβας στο τέταρτο νταν Ανδρών. Επίσης, η Άννα Μαρία Κηπουρού στο ατομικό Γυναικών στις εναέριες τεχνικές, η γυναικεία ομάδα στις εναέριες τεχνικές και ο Γιώργος Λαζάρου στην κατηγορία βετεράνων Silver. 

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν ο Στάθης Γραφανάκης στην κατηγορία Silver στο πρώτο νταν των Tul, ο Χριστόφορος Μποζίνης στην κατηγορία silver των tul στα 4 νταν, ο Γιώργος Πυνηρτζής στην κατηγορία gold των tul στα 4 νταν και η εθνική ομάδα των ανδρών στις ειδικές τεχνικές. 

Την δεύτερη ημέρα,  11 συνολικά μετάλλια, 5 χρυσά, 1 αργυρό και τα 5 χάλκινα μετάλλια.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν τρεις γυναίκες και δύο άνδρες. Πιο συγκεκριμένα οι τρεις γυναίκες ήταν η Κυριακή Πασχαλίδου στα -62 κιλά, η Μαρία Λεκατσά στα - 72 κιλά και η Μαρία Κούσα στα -77 κιλά γυναικών. Οι «χρυσοί» άνδρες ήταν ο Στέλιος Μαρίνης στην κατηγορία του πρώτου νταν στα Τup των εφήβων και ο Αχιλλέας Μπάντης στα -57κιλά ανδρών 

Η Παρθένα Μανωλούδη στην κατηγορία +77κιλα γυναικών μετά από έναν αγώνα θρίλερ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. 

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Γιαλαμάς στα -92 κιλά ανδρών, ο Τάσος Σαλαγκούδης στα +92 κιλά ανδρών. Επίσης, η Σοφία Μπαγιατζίδου στα -57 κιλά γυναικών η Μαριάνθη Στεφανίδου στα -67 κιλά γυναικών και η Παγώνα Παπαδοπούλου στα -52 γυναικών.

ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ TAEKWON-DO ITF! ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ

Η Εθνική ομάδα κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη, με μία βαθμολογία που είχε ασήμαντη διαφορά από την δεύτερη Ουκρανία. Ο στόχος που είχαν θέσει οι προπονητές για 15 χρυσά μετάλλια ξεπεράστηκε και στις λεπτομέρειες κρίθηκε η δεύτερη θέση. Αυτό όμως δείχνει ότι το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών είναι πλέον τέτοιο, που η δεύτερη θέση αποτελεί εφικτό στόχο στο μέλλον! Στην αυλαία του πρωταθλήματος η Άννα Αρχίποβα κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -55κιλών στην ηλικία 14-15 ετών. Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι ομάδες Ανδρών και Γυναικών στις μάχες σε τελικούς για γερά νεύρα που κρίθηκαν στην παράταση. Επίσης ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο Πέτρος Βασιλείου που πήρε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία -52 κιλών μεγάλων εφήβων. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι δυο ομάδες νεανίδων (μικρές και μεγάλες) στις μάχες όπως και οι έφηβοι. Η Παρασκευή Τσελέκογλου στα -70 κιλά, η Θεανώ Ξαγοραράκη στα -70 στις μάχες μεγάλων νεανίδων. Επίσης, ο Δημήτρης Χρήστος Κυριάκου στα -70 κιλά, ο Θανάσης Βενετόπουλος στα -75 κιλά, ο Παναγιώτης Καρβούνης στα -57 κιλά όπως και ο Γρηγόρης Τεμπερεκίδης και ο Φώτης Κουτσουρίδης στα -52 κιλά. Όλοι στην κατηγορία των μεγάλων εφήβων. 

Ο εθνικός προπονητής Φώτης Φωτιάδης δήλωσε υπερήφανος που ήταν σε μια τέτοια αποστολή που πλησίασε στο όνειρο της δεύτερης θέσης ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «με μεθοδική προπόνηση τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο». Ο Νικήτας Μιχαλακόπουλος συνεχάρη όλα τα παιδιά για το εκπληκτικό αποτέλεσμα που έγραψε ιστορία και έδωσε ραντεβού την επόμενη χρονιά για την υπέρβαση. Χαρακτηριστικά δήλωσε «όλοι οι στόχοι πραγματοποιούνται με μεθοδική προετοιμασία και τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο».Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρέας Τάρας χαρακτήρισε φανταστική την εμφάνιση των αθλητών και τόνισε «τίποτα δεν είναι τυχαίο μπορεί να αγγίξαμε το όνειρο αλλά την επόμενη φορά θα γίνει πραγματικότητα».

* Η αποστολή της εθνικής ομάδας επιστρέφει την Τρίτη 1 η Μαϊου στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,691,Ελληνικό Πρωτάθλημα,144,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,91,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,7,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,23,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Αποτελέσματα Πανευρωπαϊκού ITF στο Ταλίν Εσθονίας.
Αποτελέσματα Πανευρωπαϊκού ITF στο Ταλίν Εσθονίας.
https://3.bp.blogspot.com/-bBQoJVkU0rg/WuavHDZA1SI/AAAAAAAAOsE/nn1LV3ErIM4Xqu_ThE-JCFohs3sK8sViACLcBGAs/s640/TALIN%2BOMADIKI.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-bBQoJVkU0rg/WuavHDZA1SI/AAAAAAAAOsE/nn1LV3ErIM4Xqu_ThE-JCFohs3sK8sViACLcBGAs/s72-c/TALIN%2BOMADIKI.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2018/04/itf_30.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2018/04/itf_30.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content