Συνέντευξη Τύπου Υφυπουργού και γγΑ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός παραχώρησαν συν...

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκαν στο έργο του υπουργείου τους τέσσερις αυτούς μήνες.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: 


«Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας σήμερα. Κλείνει ένας πρώτος κύκλος δραστηριοτήτων της ΓΓΑ και θεωρήσαμε ότι είναι καθήκον μας να σας ενημερώσουμε για ότι έχει συμβεί το τελευταίο αυτό διάστημα.

Το πρώτο που θέλω να πω είναι να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες, υπηρεσιακούς και μη, οι οποίοι έχουν εργαστεί με κόπο, με αυταπάρνηση και με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος αυτή την πρώτη χρονική περίοδο. Η ΓΓΑ διαθέτει ένα εξαιρετικό δυναμικό, το οποίο μπορεί να αποδώσει ακόμα περισσότερο απ’ αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα. 


Την περίοδο αυτή που έχουμε αναλάβει με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Συναδινό την ευθύνη της διαχείρισης των θεμάτων του αθλητισμού, το πρώτο που κοιτάξαμε ήταν τα ζητήματα της χρηματοδότησης των αθλητικών ομοσπονδιών. Βρισκόμαστε σε μια προ-ολυμπιακή χρονιά, υπάρχει ως ζητούμενο από τις ομοσπονδίες η καλύτερη οργάνωση των αποστολών των εθνικών ομάδων ακριβώς για να πετύχουν το μέγιστο δυνατό των επιδιωκομένων αποτελεσμάτων, για τη συμμετοχή όσο περισσότερων αθλητών στους Ο.Α.

Ανασυστάθηκε το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Κανένας μηχανισμός του κράτους εάν δεν συνοδεύεται από ένα σοβαρό μηχανισμό ελέγχου δεν μπορεί να αποδώσει θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς επί πάρα πολλά χρόνια, αυτός ο θεσμός που έπρεπε να είναι θεσμός που θα λειτουργούσε με αυστηρότητα, είχε πέσει σε αχρηστία. Τεράστια κονδύλια διοχετεύονταν στις ομοσπονδίες και ποτέ δεν είχε ελεγχθεί κανένας για αυτά τα χρήματα, που πήγαν, τι έγινε, πως δαπανήθηκαν, αν δαπανήθηκαν σωστά. Ο μηχανισμός του Ελεγκτικού Συμβουλίου ήδη έχει ξεκινήσει ελέγχους στις πρώτες ομοσπονδίες,. Αυτοί οι έλεγχοι θα γίνουν σε όλες τις ομοσπονδίες. Δεν γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, ούτε έλεγχος κατόπιν καταγγελιών. Ο έλεγχος για τα οικονομικά των ομοσπονδιών θα γίνει σε όλες τις ομοσπονδίες. Είναι υποχρέωσή μας έναντι του φορολογούμενου πολίτη, να γνωρίζουμε τι γίνεται με τα χρήματα τα οποία διαθέτει ο πολίτης μέσω των φόρων για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών που προκρίνει η κάθε κυβέρνηση. Και ο κάθε ένας που έχει αναλάβει αυτό το βάρος δηλαδή της διαχείρισης αυτών των χρημάτων, πρόεδροι ομοσπονδιών, διοικητικά συμβούλια, θα πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν και το τελευταίο ευρώ. »



ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ: 

«Σχετικά με τα οικονομικά βέβαια ο Υφυπουργός ήδη ανέφερε ότι συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας στη ΓΓΑ για την επεξεργασία σχεδίου αξιολόγησης των αθλητικών ομοσπονδιών με ποιοτικά και μετρήσιμα κριτήρια, βάσει του οποίου θα επιχορηγούνται. Θα αφορούν τη μαζικότητα, την ανάπτυξη, την αγωνιστική δραστηριότητα, την ανάπτυξη των σωματείων, των ενεργών αθλητών και βέβαια το κόστος λειτουργίας τους. Το επόμενο διάστημα θα το διαβουλευτούμε με τις αθλητικές ομοσπονδίες και θα το παρουσιάσουμε, ώστε να αποτελέσει το εργαλείο για τη χρηματοδότηση από δω και στο εξής των αθλητικών φορέων.

Ελλιπής συνεργασία αλλά και κανένας έλεγχος από την ΓΓΑ τουλάχιστον για 10 χρόνια. 
Όπως είπε και ο Υφυπουργός συγκροτήθηκε μετά από πολλά χρόνια και το Ελεγκτικό Συμβούλιο και ήδη διενεργεί ελέγχους στις πρώτες ομοσπονδίες (Ποδηλασία, τένις, πυγμαχία) τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν επισήμως με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία. Ο έλεγχος θα επεκταθεί σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς ανεξαιρέτως. Από την άλλη όμως εάν από τους ελέγχους εμφανισθούν προβλήματα θα επιληφθεί η δικαιοσύνη. Η ηγεσία του Υπουργείου έχει δώσει πολιτική στήριξη και το πράσινο φως στο Ελεγκτικό Συμβούλιο για αυστηρότατο έλεγχο και δεν θα υπάρξει καμιά πολιτική παρέμβαση στα πορίσματά του. Και οι Ομοσπονδίες που θα παρουσιάσουν χρηστή και νοικοκυρεμένη διοικηση από μας θα αναδειχθούν ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υπόλοιπους. Η αντιμετώπισή τους από την πολιτεία θα είναι ανάλογη.»

Σχόλια

BLOGGER: 7
  1. ΕΤΣΙ!... ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΓΓΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάν' το αυτό που λες φραγκοδίφραγκα ρε φίλε!!!

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ !

      Διαγραφή
  3. ΑΣ ΕΛΈΓΞΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΤΑΣΤΑΛΙΕΣ ΟΛΟΝΩΝ Η ΝΕΑ ΚΥΒΡΝΗΣΗ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ..
    ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΓΑ.
    ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙ, ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ Ή ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΕΦΑΛΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΣΟΥΝΕ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΕΓΩ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ.200 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΝΤΑΝ,ΠΤΥΧΙΑ,ΑΓΩΝΕΣ,ΚΑΡΤΕΣ,ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνας εγγραφή σωματείου 2000!@#$ πια αλλη ομοσπονδία στον κόσμο ζητάει τόσα?

      Διαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Συνέντευξη Τύπου Υφυπουργού και γγΑ.
Συνέντευξη Τύπου Υφυπουργού και γγΑ.
http://4.bp.blogspot.com/-qPWuRZPnbEQ/VXfX48yZsoI/AAAAAAAAIck/mrrem8W3GgI/s400/synentefxi_tupou.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-qPWuRZPnbEQ/VXfX48yZsoI/AAAAAAAAIck/mrrem8W3GgI/s72-c/synentefxi_tupou.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2015/06/blog-post_10.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2015/06/blog-post_10.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content