Προσοχή στα ενεργειακά ποτά

Με τους Αμερικανούς να καταναλώνουν όλο και περισσότερα ενεργειακά ποτά, αυξάνονται οι φωνές στις ΗΠΑ εκείνων που συνιστούν προσοχή στ...

Με τους Αμερικανούς να καταναλώνουν όλο και περισσότερα ενεργειακά ποτά, αυξάνονται οι φωνές στις ΗΠΑ εκείνων που συνιστούν προσοχή στην κατανάλωσή τους.




Τα ποτά αυτά περιέχουν μεγάλη δόση καφεΐνης, ζάχαρη και διαιτητικά συμπληρώματα, όπως βιταμίνες και αποστάγματα βοτάνων, των οποίων η δράση δεν είναι σαφής.
Σε μία νέα έκθεση που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα, παιδίατροι από την Φλόριντα αναφέρονται σε περιπτώσεις ανθρώπων που εμφάνισαν σπασμούς, παραισθήσεις, καρδιακά προβλήματα και βλάβη στα νεφρά και στο συκώτι, έχοντας καταναλώσει ένα ή περισσότερα ενεργειακά ποτά.
"Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν ενδείξεις ότι σε κάποιους ανθρώπους που καταναλώνουν αυτά τα ποτά, υπάρχουν παρενέργειες", είπε ο δρ Στίβεν Ε. Λίπσουλτζ, ο οποίος ηγείται του τμήματος παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, "Leonard M. Miller School of Medicine". Καθώς τα ποτά αυτά χαρακτηρίζονται διατροφικά συμπληρώματα υφίστανται πολύ μκρότερο έλεγχο και περιορισμούς σε σχέση με τα τρόφιμα και τα φάρμακα. Οι παρασκευαστές υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα τους ενισχύουν τόσο την πνευματική όσο και την σωματική απόδοση.

Σχόλια

BLOGGER: 15
  1. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
    28ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
    ΣΤΙΣ 22-2-2011
    ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ http://www.hoc.gr/images/site_images/proolympiaki/allages_kritirion_2011new.pdf
    Η Ολομέλεια, μετά τα παραπάνω επικυρώνει τα πρακτικά
    της ΕΠΟΠ και οριστικοποιεί τα κριτήρια ως εξής:
    Κριτήριο 1ο : Εντάσσονται όσοι επέτυχαν:
    α. 1η έως 3η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Α-Γ)
    β. 1η έως 3η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Α-Γ)
    γ. Νέα ή ισοφάριση Παγκόσμιας επίδοσης (Α-Γ)
    Κριτήριο 2ο : Εντάσσονται όσοι επέτυχαν:
    α. 4η έως 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Α-Γ)
    β. 4η έως 8η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Α-Γ)
    γ. 1η θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Α-Γ)
    δ. 1η έως 8η θέση κατάταξης στην Παγκόσμια λίστα (Α-Γ)
    ε. Νέα ή ισοφάριση Ευρωπαϊκής επίδοσης (Α-Γ)
    Κριτήριο 3ο : Εντάσσονται όσοι επέτυχαν:
    α. 9η έως 16η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Α-Γ)
    β. 9η έως 16η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Α-Γ)
    γ. 2η έως 3η θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Α-Γ)
    δ. 1η έως 6η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Ε-Ν)
    ε. Νέα ή ισοφάριση Παγκόσμιας επίδοσης (Ε-Ν)
    στ. 9η έως 16η θέση κατάταξης στην Παγκόσμια λίστα (Α-Γ)
    Κριτήριο 4ο : Εντάσσονται όσοι επέτυχαν:
    α. 4η έως 6η θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Α-Γ)
    β. 1η έως 3η θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ε-Ν)
    γ. Νέα ή ισοφάριση Ευρωπαϊκής επίδοσης (Ε-Ν)
    δ. 17η έως 20η θέση κατάταξης στην Παγκόσμια λίστα (Α-Γ)
    ε. 1η έως 8η θέση κατάταξης στην Παγκόσμια λίστα (Ε-Ν)
    Κριτήριο 5ο : Εντάσσονται όσοι επέτυχαν:
    α. 7η έως 8η θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Α-Γ)
    β. 7η έως 8η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Ε-Ν)
    γ. 4η έως 6η θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ε-Ν)
    δ. 1η έως 3η θέση σε Μεσογειακούς Αγώνες
    ε. 1η έως 3η θέση σε μεγάλους αγώνες.
    Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στα υποβληθέντα
    πρακτικά της ΕΠΟΠ.
    Βάσει των κριτηρίων αυτών, εξουσιοδοτείται η ΕΠΟΠ να
    συγκροτήσει την προ-ολυμπιακή ομάδα 2011.
    Οι αθλητές αθλήτριες πρεπει να έχουν τις ανωτέρω διακρίσεις τα τελευταία 2 χρόνια
    Διεύθυνση http://www.hoc.gr/images/site_images/proolympiaki/kritiria_proolimpiaki_2011.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GIA NA DOYME TI THA GINEI GIA THN PROLUBIAKI OMADA GIATI SIMFONA ME TA KRITIRIA PREPI NA GINOUN PROKRISEIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ' ότι κατάλαβα εγώ διαβάζοντας το κείμενο, αυτά είναι κριτήρια επιλογής για την συγκρότηση προ-ολυμπιακής ομάδας, άρα δεν χρειάζονται προκρίσεις. Ένας που είναι σίγουρος είναι ο Νικολαίδης Αλ., δεύτερος πρέπει να είναι ο Τζέλλος εαν δεν απατώμαι. Για να δούμε τι θα γίνει τελικά, έτσι δικαιολγείται αυτή η απέραντη ησυχία επί του θέματος, δεν βγαίνουν τα κουκιά έτσι όπως τα θέλαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερώτηση? εαν σε μια κατηγορία 2 αθλητες-τριες έχουν τα ιδια κριτήρια,εκει δεν πρεπει να γ΄νει πρόκριση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και πρέπει να γίνουν προκρίσεις όπως έγιναν για την Ολυμπιάδα του 2008 στο κάτω κάτω να θέσω ένα παράδειγμα σύμφωνα με την ΕΟΕ ο αθλητής ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ που ο προηγούμενος ανώνυμος δεν τον αναφέρει έχει τα κριτήρια δηλαδή τι θα τον πετάξουν έξω όπως και την προηγούμενη φορά; πολύ άδικο αν δείτε τα κριτήρια ειδικά για την βαριά κατηγορία αν την επέλεγε πρέπει να πάει αυτό ς γιατί πήρε 5η παγκόσμια θέση ενώ ο Νικολαΐδης Αλέξανδρος 9η θέση ,το Ολυμπιακό μετάλλιο δεν μετρά γιατί μιλάμε για διακρίσεις για τα 2 τελευταία χρόνια φυσικά δεν μπορείς να αποκλείσεις τον Νικολαΐδη Αλέξανδρο αλλά να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους αθλητές που έχουν κριτήρια μέσω προκρίσεων άλλωστε δεν τους ρώτησε κανείς σε ποια Ολυμπιακή κατηγορία θα δηλώσουν. Στη κατηγορία -49κ γυναικών τα κριτήρια τα έχει η Κουτσού αλλά δεν μπορείς να πετάξεις και την Μπιρμπα έξω ,στα 57 κ. κριτήρια έχει η Μαργαρίτα με αργυρό Πανευρωπαϊκό και η Πιπεράκι 9η Παγκόσμια αν θα επέλεγε τα 57 κιλά δεν γίνεται και δω να πετάξεις έξω καμιά αθλήτρια απλά πρέπει να γίνουν προκρίσεις να βγει η καλύτερη ομάδα και πιστεύω η Ομοσπονδία ότι θα κάνει αυτό που έκανε το 2008(προκρίσεις) γιατί τότε θυμάμαι έλεγε η διοίκηση ότι είναι άδικο να στέλνεις αθλητές από επιλογή όπως έκανε ο Πραγαλός και θέλω να πιστεύω ότι η διοίκηση αυτή σκέφτεται διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα ότι έπρεπε να γίνουν προκρίσεις, αλλά θεωρώ ότι είναι πλέων αργά. Για το 2008 είχαν γίνει 3 προκρίσεις και στο τέλος τον Γκόλτσιο τον φάγανε λάχανο. Αυτή την φορά θα γίνει επιλογή σύμφωνα με τις διακρίσεις των αθλητών, είναι φώς φανάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εαν πραγματι θελουν το καλο του αθληματος μας θα πρεπι η Ομοσπονδια να λειτουργησει με δικαιωσυνη και να βγαλει τιν προολυμπιακη ομαδα μεσα απο αγωνιστικη διαδικασια ωστε να εχουμε οτι καλυτερο διαθετουμε σαν ομαδα δεν μπορω να πιστεψω οτι η Ομοσπονδια θα λειτουργησει διαφορετικα τουλαχιστον ολοι θελουμε το καλυτερο και οχι οτι μας βολευει δεν χωρα πολιτικη πλεον η Ελλαδα γι αυτο συρετε στη μιζερια γιατι ποτε τοσα χρονια δεν υπηρξε αξιοκρατια ας κανουμε εμεις την αρχη η Ομοσπονδια να δειξει και το καλυτερο παραδειγμα και να μην ενταφιαστουν τα ονειρα και οι προσπαθειες των αθλητων μας που πραγματικα αξιζουν και να μην γινουν μεσον εκμεταλευσης κατεστημενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ...ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ 2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ,ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ(ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΚΕΙ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ.ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΑΝ ΑΠΑΤΑΤΑΙ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΛΟΓΩ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΛΤΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ.ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον Αλέξανδρο είναι ξεκάθαρο αλλά για τον Ανέστη δεν ήξερα ότι είναι πάνω από τον Τζέλλο, μπράβο του λοιπόν άρα έχει πολλές πιθανότητες να πάει αυτός στην πρόκριση. Τα μάτια μου πάντως ανοιχτά τα έχω και δεν εθελοτυφλώ όπως λέει ο συνομιλητής από πάνω. Πρέπει να είσαι πολύ ευαίσθητος για να εξάπτεσαι έτσι, πάρε κανένα ηρεμιστικό καλό θα σου κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας μην βλέπουμε ότι μας βολεύει πιστεύω ότι όλοι οι αθλητές που αξίζουν θέλουν πρόκριση γιατί ξέρουν οτι θα πετύχουν αυτοί που δεν αξίζουν θέλουν επιλογή ας λειτουργήσει επιτέλους αξιοκρατικά η ελλάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. oi diakriseis p angrafontai dn prepei n einai sthn olympiakh kathgoria??an enas a8lhths exei diakrish alla oxi s olumpiakh kathgoria kilwn metraei??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όντως ρε παιδιά, συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο.. Για παράδειγμα, διάβασα παραπάνω για την Μαργαρίτα και την Πιπεράκη. Η Μαργαρίτα είναι καλή στα -57 που είναι ολυμπιακή κατηγορία ενώ η Πιπεράκη στα -53 που δεν είναι ολυμπιακή. Πως μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος ότι αν παίξει η Πιπεράκη στα -57 θα μπορεί να τα πάει εξίσου καλά? Δεν το λέω με κακία, απλά προσπαθώ να καταλάβω πως γίνονται οι επιλογές. Δηλαδή, οι αθλητές θα πρέπει να είναι σε ολυμπιακές κατηγορίες για να είναι πιο σίγουροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΗΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΗΡΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ ΑΛΛΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά ναι, αυτό είναι ένα άλλο θέμα που αν το ανοίξουμε θα διαγράψουν τα σχόλια μας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,398,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,84,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,5,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Προσοχή στα ενεργειακά ποτά
Προσοχή στα ενεργειακά ποτά
http://4.bp.blogspot.com/-Ayi1hX11ubk/TVp3AEvJVgI/AAAAAAAAGzc/oOmkGOYoIn4/s320/982DCA6B012D92D82A03E37527DE139D.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-Ayi1hX11ubk/TVp3AEvJVgI/AAAAAAAAGzc/oOmkGOYoIn4/s72-c/982DCA6B012D92D82A03E37527DE139D.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/02/blog-post_15.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/02/blog-post_15.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content