Οφέλη των πολεμικών τεχνών σε μεσήλικες.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη Η ηλικία που θα ξεκινήσει κάποιος μία πολεμική τέχνη είναι μία σκέψη που απασχολεί πολλούς ανθρώπους. Οι περισ...


Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη


Η ηλικία που θα ξεκινήσει κάποιος μία πολεμική τέχνη είναι μία σκέψη που απασχολεί πολλούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι αργά, εξαιτίας της ηλικίας τους, ώστε να ξεκινήσουν μία πολεμική τέχνη με αποτέλεσμα να αναχαιτίσουν αυτή τους την απόφαση εξαιτίας αυτού του λόγου.

Ο μεσήλικας είναι ο άνθρωπος που δε βρίσκεται ούτε στη μεγάλη νεότητα αλλά ούτε είναι και υπέργηρος; είναι στο ενδιάμεσο. Μπορούμε να ορίσουμε τους μεσήλικες ως τα άτομα που ανήκουν –κυρίως- στην ηλικιακή ομάδα ανάμεσα στα 40 με 65 έτη.

Η εξάσκηση σε μία πολεμική τέχνη παραδοσιακά δεν έχει ηλικία. Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να ξεκινήσουμε την ενασχόληση με μία πολεμική τέχνη σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί να είμαστε υγιείς και να την αγαπάμε πραγματικά. Συνήθως, οι άνθρωποι σε μεγαλύτερες ηλικίες όταν αποφασίζουν να ξεκινήσουν την εξάσκηση σε μία πολεμική τέχνη έχουν πιο στέρεες αιτίες που τους ώθησαν σε αυτή; ενώ τα παιδιά συνήθως, δεν έχουν εμβαθύνει στο πραγματικό τους νόημα και περισσότερο λαχταρούν να εντυπωσιάσουν άλλους ή να κατορθώσουν υπερφυσικά κατορθώματα, τα οποία με το παιδικό τους μυαλό θεωρούν εφικτά.Οι άνθρωποι που είναι μεσήλικες, έχουν στην πραγματικότητα πάρα πολλούς λόγους ώστε να ασχοληθούν με μία πολεμική τέχνη. Ας τους εξετάσουμε: Το πέρασμα της μεγαλύτερης νεότητας, πάντοτε επιφέρει στον άνθρωπο άγχος και ένα αίσθημα θλίψης, κυρίως διότι αρχίζει να διαπιστώνει τα πρώτα σημάδια του χρόνου επάνω του, από την εξωτερική του εμφάνιση μέχρι τη μείωση της σωματικής αντοχής. Αυτή η αίσθηση πως ο χρόνος περνάει ενδέχεται να γεμίσει τον ίδιο με αίσθημα πικρίας.

Αυτή λοιπόν την πραγματικότητα, η εξάσκηση σε μία πολεμική τέχνη μπορεί να τη βοηθήσει να λειτουργήσει με εποικοδομητικό τρόπο . Όχι να φέρει το χρόνο πίσω φυσικά, καθώς αυτό δε γίνεται, αλλά να βοηθήσει τον άνθρωπο να αποκτήσει μία ποιότητα ζωής και να αντιληφθεί τη μοναδικότητα των στιγμών που οφείλει να ζει από εδώ και πέρα με όλο του το είναι.

Η πολεμική τέχνη συμβάλλει ώστε ο άνθρωπος να αποκτήσει σωματική αντοχή, να ενδυναμώσει την πνευματική του συγκρότηση και τη σωματική του ρώμη. Ένα μεσήλικας αποκτά την αυτοπεποίθησή του ξανά, διότι αισθάνεται πως δεν έχει σημασία αν τα χρόνια περνούν, αλλά πώς εμείς τα ζούμε. Η καλλιέργεια της αγάπης για τον εαυτό σε ωθεί να αποδεχτείς αυτό που είσαι σε όλες του τις εκφάνσεις, από την εξωτερική εμφάνιση μέχρι το χαρακτήρα.

Γυναίκες ασκούμενες στις πολεμικές τέχνες, αισθάνονται πως αποκτάνε τον έλεγχο της ζωής τους, αισθάνονται όμορφες ακόμα και έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση στη ζωή. Βιώνουν τη σοφία που λέει πως αξία έχει πώς αισθανόμαστε εμείς για εμάς, όχι πώς μας ορίζουν οι άλλοι και οι διάχυτες προκαταλήψεις.

Το πέρασμα στο επόμενο ηλικιακό στάδιο από τη μεγάλη νεότητα, επιφέρει συνήθως, το πρώτο σοβαρό υπαρξιακό ξύπνημα για τον άνθρωπο. Η δεκαετία των 50 ετών έχει αποδειχθεί πως είναι εκείνη που κυριαρχεί στην αλλαγή του τρόπου ζωής, ακόμα και στο πάρσιμο σπουδαίων αποφάσεων που αλλάζουν κυριολεκτικά τη ζωή ενός ανθρώπου (διαζύγιο, παραίτηση από τη δουλειά).

Αυτό συμβαίνει, διότι αρχίζεις σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεσαι πιο απτά πως το ταξίδι της ζωής αργά ή γρήγορα θα τελειώσει. Η αίσθηση του θανάτου σε κάνει να θέλεις να αποτινάξεις από επάνω σου όλα αυτά που σε βαραίνουν, καθώς αισθάνεσαι πως η πολύτιμη ζωή μας πρέπει να βιώνεται από εμάς με τους δικούς μας όρους και θέλω. Ο άνθρωπος αισθάνεται πως δεν ήρθε σε αυτή τη ζωή μόνο για να δουλεύει, να πληρώνει λογαριασμούς και να πεθάνει.

Και πάλι, η εξάσκηση σε μία πολεμική τέχνη ωφελεί τον άνθρωπο. Και αυτό, διότι και οι ίδιες είναι τέχνες με βαθύ πνευματικό περιεχόμενο, με στέρεα πνευματική βάση και φιλοσοφική υπόσταση. Βοηθάνε τον άνθρωπο να αντιληφθεί πως δεν έχει σημασία μόνο η απόκτηση υλικών αγαθών σε αυτή τη σύντομα ζωή, αλλά η γαλήνη της ψυχής και το βίωμα της εσωτερικής γαλήνης. Ο άνθρωπος ωθείται σε βαθύτερες αναζητήσεις, ανακαλύπτει τις κρυμμένες αξίες της ζωής, αναθεωρεί πολλές από τις μέχρι πρότινος άκαμπτες πεποιθήσεις του.

Συμπέρασμα: η εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες έχει ανυπολόγιστα οφέλη για τους ανθρώπους κάθε ηλικιακής ομάδας. Μη διστάσεις, λοιπόν, να καταπιαστείς με αυτές!

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,691,Ελληνικό Πρωτάθλημα,144,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,91,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,7,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,23,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Οφέλη των πολεμικών τεχνών σε μεσήλικες.
Οφέλη των πολεμικών τεχνών σε μεσήλικες.
https://1.bp.blogspot.com/-OcoFH3_hr6o/Xi6eLTE4wiI/AAAAAAAAQng/aDO-iKggfqw0BefQqZSGs4W_NmGAK_qyQCLcBGAsYHQ/s640/tkd.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-OcoFH3_hr6o/Xi6eLTE4wiI/AAAAAAAAQng/aDO-iKggfqw0BefQqZSGs4W_NmGAK_qyQCLcBGAsYHQ/s72-c/tkd.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2020/01/blog-post_27.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2020/01/blog-post_27.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content