Οι καινοτομίες καλής λειτουργίας της ΕΛΟΤ;

Η ΕΛΟΤ την Τετάρτη 22 Μαρτίου εξέδωσε μια ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με το βλέμμα στο μέλλον η Ελληνική Ομοσπονδία Τα...


Η ΕΛΟΤ την Τετάρτη 22 Μαρτίου εξέδωσε μια ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με το βλέμμα στο μέλλον η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό προχωράει σε διάφορες καινοτομίες καλής λειτουργίας και βέβαια ολοκληρώνει μέσα σε άριστο κλίμα και θαυμάσια ατμόσφαιρα συναίνεσης τις Γενικές Συνελεύσεις της.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο – Πολυχώρος Αιγάλεω αρχικά είχαμε χθες την τακτική απολογιστική συνέλευση όπου τα σωματεία δια των εκπροσώπων τους είχαν με τις τοποθετήσεις τους και φυσικά με τη ψήφο τους απόλυτα θετική ανταπόκριση – έγκριση στον οικονομικό απολογισμό του 2016 που ταυτόχρονα θέτει και τις βάσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος τη νέα χρονιά που ήδη διανύουμε.
Στη συνέχεια σε έκτακτη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν και τροποποιήθηκαν δύο από τους πλέον σημαντικούς κανονισμούς που διέπουν το άθλημα. Ο «εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας» καθώς και ο «κανονισμός μετεγγραφών» που θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΛΟΤ.»


Η παραπάνω ανακοίνωση δεν μας ενημερώνει:
  1. Πόσα σωματεία συμμετείχαν στην γ.Συνέλευση, από τα 430 σωματεία μέλη της;
  2. Τι προέβλεπε ο προηγούμενος εσωτερικός κανονισμός και τι αλλάζει με την τροποποίηση; 
Επίσης μέχρι σήμερα στα πλαίσια των αρχών της καλής πίστης και της χρηστής διοίκησης*,
  • Δεν έχει δημοσιευτεί ο  εσωτερικός κανονισμός και ο κανονισμός αγώνων της ΕΛΟΤ.
  • Δεν έχει δημοσιευθεί το καταστατικό της ΕΛΟΤ.
 Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που ακριβώς εστιάζει το βλέμμα της η ΕΛΟΤ, όμως η κάθε προσπάθεια για την «καλή λειτουργία» μιας Ομοσπονδίας, ξεκινάει από την πλήρη και διαφανή ενημέρωση. 

Εάν τα διοικούμενα μέλη δεν γνωρίζουν τους εσωτερικούς κανονισμούς και το καταστατικό της διοίκησης πως μπορούν να προστατεύουν τα συμφέροντά τους και να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους; 


                                                 

 *Οι αρχές της καλής πίστης και της χρηστής διοίκησης

Το ελληνικό διοικητικό δίκαιο εμπεριέχει μία αρχή, η οποία ανήκει στην κατηγορία των γενικών αρχών του διοικητικού δικαίου και έχει περισσότερο παγιωθεί μέσω της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας και των άλλων Διοικητικών Δικαστηρίων, μιας και δεν ορίζεται ρητά σε κάποιον τυπικό νόμο: είναι η αρχή της χρηστής διοίκησης. Αυτή η αρχή που κατοχυρώνεται πλέον και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο άρθρο 41, είναι μία δικλείδα ασφαλείας και παράλληλα δικαίωμα του κάθε διοικουμένου για εμπιστοσύνη στα διοικητικά όργανα και προστασία απέναντι στην κακή χρήση της διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης.

Η αρχή της χρηστής διοίκησης υποχρεώνει τα διοικητικά όργανα να ασκούν τις αρμοδιότητές τους με βάση το περί δικαίου αίσθημα τους, με αναλογικότητα και επιείκεια και στο πλαίσιο της αρχής της νομιμότητας της δημόσιας διοίκησης. Σύμφωνα με την αρχή αυτή η δημόσια διοίκηση οφείλει να διευκολύνει τους διοικούμενους να προστατεύουν τα συμφέροντά τους και να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους.

Η αρχή της καλής πίστης και η αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου (άρθρο 5 § 1 Σ), επιβάλλουν στη δημόσια διοίκηση να μην εκμεταλλεύεται το διοικούμενο ή ακόμη περισσότερο να δημιουργεί καταστάσεις πλάνης, απάτης ή απειλής του. Η αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης επιβάλει στη δημόσια διοίκηση να μην επικαλείται δικές της παραλείψεις, για τις οποίες ο διοικούμενος δεν φέρει καμία ευθύνη ή να αγνοεί μια ευνοϊκή για τον διοικούμενο πραγματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί επί μακρό χρονικό διάστημα και να αρνείται το δικαίωμα του να συνάγει της ωφέλιμες έννομες συνέπειες της, τα οφέλη δηλαδή που αυτή συνεπάγεται. Η αρχή αυτή συνδέεται με τη διαδικασία ανάκλησης των διοικητικών πράξεων, ενώ στην ουσία παρεμποδίζει την αντιφατική δράση της δημόσιας διοίκησης.

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,143,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,90,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,6,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Οι καινοτομίες καλής λειτουργίας της ΕΛΟΤ;
Οι καινοτομίες καλής λειτουργίας της ΕΛΟΤ;
https://2.bp.blogspot.com/-OtHEceh17aY/WNPvtDF1qbI/AAAAAAAAMV0/IanzjDCdHdYKIjqUGEDwKJsUJo2hAzHoACLcB/s320/Nai.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-OtHEceh17aY/WNPvtDF1qbI/AAAAAAAAMV0/IanzjDCdHdYKIjqUGEDwKJsUJo2hAzHoACLcB/s72-c/Nai.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2017/03/blog-post_23.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2017/03/blog-post_23.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content