Οι νέοι κανόνες βελτίωσαν το Ολυμπιακό Ταεκβοντό

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το Τάεκβοντό πέτυχε δύο μεγάλους στόχους. Την αύξηση της δημοτικότητάς του και την λήψη δίκαιων απ...

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το Τάεκβοντό πέτυχε δύο μεγάλους στόχους. Την αύξηση της δημοτικότητάς του και την λήψη δίκαιων αποφάσεων της διαιτησίας. 

Το Ταεκβοντό ήταν ένα από τα υποψήφια αθλήματα προς αποχώρηση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των θεατών. 
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σχεδιάζει τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, να αντικαταστήσει ένα από τα πέντε αγωνίσματα, ταεκβοντό, πυγμαχία, ξιφασκία, τζούντο, πάλη και να εντάξει στο πρόγραμμά της ένα άλλο άθλημα, μέσα από μια λίστα οκτώ μαχητικών αθλημάτων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται το Κινέζικο Wushu και το Ιαπωνέζικο Kαράτε. 

Η αλλαγή όμως των κανονισμών του Ταεκβοντό, όπως η μείωση του αγωνιστικού χώρου από 10x10 σε 8x8, η ποινή σε περίπτωση αδράνειας των αθλητών για πάνω από 10sec, το νέο σύστημα κατακύρωσης πόντων, όπου ο αθλητής έχει την δυνατότητα να πετύχει σκόρ έως και τέσσερις πόντους με ένα χτύπημα, συνέβαλαν στο να γίνει το άθλημα πιο γρήγορο, πιο θεαματικό και μη προβλέψιμο, μιας και το αποτέλεσμα μπορούσε να ανατραπεί ακόμη και την τελευταία στιγμή.
Από την άλλη, η χρήση για πρώτη φορά των ηλεκτρονικών συστημάτων καταγραφής πόντων όπως και η χρήση του video replay σε αμφιλεγόμενες φάσεις, λειτούργησαν προς την κατεύθυνση της λήψης σωστότερων αποφάσεων από την πλευρά διαιτησίας.  

Επίσης το γεμάτο γήπεδο των 6000 θέσεων στο οποίο διεξάγονταν οι αγώνες, ακόμα και κατά την διάρκεια των προημιτελικών, αποδεικνύει ότι το Ταεκβοντό μπορεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρων πολλών ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ   Ζακ Ρογκ,  ο οποίος παραβρέθηκε και στους αγώνες τάε κβον ντο δήλωσε πως ήταν ενδιαφέρουσα και απρόβλεπτη η εξέλιξη των αγώνων και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι 8 χρυσά μετάλλια κατακτήθηκαν από 8 διαφορετικές χώρες, ανέφερε επίσης πως το ταεκβοντο χαίρει πλέον μεγάλης απήχησης στον κόσμο καθώς το σύνολο των μεταλλίων μοιράστηκαν 21 διαφορετικές χώρες.

Πηγή: BBC World

Σχόλια

BLOGGER: 4
  1. pos ta lete ayta ola ta pisteyeite kiolas
    mipos exete trelathei oloi sas
    egine to athlima mas poios grigoro gia deste agones tou 1990 kai nsigrinete taxitita kathe katigorias
    pou itan ta dipla paltoum pou kanane TA SALIMAKIA
    an tas kserete pou einai oi strofes paltoun mazi me panta
    xalase to athlima egine idio me to ITF pou kapote koroideuate oti paizoun koutso kai emeis koutso paizame stous olimpiakous den to proseksate
    enas kai monodikos pou esose tin partida itan o olimpionikis stin katigoria -68 kg
    aytos kanenas allos
    kalimera sas kai apo fetos tha mathainoume ta paidia mas na kathonte me ena podi kai na rixnoun 2 kai 3 tolio tsaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός! Αλλά φίλε μου τι θα ψηφήσεις τώρα στις εκλογές; ε; εδώ σε θέλω.

      Διαγραφή
    2. Το εάν είναι καλύτερα τώρα ή ήταν πριν, δηλ. με ηλεκτρονικούς θώρακες ή χωρίς, φαίνεται από το πόσος κόσμο το παρακολουθεί.
      Το θέμα είναι οι κανόνες να είναι απλοί και να μπορεί να βγει σωστά αυτός ο οποίος κερδίζει. Το αν θα παίζουν με κουτσό ή χωρίς κουτσό αυτό είναι κάτι που διαρκώς θα αλλάζει. Εξάλλου οι κανονισμοί συνεχώς βελτιώνονται ώστε το άθλημα να γίνει πιο θεαματικό, οπότε και το στυλ του παιχνιδιού σίγουρα θα αλλάξει πολλές φορές.

      Διαγραφή
    3. Με κάλυψες πλήρως ανώνυμε 2:33 (1ο σχόλιο).
      Για το 1990 δε ξέρω αλλά 1998-2004 έβλεπες διπλά(και πολλά συνεχόμενα) παλτουμ,πολλές στροφές παλτουμ κτλ.
      Επίσης χτυπήματα που τα άκουγε όλος ο κόσμος απο τη δύναμη.
      Όσο για το κεφάλι,έπρεπε να είναι ΧΤΥΠΗΜΑ ,ούτε ξύσιμο κασκας ούτε χάιδεμα.

      Τώρα ΟΛΟΙ πήγαιναν για το ξύσιμο/χαιδεμα κάσκας να πάρουν το εύκολο 3ποντο!Σχεδόν ΟΛΟΙ έπαιζαν σχεδον αποκλειστικά με το μπροστά πόδι πάλτουμ, με το πίσω πόδι σχεδόν κανένας.Οποιος δε ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στους νέους κανόνες και πήγε να παίξει όπως παλιά (πίσω πόδι και θώρακα γενικά) πήγε άκλαφτος!

      Με διαφορά ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ αθλητής της διοργάνωσης ο τουρκος στα -68 servet tazegul, ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ για το παλιο καλό ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ!
      Αν έχετε φίλους (ασχετους με τκδ) που έκατσαν να δουν λίγο ολύμπιακό ταεκβοντο,τι γνώμη έχουν?Οσους έχω ρωτήσει το βρίσκουν τρομερά βαρετό,Υπερβολικά πολλές διακοπές ,πιο πολύ ώρα κρατανε οι διακοπές παρά ο καθαρός αγώνας.

      Δυστηχώς το βλέπω το τκδ να βγαίνει απο τους ολυμπιακούς,γιατί πάλη και πυγμαχία δε παίζει να βγουν.Ξιφασκία είναι λιγότερο δημοφιλής αλλά πολύ εύκολη και εντυπωσιακή να τη παρακολουθήσει κάποιος άσχετος.Ανάμεσα τζούντο - τκδ πιστεύω να παιχτεί ...

      Διαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Οι νέοι κανόνες βελτίωσαν το Ολυμπιακό Ταεκβοντό
Οι νέοι κανόνες βελτίωσαν το Ολυμπιακό Ταεκβοντό
http://1.bp.blogspot.com/-6bVxIji1Yj0/UC5nWglAJVI/AAAAAAAAChc/zMovUtf304M/s320/406323_10151006525507253_1168242708_n.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-6bVxIji1Yj0/UC5nWglAJVI/AAAAAAAAChc/zMovUtf304M/s72-c/406323_10151006525507253_1168242708_n.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2012/08/blog-post_3540.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2012/08/blog-post_3540.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content