Πηγή: http://www.kathimerini.gr Με το νομοσχέδιο για την αθλητική βία, υπερψηφίστηκε και μια σειρά από τροπολογίες και επιπρόσθετες διατ...
Με το νομοσχέδιο για την αθλητική βία, υπερψηφίστηκε και μια σειρά από τροπολογίες και επιπρόσθετες διατάξεις, εκ των οποίων αναφέρονται οι εξής:
- Επιτρέπεται η λειτουργία γυμναστηρίων και αθλητικών σχολών εντός κτηρίων που ανήκουν στο ευρύτερο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, κόμματα και δημόσιες επιχειρήσεις, προκειμένου να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους σκοπούς τους. (Τροπολογία της Σοφίας Σακοράφα και άλλων έξι βουλευτών)
- Προβλέπονται για τους κωφούς αθλητές, οι ίδιες οικονομικές επιβραβεύσεις, ευεργετήματα και διευκολύνσεις, που παρέχονται και στους υπόλοιπους αθλητές με αναπηρία. (Διακομματική τροπολογία με πρώτο υπογράφοντα τον Γιάννη Ιωαννίδη). Η επαναφορά των κινήτρων πρωταθλητισμού για μαθητές, απορρίφθηκε από τον κο Γερουλάνο.
- Χορηγείται άδεια μετ' αποδοχών, σε όσους αθλητές πρόκειται να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και εργάζονται στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ. (Διακομματική τροπολογία με πρώτο υπογράφοντα τον Γιάννη Ιωαννίδη).
- Δίνεται και στους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, το δικαίωμα να συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα που μετέχουν δικαιωματικά οι μόνιμοι υπάλληλοι της Γραμματείας - εφ' όσον βεβαίως διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.
- Η ευθύνη των αθλητικών σωματείων σε περίπτωση τέλεσης παρανόμων πράξεων βίας από οργανωμένους οπαδούς τους, αφορά μονάχα ενέργειες που έγιναν κατά την διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης στην οποία μετείχε το σωματείο, ή κατά την διάρκεια οργανωμένης μετακίνησης για την παρακολούθηση της εκδήλωσης - και όχι για ενέργειες που έγιναν «με αφορμή αθλητική εκδήλωση», όπως προβλεπόταν στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου.
- Οι διαδοχικές συμβάσεις των αποφοίτων του ΙΕΚ Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων με το υπουργείο Πολιτισμού, δεν επιτρέπεται να έχουν συνολική διάρκεια μεγαλύτερη των πέντε ετών - κάτι που θεσπίζεται άλλωστε από το νομοσχέδιο, για τους εξειδικευμένους τεχνίτες ανασκαφών.
- Θεσπίζεται η απαγόρευση πρόσβασης σε δεδομένα και υπηρεσίες δεδομένων, όταν αυτή «θέτει σε κίνδυνο από κλοπή, λεηλασία, λαθρανασκαφή και αρχαιοκαπηλία, κινητά και ακίνητα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους (και ιδίως χερσαίες και ενάλιες θέσεις όπου έχουν εντοπιστεί αρχαία κατάλοιπα, αλλά δεν έχουν διενεργηθεί οι αναγκαίες έρευνες) - καθώς και χώρους φύλαξης αρχαιοτήτων και κινητών μνημείων, μη καταγεγραμμένων και μη δημοσιευμένων».
- Ο προϊστάμενος Διεύθυνσης που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, μπορεί να αναθέτει συμβάσεις ερευνών, μελετών, ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης απ' την υπηρεσία, ή στο πλαίσιο της εκτέλεσης αρχαιολογικού έργου δι' αυτεπιστασίας. Μοναδικός περιορισμός είναι, η δαπάνη της σχετικής σύμβασης να μην υπερβαίνει τα 15000 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου και του ΦΠΑ. (Τροπολογία του Τάσου Κουράκη).
Σημειωτέον πως τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την καθιέρωση της «απλής αναλογικής» στις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών, παρότι υιοθετήθηκε και από τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, δεν υπερψηφίστηκε τελικά, καθώς ο υπουργός και υφυπουργός Πολιτισμού κ.κ. Γερουλάνος και Νικητιάδης, αποδέχθηκαν μονάχα διατύπωση για «αναλογικό» εκλογικό σύστημα - με αποτέλεσμα τελικώς, η τελευταία αυτή εκδοχή να καταπέσει.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ
Πηγή: Εθνικό Τυπογραφείο
Υπουργική Απόφαση Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με αριθμό 3956/17-02-2012(ΦΕΚ 343/Β/2012), με την οποία εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία για το αντιντόπινγκ με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO κατά της φαρμακοδιέγερσης για τον αθλητισμό που κυρώθηκε με το νόμο 3516/2006, τα Διεθνή Πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και τις δεσμευτικές κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.
Πηγή: Γ.Γ.Α.
kala oute milia den tha bgazoume , kai ton patera tis fwfws poios tha ton stamatisei ?????
ΑπάντησηΔιαγραφήta elege o k. simos kai eseis den to pisteyate
ΑπάντησηΔιαγραφήtora ti exete na peite ????
θελω να ακουσω τον σιμο .. για ολλα αυτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι είχα να πω (μέχρι τώρα) τα έχω πει ήδη αλλού (δεν βάζω που, για ευνόητους λόγους).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα είπα "εν τη γενέσει τους", όταν δηλ. έβγαλα στην φόρα μια από τις προτάσεις για τις αλλαγές που προτάθηκαν για τον υφιστάμενο (πρώην) αθλητικό νόμο σχετικά με την μοριοδότηση-επιβράβευση των αθλητών/-τριων που διαπρέπουν.
Το προσχέδιο νόμου περιείχε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα (αλλαγές στα κριτήρια κ.ά). Ουσιαστικό μέρος της συγκεκριμένης πρότασης ήταν η "αιτιολογική έκθεση", που εξηγούσε γιατί πρέπει να γίνουν οι αλλαγές που προτείνονταν. Περιληπτικά, αναφέρονταν στην αυστηρότητα των κριτηρίων και στην αναποτελεσματικότητα τους. Βασική επισήμανση της ήταν (το γράφω ακριβώς):
"Έτσι διαπιστώθηκε σε όλα τα αθλήματα μια πρόωρη αποχώρηση πολλών ικανότατων και ταλαντούχων αθλητών και μια μεγάλη μείωση του αριθμού των προσερχομένων νέων στα αθλητικά σωματεία για εγγραφή τους ως αθλητών."
Κανένα από τα σημεία (ουσίας) της εν λόγω πρότασης δεν πέρασε.
Μετά την πρώτη "κρυάδα" (λόγω απόρριψης των αλλαγών), ανέμενα την δημοσίευση του ΦΕΚ για να δω αν όντως δεν πέρασε τίποτα (όπως είχα ήδη πληροφορηθεί κατά την διάρκεια της ψήφισης των διατάξεων του νέου αθλητικού νόμου). Διαπίστωσα ότι πήγαν όλα στο καλάθι των αχρήστων.
Όμως διαβάζοντας τον νέο "ποδοσφαιρικό" νόμο, εντόπισα το Άρθρο 13 στο Κεφάλαιο Β'.
Μετά την πρώτη μου αντίδραση (στόμα ανοιχτό κτλ.) διάβασα και ξαναδιάβασα για να σιγουρευτώ ότι δεν με γελάν τα μάτια μου. Τελικά όντως αναφέρεται σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά.
Πίκρα για την απόρριψη της πρότασης, κάποια ελπίδα για το άρθρο 13.
Στον νόμο υπάρχουν και άλλα κομμάτια που αφορούν και το ταεκβοντο (βλ. ΕΣΑΣ, Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού).
Μένει να δούμε τώρα (αποφάσεις υπουργού, εγκύκλιοι κτλ.) πως και με τι τρόπο θα εφαρμοστούν όλα όσα μας αφορούν, γιατί για το ποδόσφαιρο δεν μου καίγεται καρφί.