Μετά από δύο ημέρες αγώνων ολοκληρώθηκε την 27 Νοεμβρίου 2011 στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, το προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώ...
Μετά από δύο ημέρες αγώνων ολοκληρώθηκε την 27 Νοεμβρίου 2011 στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, το προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012.
Από την διοργάνωση αυτή 13 χώρες πήραν τουλάχιστον ένα εισιτήριο για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Από την διοργάνωση αυτή 13 χώρες πήραν τουλάχιστον ένα εισιτήριο για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Ιορδανία και το Ουζμπεκιστάν πήραν από τρεις θέσεις η κάθε μία , ενώ άλλες επτά χώρες πήραν από δύο συμμετοχές, μεταξύ αυτών είναι το Αφγανιστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν,η διοργανώτρια Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ και το Καζακστάν.
Η Κίνα, το Ιράν, ο Λίβανος και η Κινεζική Ταϊπέι κατάφεραν να πάρουν από μία συμμετοχή.
Η Κορέα εξασφάλισε ήδη τέσσερις θέσεις μέσω του τουρνουά Qualification Παγκόσμιο WTF, το οποίο ολοκληρώθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούλιο του 2011 .
Αντανακλώντας την οικουμενικότητα του Ολυμπιακού αθλήματος του ταεκβοντό, συνολικά 14 χώρες στην περιοχή της Ασίας πήραν τουλάχιστον ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πηγή: WTF
Πηγή: WTF
Θεωρώ πως οι Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες έχουν κάποιο "αβαντάζ" σε σχέση με τις άλλες χώρες, κυρίως της Αμερικής και της Ασίας, λόγω του ότι το Ευρωπαϊκό Τουρνουά θα γίνει τον Ιανουάριο του 2012.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εξηγώ:
Σε μια ομοσπονδία με "καλό σχεδιασμό" και "οργάνωση", το ότι γνωρίζουμε ποιοι θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοί μας (κατηγορίες βάρους) στην Ολυμπιάδα, αυτό θα μας έδινε ένα πλεονέκτημα στο να αποφασίσουμε ποιους θα στείλουμε στην πρόκριση για τις θέσεις που μας έχουν μείνει για πρόκριση αθλητών μας.
(Οι κορεάτες αν και έχουν πάρει όλες τις θέσεις που τους αναλογούν για την ολυμπιάδα, ΔΕΝ έχουν καταλήξει ακόμα με ποιους αθλητές θα πάνε εκεί!!!! Θα γίνει αξιοκρατική επιλογή από 12 αθλητές, δηλ. ανάμεσα σε 3 για κάθε θέση)
Εκτός από την "σωστή" επιλογή των αθλητών/-τριών για την ολυμπιακή μας ομάδα στο ταεκβοντο (με κριτήρια "ετοιμότητας", αξιόμαχου αγωνιστικού επιπέδου και προκρίσεων), θα μπορούσαμε να να κάνουμε και μια "έξυπνη" επιλογή. Θα μπορούσαμε δηλαδή να δούμε ποιους πιθανόν θα έχουμε απέναντί μας στις διάφορες κατηγορίες και να επιλέξουμε τις πιο "κατάλληλες" για εμάς κατηγορίες βάρους, αυτές δηλαδή που έχουν αθλητές λιγότερο φαβορί από τις άλλες και να στείλουμε αθλητές σε αυτές τις κατηγορίες.
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, ναι, είναι όντως ψιλά γράμματα, αλλά μήπως αυτό που λέω το κάνουν οι άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ήδη, για τους αθλητές/-τριες τους;
Λέω, μήπως;