Η LaJUST κατέθεσε αγωγή εναντίον της WTF...

( Πηγή: masTaekwondo , το άρθρο στα ισπανικά ) MASTKD στο Baku   Δεν θα χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά συστήματα στο  Παγκόσμιο Προ-...

(Πηγή: masTaekwondo,
το άρθρο στα ισπανικά)

MASTKD στο Baku
 
Δεν θα χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά συστήματα στο  Παγκόσμιο Προ- ολυμπιακό Πρωτάθλημα Πρόκρισης

Αμηχανία και σύγχυση δημιουργήθηκε από τα νέα που ακακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό Πρωτάθλημα Πρόκρισης, ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένα από τα ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής πόντων, τα γνωστά PSS. Όλο αυτό προκλήθηκε ως συνέπεια της, πολλών εκατομμυρίων αγωγής που κατέθεσε η LaJUST.

Το κλασικό σύστημα με τους απλούς θώρακες και με τους τρεις κριτές για την καταγραφή των πόντων όπως γινόταν παλαιότερα, ήταν η έκπληξη που περίμενε τους παρευρισκόμενους σήμερα στο Baku. 
Αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε ως συνέχεια από την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, που αποφάσισε να χρησιμοποιηθούν στους αγώνες τα συστήματα PSS της Daedo, καθώς και σε όλα τα προολυμπιακά πρωταθλήματα πρόκρισης.
Κατά αρχήν όλα πήγαιναν κανονικά και ομαλά, όμως πέντε μέρες πριν από την διοργάνωση στο Baku, η εταιρία LaJUST κατέθεσε αγωγή εκατομμυρίων εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντο, την WTF. Αυτό προκάλεσε το σχεδόν ασύλληπτο: επιστροφή στο παραδοσιακό σύστημα, εκεί που οι κριτές θα είναι αυτοί που θα αποδίδουν τους πόντους στην διάρκεια του αγώνα. 

Γιατί όμως πάρθηκε μια τέτοια απόφαση;

Υπήρχαν τρεις πιθανές επιλογές:
1) Ακύρωση και αναβολή των αγώνων 
2) Χρήση των PSS της Daedo και πληρωμή στην LaJUST του ποσού των 20 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου 
3) Διεξαγωγή των αγώνων χωρίς ηλεκτρονικά μέσα (προστατευτικά).

Μέσα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία λένε πως ο σκοπός της LaJUST, με το να καταθέσει την αγωγή λίγες μέρες πριν από τους προκριματικούς, ήταν να “καταστρέψει” την διοργάνωση, που είναι να γίνει σε λίγες μέρες. Αν η κορεάτικη εταιρεία ήθελε να διαπραγματευτεί θα μπορούσε να κάνει τις κινήσεις της σε οποιοδήποτε άλλο χρόνο, και όχι τώρα.

Επιπλέον, σήμερα είναι γνωστό ότι η ελβετική εταιρία Swiss Timing έθεσε αυστηρές λεπτομέρειες έτσι ώστε να είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν τα PSS της LaJUST στους Ολυμπιακούς, δεδομένου ότι οι μηχανικοί της εταιρίας ήταν παρόντες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε πρόσφατα στην Κορέα, μια κατάσταση η οποία ήταν καθοριστική για την επιβεβαίωση της χρήσης των PSS της Daedo στο Λονδίνο 2012. 

Στην Οργανωτική Επιτροπή του Παγκόσμιου Προολυμπιακού Πρωταθλήματος Πρόκρισης, είναι πεπεισμένοι πως η διοργάνωση θα έχει επιτυχημένη διεξαγωγή ακόμα και χωρίς την χρησιμοποίηση κάποιου ηλεκτρονικού συστήματος, και μια και οι διαιτητές είναι παρόντες από σήμερα στο Baku (λόγω της εκπαιδευτικής προετοιμασίας και ταξινόμησης των διαιτητών που ήταν προγραμματισμένη να γίνει)  και είναι εκπαιδευμένοι, θα γίνει όπως έγινε στην Ολυμπιάδα Νέων που έγινε πέρυσι στην Σιγκαπούρη, όπου και πάλι δεν χρησιμοποιήσαμε PSS. Είναι απολύτως εφικτό να γίνει μια επιτυχημένη διοργάνωση χωρίς τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Ο κύριος στόχος τώρα είναι, η WTF να κάνει τους Ηπειρωτικούς Αγώνες Ολυμπιακής Επιλογής με τα συστήματα PSS της Daedo, μια και είναι σίγουρο πως στο Λονδίνο θα χρησιμοποιηθούν τα PSS της ισπανικής εταιρίας. 

Η ανησυχία του κόσμου είναι αδύνατον να καταγαλιάσει, ειδικά όταν η LaJUST επιτίθεται με μια αγωγή μαμούθ απαιτώντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, μόλις πέντε μέρες πριν την διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού γεγονότος χωρίς να δείχνει σημάδια και διάθεση για συζήτηση και άμεσες διαπραγματεύσεις. 

Αποκλειστικό από το Baku, Claudio Aranda για το masTaekwondo.com


[SD]

Σχόλια

BLOGGER: 3
  1. Η παγκόσμια έχει βγάλει ανακοίνωση στο σαϊτ της όπου λέει πως υπάρχει δικαστική απόφαση που την υποχρεώνει να μην χρησιμοποιήσει τους Daedo σε αυτούς τους αγώνες και επειδή θεωρούν ότι η LaJust δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν "due to technical faultiness" αποφάσισαν να γυρίσουν στα παλιά... Θεέ και κύριε... Μέχρι τώρα οι LaJust ήταν οι καλύτεροι για την παγκόσμια και τώρα ξαφνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. paizonte alla paixnidia telika apo oti mathaino tha paiksoun se simbatoun thorakes kai tha perasoun aytoi oi athlites pou theli i WTF

    na parakalame na einai kai ena apo ta paidia mas toulaxiston eee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. na parakalame na perasei k ena dukomas paidi......diladh th thes na peis me auto?????na mas evnoisoun????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,143,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,90,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,6,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Η LaJUST κατέθεσε αγωγή εναντίον της WTF...
Η LaJUST κατέθεσε αγωγή εναντίον της WTF...
http://2.bp.blogspot.com/-jn4x6pZLZSg/TgiYihD6a8I/AAAAAAAAAS0/8RulQXOztTg/s320/lajust_vs_wtf.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-jn4x6pZLZSg/TgiYihD6a8I/AAAAAAAAAS0/8RulQXOztTg/s72-c/lajust_vs_wtf.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/06/lajust-wtf.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/06/lajust-wtf.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content