Dae-hoon Lee, στον δρόμο για το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Dae-hoon Lee, 28 ετών αθλητής ταεκβοντό. Μεταξύ πολλών, πολλών άλλων βραβείων, περιλαμβάνει τρία χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τρία χρυσά...

Dae-hoon Lee, 28 ετών αθλητής ταεκβοντό.

Μεταξύ πολλών, πολλών άλλων βραβείων, περιλαμβάνει τρία χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τρία χρυσά ασιατικά πρωταθλήματα και έντεκα χρυσά Grand Prix. Αλλά χωρίς ολυμπιακό χρυσό.

«Προετοιμάζομαι για αυτό σαν να είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες μου», είπε ο 28χρονος. «Ακόμα κι αν αγωνιστώ στο Παρίσι το 2024, δεν νομίζω ότι μπορώ να πάρω χρυσό».

Και με την πανδημία που σκότωσε την ανταγωνιστική πίστα το 2020, δεν μπόρεσε να δει τη φόρμα των αντιπάλων του.

«Φέτος, οι αθλητές θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει τις τεχνικές τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους», δήλωσε ο Lee. «Δεν τους έχω δει για ένα χρόνο καθώς δεν αφωνίζονται, οπότε είμαι νευρικός».

Νευρικός ίσως, αλλά ο Lee είναι τυχερός που προέρχεται, ζει και εκπαιδεύεται στην Κορέα - η οποία (τουλάχιστον, έως και τη στιγμή της γραφής) πέρασε το COVID-19 χωρίς κανένα περιορισμό. Αυτό σημαίνει - παρόλο που δεν ήταν σε θέση να κάνει το είδος της ομαδικής προπόνησης που θα περίμενε να κάνει - ο Λι δεν ήταν ποτέ κλειστός στο εσωτερικό του σπιτιού.

Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια του 2020, κατάφερε να ασκηθεί με την ομάδα του στην πόλη Daejeon. «Έκανα προπόνηση με επτά άτομα, δεν εκπαιδεύτηκα ποτέ μόνος μου - ζούμε μαζί και ο προπονητής μου ζει επίσης στο Daejeon.»

Υπήρχαν φόβοι γύρω από το παιχνίδι ότι όταν ο Lee είχε παντρευτεί και είχε ένα παιδί - ο γιος του, Ye-chan, είναι 24 μηνών - η φόρμα του Lee θα επιδεινωθεί και θα εγκαταλείψει το taekwondo ανώτερου επιπέδου. Αυτό δεν συνέβη.

«Σκέφτηκα επίσης ότι οι αθλητές που είναι γονείς πέφτουν», είπε. «Θέλω να αποδείξω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια».

Ο Lee είναι  γνωστός για μάχες ακούραστα για τρεις γύρους, καθώς και για έναν χρυσό γύρο όταν είναι απαραίτητο. Ωστόσο, το αναγκαίο διάλειμμα του 2020 από το πρόγραμμα ανταγωνισμού του προσέφερε την ευκαιρία να αναβαθμίσει την προπόνησή του. Φέτος, επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην δύναμη του σώματος, βασικό συστατικό της μάχης.

"Εάν κάνετε προπόνηση με βάρη, η σωματική σας διάπλαση γίνεται πολύ καλή, αλλά σύντομα πέφτει ξανά", είπε. «Έτσι έκανα έναν κανόνα να το κάνω αυτό κάθε μέρα για να είμαι συνεπής».
Η πρόκληση είναι βασικός παράγοντας στην προσωπική εκπαίδευση του Lee. "Αυξάνω τον αριθμό των pushups μου κάθε μέρα, για παράδειγμα", είπε ο Lee. " Χρειάζομαι κίνητρο! Είμαι σκληρός με τον εαυτό μου. "

Ακόμα, δεν έχει κορυφωθεί. «Θα διπλασιάσω τη φυσική μου προπόνηση λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε. «Από τις αρχές του 2021, θα διπλασιάσω την εκπαίδευσή μου καθώς οι ειδικοί προπονητές θα έρθουν να συνεργαστούν μαζί μου».

Όπως σημειώνεται, ο στόχος του Lee είναι το χρυσό. Για τους περισσότερους αθλητές, αρκεί να κερδίσεις το τελικό βραβείο στον αθλητισμό. Αλλά ο Λι δεν θέλει απλώς ένα χρυσό μετάλλιο - θέλει υπέροχους αγώνες. «Θέλω να εκπληρώσω τα πάντα - τόσο το στυλ μάχης όσο και το αποτέλεσμα», είπε.

Αλλά πάνω απ 'όλα ανυπομονεί, μετά τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική παύση στην ιστορία του taekwondo, να επανενωθεί με την παγκόσμια ελίτ αθλητών.

«Θέλω να γνωρίσω όλους όσους προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Λι. «Ελπίζω να είναι υγιείς όπου κι αν βρίσκονται και θέλω να τους γνωρίσω όλους στο Τόκιο».

Πηγή: WT

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,691,Ελληνικό Πρωτάθλημα,144,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,91,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,7,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,23,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Dae-hoon Lee, στον δρόμο για το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.
Dae-hoon Lee, στον δρόμο για το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.
https://1.bp.blogspot.com/-ixBCqC7IiO8/YBBGsAe8R7I/AAAAAAAARRU/IModq5b8DTUdA164G0oG4LRCcyvIcWCMgCLcBGAsYHQ/s16000/20210118135234_dae-hoon_lee_03.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-ixBCqC7IiO8/YBBGsAe8R7I/AAAAAAAARRU/IModq5b8DTUdA164G0oG4LRCcyvIcWCMgCLcBGAsYHQ/s72-c/20210118135234_dae-hoon_lee_03.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2021/01/dae-hoon-lee.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2021/01/dae-hoon-lee.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content