Στο Παρίσι «έπεσε θύμα», στην Κοζάνη η «επανεκκίνηση» και στο βάθος η πρόκριση...

Η προετοιμασία της προ ολυμπιακής ομάδας ταεκβοντό. Σ ε δημοσίευμα της Εφημ.  Χρόνος Κοζάνης  / 17 Δεκεμβρίου 2020, διαβάζουμε τα παρακάτω: ...

Η προετοιμασία της προ ολυμπιακής ομάδας ταεκβοντό.

Σε δημοσίευμα της Εφημ. Χρόνος Κοζάνης / 17 Δεκεμβρίου 2020, διαβάζουμε τα παρακάτω:

«Στην Κοζάνη βρίσκεται από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου η προολυμπιακή Ομάδα Ταε Κβο Ντο της χώρας μας η οποία προετοιμάζεται για την Ολυμπιακή πρόκριση που θα γίνει τον Μάϊο στην Σόφια. 
Πρόκειται ουσιαστικά για μια «επανεκκίνηση» της ομάδας η οποία λόγω της πανδημίας πέρασε δύσκολα και γιατί τα ταξίδια της έγιναν μετ΄ εμποδίων όλους αυτούς τους μήνες αλλά και γιατί έπεσε «θύμα» κορωνοϊού πριν λίγους μήνες στην Γαλλία με αποτέλεσμα να σταματήσει τις προπονήσεις.
Η ομάδα θέλησε να «επανεκκινήσει» σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Η Κοζάνη και το ΔΑΚ, το οποίο είναι κλειστό αυτήν την περίοδο, ήταν η ιδανική λύση που επέλεξαν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Χρήστος Αλμασίδης και Θοδωρής Ζηνέρης με την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό να εγκρίνει το αίτημα. 
Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και μοριακά τεστ προκείμενου οι τέσσερις αθλητές και αθλήτριες μέλη της ομάδας και ακόμη τέσσερις αθλητές και αθλήτριες βοηθοί και οι δυο προπονητές να βρεθούν στην πόλη και να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους η οποία θα διαρκέσει συνολικά δέκα μέρες.»

Το Παρίσι
- Στο Παρίσι βρισκόταν η αποστολή της Ομάδας τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Τι αναφέρει η πρεσβεία της Γαλλίας, (https://gr.ambafrance.org/) , δημοσίευση 16/10/2020

Covid-19 : Απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή του Παρισιού.
«Λόγω της υγειονομικής κατάστασης που συνεχίζει να επιδεινώνεται στη Γαλλία,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Emmanuel Macron, κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα και ανακοίνωσε, χθες, την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί στην περιοχή του Παρισιού Ile-de-France καθως και σε άλλες 8 πόλεις της Γαλλίας: Γκρενόμπλ, Λιλ, Λυών, Μασσαλία (Aix-Marseille), Σεντ Ετιέν, Ρουέν, Μοντπελιέ, Τουλούζη.  Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει για τουλάχιστον 6 εβδομάδες, έως την 1η Δεκεμβρίου 2020.»
  
Η συμμετοχή στο Παρίσι έφερε τον covid-19  στην ομάδα (σύμφωνα με το δημοσίευμα  Εφημ. Χρόνος Κοζάνης)  και αυτή είναι προφανώς η αιτία που η Ελληνική προολυμπιακή ομάδα δεν συμμετείχε στο  Ευρωπαϊκό τουρνουά  Olympic Weight Categories 2020 που έγινε στην Κροατία 10/11-12-2020. Για το γεγονός δεν έγινε καμία ανακοίνωση από την ΕΛΟΤ και δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την επιλογή αυτή.

Η Κοζάνη.
 - Η περιοχή της Κοζάνης επιλέχθηκε και εγκρίθηκε ως ιδανική λύση για την προετοιμασία της ομάδας, από Παρασκευή 11/12 έως Κυριακή 20 /12/2020 (Εφημ. Χρόνος Κοζάνης).  
Η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα την 16 Οκτωβρίου 2020 ήταν η μοναδική περιφέρεια στην Ελλάδα που βρισκόταν στο ανώτατο επίπεδο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Ο κάθε καλόπιστος συμπολίτης μας γνωρίζει την κατάσταση που βιώνει μέχρι και σήμερα η περιοχή της Κοζάνης λόγω της πανδημίας.

  -. Από την ηλεκτρονική σελίδα του CNN Greece, παραθέτουμε ένα χρονολόγιο με την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.

CNN Gr: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 14:31  :   Η Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης στο επίπεδο συναγερμού 4. Σημειώνεται, ότι η Κοζάνη αποτελεί τη μοναδική μέχρι στιγμής Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας...

CNN Gr: Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 21:16 : Νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας - Σε ποιο επίπεδο κινδύνου βρίσκεται κάθε περιοχή.
( Να σημειωθεί ότι η περιοχή της Κοζάνης βρίσκεται στο «Κόκκινο» χρώμα αυξημένου κινδύνου)

CNN Gr: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 08:58 :  Σκληρό lockdown στην Κοζάνη. 

CNN Gr: Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 17:55 : Παράταση αυστηρού lockdown σε Κοζάνη 

Εδώ χάνεται η λογική, πως είναι δυνατόν με αυτά τα δεδομένα να υποστηρίζει κάποιος  ότι η Κοζάνη ήταν  «ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον» και «η ιδανική λύση» για την προετοιμασία της ομάδος

Τα ερωτήματα πολλά:
  • Από ποιους πάρθηκαν οι αποφάσεις;
  • Γιατί επιλέχθηκε η προετοιμασία στο Παρίσι και χάθηκε η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό τουρνουά  Olympic Weight Categories 2020
  • Με ποια κριτήρια το ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, σε σχέση με τον covid, ήταν αυτό της Κοζάνης; 
Στην χρονική στιγμή που βρισκόμαστε λόγω της πανδημίας, η υγεία των Αθλητών θα πρέπει να αποτελεί προαπαιτούμενο σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται από τους παράγοντες, θα πρέπει να τοποθετείτε πάνω από όλους και όλα. 
Για μια φορά ας γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιοι θα  λάβουν τα εύσημα στην επιτυχία και ποιοι θα δεχθούν την κριτική στην αποτυχία, μια φορά ας γνωρίζουμε ποιοι  παράγοντες έχουν αναλάβει ή τους έχει ανατεθεί η ευθύνη της προολυμπιακής προετοιμασίας των Ελλήνων Αθλητών.
Εμείς ελπίζουμε εκ του αποτελέσματος και προς όφελος των αθλητών, η Κοζάνη να ήταν καλύτερη επιλογή από αυτή του Παρισιού. 

Καλή Χρονιά !
                                  
* Να τονίσουμε ότι η κριτική μας για τις αναφερόμενες αποφάσεις δεν αγγίζει τους αθλητές. Αυτός είναι και ο λόγος που η ανάρτηση δημοσιεύεται μετά το τέλος της προετοιμασίας τους. Οι αθλητές να θεωρούν δεδομένη την δική μας υποστήριξη στην δύσκολη διαδρομή της πρόκρισης στην επόμενη Ολυμπιάδα (7/8 Μάη 2021 στην Βουλγαρία).

Σχόλια

BLOGGER: 1
  1. Τί έγινε τώρα το tkdgr άλλαξε στρατόπεδο; Τελικά θα πας πείτε με ποιους είστε; Όπου φυσάει ο άνεμος να υποθέσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,691,Ελληνικό Πρωτάθλημα,144,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,91,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,7,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,23,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Στο Παρίσι «έπεσε θύμα», στην Κοζάνη η «επανεκκίνηση» και στο βάθος η πρόκριση...
Στο Παρίσι «έπεσε θύμα», στην Κοζάνη η «επανεκκίνηση» και στο βάθος η πρόκριση...
https://1.bp.blogspot.com/-f9PUk81JgdM/X_FtSgJVPlI/AAAAAAAAIEE/9KQHJxLOBEw-F-krbEgkFv7VMQksZW74wCNcBGAsYHQ/s16000/%25CF%2581%25CE%25B5%25CF%2583.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-f9PUk81JgdM/X_FtSgJVPlI/AAAAAAAAIEE/9KQHJxLOBEw-F-krbEgkFv7VMQksZW74wCNcBGAsYHQ/s72-c/%25CF%2581%25CE%25B5%25CF%2583.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2021/01/blog-post.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2021/01/blog-post.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content