Η αλήθεια για την Ολυμπιακή πρόκριση στο Τόκιο 2020Επειδή τελευταία γράφονται πολλά για την συλλογή βαθμών από τους Αθλητές για το «Τόκιο 2020» και επειδή θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι αγαπούν το Ελληνικό Ταεκβοντό, σας παρουσιάζουμε σήμερα την διαδικασία πρόκρισης αθλητών Ταεκβοντό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Α.- Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ταεκβοντό η κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (η κάθε Χώρα) μπορεί να συμμετέχει με ένα αθλητή ανά κατηγορία βάρους.

           - Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με 2 τρόπους: Με την Ολυμπιακή κατάταξη της WT και Με την Ευρωπαϊκή (Ηπειρωτική) Ολυμπιακή Πρόκριση.

Αναλυτικά:

1.- Με την Ολυμπιακή κατάταξη της WT.

Η κάθε ΕΟΕ μπορεί να επιτύχει κατ 'ανώτατο όριο να εισαγάγει 4 άνδρες και 4 γυναίκες μέσω της Ολυμπιακής Κατάταξης .

Για κάθε ολυμπιακό κύκλο 4 ετών,  πραγματοποιούνται  ετησίως  τρία (3) GP SERIES και ένα (1) GP FINAL. Οι 6 πρώτοι αθλητές του πίνακα Ολυμπιακής κατάταξης WT, μετά από το τελευταίο Grand Prix Final δικαιούνται αυτομάτως μια θέση για να εκπροσωπήσουν  την Χώρα τους. 

Στο GP SERIES: Συμμετέχουν 35 αθλητές με βάση το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης της WTF και 1 αθλητής από την χώρα υποδοχής.
*Μέγιστος αριθμός αθλητών 2 αθλητές ανά χώρα και ανά κατηγορία βάρους.

Στο GP FINAL : Συμμετέχουν 8 αθλητές με βάση το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης της WTF.
* Μέγιστος αριθμός αθλητών 2 αθλητές ανά χώρα και ανά κατηγορία βάρους.
**Ο αριθμός των αθλητών από την χώρα υποδοχής μπορεί να αυξηθεί σε 3, εάν 2 αθλητές έχουν κληθεί με βάση το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης της WT

Η WTF στον σχεδιασμό της, για τον κύκλο των 4 ετών για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020, έχει εισάγει δύο ακόμη κατηγορίες πρωταθλημάτων για την συλλογή βαθμών στην Ολυμπιακή Κατάταξη. Μία κατηγορία είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων με 100 βαθμούς (G 10) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων με 60 βαθμούς (G 6). Επίσης έβαλε ανώτατο όριο κατ΄έτος, 40 βαθμών στα πρωταθλήματα G 1 και G 2 για κάθε αθλητή, και τέλος περιόρισε ανάλογα με το πρωτάθλημα τις θέσεις (διακρίσεις) που δίνουν βαθμούς στους συμμετέχοντες αθλητές.To President Cup (G-2), εξαιρείτε από το όριο των 40 βαθμών και οι αθλητές μπορούν να προσθέσουν τις διακρίσεις τους στην βαθμολογία ξεπερνώντας το όριο των 40 βαθμών που τους δίνουν τα πρωταθλήματα G 1 και G 2 .

Ενδεικτικά οι αθλητές μπορούν να διεκδικήσουν βαθμολογία:

Με όριο κατ΄έτος τους 40 βαθμούς.
 • Διοργάνωση G-1: Βαθμολογία, όλα τα μετάλλια .
 • Διοργάνωση G-2 Ηπειρωτικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων (CJC): Βαθμολογία, όλα τα μετάλλια.
Χωρίς όριο Βαθμών.
 • Διοργάνωση G-2: President Cup / Βαθμολογία, όλα τα μετάλλια .
 • Διοργάνωση G-4: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ ( G-4), GP SERIES (G-4)  / Βαθμολογία, από Προημιτελικά ( στους 8 )
 • Διοργάνωση G-12: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ (G-12 ) / Βαθμολογία, από τον 16ο  γύρο (1/16).
 • Διοργάνωση G-10 Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων (ΟΑΝ) /  Βαθμολογία, όλα τα μετάλλια
 • Διοργάνωση G-6:Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων Taekwondo (WTJC) / Βαθμολογία, Όλα τα μετάλλια
 • Διοργάνωση G-8: GP FINAL / Βαθμολογία, όλοι οι αγωνιζόμενοι
 • Διοργάνωση G-20: Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες / Βαθμολογία, όλοι οι αγωνιζόμενοι
* Για τα χρυσά μετάλλια: G-1 = 10 βαθμούς, G-2 = 20 βαθμούς, G-6 = 60 βαθμούς κ.λ.π.

2.- Με την Ευρωπαϊκή (Ηπειρωτική) Ολυμπιακή Πρόκριση.

Η Ευρώπη λίγο πριν τους Ολυμπιακούς  στο Τόκιο το 2020, θα διεξάγει τους ηπειρωτικούς προκριματικούς αγώνες για την πρόκριση 2 ανδρών και 2 γυναικών από κάθε κατηγορία βάρους, συνολικά θα προκριθούν 8 άνδρες και 8 γυναίκες. Η  κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες πρόκρισης με δύο άνδρες και δύο γυναίκες και για να καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες  θα πρέπει να κερδίσουν την πρώτη ή την δεύτερη  θέση στην κατηγορία τους.

Β.-Συμπέρασμα: Η διαπίστωση που μπορεί να κάνει κανείς παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις είναι ότι οι περισσότερες χώρες κυνηγάνε οργανωμένα την συλλογή βαθμών στα πρωταθλήματα G και GP συμμετέχοντας ως εθνικές αποστολές με επιλεγμένους και κορυφαίους (στην χώρα τους) αθλητές.

Το τρέχον έτος, στο τελικό Grand-Prix WT 2017 που θα πραγματοποιηθεί 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, δεν υπάρχουν στους συμμετέχοντες Έλληνες Αθλητές. Επίσης σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της Ολυμπιακής Κατάταξης WT, άρχισαν να ξεχωρίζουν οι 6 πρώτοι Αθλητές της κάθε κατηγορίας και είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεταξύ αυτών δεν θα υπάρξει Έλληνας Αθλητής.

Τα παραπάνω αναφέρονται για να γίνει κατανοητός ο βαθμός δυσκολίας για τους Αθλητές που θα προσπαθήσουν να μπουν στους 6 πρώτους του πίνακα της Ολυμπιακής Κατάταξης WT και να κερδίσουν με αυτό τον τρόπο ένα εισιτήριο για την επόμενη Ολυμπιάδα.

Εάν τώρα θέλουμε σοβαρά να διεκδικήσουμε ως Χώρα την συμμετοχή μας στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Ταεκβοντό το 2020 στο Τόκιο, θα πρέπει να εστιάσουμε στην Ευρωπαϊκή (Ηπειρωτική) Ολυμπιακή Πρόκριση με την συμμετοχή 4 Ελλήνων αθλητών (2 ανδρών και 2 γυναικών).

Ο χρόνος τρέχει, σε λίγους μήνες φτάνουμε στα  μισά του ολυμπιακού κύκλου και πρέπει σύντομα να γίνουν:
 • η επιλογή των αθλητών, 
 • η επιλογή του προπονητή, 
 • ο σχεδιασμός της προετοιμασίας για τα επόμενα 2 χρόνια, 
 • να οριστεί ο υπεύθυνος παράγοντας που θα αναλάβει την υποστήριξη του σχεδίου δράσης.

  Με σεβασμό στην Αλήθεια.
 Η συντακτική ομάδα του Blog.

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

Αθλητές,65,Αποτελέσματα Αγώνων,14,Απόψεις,33,Διεθνές Πρωτάθλημα,239,Ελλάδα,573,Ελληνικό Πρωτάθλημα,95,Επιχορηγήσεις,13,Ιατρική στήλη - Διατροφή,64,Καλεντάρι,2,Κανονισμοί και Νομοθεσία,79,Νέα στον Κόσμο,314,Παρεμβάσεις,94,Προσεχώς,5,Σεμινάρια Ταεκβοντό,59,Para-taekwondo,26,tkd itf - news,59,Video,52,
ltr
item
taekwondo greece group: Η αλήθεια για την Ολυμπιακή πρόκριση στο Τόκιο 2020
Η αλήθεια για την Ολυμπιακή πρόκριση στο Τόκιο 2020
https://3.bp.blogspot.com/-REMG8-aeGmc/WhPRIGnLpWI/AAAAAAAANvg/Wm2e0IF-vC00_GaOU20rp92IRqWait6YgCLcBGAs/s640/5.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-REMG8-aeGmc/WhPRIGnLpWI/AAAAAAAANvg/Wm2e0IF-vC00_GaOU20rp92IRqWait6YgCLcBGAs/s72-c/5.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2017/11/2020.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2017/11/2020.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσότερα Reply Cancel reply Διαγραφή By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Προβολή Όλων Προτεινόμενα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat Ιανουάριος Φερβουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Jan Feb Mar Apr Μάϊος Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy