Αναζητείται «κοινή λογική»

Η  ΕΛΟΤ,  2 Φεβρουαρίου 2016 ανακοίνωσε (i) την νέα διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής σε πρωταθλήματα του εξωτερικού ( GMS WTF ), καθώς κα...

Η  ΕΛΟΤ,  2 Φεβρουαρίου 2016 ανακοίνωσε (i) την νέα διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής σε πρωταθλήματα του εξωτερικού ( GMS WTF ), καθώς και την διαδικασία έκδοσης κάρτας GL για αθλητές,  παράγοντες, προπονητές κλπ.

Εμείς συγκρίναμε την ανωτέρω ανακοίνωση με το έγγραφο (ii) της WTF προς τις Εθνικές Ομοσπονδίες για το ίδιο θέμα και εντοπίσαμε τρεις ενότητες που  προκαλούν τουλάχιστον σύγχυση σε όποιον το διαβάσει :

       1. - Το έγγραφο ενημέρωσης της WTF έχει ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2015 και γράφει ότι η εφαρμογή της νέας διαδικασίας θα ξεκινήσει το 2016  στο US Open, ακολουθούμενη από το Ολλανδικό Open και το  Open του Καναδά.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η Διοργάνωση της Ολλανδίας είναι 12 και 13 Μαρτίου 2016, δηλαδή  40 μέρες από την ενημέρωση της ΕΛΟΤ  προς τα Σωματεία και 4 μήνες ή 120 μέρες από την έκδοση της οδηγίας από την WTF.

Στην από 2-2-2016 ανακοίνωση της ΕΛΟΤ διαβάζουμε: «Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποστέλλονται στην ΕΛ.Ο.Τ., 3 μήνες πριν από την ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής σας σε πρωτάθλημα του εξωτερικού. Σας εφιστούμε την προσοχή σας, στην πιστή τήρηση των 3 μηνών (90 ημερών), καθώς η ΕΛ.Ο.Τ., θα πρέπει να καταθέτει τα ορθά δικαιολογητικά σας (άνευ εκκρεμότητας) στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, 75 τουλάχιστον ημέρες πριν την δήλωση συμμετοχής σας σε πρωτάθλημα του εξωτερικού. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση μη τήρησης του ανωτέρου χρονικού διαστήματος, η ευθύνη για την μη συμμετοχή αθλητή – αθλήτριας σε πρωτάθλημα, θα βαρύνει αποκλειστικά το σωματείο σας.»


    Η ανωτέρω διαδικασία μας κάνει να αναρωτηθούμε:  Η ευθύνη είναι του σωματείου για τις 40 μέρες που απομένουν έως το Ολλανδικό Open ή της ΕΛΟΤ που άργησε 2,5 μήνες ή 75 ημέρες (από 13-11-2016) να ενημερώσει τα σωματεία μέλη της; 

Επίσης εντύπωση προκαλεί το ότι η προκήρυξη του Ολλανδικού πρωταθλήματος (iii) αναφέρει ως προθεσμία 2 μηνών για την υποβολή των εγγράφων: «WTF Global Licence registrations & renewals can only be made through the WTF recognized Member National Associations and application should be made at least 2 months before the tournament starts to ensure the WTF licence can be processed and approved in time”»

      2.- Το έγγραφο της WTF από 13 Νοεμβρίου 2015, αναφέρει: «Όλοι οι συμμετέχοντες (αθλητές και αξιωματούχοι /παράγοντες) για να είναι σε θέση να εγγραφούν σε απευθείας σύνδεση μέσω της εφαρμογής GMS WTF πρέπει να έχει εγκριθεί η  WTF Παγκόσμια Άδεια 2016 (GAL / GL ), για όλες τις διοργανώσεις που κατατάσσονται ως G  εκδηλώσεις ( WTF), που πραγματοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2016 (Εκτός από τα πολυ-αθλητικά παιχνίδια)».

Η ΕΛΟΤ στην  ανακοίνωσή της γράφει: «Κύριοι, Όπως ήδη γνωρίζετε μετά από οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι ο αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γενικά συνοδοί αποστολών όλων των σωματείων, θα πρέπει να είναι κάτοχοι της κάρτας GAL προκειμένου η συμμετοχή τους να θεωρείται έγκυρη σε διεθνή Τουρνουά και Πρωταθλήματα που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο

Η δική μας επισήμανση:  Τα πρωταθλήματα G WTF ( όπως γνωρίζεται) είναι μια ξεχωριστή κατηγορία εγκεκριμένων διοργανώσεων από την WTF και σε καμία περίπτωση η έκδοση της κάρτας GAL και η δήλωση συμμετοχής με το GMS δεν αφορούν «όλα τα διεθνή Τουρνουά και Πρωταθλήματα που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο». 

     3.- Το έγγραφο οδηγιών της WTF αναφέρει: «Μόνο για Προπονητές : Για Ηπειρωτικές Ενώσεις που προσφέρουν Πιστοποίηση Προπονητή πρέπει να φορτωθεί η κάρτα / πιστοποιητικό.)»

Η ΕΛ.Ο.Τ στο έγγραφό της αναφέρει: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: « Σε ηλεκτρονική μορφή JPEG το Ελληνικό δίπλωμα Νταν, το δίπλωμα Dan KUKKIWON (εάν υπάρχει), το δίπλωμα Προπονητή E.T.U καθώς και την κάρτα Προπονητή E.T.U.»

Η δική μας επεξήγηση για το ανωτέρω ζήτημα: Είναι άλλο  η κάρτα / πιστοποίηση προπονητή της Ηπειρωτικής Ένωσης που ζητάει η WTF και άλλο το δίπλωμα προπονητή ETU.

      Οι ανωτέρω επισημάνσεις γίνονται στα πλαίσια μιας εποικοδομητικής κριτικής και ειλικρινά ελπίζουμε να έχουμε άδικο ή να αποδειχθεί τελικά ότι υπερβάλουμε. Όμως δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τον τρόπο διαβίβασης των πληροφοριών από την Ελληνική Ομοσπονδία του Αθλήματος. Κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες και αναζητούμε την κοινή λογική...
                                                            


(i)  Η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ:   κλικ εδώ…



Σχόλια

BLOGGER: 1
  1. Η ΕΛΟΤ ειναι η μοναδική Ομοσπονδία της Ευρώπης που ζητάει σαν προυπόθεση έκδοσης κάρτας ΓΚΑΛ το δίπλωμα προπονητή της ETU!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Αναζητείται «κοινή λογική»
Αναζητείται «κοινή λογική»
https://4.bp.blogspot.com/-h84VRgyLNtA/Vri21eUQlFI/AAAAAAAAJbM/xc1PAsHp6lA/s1600/images.png
https://4.bp.blogspot.com/-h84VRgyLNtA/Vri21eUQlFI/AAAAAAAAJbM/xc1PAsHp6lA/s72-c/images.png
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2016/02/blog-post_8.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2016/02/blog-post_8.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content