Η «ύψιστη υποχρέωση των αθλητών» και η αρχή της «ίσης μεταχείρισης».

Η παρέμβασή μας έχει να κάνει με την επιλογή των αθλητών της Εθνικής Ομάδος, εν όψη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταεκβοντό 2015. ...





Η παρέμβασή μας έχει να κάνει με την επιλογή των αθλητών της Εθνικής Ομάδος, εν όψη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταεκβοντό 2015.

Το 2012 η Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ένα τρόπο επιλογής των Αθλητών σύμφωνα με την βαθμολογία που θα πετύχαιναν  από τις διακρίσεις στα επίσημα και διεθνή πρωταθλήματα, ως εξής:


«Η βαθμολογία ανάλογα με το πρωτάθλημα:
Α/Α
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
1η   θέση
2η  θέση
3η θέση
1
Πανελλήνια Α/Γ-Ε/Ν
8  βαθμούς
7  βαθμούς
6 βαθμούς
2
Κύπελλα
7  βαθμούς
6  βαθμούς
5 βαθμούς
3
Ενωσιακά : ΕΤΑΒΕ -ΕΤΑΝΕ
6  βαθμούς
 5  βαθμούς
4 βαθμούς

Κάθε αθλητής που έχει πετύχει Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκή νίκη (από 1η -3η) θα λαμβάνει 2 extra βαθμούς στην κατηγορία που συμμετείχε (οι βαθμοί δεν μεταφέρονται σε άλλη κατηγορία βάρους). Ο αθλητής θα πρέπει να αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία βάρους σε όλα τα πρωταθλήματα»

Η ανακοίνωση δεν εφαρμόστηκε και αποσύρθηκε από την ηλεκτρονική σελίδα της ΕΛΟΤ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Ένα ανάλογο τρόπο επιλογής εφαρμόζει σήμερα η ΕΤΑΒΕ για την συγκρότηση των κλιμακίων.  Οι αθλητές λαμβάνουν βαθμούς ανάλογα με την διάκρισή τους σε πρωταθλήματα της ΕΤΑΒΕ , της ΕΛΟΤ αλλά και  από Διεθνείς διοργανώσεις.

Όλα όσα θέλουμε να πούμε με αυτή την παρέμβαση, αποτυπώνονται μέσα σε δύο γραμμές στην ανακοίνωση της ΕΤΑΒΕ: «Στόχος μας είναι μέσα από αυτή την διαδικασία επιλογής αφενός μεν να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να διεκδικήσουν επί ίσης όροις την εισαγωγή τους στο κλιμάκιο αφετέρου να επιλεγεί πραγματικά ο ικανότερος και καλύτερα προετοιμασμένος αθλητής.»
Όσον αφορά τους αθλητές που καλούνται στην Εθνική ομάδα θα θέλαμε κατ' αρχάς να γνωστοποιήσουμε την Νομοθεσία που ισχύει:

«Ν 2725/1999/Α-121 Ερασιτεχνικός - Επαγγελματικός Αθλητισμός και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 33 Δικαιώματα - Υποχρεώσεις αθλητών

Παρ. 5 :  Η προσφορά υπηρεσιών στις εθνικές ομάδες είναι ύψιστη υποχρέωση των αθλητών. Αθλητής που αρνείται αδικαιολόγητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αντίστοιχη εθνική ομάδα τιμωρείται, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ειδικό κανονισμό του άρθρου 27 του παρόντος νόμου, με ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες της εθνικής ομάδας, των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου και στερείται τις κάθε είδους παροχές της ομοσπονδίας. Αθλητής που τιμωρείται για άρνηση προσφοράς των υπηρεσιών του στην εθνική ομάδα, στερείται επίσης των κάθε είδους παροχών της Πολιτείας, των ευεργετημάτων που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος και των τυχόν ειδικών φορολογικών απαλλαγών.»

Σύμφωνα με όσα ορίζονται παραπάνω κανένας αθλητής δεν μπορεί (νομικά), αλλά και δεν πρέπει (ηθικά) να αρνηθεί τις υπηρεσίες του στην Εθνική Ομάδα και κατ' επέκταση στην ίδια του την χώρα, την Ελλάδα. 

Είναι άδικο να αποκλείεται ένας αθλητής/τρια που δικαιούται  θέση στην Εθνική Ομάδα και είναι επίσης άδικο να ρίχνουμε ευθύνη στον  αθλητή/τρια που  δέχεται την παροχή της υπηρεσίας που εκ του νόμου υποχρεούται να παρέχει.

Οι αδικημένοι πρέπει να δικαιώνονται, η ΕΛΟΤ τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Γ.Γ.Α., δηλαδή του Κράτους και   ένα Κράτος οφείλει να είναι «Κράτος Δικαίου». Η αρχή της «ίσης μεταχείρισης» αποτελεί την βασικότερη αρχή που πρέπει να εφαρμόζει η κάθε διοίκηση στις αποφάσεις της.  Η δημόσια ανακοίνωση των κριτηρίων επιλογής των αθλητών της Εθνικής Ομάδος δεν αποτελεί απαίτηση αλλά είναι δικαίωμα που πρέπει να γίνει σεβαστό.

Σχόλια

BLOGGER: 16
  1. Γιατί δεν γράφετε για τις υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας προς τους αθλητές και τους συλλόγους; Ποιό είναι το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ και ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ της
    ΕΛ.Ο.ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ γιατί δεν το κοινοποιείται να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι;
    Τι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε με το παρόν άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ???? Ο ΠΡΩΤΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ??? ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ???? ΜΕ ΝΤΕΝΕΚΕ ΜΕ ΛΑΔΙ ????? ΜΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ????? ΜΕ ΓΛΎΨΙΜΟ ???? ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ??? ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια τώρα ως γνωστό η επιλογή γίνεται από τους πρώτους του πανελληνίου πρωταθλήματος για τη συμμετοχή στα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρει τόσες επιλογές ο 3.42μμ. Βγήκε το παιδί του πρώτο και δεν το πήρανε η κάποιο άλλο παιδί από παλαιότερες χρονιές. (Οσο αφορά για την Ασπρογέρακα νομίζω ότι η κοπελιά που πήρε το πρωτάθλημα ήταν τιμωρημένος ο σύλλογός της και δεν την πήρανε. Γι'αυτό βέβαια θα έπρεπε να βγάλει μια ανακοίνωση η ΕΛΟΤ. Επίσης στα 63 νομίζω ότι ο πρώτος και ο δεύτερος γράφουν πανελλήνιες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο σύλλογος δεν τιμωρήθηκε ο προπονητής τιμωρήθηκε βάση ανακοίνωσης που έγινε στο στάδιο , η αθλήτρια συνέχισε βγήκε πρώτη !!!! Και αν ένας σύλλογος άλλαζε τον προπονητή τι θα γινόταν δηλαδή !!!! Στην ουσία τιμωρούν την αθλήτρια γιατί ο προπονητής δεν είναι της κλίκας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί να βράζεις την προσωπική σου εμπάθεια, πες μας ο επαναστάτης προπονητής τι έκανε; ποιες προσφυγές έγιναν για την παράτυπη επιλογή ; αν ανέλαβε δικηγόρος ; εάν ο σύλλογος έκανε έγγραφο στην Γενική Γραμματεία; ούτε μια δήλωση ούτε μια δημόσια διαμαρτυρία; Αυτά δεν δείχνουν κόντρα αλλά συμφωνία και συγκάλυψη της απόφασης. Αυτά που διαβάζω εδώ είναι χωρίς ουσία και γράφονται απο ανθρώπους που έχουν προσωπικές κόντρες με την σημερινή διοίκηση, ανώνυμοι και τζάμπα μάγκες.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ; ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ , Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ!

      Διαγραφή
  6. και αφου ο πρωτος και ο δευτερος διαβαζουν οπως λετε υπαρχουν και δυο τριτη στην κατηγορια γιατι δεν παιρνετε το τριτο που εχασε απο το πρωτο?αφου ξεραν οτι το παγκοσμιο θα ειναι μεσα στης εξεταση στους γιατι παιξαν?και μαλιστα με πολυ παθος για την πρωτια.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΕΛΙΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι δυνατών να λες γιατί έπαιξε στο πανελλήνιο αφού θα είχε εξετάσεις. Μόνο και μόνο ο τίτλος πρωταθλητής Ελλάδος στους άντρες φτάνει, δεν τον παίρνουν κάθε μέρα και δεν είναι ο αυτοσκοπός το παγκόσμιο γιατί το πιθανότερο είναι να μην φέρει κανείς διάκριση όπως δεν έχει φέρει κανείς Έλληνας αθλητής σε παγκόσμιο πρωτάθλημα τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ....ΑΥΤΑ...!!!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΛΙΟΣ ΤΟΥ Α.Σ ΣΕΡΡΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΛΙΛΗΣ ΤΟΥ Α.Σ ΚΡΟΝΟΣ ΧΑΛΚΙΝΟ ΤΟ 2001 ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ.Αρα εισαι νεος στο ταεκβοντο και δεν ξερεις.Μαθε.....

      Διαγραφή
  8. αναρωτιέμαι πραγματικά τι κάνουν οι γονείς και το σωματείο των αθλητών που αδικούνται.περιμένουν πάλι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.το συγκεκριμένο όμως απόλυτα.ας δείξουμε στα παιδιά τους ότι δεν είναι ραγιάδες και να είναι παράδειγμα προς μίμηση όχι προς αποφυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σαν πατέρας έκανα όλες τις απαραίτητες ενέργειες , αυτές που σαν ένας απλός άνθρωπος μπορώ.Έστειλα E-Mail διαμαρτυρίας και στην ΕΛΟΤ και στην Γενική γραμματεία αθλητισμού καθώς και στον Συνήγορο του πωλητή αλλά δυστυχώς ο συνήγορος του πολίτη δεν μπορεί να κάνει κάτι λόγω του ότι η ΕΛΟΤ είναι ιδιωτικού δικαίου. Για να σταματήσουν θα πρέπει να αντιδράσουμε όλοι.

      Διαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΓΕΣ ΝΑΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΕΙΣ.... ΑΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ .......ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΣ ........ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΑΤΕΙΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αθλητικο εισαγγελεα θελει και επιστολη στο κοντονη και γενικο γραμματεα προσωπικα οχι email γενικα στη γραμματεια!για να ξερεις οτι ως γονεας εκανες σωστα το καθηκον σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αδικία για τούς τριτους στα -63 να μην επιλεξουν έναν από αυτούς. .....αν και απ ότι ακούγεται ο λόγος που δεν θα πάει ο πρώτος δεν είναι οι πανελλήνιες και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Η «ύψιστη υποχρέωση των αθλητών» και η αρχή της «ίσης μεταχείρισης».
Η «ύψιστη υποχρέωση των αθλητών» και η αρχή της «ίσης μεταχείρισης».
http://2.bp.blogspot.com/-2qYeeTCexbM/Tz44NiJNpaI/AAAAAAAABVc/LXaZwibGheQ/s1600/images.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-2qYeeTCexbM/Tz44NiJNpaI/AAAAAAAABVc/LXaZwibGheQ/s72-c/images.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2015/04/blog-post_22.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2015/04/blog-post_22.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content