Το Δικαίωμα των Αθλητών για αλλαγή κατηγορίας.

Γράφει ο ΔΕΣΥΛΛΑΣ Σπυρίδων Γονέας Αθλήτριας

Γράφει ο ΔΕΣΥΛΛΑΣ Σπυρίδων
Γονέας Αθλήτριας

Χθες πρωί πριν την διαδικασία της ζύγισης διαπιστώθηκε ότι η κόρη μου 16 χρόνων «αδιαθέτησε» με αποτέλεσμα να αυξηθεί το βάρος της από τα -55 που είχε δηλωθεί στο κύπελλο στα 56 κιλά. Η αύξηση αυτή του βάρους θεωρήθηκε απο τους υπευθύνους διοργανωτές απαγορευτική με αποτέλεσμα να της στερήσουν το δικαίωμα να αγωνιστεί για κάτι που η ίδια η φύση έχει αποφασίσει και εσύ δεν μπορείς να πας ενάντια σ αυτήν . Σας επισυνάπτω ένα κείμενο ειδικού πάνω στο θέμα και σας παρακαλώ να κάνετε σχετική δημοσίευση μήπως και έτσι αποφευχθεί ή καλύτερα αλλάξει η συγκεκριμένη διάταξη διότι είναι άδικη όχι μόνο για το παιδί μου αλλά και για άλλα παιδιά που είναι βέβαιο οτι θα βρεθούν στην θέση της . Θα μπορούσε να ήταν πρωτάθλημα Ελλάδος και οχι κύπελλο με μεγαλύτερη βλάβη για την ίδια και για κάτι που δεν φταίει.

ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ 1-2 ΚΙΛΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ . ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ ΑΥΤΟ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.


«Γυναικείος κύκλος 

Κατά την διάρκεια περιόδου στις γυναίκες η απώλεια βάρους είναι μηδαμινή λόγω κατακράτησης υγρών για την ομαλή αποβολή το αγονιμοποίητου ωαρίου. Η κατακράτηση των υγρών αρχίζει μερικές ημέρες πριν (3-5) την πρώτη ημέρα της περιόδου. Η αποβολή των υγρών συμπληρώνεται την τελευταία ημέρα της περιόδου. Η ζυγαριά συνήθως δεν σημειώνει αλλαγές πέραν του μισού κιλού ανεξαιρέτως ηλικίας. Κατά γενικό κανόνα ο γυναικείος οργανισμός κατακρατά 1-2 κιλά υγρά.



Πνευματικά δικαιώματα 
Πρόδρομος α. Προδρόμου

B.sc (Hnrs), M.Sc (USA) 
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
»

Σχόλια

BLOGGER: 30
  1. Επρεπε να παιξει στην παραπανω κατηγορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το αρνηθηκαν κι αυτο φιλε μου .......!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πώς ακριβώς θα διαπιστώνεται ότι η αθλήτρια ήταν όντως αδιάθετη, και όχι απλά υπέρβαρη για την κατηγορία της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ζυγιση την κανουν γυναικες ...ας το ελεγχουν αυτες οπως μπορει πολυ απλα να το διαπιστωσει και ο γιατρος που θα εχει η ομοσπονδια. Για να μην παρεξηγηθω το θεμα μου δεν ειναι να κλεψω μια κατηγορια αλλα να αγωνιστει η αθλητρια ακομη και στην παραπανω κατηγορια .Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ειναι μετρο παραλογο και αδικο.

      Διαγραφή
  4. Βασικα η ζυγιση θα πρεπει να ειναι ηλεκτρονικη σε ολες τις διοργανωσεις για να μην κοβεται κανεις.. Οσα κιλα ζυγιζεσαι παιζεις κ στην αντιστοιχη κατηγορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .......ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι παραλογο αυτο που κανουν να στερουν το δικαιωμα απο καθε αθλητη ειδικα απο παιδακια τετοιας ηλικιας.Δε μπορει να δηλωνει ο δασκαλος τον αθλητη που ειναι στα ορια μια βδομαδα πριν τους αγωνες και στη ζυγιση να ειναι ακριβως στα κιλα του.Πολλες φορες παιζουν ακομα και οι ζυγαριες.Μιλαμε παντα για θεματα που αφορουν γραμμαρια,το πολυ εως ενα κιλο.πρεπει κατι να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλλαγή κατηγορίας βάρους ενός αθλητή την ημέρα της ζύγισης είναι πολύ απλή και σαφώς θα έπρεπε να εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια όπως γίνεται σε πολλές άλλες χώρες, πληρώνοντας βέβαια ένα πέναλτι ο αθλητής . Προϋπόθεση όμως είναι να γίνεται η κλήρωση ηλεκτρονικά μετά την ζύγιση, ούτως ώστε να μπορούν να γίνουν οι ανάλογες αλλαγές και να δημοσιευτούν στον χρόνο που προβλέπεται προς ενημέρωση των αγωνιζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τριχες.Ας ηταν 1 κιλο κατω.Η ομοσπονδια εφαρμοσε τον κανονισμο.Οχι οπως βολευει τον καθενα.Οσο για την αυτοματη μεταφορα κιλων γινεται μονο σε ιδιωτικους αγωνες και οχι σε επισημα πρωταθληματα.Η συγκεκριμενη αθλητρια ειναι πολυ καλη και θα πρεπει να τα αντιμετωπιζει αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΣΤΗ ΖΥΓΙΣΗ, ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ, ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΠΟΙΝΗ

      Διαγραφή
    2. κατι τετοιες τριχες λετε ορισμενοι γι αυτο ειμαστε 50 χρονια πισω....η απαντηση αφορα τον παραπανω 4.37 μμ

      Διαγραφή
  9. Το άγχος της απώλειας βάρους για την κατηγορία είναι εξαιρετικά μεγάλο για κάθε αθλητή. Οι αθλήτριες αντιμετωπίζουν ένα παραπάνω αστάθμητο παράγοντα, αυτόν της εμμηνορυσίας που μπορεί να προσθέσει από 0,5 έως 2,5 κιλά ανάλογα με την περίπτωση, λόγω των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν 1-2 εβδομάδες πριν την έναρξη της περιόδου, που επιφέρουν κατακράτηση υγρών και άλλα συμπτώματα (πρήξιμο, φούσκωμα, τάση για ανεξέλεγκτη πρόσληψη τροφής κλπ.). Σε ενήλικες αθλήτριες υψηλού επιπέδου τα συμπτώματα αυτά είναι δυνατόν να προληφθούν, σε μεγάλο βαθμό, με συγκεκριμένη διατροφική αντιμετώπιση. Σε έφηβες αθλήτριες η αντιμετώπιση αυτή είναι δυσκολότερη, λόγω του ανώριμου οργανισμού, της αναγκαστικής αποφυγής τεχνικών ταχείας απώλειας βάρους και της μη εφαρμογής σοβαρά υποθερμιδικών διαιτολογίων λόγω αυξημένης ανάγκης του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, καθώς ο νεανικός οργανισμός βρίσκεται σε διαδικασία ταχείας ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. as ekane diatrofh afou h kathe gunaika kserei akrivws pote tha adiathetisei!! gia oles to idio isxuei kai polles kopeles mporei na exoun vrethei sthn idia thesh alla de ginetai thema!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η διάρκεια του καταμήνιου κύκλου είναι συνήθως 28 ημέρες. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντοτε. Είναι δυνατόν μια γυναίκα να μην έχει καθόλου σταθερό κύκλο, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη και μια γυναίκα με σταθερή διάρκεια κύκλου μπορεί να παρουσιάσει διακυμάνσεις στον κύκλο της για διάφορους λόγους (άγχος, στρες, ασθένεια, έντονη προπόνηση κλπ). Στη συγκεκριμένη περίπτωση μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για έφηβη αθλήτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΟΤ - ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ - ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΟ. ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΠΙΣΗΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ (ΤΑΞΙΔΙΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΠ) ΛΟΓΩ ΒΑΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξερει κυριε Γλιατα σε ποια κιλα θα αγωνιστει απο πριν και οχι οπου τυχει.Οσο για την Ιταλια ,γιατι να ακολουθησει η Ελλαδα το τροπο της,καθε αθλητης-ια οφειλει να ειναι στα κιλα που επιθυμει 20 ημερες πριν.

      Διαγραφή
    2. Αυτό που λέτε είναι το αυτονόητο, αυτό που θα έπρεπε να γίνεται. Μιλάω μόνο για τα παιδιά που για κάποιο λόγο τυχαίνει να είναι παραπάνω από τα κιλά τους. Τι πρέπει να γίνει μ' αυτά; Να ακυρωθούν; Το θεωρώ εντελώς άδικο για τους λόγους που προανέφερα, γι΄αυτό και ανέφερα το παράδειγμα της Ιταλίας.

      Διαγραφή
  14. Το μέτρο αυτό (της αλλαγής κατηγορίας) ισχύει στα πρωταθλήματα της ΕΤΑΒΕ εδώ και πολλά χρόνια . Οι ίδιοι άνθρωποι διοικούν και την ομοσπονδία και τις ενώσεις. Αν θα ήθελαν θα μπορούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εζησα να το δω και αυτο στο κυπελλο!Και για να ειμαι δικαιος ο αθλητης ηταν σε κακιστη κατασταση αφου ερχοταν απο τραυματισμο στο 0-0 ζητησε απο τον διαιτητη να φτιαξει την επιβραχιονιδα σηκωνοντας απλα το χερι του και δειχνοντας του το χερι οτι εχει προβλημα.Και τι εγινε?ΠΟΙΝΗ!!1 ποντος και χανει τον αγωνα!!Δηλαδη τι να εκανε ο αθλητης κατα τον διαιτητη?Να εστελνε εγγραφως το προβλημα του?Κατι που σε επομενο αγωνα ο ιδιος διαιτητης το σταματαγε μονος του σε τετοια θεματα!Υπαρχει τελικα καποιος να μας πει ποιος ελεγχει την διαιτησια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αν διαβαζες τους κανονισμους θα επερνες την απαντηση....ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι ποινη..σταματαει μονο αν το σταματησει απο μονος του ο διαιτητης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ; ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ , ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ . ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΡΗ ΕΧΩ . ΑΣ ΕΙΧΕ ΩΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ . ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΖΗΤΑΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ σωστά.... συνήθως εκφράζουμε τα θέλω μας που συνήθως είναι υποκειμενικά.... ας πρόσεχε το βάρος της νωρίτερα σε αγώνες κατεβαίνει και θεωρητικά δεν είναι και άπειρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ παντως και θεωρητικα και ουσιαστικα εισαι απειρος γιατι ο ανθρωπος δεν ζητησε να παιξει η κορη του στα κιλα που ειχε δηλωθει αλλα στα παραπανω ........αρκει να αγωνιστει .......μαλλον θα εχεις ασχημη εμπειρια γιατι δειχνεις ικανοποιηση απο το γεγονος του αποκλεισμου της.....

      Διαγραφή
  19. ΚΥΡΙΟΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. KYRIE GLIATA ASE TIN ITALIA EKEI POU EINAI...EDW EINAI ELLADA.AN S ARESOUN OI KANONISMOI MEINE EDW KAI AGWNISOU...ALLIWS PIGAINE NA KATAKTISEIS NA AGWNISTEIS STIN ITALIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ..ΕΙΣΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
  21. po po...polu xanthopoulo blepeis anwnume...gurna kanali na deis kamia komodia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Το Δικαίωμα των Αθλητών για αλλαγή κατηγορίας.
Το Δικαίωμα των Αθλητών για αλλαγή κατηγορίας.
http://2.bp.blogspot.com/-q7XQREOryds/VIqYDl62o8I/AAAAAAAAHyk/Q9DRvk_seCE/s1600/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF%2B%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-q7XQREOryds/VIqYDl62o8I/AAAAAAAAHyk/Q9DRvk_seCE/s72-c/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF%2B%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2014/12/blog-post_12.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2014/12/blog-post_12.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content