Η πτώση του «τείχους» στο ταεκβοντό.

Γράφει ο Μαυρουδής Πεχλιβάνης  Προπονητής Πρόσφατα διαβάσαμε ένα δελτίο τύπου της WTF : «Ο Πρόεδρος της WTF Chungwon Choue και ο Π...

Γράφει ο Μαυρουδής Πεχλιβάνης 
Προπονητής

Πρόσφατα διαβάσαμε ένα δελτίο τύπου της WTF : «Ο Πρόεδρος της WTF Chungwon Choue και ο Πρόεδρος της ITF Ung Chang, υπέγραψαν μνημόνιο στις 21 Αυγ του 2014, στο Nanjing της Κίνας, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Ως μέρος της συμφωνίας, οι καταγεγραμμένοι αθλητές επί του παρόντος στη WTF και στην ITF, θα είναι ελεύθεροι να ανταγωνίζονται στους αγώνες της άλλης ομοσπονδίας σύμφωνα όμως με τους κανόνες του κάθε οργανισμού, δημιουργώντας νέες συναρπαστικές ευκαιρίες και διασφαλίζοντας έτσι πολύ καλύτερους αθλητές taekwondo στον κόσμο, οι οποίοι θα μπορούν να ανταγωνιστούν σε πολύ καλύτερα τουρνουά taekwondo.»

Η συμφωνία χαρακτηρίστηκε ιστορική και έχει εφαρμογή στους καταγεγραμμένους αθλητές των Ομοσπονδιών WTF &ITF. 

Πιστεύω ότι στην πράξη η συμφωνία αφορά κυρίως την συμμετοχή καταγεγραμμένων αθλητών (και προπονητών) ITF στα διεθνή πρωταθλήματα G1 , G2 και GP της WTF. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι εντός της συμφωνίας, αλλά πρακτικά  οι αθλητές ITF αφού δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά (G4) και παγκόσμια (G8) ως μέλη εθνικών ομάδων θα είναι δύσκολο να συλλέξουν τους απαραίτητους βαθμούς. 
Εάν όμως στο προσεχές διάστημα, όπως αφήνει να εννοηθεί το ανωτέρω Δελτίο Τύπου, συμπεριληφθούν αθλητές όλων των Εθνικών Ομοσπονδιών μέλη WTF & ITF, τότε θα υπάρξουν αλλαγές που δεν περνάμε ακόμα από το μυαλό μας.

Α. Αθλητές. 
  • Αθλητές με δελτίο στην ΑΟΤΕ θα μπορούν να παίζουν σε εθνικά και διασυλλογικά πρωταθλήματα της ΕΛΟΤ και φυσικά το αντίστροφο. 
  • Εάν παίρνουν πρωτιές θα στελεχώνουν εθνικές ομάδες, σε G WTF Ηπειρωτικά - Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, ή σε ανάλογες διεθνείς διοργανώσεις της ITF. 
  • Οι διακρίσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα οι αθλητές να έχουν όλα τα προνόμια που παρέχει ο Νόμος (μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις - διορισμούς στο δημόσιο κλπ.) 
Γ. Προπονητές. 
  • Προπονητές της ΑΟΤΕ θα προσφέρουν τεχνική καθοδήγηση στους αθλητές τους σε Εθνικά και διασυλλογικά πρωταθλήματα ΕΛΟΤ και το αντίστροφο. 
  • Προπονητές της ΑΟΤΕ ( ITF) θα συμμετέχουν σε όλα τα WTF βαθμολογούμενα πρωταθλήματα. 
  • Προπονητές της ΕΛΟΤ ( WTF) θα συμμετέχουν σε ανάλογα ITF τουρνουά. 
Συμπερασματικά, η πτώση του «τείχους» ανάμεσα στα δύο αθλήματα φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί σταδιακά και αναμένουμε την δημοσίευση των όρων αυτής της συμφωνίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σχόλια

BLOGGER: 18
  1. Τωρα αυτο καλο ειναι για τα παιδια μας? Εχω μεσανυχτα...φωτιστε με ...ανησυχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προφανώς είναι εις βάρος των αθλητων και αθλητριών του wtf και υπέρ του itf. αφού το wtf είναι ολυμπιακό άθλημα δεν θα φύγουν από αυτό τα παιδιά του wtf , αλλά θα έρθουν εδώ πολλά απο τα παιδιά του itf αφού αποκοτούν ένα δικαίωμα που δεν το είχαν ποτέ: να συμμετέχουν σε ολυμπιακούς αγωνες χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το itf. Μάλιστα τώρα είναι και ευνοημένοι, γιατι με τους νέους κανονισμούς ευνοείται το παιχνίδι των παιδιών του itf έναντι των αθλητων του wtf (ανοίγματα, μπροστινό πόδι, δύο τρείς κλωτσιές με το ίδιο πόδι ψηλά, και άλλα που ήταν πάντα το παιχνίδι του itf που τωρα παλεύουν να προσαρμοσθούν τα παιδιά του wtf). μάλλον η wtf πιάστηκε κορόιδο και θα την πληρώσουν τα παιδιά του wtf που θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός υπερβολικά χωρίς κανένα λόγο. δεν είχε καμια ανάγκη το wtf να φέρει έτοιμους πολλούς και καλούς αθλητές από άλλα στυλ για να δυσκολεύονται περισσότερο τα παιδιά του wtf από αντιπάλους που δεν πρόκειται να μείνουν και να δώσουν τίποτα στο wtf γιατί όσοι γνωρίζουν το περιβάλλον του itf στην Ελλάδα, είναι τόσο πωρομένοι που δεν παίζονται ούτε στα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχει περιπτωση ενας καλος αθλητης itf (που δεν κανει wtf, oχι να κανει και τα δυο) να νικησει εναν μετριο του wtf! Ποσο μαλλον να παει και ολυμπιαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετιζω την αποφαση.Παλια αλλα και τωρα συμμετεχουν αθλητες του itf στο Ελληνικο πρωταθλημα και μερικοι ειναι καλοι.Ολοι ομως ειναι αθλητες του ΤΚD.Το ΤΚD ειναι για εμας που το αγαπαμε ΕΝΑ.Οποιος κερδιζει στο πρωταθλημα απο οπου και αν προερχεται ειναι αποδεκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ επίσης θεωρώ πως είναι σωστή απόφαση διότι έτσι ο κόσμος του Tae Kwon Do που έως τώρα ήταν διχασμένος σε δύο "στρατόπεδα" -και επιτρέψτε μου να πω στρατόπεδα αφού ο ανταγωνισμός μεταξύ των δυο ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και φαίνεται και από το δεύτερο και τρίτο σχόλιο- επιτέλους θα ενωθεί! Η ένωση των δύο κατά τη γνώμη μου, δεν θα είναι εις βάρος κανενός αφού η δυσκολία προσαρμογής στο διαφορετικό είδος TKD είναι ίδια, τόσο για τα παιδιά του WTF, όσο και για τα παιδιά του ITF. Θεωρώ πως είναι μία ιδανική κίνηση που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές και προωθεί την ενοποίηση του Tae Kwon Do.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγα μην παιξει κανεις σοβαρος αθλητης wtf (τονιζω το σοβαρος) σε αγωνες itf...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αληθεια τι εγινε στο συμβουλιο που ειχε η ελοτ σημερα οπωσ ειπε ο αντιπροεδροσ της ετu. o φυσετζιδησ πωσ τα πηγε απεναντι στο εαυτο του οπωσ ειπε πολυ σωστα ενασ φιλοσ.????? ποιανου μεροσ πηρε μηπωσ της ετu...???? η τησ ελοτ.παντωσ οποιο μεροσ πηρε θα ειχε τουσ λογουσ του και σιγουρα θα το αιτιολογησει....αναμερνουμε εξελιξεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TI KANEI NIAOY NIAOY STA KERAMIDIA? OLOI XEROYME KAI XEROYN PLEON ALLA KAI AYTOI POY DEN XEROYN KATALABAINOYN PIA.....

      Διαγραφή
    2. τι έργο παιζει; κράμερ εναντιον κράμερ, ή τζέκυλ και χάιντ; πως γινεται να ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου; μπορείς να παίξεις σκάκι με αντίπαλο εσένα; μιλάμε για φανταστικά πράγματα! τους βλέπω να παιρνουν σύνταξη από την etu και ελοτ και τα παιδιά τους να συνεχίζουν το πάρτυ. τελικα ΄εμεις φτέμε.

      Διαγραφή
  8. ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ETU ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΥΧΟ ΠΤΥΧΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΤΕ
    ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΠΟΥΡΑ ΚΑΙΜενανε ΣΕ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ; ΕΚΕΙ ΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 30ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσένα να σε βάλουμε υπουργό οικονομικών.....ή δικός τους είσαι ή ένας από αυτούς..αυτοί που πήγανε αναγκαστήκανε γιατί επεσε εκβιασμός όταν ο προπονητής δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αγώνες αν δεν παρακολουθήσει τα σεμινάρια, τι να κάνανε...αναγκαστικά πήγανε και άς μη τους περισσεύανε..τοσο απλα ειναι. αλλά εσύ δεν βλέπεις και την κρίση,τιν να πω.το να εθελοτηφλεί κάποιος για τον εαυτό του το καταλαβαίνω αλλα να προσπαθεί να πεισει και άλλους ε οχι,,,

      Διαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ !;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει αν θα πρέπει να πληρώσω κοντά στα 2000, γιατί αν δεν παίρνεις και α΄δεια εξασκήσεως δεν υπάρχει λόγος.Γιαυτό αν κάποιος φίλος πήρε α΄δεια εξασκήσεως ας το πει επώνυμα να δω τι θα κάνω ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κύριοι, ας αφήσουνε αυτές τις πονηριές περί αποκλείσεων της εθνικής ομάδας κτλ.υπάρχει και η παγκόσμια και θα πρέπει να ενημερωθεί για αυτά τα εκβιαστικά σενάρια.ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΣΚΑΤΕ ΘΑ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ....
    ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΝΕ ΛΙΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝΕ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕ ΦΟΒΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΟΛΟΙ;
    ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΨΙΜΟ ΔΙΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΕΙΖΑΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ !
    ΑΡΑ ΕΙΣΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ Κ ΣΑΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ!
    ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ Κ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΣΑΣ!
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΣΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ta esoda poy tha pane?. stin ethniki omada? pou ta plironoun monoi tous? oxi. sta somateia pou stirizoun tin elot? oxi. topo pantos den tha piasoun gia tin elot pou den exei xrimata. giati den kanei i elot ta seminaria? afiste ta...........
    ta synaistimata misos, agapi, egoismos, einai gia tis synaisthimatikes tainies.
    edo milame gia tin epibiosi mas kai ta xaratsia ton dioikoynton tis elot.ta opoia parapiptontos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΣΕΝΑ Σ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ Ε Κ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ;
    Α ΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ Κ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΜΠΟΡΟΥΣ Κ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!
    ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτά έφαγαν την Ελλάδα. Το ποιος θα αναλάβει πρόεδρος,ποιος διοικητικό συμβούλιο..Ποιός θα πάρει τα έσοδα.εγώ ρωτάω: ποιος αγαπάει το taekwondo και γενικά τις πολεμικές τέχνες;ποιος θα είναι πραγματικός "Δάσκαλος"??ποιος θα διδάξει τις αρχές του choi hong hi??κανείς...και μιλάω με παράδειγμα,όταν ξεκίνησα το itf tkwdo,το '88-89,με Δάσκαλο,που όμοιό του,δεν έχω ξαναβρεί,οχι μόνο σε ταεκβοντο,αλλα κ σε άλλες πολεμικές τέχνες.δεν επιθυμώ να μνημονευσω το όνομα του,αν και θα έπρεπε.διδάσκει ITF taekwondo.και συγγνώμη αν διαφωνούμε κάπου,αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς,το itf tkd είναι η πολεμική τέχνη.το wtf tkdo είναι σπορ.άλλο το ένα και άλλο το άλλο.σαν άθλημα απολαμβάνει τις τιμές και τα μετάλλια.όταν ψάχνεις μαχητική πολεμική τέχνη,η επιλογή είναι μια..και για να μη μακρυγορω κ ξεφεύγω πολύ απ το θέμα,και στο itf υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι.και εξίσου ικανοί αθλητές.οι wtf αισθάνονται φόβο και μειονεκτικά διότι οι itf χρησιμοποιούν χτυπήματα με χέρια.επομένως υπερτερούν..απλά τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Η πτώση του «τείχους» στο ταεκβοντό.
Η πτώση του «τείχους» στο ταεκβοντό.
http://3.bp.blogspot.com/-awD2X40OS04/T7jIYRGpLoI/AAAAAAAACBA/EGpr5EhzoSI/s1600/daskalosmini.JPG
http://3.bp.blogspot.com/-awD2X40OS04/T7jIYRGpLoI/AAAAAAAACBA/EGpr5EhzoSI/s72-c/daskalosmini.JPG
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2014/09/blog-post.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2014/09/blog-post.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content