TKD - Αλλαγές στην διαδικασία διεξαγωγής των Αγώνων.

Εγκρίθηκαν πρόσφατα στην 25η Γενική Συνέλευση WTF που πραγματοποιήθηκε στην Κινεζική Ταϊπέι τον Μάρτιο του 2014 Κανόνες του ανταγωνι...


Εγκρίθηκαν πρόσφατα στην 25η Γενική Συνέλευση WTF που πραγματοποιήθηκε στην Κινεζική Ταϊπέι τον Μάρτιο του 2014

Κανόνες του ανταγωνισμού (Taipei 2014)



Άρθρο 3 :

- Η Περιοχή του ανταγωνισμού και η περιοχή ασφάλειας πρέπει να ξεχωρίζουν με διαφορετικά χρώματα , όπως ορίζεται στο Τεχνικό Εγχειρίδιο. Το ακριβές χρώμα του τάπητα δεν διευκρινίζεται. 

- Αν και ο 8 × 8 m . αγωνιστικός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί , η Συνέλευση της WTF  ενέκρινε την εφαρμογή του τετράγωνο σχήματος  έκτασης όχι μικρότερη από 10m x 10m και όχι μεγαλύτερη από 12m x 12m . Το κέντρο του αγωνιστικού χώρου πρέπει να έχει οκταγωνικό σχήμα και θα πρέπει να είναι 8 μέτρα σε διάμετρο και η κάθε πλευρά του οκταγώνου να έχει μήκος περίπου 3,3 m .

- Υπάρχει ένας οδηγός για τις θέσεις των διαιτητών και κριτών , όμως σήμερα ο κανόνας πρέπει να είναι πιο ευέλικτος, ώστε να διευκολυνθεί η ορατότητα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μετάδοσης .


Άρθρο 4 :

-Ένα νέο κεφάλαιο  προστίθεται σε αυτό το άρθρο το οποίο αναφέρεται ότι κάθε εθνική ομοσπονδία πρέπει να εξασφαλίζει ότι σε όλα τα μέλη της ομάδας έχουν γίνει ιατρικές εξετάσεις που δείχνουν ότι οι αθλητές έχουν καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση για να ανταγωνιστούν.

Άρθρο 10 :

-Το άρθρο αυτό αναφέρεται στη διαδικασία του αγώνα και  προστέθηκε το ακόλουθο σημείο : 
« Ο διαιτητής μπορεί να διακόψει ένα αγώνα δηλώνοντας Kal Yeo ( χωρίστε ) και να συνεχίσει  τον αγώνα με την εντολή του Kye sok ( συνέχεια) . Όταν ο διαιτητής δηλώνει Kal Yeo , η συσκευή θα πρέπει να σταματήσει αμέσως τον χρόνο του αγώνα και όταν ο διαιτητής δηλώνει Kye SOK η συσκευή θα πρέπει να κάνει  αμέσως επανεκκίνηση στο χρόνο αγώνα . »

Άρθρο 11 :
Αφορά τις επιτρεπόμενες τεχνικές , ειδικά για τις τεχνικές γροθιάς :

« Μια ευθεία τεχνική διάτρησης χρησιμοποιώντας το τμήμα της άρθρωσης μιας σφιχτής γροθιάς » .

Άρθρο 12 :
- Έγκυρα σημεία στο κεφάλι : «  Ολόκληρο το κεφάλι, πάνω από την κάτω γραμμή της προστατευτικής κάσκας » .

Άρθρο 13
-«Εάν ο διαιτητής αντιλαμβάνεται ότι ο αγωνιζόμενος  αθλητής  χτυπήθηκε από μια κλωτσιά στο κεφάλι ή στο θώρακα και  αρχίζει την καταμέτρηση , όμως η επίθεση δεν κατακυρώθηκε (δεν δόθηκαν βαθμοί) από το σύστημα PSS ή τους κριτές , ο διαιτητής μπορεί να ζητήσει βίντεο για να πάρει  απόφαση για τη χορήγηση ή μη χορήγηση βαθμών » .

Άρθρο 14
Οι κυρώσεις χωρίζονται σε « Kyong - go » ( προειδοποίηση πέναλτι ) και " Gam - jeom ( έκπτωση πέναλτι )

-Οι παρακάτω ενέργειες απαγορεύονται : Η ανύψωση του γονάτου για να εμποδίσει την επίθεση του αντιπάλου ή και τις κλοτσιές επίθεσης του αντιπάλου , ή άρση του ενός ποδιού για να εμποδίσουν τις ενέργειες επίθεσης  του αντιπάλου , χωρίς την εκτέλεση οποιωνδήποτε κινήσεων για κλοτσιές.

-Ο διαιτητής κηρύσσει τον ηττημένο αθλητή από κυρώσεις .
Αυτή η έκπτωση θα λάβει χώρα όταν ο αθλητής συσσωρεύει δέκα Kyung - gos ή πέντε Gam - jeoms ή συνδυασμό και των δύο ,  συνολικό μέγεθος πέντε σημείων .


Επίθεση του αντιπάλου μετά το " Kal - Yeo "

α.- Άμεση επανεξέταση βίντεο Replay , η χρονική στιγμή της Kal - Yeo ορίζεται ως η στιγμή που  το σήμα  με το χέρι του διαιτητή έχει ολοκληρωθεί ( με πλήρη προέκταση του βραχίονα)  και η έναρξη της επίθεσης θα πρέπει να ορίζεται ως η στιγμή που το πόδι της επίθεσης ανασηκώνεται  πλήρως από το πάτωμα .

β.- Αν μια επίθεση μετά  το Kal - Yeo δεν φθάνει το σώμα του αντιπάλου , αλλά φάνηκε εσκεμμένη και κακόβουλη , ο διαιτητής μπορεί να τιμωρήσει τη συμπεριφορά με ένα " Kyong - go  .

-Οι νέοι κανόνες του ανταγωνισμού διευκρινίζουν ότι αν ένα παράπτωμα επαναλαμβάνεται μετά από ένα  Kyong - go , ο διαιτητής μπορεί να δώσει  " Gam - jeon "  για την ίδια συμπεριφορά .

-Όταν απρεπής συμπεριφορά διαπράττεται από τον αθλητή ή τον προπονητή κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπαυσης , ο Διαιτητής μπορεί να δηλώσει αμέσως την ποινή του και τέτοια ποινή θα καταχωρείται  στα αποτελέσματα του επόμενου γύρου .

Άρθρο 15 :

Η απόφαση της Υπεροχής ορίζεται ως εξής :

1 ) Ο αθλητής που επιτυγχάνει μεγαλύτερο αριθμό των επαφών της κλοτσιάς που καταγράφηκαν από την PSS κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου .

2 ) Εάν ο αριθμός  των επαφών της κλοτσιάς που καταγράφηκαν από την PSS  είναι ισόπαλος , ο αγωνιζόμενος που δεν λαμβάνει  Kyong -go θα είναι ο νικητής .

3 ) Σε περίπτωση που τα παραπάνω κριτήρια είναι τα ίδια , ο διαιτητής και οι κριτές θα καθορίζουν την ανωτερότητα με βάση το περιεχόμενο του τέταρτου γύρου . Εάν η απόφαση υπεροχής είναι ισόπαλη μεταξύ του διαιτητή και κριτών , ο διαιτητής πρέπει να αποφασίσει τον νικητή .

Πηγή:  .mastaekwondo.com

*Λόγω της ορολογίας που υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο , υπάρχει πιθανότητα να έχουν γίνει κάποια λάθη στη μετάφραση. Για περισσότερα θα περιμένουμε σχετική επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.Ο.Τ.
 - Δεκτή κάθε διόρθωση ή παρατήρηση  και από τους αναγνώστες μας.



Σχόλια

BLOGGER: 4
  1. Για το Άρθρο 15 1) στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται ο μεγαλύτερος αριθμός επαφών κατά τη διάρκεια του 4ου γύρου και όχι ολόκληρου του αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιας και γινοντε αγωνες "συχνα " καλο ειναι να γνωριζουμε τις οποιες αλλαγες ..................εαν θα ψηφιζαν στο προεδρειο οι ΜΑΝΑΔΕΣ και οι ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ σαφως και θα ειχαν βγει και θα ειχαν κανει και μια ανακοινωση , να εξηγησουν τι γινεται , η γιατι δεν γινεται τιποτα , ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΝΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ , μας κυβερναει και στις ομοσπονδιες , ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ παντως που κρατατε χιλιαδες αθλητες στο απολυτο σκοταδι καθως και τις οικογενειες τους .υστερογραφο. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ οβερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις δίκιο αλλά στη κυβέρνηση και στη ελοτ ΕΜΕΙΣ τους ψηφίζουμε και τους διαλεγουμε και ΕΜΕΙΣ τους κρατάμε εκει με το να τους ξαναψηφιζουμε, αρα φταιμε εμεις που δεν θα παμε μπροστα ποτε εκτος και εαν ξυπνήσουμε ,αλλά γρήγορα πριν δεν μεινει τιποτα ορθιο σαυτον τον τόπο.

      Διαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,143,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,90,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,6,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: TKD - Αλλαγές στην διαδικασία διεξαγωγής των Αγώνων.
TKD - Αλλαγές στην διαδικασία διεξαγωγής των Αγώνων.
http://1.bp.blogspot.com/-vD4p8Yj15hc/UysTirZapMI/AAAAAAAAGlg/O52GxYAq1hQ/s1600/IMG_4226-644x326.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-vD4p8Yj15hc/UysTirZapMI/AAAAAAAAGlg/O52GxYAq1hQ/s72-c/IMG_4226-644x326.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2014/05/tkd.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2014/05/tkd.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content