Υπόσχεση στην ΕΟΕ για έκτακτη επιχορήγηση

Αθήνα Αίσιο τέλος δείχνει ότι θα έχει η υπόθεση με την επιχορήγηση των αθλητικών ομοσπονδιών μετά τη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη ...

Αθήνα
Αίσιο τέλος δείχνει ότι θα έχει η υπόθεση με την επιχορήγηση των αθλητικών ομοσπονδιών μετά τη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υποσχέθηκε να δώσει λύσεις στο οικονομικό πρόβλημά τους με έκτακτη επιχορήγηση.
Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς δέχθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, και ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό.
Τόσο η ΕΟΕ όσο και οι ομοσπονδίες είχαν ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στο οξύ οικονομικό πρόβλημά τους, που καθιστούσε δύσκολη τη συνέχεια της λειτουργίας τους και οι οποίες για το λόγο αυτό είχαν ανακοινώσει αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους για το διήμερο 12-13 Απριλίου.
Το απόγευμα ακολούθησε ενημέρωση των προέδρων των ομοσπονδιών από τον κ. Καπράλο για τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος προσκάλεσε και ενημέρωσε σήμερα το απόγευμα, τα μέλη της Ολομέλειας και τους Προέδρους των Αθλητικών Ομοσπονδιών για τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού συζητήθηκαν εκτενώς, σε όλο το φάσμα τους, όλα τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, τόσο τα οικονομικά, όσο και τα θεσμικά.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ στους εκπροσώπους των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο Πρωθυπουργός - ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι λάτρης του αθλητισμού - άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που αφορούν στον ελληνικό αθλητισμό μέσα στο 2014 και υποσχέθηκε ότι θα δώσει άμεσα λύσεις, ώστε η αθλούμενη νεολαία της χώρας να μην αντιμετωπίζει εμπόδια».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τη σύμφωνη γνώμη του για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των αθλητικών ομοσπονδιών, το ύψος της οποίας ίσως θα φθάνει το αντίστοιχο περσινό νούμερο και συνολικά θα ξεπερνά τα 20 εκ. ευρώ (για την τακτική επιχορήγηση έχει εγκριθεί ποσό 11 εκ. ευρώ). 
Επίσης, υποσχέσεις πήρε ο κ. Καπράλος και από τον κ. Ανδριανό για λύσεις σε θεσμικά θέματα, όπως για το πλεονάζον προσωπικό των Ομοσπονδιών, το οποίο θα συζητήσει με τον υπουργό Κοινωνικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από μεσολάβηση του υφυπουργού Αθλητισμού.
Όπως αφήνουν να διαρρεύσει από την ΕΟΕ, πολύτιμη στάθηκε μέχρι τώρα η συνεισφορά του κ. Ανδριανού, τόσο για το κλείσιμο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, όσο και για την επίλυση πολλών άλλων προβλημάτων που απασχολούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας.

Ο κ. Καπράλος στη συνάντηση με τους προέδρους των ομοσπονδιών ζήτησε τη αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν αποφασίσει γι' αυτό το Σαββατοκύριακο.

πηγή : in.gr

Σχόλια

BLOGGER: 3
 1. Αμα παρουμε παλι τα ιδια με το πινγκπονγκ και την ξιφασκια, καλυτερα να το κλεισουμε το μαγαζι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δήλωση του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού σχετικά με τη σύσταση της ΕΟΕ προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα, 2 Απριλίου 2014

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, σχετικά με την σύσταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων να αναστείλουν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Στην συνάντηση της 13ης Μαρτίου με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών στην έδρα της ΕΟΕ, συζητήσαμε διεξοδικά, για πάνω από πέντε ώρες, τα χρόνια ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό, σε κλίμα κατανόησης και εποικοδομητικότητας και συμφωνήσαμε να παραμείνουμε σε συνεχή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.
  Σε ότι αφορά το ύψος της τακτικής κρατικής επιχορήγησης (πέραν δηλαδή της έκτακτης επιχορήγησης που δόθηκε στο τέλος του χρόνου), το οποίο είναι περίπου στο επίπεδο του 2013, τα μεγέθη ήταν ήδη γνωστά στις Ομοσπονδίες πολλούς μήνες πριν, πολύ πριν ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός τον Δεκέμβριο του 2013.
  Όλοι οι Έλληνες θα θέλαμε οι διαθέσιμοι πόροι για τον αθλητισμό, όπως και για την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, να ήταν περισσότεροι. Όμως τα δεδομένα της δημοσιονομικής συνθήκης είναι συγκεκριμένα και οριοθετούν τις δυνατότητές μας.
  Παρ’ όλα αυτά, στην συνάντηση εξετάσαμε με τις Ομοσπονδίες συγκεκριμένες προτάσεις για την διευκόλυνση της κατάστασης, οι οποίες ήδη αξιολογούνται και αρκετές έχουν δρομολογηθεί - όπως για παράδειγμα το αίτημα για συνάντηση του Προέδρου της ΕΟΕ και του Προέδρου της ΕΟΠΕ με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να εξεταστούν τα προβλήματα με το πλεονάζον προσωπικό τα οποία πολλοί πρόεδροι Ομοσπονδιών θέτουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.
  Ταυτόχρονα, επεσήμανα στους Προέδρους των Ομοσπονδιών ότι η επικείμενη επικύρωση της θετικής πορείας της εθνικής οικονομίας θα διευκολύνει την διεκδίκηση πρόσθετης έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Οικονομικών, την οποία άλλωστε πετύχαμε και πέρσι.
  Βεβαίως, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η διεξαγωγή πλήρους διαχειριστικού ελέγχου στις Ομοσπονδίες, τα πορίσματα του οποίου θα επισφραγίσουν την διαφάνεια τους έναντι των Ελλήνων πολιτών που τις χρηματοδοτούν από το υστέρημά τους.
  Κι εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι ο έλεγχος αυτός - παρά τις διάφορες ακατανόητες αντιδράσεις που εκφράστηκαν από κάποιες Ομοσπονδίες - είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους φορολογούμενους, ιδιαίτερα μάλιστα στη σημερινή δύσκολη συνθήκη που οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών τους, όπως και πολλοί πρωταθλητές μας τις συμμετοχές τους στις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ την ίδια ώρα Ομοσπονδίες αρνούνται να εντάξουν τους υπαλλήλους τους στο ενιαίο μισθολόγιο, κάποιους από τους οποίους μάλιστα τους έχουν προσλάβει εκτός ΑΣΕΠ, σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα από τον νόμο 2725/99.
  Υπ’ αυτό το πρίσμα, με δεδομένο τον σεβασμό στην δυνατότητα της ΕΟΕ και των Ομοσπονδιών να αποφασίσουν ελεύθερα την κατά την γνώμη τους ενδεικνυόμενη πορεία δράσης, υπογραμμίζω ότι τόσο η επίλυση των πιεστικών προβλημάτων, όσο και ο πιο μακρόπνοος σχεδιασμός για την επόμενη μέρα του ελληνικού αθλητισμού, προϋποθέτει την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των πλευρών.
  Σε ότι αφορά την Πολιτεία, η βούληση για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και την έμπρακτη διασφάλισή του για όλους τους Έλληνες, υπάρχει και αποδεικνύεται στην πράξη. Ενδεικτικά αναφέρω την κατοχύρωση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων που έγινε πέρσι για πρώτη φορά από το 2009, την καταβολή των για πολλά έτη οφειλόμενων πριμ πρωταθλητών και διακριθέντων αθλητών με αναπηρία, την νομοθετική επίλυση του προβλήματος των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων, και τα έργα επισκευής και συντήρησης που υλοποιούνται και δρομολογούνται στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της συγκυρίας».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ, ΠΡΟΤΟΥ ΣΟΥ ΦΥΓΟΥΝΕ: "διεξαγωγή πλήρους διαχειριστικού ελέγχου στις Ομοσπονδίες, τα πορίσματα του οποίου θα επισφραγίσουν την διαφάνεια τους έναντι των Ελλήνων πολιτών που τις χρηματοδοτούν από το υστέρημά τους". ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗ ΜΠΟΧΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,75,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,142,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,161,Νέα,88,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,6,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Υπόσχεση στην ΕΟΕ για έκτακτη επιχορήγηση
Υπόσχεση στην ΕΟΕ για έκτακτη επιχορήγηση
http://2.bp.blogspot.com/-D_TuJihyk70/U0e9OfJILhI/AAAAAAAAG08/IX4yH96VH-k/s1600/atsports72.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-D_TuJihyk70/U0e9OfJILhI/AAAAAAAAG08/IX4yH96VH-k/s72-c/atsports72.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2014/04/blog-post_5688.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2014/04/blog-post_5688.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content