Γιορτάζοντας τη δύναμη του αθλητισμού στις 6 Απριλίου!

«Ο αθλητισμός έχει τη δική του γλώσσα, και ο καθένας μπορεί να μιλήσει. Είναι μια γλώσσα της ελπίδας, όπου όλα είναι δυνατά.» Η Διεθ...

«Ο αθλητισμός έχει τη δική του γλώσσα, και ο καθένας μπορεί να μιλήσει. Είναι μια γλώσσα της ελπίδας, όπου όλα είναι δυνατά.»

Η Διεθνής Ημέρα του Αθλητισμό για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (IDSDP) βασίζεται στο έργο που διεξάγεται σε όλο τον κόσμο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, Διεθνείς και εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία, κυβερνητικούς και μη- κυβερνητικές οργανώσεις, συλλόγους γειτονιάς και όλοι οι άλλοι φορείς και εθελοντές που πιστεύουν στον αθλητισμό ως εργαλείο για κοινωνική αλλαγή.

Η ετήσια εκδήλωση προσφέρει μια νέα ευκαιρία για να προωθήσει τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση ως μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα των αναγκών που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ένταξη, την ανάπτυξη νέων, την οικοδόμηση της ειρήνης και της αειφόρου ανάπτυξης. Παρέχει επίσης μια σημαντική πλατφόρμα για να υποστηρίξει μεταξύ των κυβερνήσεων για περισσότερες επενδύσεις στον τομέα του αθλητισμού, που σχετίζονται με την υποδομή και την ποιότητα της φυσικής αγωγής.

Ήταν ιδιαίτερη η τοποθέτηση ότι η Γενική Συνέλευση επέλεξε έκτη Απριλίου ως ημερομηνία για αυτή τη νέα Διεθνή Ημέρα, δημιουργώντας μια ιστορική σύνδεση με τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στις 6 Απριλίου 1896.  Η ΔΟΕ χρησιμοποιεί τον αθλητισμό για την προώθηση της ανάπτυξης και της ειρήνης από τη δημιουργία της το 1894. Ο Pierre de Coubertin, ιδρυτής της ΔΟΕ, ήταν κατηγορηματικός στην επιθυμία του να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ένα φόρουμ για την προώθηση της αρμονίας μεταξύ των ατόμων και των εθνών.

Η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη είναι επίσης ένα ταιριαστό συμπλήρωμα στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας , η οποία καθιερώθηκε από τη ΔΟΕ το 1948, τιμά την ίδρυση του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου. Εκατομμύρια άνθρωποι σε χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε μια ευρεία ποικιλία των δραστηριοτήτων Ολυμπιακή Ημέρα, από αθλητικές , εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να λύσει όλα τα δεινά του κόσμου, αλλά μπορεί να κάνει μια πολύτιμη συμβολή στην επίλυση κάποιων σοβαρών προβλημάτων στη σύγχρονη κοινωνία. Η Διεθνής Ημέρα του Αθλητισμό για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη είναι επομένως μια πρόσκληση για δράση και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά την αποδοχή του αθλητισμού ως ένα καινοτόμο και αποτελεσματικό εργαλείο για τις θετικές κοινωνικές και ατομικές αλλαγές.

Πηγή: ΔΟΕ

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Γιορτάζοντας τη δύναμη του αθλητισμού στις 6 Απριλίου!
Γιορτάζοντας τη δύναμη του αθλητισμού στις 6 Απριλίου!
http://4.bp.blogspot.com/-P9et0boKJqs/Uz5PdXqtLVI/AAAAAAAAGwE/zREmVhIGbv8/s1600/idspd-about-01.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-P9et0boKJqs/Uz5PdXqtLVI/AAAAAAAAGwE/zREmVhIGbv8/s72-c/idspd-about-01.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2014/04/6.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2014/04/6.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content