3ο Παγκόσμιο WTF Taekwondo Para-Πρωτάθλημα.

Συνολικά 53 αθλητές από 12 χώρες διαγωνίστηκαν στο 3ο Παγκόσμιο Para-Ταεκβοντό  Πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στο Centro Deportivo Σ...


Συνολικά 53 αθλητές από 12 χώρες διαγωνίστηκαν στο 3ο Παγκόσμιο Para-Ταεκβοντό  Πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στο Centro Deportivo Στάδιο στη Σάντα Κρουζ, Αρούμπα. στις 22 Νοέμβρη 2012.
Το Αζερμπαϊτζάν εξασφάλισε έξι χρυσά, έξι αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια και κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα , η Ισπανία πήρε δύο χρυσά και ένα χάλκινο και έτσι πήρε την δεύτερη θέση στο σύνολο των μεταλλίων,ακολουθούμενη από το Ιράν με δύο χρυσά μετάλλια, τον Καναδά με ένα χρυσό και ένα χάλκινο, και την Ουκρανία με ένα χρυσό.

Οι συμμετέχουσες χώρες ήταν το Αζερμπαϊτζάν, η Ισπανία, η Μογγολία, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Γαλλία, η Γουατεμάλα, το Ιράν, η Κροατία, ο Καναδάς, η Φινλανδία και η Αυστραλία. 


Το πρώτο World Para-Ταεκβοντό πρωτάθλημα διεξήχθη στο Μπακού, Αζερμπαϊτζάν 10 Ιούνη του 2009, με συμμετοχή 36 αθλητών και 18 αξιωματούχων από 16 χώρες. 

Στο πρωτάθλημα χρησιμοποιήθηκε Daedo Προστατευτικό Σύστημα Βαθμολόγησης  (PSS) και στιγμιαία επανάληψη βίντεο.
Οι επιθέσεις στο κεφάλι απαγορεύονται και η διάρκεια του αγώνα ήταν τρεις γύρους ενός λεπτού το καθένα με ένα λεπτό διάλειμμα μεταξύ των γύρων. 

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο όπου ο Πρόεδρος της WTF Choue στην ομιλία του τόνισε τα εξείς: «Το πνεύμα του Ολυμπισμού εμπνέει γενιές, νέους και γέρους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Μπορούμε να δούμε εδώ σήμερα, μέσα από τα φωτεινά μάτια αυτών των αθλητών, που ενσαρκώνουν το τάε κβον ντο κάθε πτυχή του πνεύματος του Ολυμπισμού. Τα όνειρα που φέρνει  είναι πολλά και γίνονται αισθητά σε όλο τον κόσμο, οι ελπίδες που φέρνει είναι απεριόριστες. Δεν γνωρίζει σύνορα και δεν παρεμποδίζεται από καμία αναπηρία, είναι πραγματικά ένα άθλημα για όλους, που εμπνέει και ενσαρκώνει ο καθένας που το βιώνει. Γνωρίζω από αυτούς τους αθλητές εδώ σήμερα, ότι υπάρχουν ακόμα πολύ περισσότεροι που θα ήθελαν να έρθουν. " 

Νωρίς το πρωί, το συμβούλιο της WTF συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στο Holiday Inn στην Αρούμπα. 
Το Συμβούλιο έδωσε στο Μπαλί , στην Ινδονησία το δικαίωμα να φιλοξενήσει το 2013 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WTF Taekwondo ΠΟΥΜΣΕ . 
Κατά τη Γενική Συνέλευση, το Συμβούλιο της WTF επίσης ενέκρινε την ιδιότητα του μέλους για τρεις χώρες: Curacao, το Νότιο Σουδάν και Σιέρα Λεόνε και έτσι κατάφερε να αυξήσει την συνολική συμμετοχή των χωρών στην WTF σε 204.
Πηγή: WTF

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: 3ο Παγκόσμιο WTF Taekwondo Para-Πρωτάθλημα.
3ο Παγκόσμιο WTF Taekwondo Para-Πρωτάθλημα.
http://3.bp.blogspot.com/-vVd7eHwz3SE/UK_zwlo6j8I/AAAAAAAAC08/uy_ODHqo98A/s320/152.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-vVd7eHwz3SE/UK_zwlo6j8I/AAAAAAAAC08/uy_ODHqo98A/s72-c/152.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2012/11/3-wtf-taekwondo-para.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2012/11/3-wtf-taekwondo-para.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content