ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ TAE KWON DO

Σεμινάριο αγωνιστικού Ταεκβοντό διοργάνωσαν οι προπονητές των Συλλόγων Ταεκβοντό της Κρήτης στο Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο 25-26 Αυγούστ...

Σεμινάριο αγωνιστικού Ταεκβοντό διοργάνωσαν οι προπονητές των Συλλόγων Ταεκβοντό της Κρήτης στο Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο 25-26 Αυγούστου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου Σταδίου.

Προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο Διδάσκων της Ειδικότητας Ταεκβοντό του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Διδάκτωρ Κωνσταντίνος Μπέης (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Προπονητικής, Ομοσπονδιακός προπονητής).

Τον προσκεκλημένο υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Παγκρήτιου Σταδίου κ. Δημήτριος Τσιράκος, επίσης Διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ, ο οποίος χάρισε στον κ. Μπέη αναμνηστικά δώρα και παρουσίασε την υποδειγματική αξιοποίηση των χώρων και των δυνατοτήτων του Σταδίου και την καθημερινή σύνδεσή του με την κοινωνία του Ηρακλείου.



Ο κ. Μπέης έμεινε εντυπωσιασμένος από τις καθημερινές δράσεις που γίνονται στο Παγκρήτιο Στάδιο, συγχάρηκε τον κ. Τσιράκο και εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Τσιράκος αποτελεί την ζωντανή απόδειξη για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καθημερινά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας κάθε αγωνιστικός χώρος, για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αποτελεί θετικό παράδειγμα προς μίμηση και οφείλεται στην απόφαση των υπευθύνων να τοποθετήσουν στην κατάλληλη θέση, τον σωστό και εργατικό άνθρωπο που κατέχει την σχετική τεχνογνωσία.

Το σεμινάριο διήρκησε 16 ώρες (θεωρία και πράξη) και οι προπονητές το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον υποβάλλοντας πολλές ερωτήσεις. Για τις ανάγκες του πρακτικού μέρους αξιοποιηθήκαν επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες, για να μπορούν οι προπονητές να παρεμβαίνουν με ερωτήσεις. 




Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν:

1. Προπόνηση στην παιδική και εφηβική ηλικία
2. Παιχνίδια για παιδιά, τα οποία εξασκούν τις ειδικές ικανότητες που απαιτεί το Ταεκβοντό

3. Αρχές αποτελεσματικής καθοδήγησης του αγώνα (κοουτσάρισμα)
  · Ο αναβαθμισμένος ρόλος του προπονητή
  · Χρήση κάρτας και έλεγχος του βίντεο
  · Παράγοντες που επηρεάζουν την καθοδήγηση (coaching)
  · Ο ρόλος του αθλητή/αθλήτριας στον αγώνα
  · Οδηγός ελέγχου του αγώνα, με θετική, αρνητική και ισόπαλη εξέλιξη του σκορ.
4. Εξέλιξη του αγώνα και της προπόνησης λόγω του ηλεκτρονικού θώρακα
  · Αλλαγές στην προπόνηση
  · Αλλαγές στην τεχνική - τακτική του αγώνα
5. Διδακτική – Μεθοδολογία
  - Η φιλοσοφία του προπονητή
  - Επικοινωνία
  - Διδακτική - Μεθοδολογία
  - Εφαρμογή των διδακτικών μεθόδων στο Ταεκβοντό

Για την άμεση αξιοποίηση στην καθημερινή πράξη των πολλών πληροφοριών που παρουσιάσθηκαν στο σεμινάριο, ο κ. Μπέης μοίρασε στους προπονητές γραπτές σημειώσεις (συνολικά 200 σελίδων), για όλα τα θέματα που παρουσίασε, θεωρητικά και πρακτικά.





Σχόλια

BLOGGER: 8
  1. ..περασαμε πολυ ομορφα και πηραμε πολυτιμες πληροφοριες και υλικο για τη συνεχεια. ο κ.Μπεης εκτος απο ολα τ'αλλα ειναι κ ενας αξιολογος ανθρωπος, με αγαπη για το αθλημα. παντα τετοια.....και την επομενη φορα joonbe στις τσικουδιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον κύριο Μπέη, να κάνει πιο συχνά τέτοια σεμινάρια για να ανοίξουν και τα δικά μας μάτια.............. 200 σελίδες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε Κρητες μετα τα σεμιναρια,τις τσικουδιες και τις μαντιναδες να δηλωσετε κανα αθλητη για το Πανελληνιο π/κ. Δεν βλεπω συμμετοχες απο Κρητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..δε προλαβαμε αδελφε....μηδεν προετοιμασια....θα κατεβουμε κυπελο. μαλλον θα ανεβουμε

      Διαγραφή
  4. Αξίζουν συγχαρτήρια σε όλους όσους προσπάθησαν για να γίνει πράξη ένα τέτοιο σεμινάριο το οποίο ουσιαστικά ήταν μία "μινι" σχολ'ή προπονητών και προσέφερε πολλές γνώσεις σε όλους μας. Συγχαρτήρια και στον Κο Μπέη ο οποίος άφησε για άλλη μία φορά τις καλύτερς των εντυπώσεων με τις γνώσεις του αλλά και το ήθος του. Ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να ξαναδιοργανόσουμε παρόμοιες εκδηλώσεις (σεμινάρια, αγωνιστικές ημερίδες κ.α)καθώς είναι πολύ δύσκολο για εμάς πλέον (λόγω της οικονομικής κρίσης)να κάνουμε ταξίδια εκτός Κρήτης. Ελπίζουμε και στην βοήθεια της Ομοσπονδίας για να μείνει το Κρητικό Ταεκβοντό ζωντανό καθώς μόνοι τους οι προπονητές οι παράγοντες και οι γονείς δεν είναι εύκολο πλέον να σηκώσουν αυτό το βάρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ,ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ...ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΝΗΣΙ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΟΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ TAE KWON DO
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ TAE KWON DO
http://1.bp.blogspot.com/-7crV4hsibi4/UGsBt00IOhI/AAAAAAAACmk/Agzh-4MhTUI/s320/Seminar+2.JPG
http://1.bp.blogspot.com/-7crV4hsibi4/UGsBt00IOhI/AAAAAAAACmk/Agzh-4MhTUI/s72-c/Seminar+2.JPG
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2012/10/tae-kwon-do.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2012/10/tae-kwon-do.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content