Taekwondo και αθλητισμός στις μικρές ηλικίες

Τονόνογλου Θεόφιλος Προπονητής Το taekwondo και γενικότερα ο αθλητισμός, είναι για τα παιδιά ένας τρόπος να ασκηθούν και να αναπτύξ...

Τονόνογλου Θεόφιλος
Προπονητής

Το taekwondo και γενικότερα ο αθλητισμός, είναι για τα παιδιά ένας τρόπος να ασκηθούν και να αναπτύξουν νέες σωματικές ικανότητες αλλά και για να κάνουν νέους φίλους, να μάθουν να λειτουργούν ως μέλη μιας ομάδας, να ψυχαγωγηθούν και να βελτιώσουν το αίσθημα αυτοπεποίθησής τους. 
Οι συνήθειες που θα αποκτήσουν τα παιδιά δια μέσου μιας υγιούς ενασχόλησης σε ένα άθλημα όπως το taekwondo, θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή. 
Παράλληλα η σωματική εξάσκηση που θα έχουν με την ευκαιρία αυτής τους της ενασχόλησης, θα έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για τη σωματική τους υγεία. 

Το taekwondo για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των αθλητών του, θέτει ανά μικρά διαστήματα διάφορους στόχους, όπως για παράδειγμα η απόκτηση της επόμενης ζώνης. 
Οι στόχοι αυτοί δεν είναι ίδιοι για όλους, αλλά διαφοροποιούνται σύμφωνα με την ηλικία, τις ικανότητες, αλλά και τις δυνατότητες του κάθε αθλητή ۠۠  επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό σε όλους να συμμετέχουν.

Γεννιέται όμως το εξής ερώτημα: πόσο αυστηρές πρέπει να είναι οι απαιτήσεις ώστε να επιτευχθεί ο κάθε στόχος; Πόσο αυστηρή πρέπει να είναι η διαδικασία για την απόκτηση της μαύρης ζώνης ή του 2ου νταν, όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες (9-14 ετών); 
Σίγουρα όλοι όσοι έχουν άμεσα ή και έμμεσα σχέση με τον αθλητισμό, θα συμφωνήσουν πως οι στόχοι πρέπει να είναι εφικτοί και να έχουν σχέση με τις δυνατότητες του κάθε αθλητή όταν πρόκειται για παιδιά μικρής ηλικίας.  Θα πρέπει να διατηρήσουν τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα και όχι το άθλημα να καθίσταται μια επιπρόσθετη πηγή ψυχικής εξουθένωσης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίος ο διαχωρισμός που κάνει η W.T.F. σε μαύρες ζώνες poom για τα παιδιά μικρής ηλικίας και μαύρες ζώνες dan σε αθλητές από 15 ετών και πάνω.
Ο στόχος της απόκτησης της επόμενης ζώνης πρέπει να λειτουργεί ως κίνητρο για περαιτέρω ενασχόληση, ιδιαίτερα για τα παιδιά τα οποία δεν έχουν τις δυνατότητες να ασχοληθούν με τον «πρωταθλητισμό». 
Στόχος του κάθε γονέα, του κάθε προπονητή και του κάθε παράγοντα του αθλητισμού, είναι να εντάξει το κάθε παιδί σε κάποια αθλητική δραστηριότητα αλλά και το να κρατήσει μέσα σε αυτήν, ώστε να αποκομίσει όλα εκείνα τα οφέλη που προκύπτουν από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό.

Σχόλια

BLOGGER: 25
  1. Το να δινει καποιο παιδι εξετασεις για μαυρη ζωνη στην ηλικια των 9 χρονων , το θεωρειται σωστο ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tελειωνοντας το δημοτικο θα ηταν η καταλληλη στιγμη να παρει το παιδι την ζωνη του ... Γνωμη μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο που θα πρεπει να δινουμε στα παιδια ειναι ειλικρινια και σεβασμο. και οτι το ποιο συμαντικο ειναι οι αθληση και οχι τα κυπελα και τα μεταλια .οσο για τη ζωνες που ειναι την προσπαθια που κανουν και τους επιβραβεβουμε για την προσπαθια.το αν ειναι καλος οι οχι δεν πεζη ρολο .αυτο το τελευταιο για τους γονεις. και θελω να πω στους γονεις . να λενε μπραβο παντα στα παιδια τους ειτε τον βλεπουν κακο ειτε καλο. το μπραβο εχει αναγκη και οχι απολητα το μεταλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι νομίζουν ότι πάνε σε εξετάσεις Νταν, όπως και σε αγώνες, για να δουν τον Τζακ Νόρις, τον Ζαν Κλοντ Βαντάμ, τον Μπρους Λι, τον Τσάκι Τσαν κ τον Ντάνιελ Σαν με τον Μιγιάκι!!! Ας μην ήμαστε τόσοι αυστηροί με τους άλλους, είδικα όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά κάτω των 14 με 15. Στην ηλικία τους δεν τα κάναμε καλύτερα. Σε όλα τα πράγματα αναφέρομαι, δεν το περιορίζω μόνο στο άθλημα. Εντάξει, εξετάσεις Νταν ήταν, πήραν τα παιδιά τα Νταν τους, άλλοι τα άξιζαν περισσότερο, άλλοι λιγότερο, δε θα τρελάθουμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oxi re file mou na trelathoume giati oxi apo ta 100 paidia pou pane ta 10 aksizoun tin zoni ta alla giati ta bazoun na dosoun eksetaseis , mporeis na mou peis !

      Διαγραφή
  5. etsi einai stin ellada , na min trelathoume kiolas , na dikaiologithoume kai ligo giati den mporesame ston Kostaki na tou mathoume 20 bimata mias kai 20 bimata meso oro exei ena poumse !! ti lete bre daskaloi oloi sas edo mesa ..
    pate sto mpaleto ligo na deite 5 xronon paidakia posa bimata kseroun na kanoun
    apo esena eksartatai to paidi an mathei nai i oxi , alla einai poio eukolo na ta bazeis ta paidia na trexoun,na paizoun , na rixnoun klotsies , klotsies na tis pei kaneis aytes pou kanoun, alla to na ta baleis na paidia stin grammi na peitharxisoun , e nai ayto einai diskolo , kai epeidi einai diskolo giafto to parameleite, giafto kai ego exo allaksei 33 daskalous to paidi mou !!!!! kalimera sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χρονών είναι το παιδί σου και το έχεις αλλάξει 33 δασκάλους; Εγώ πάντως αν το είχα το παιδί σου κ δεν ήξερε να κάνει 20 βήματα όπως λες, θα το έκοβα. Και όταν θα με ρωτούσες θα σου έλεγα ότι ήρθε στις εξετάσεις όχι για να εξεταστεί, αλλά για να περάσει την ώρα του.

      Διαγραφή
    2. bravo sou daskale mou . kala tha ton ekanes !!!

      Διαγραφή
  6. Kapoios daskalos eipe na ginoun poio austires oi eksetaseis zonon kai diagrafike apo eksetastis ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=p0MrRLNBzeI&feature=related

    ayta paidia den einai ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά φίλε μου , ναι παιδιά είναι ,αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με τα ελληνόπουλα , άλλωστε εκεί στην μακρινή Κορέα επιλέγεις από μικρός τι θα γίνεις και τι θα ακολουθυσεις στην ζωή σου , με το να παροτρύνουν τα παιδιά σε διαφορές δραστηριότητες . Αν είσαι καλός προχώρα σε οποίoν τομέα και να βρίσκεσαι αν όχι καταλήγεις εργάτης . Eδω δεν υπάρχουν πλέον έλληνες εργάτες , όλοι μας τα παιδιά μας τα θέλουμε επιστήμονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι τα ελληνοπουλα φιλε ειναι παρα πολλοι αθλητες αλλα δεν υπαρχει κανεις να ασχολειθει πραγματικα μ αυτα. Μονα τους παλευουν χωρις υποστηριξη απο πουθενα εκτος απο τους γονεις τους. Δεν εχουν κ κινητρα απο πουθενα κ ουτε βοηθεια

      Διαγραφή
  9. Eγινε ενα πανευρωπαικο εδω στη χωρα μας κ περασε εντελως απαρατηρητο, σαν να μην εγινε ποτε. Ποιος φταιει γ αυτο ? προβολη μηδεν, ποιος φταιει? Οι προπονητες τι εκαναν γ αυτο? Πως τα παιδια να παρακολουθησουν taekwondo οταν ολα γινονται με προχειροτητα? Τα εξοδα για εναν αθλητη που θα αρχισει να κανει taekwondo ειναι παρα πολλα (γυμναστηριο, προσταυευτικα, αγωνες, ζωνες). Κυριοι προπονητες νομιζεται οτι οι γονεις εχουν μηχανες που βγαζουν ευρω? Η ομοσπονδια ανυπαρκτη κ κοιταζει πως θα βολεψει τους δικους της ψηφοφορους. εγω βλεπω οτι μονο για το αθλημα κανενας δεν ενδιαφερετε! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. oles oi alles omospondies dinoun epixorigisei se syllogous kai dorean eksoplismo m i diki mas omospondia ti dinei ??? to kserete oti kathe xrono to prokseneio tis koreas gia proothisei tou athlimatos kanei dorees stin omospondia . aytes oi dorees mporei na mou pei kaneis pou pane ????????

    siga min to kserate ayto !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. esi file mou eisai xronia mprosta !!!! pesta pesta mexri prin 4 xronia oyte i omospondia to iksere ayto , pigenan ston koreatiko prokseneio kai moirazotan apo ekei se epilegmenoun daskalon ditikon proastion

      Διαγραφή
  11. protou 2 xronia me epiase enas daskalos tou pagratiou kai mou eipe ... gine melos tis omospondia mas kai oi omospondia tha sou steile enan tapita 100tm
    gia to gumnastirio sou entelos dorean !!!! kai i aksia tou tapita parakalo 2500 euro
    sas lei kati ayto !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pou ta brike to pagrateio toso lefta
      pou ta brike eeee
      pagosmeio etoimazoun kai tha to diksei kai panelladiko kanali parakalo

      Διαγραφή
  12. kirie tononoglou mporeite na balete mia kali anartisei sxetika me tin metabatiki periodo ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ , ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ . ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ , ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ . ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ , ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ .....Κ.Α.
    ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΟ ΝΑ ΘΕΤΕΙΣ ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΟ "ΠΟΣΟ ΗΜΕΡΩΝ" ΩΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ακουσα καπου οτι η ενασχοληση με το tae kwon do σε μικρες ηλικειες δεν αφηνει τα παιδια να ψηλωσουν....Ισχυει?? Εχετε ακουσει κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. to na arxiseis 15 xronwn tae know do kai na pas mazi kai stibo einai kalo?h einai polu arga kai tae know do?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To δυσκολο ειναι να βρεις καποιον Δασκαλο να ασχοληθει σοβαρα με εναν 15χρονο, δεν ειναι πολλοι!
      Υ.Γ. ΤΟΝΙΖΩ το σοβαρα!

      Διαγραφή
  16. egw ton gio mou ton egrapsa sto taekvonto kathara gia avtoamina,alla den eimai sigouri pos me to taekvonto boris na aminthis,bori kapios na mou pei e an ajizei ton kopo ,tha mathi na aminete i einai kathara gia athlitismo??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Taekwondo και αθλητισμός στις μικρές ηλικίες
Taekwondo και αθλητισμός στις μικρές ηλικίες
http://1.bp.blogspot.com/-cmB_av4Gsh0/T-v87lqATWI/AAAAAAAACKs/FVf7cEPTfGE/s200/foto-tono.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-cmB_av4Gsh0/T-v87lqATWI/AAAAAAAACKs/FVf7cEPTfGE/s72-c/foto-tono.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2012/06/taekwondo.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2012/06/taekwondo.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content