Σημαντικές αποφάσεις από την Γενική Συνέλευση της WTF

Η WTF Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στο Σαρμ Ελ Σέιχ, μία ημέρα πριν από την έναρξη του 9ου WTF Taekwond...

Η WTF Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στο Σαρμ Ελ Σέιχ, μία ημέρα πριν από την έναρξη του 9ου WTF Taekwondo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό ενέκρινε τέσσερα νέα μέλη, τα εγκεκριμένα νέα κράτη μέλη είναι οι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας,  Ναούρου,  Παλάου και τις Σεϋχέλλες. Με τις νέες προσθήκες, η WTF με 201 μέλη ,κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων οκτώ  διεθνών  αθλητικών ομοσπονδιών , όσον αφορά τον αριθμό των εγγεγραμμένων ενώσεων . 

Η Γενική Συνέλευση της  WTF  ενέκρινε επίσης τροπολογίες στο καταστατικού, και συγκεκριμένα στο  κείμενο που αφορά τους κανόνες του  πρωταθλητισμού.


Α.-  Σύμφωνα με τo αναθεωρημένo καταστατικό της WTF, μια ξεχωριστή επιτροπή WTF αθλητών θα πρέπει να σχηματιστεί  χωριστά  από τις υπάρχουσες αθλητών και προπονητών  Επιτροπές. 
Η Επιτροπή  Αθλητών  θα εκπροσωπεί  τους αθλητές στο άθλημα του τάε κβον ντο , με σκοπό  τα δικαιώματα και τις  υποχρεώσεις  για λογαριασμό των αθλητών , τόσο κατά τους αγώνες όσο και κατά την προπόνησή τους.Ο πρόεδρος ή μέλος της Επιτροπής Αθλητών  θα είναι μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο Εποπτικό Συμβούλιο για την προώθηση  των πρωταθλημάτων  της WTF. 

Β.-    Όταν οποιοδήποτε μέρος του ποδιού αγγίζει το κεφάλι του αντιπάλου, θα πρέπει να θεωρηθεί ως έγκυρο σημείο. Το σκεπτικό είναι ότι για την ασφάλεια των αγωνιζομένων,δεν είναι πλέον απαραίτητη η επίπτωση που επιφέρει το χτύπημα   για να επικυρωθούν τα  τρία σημεία. 

Γ.- Στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του τρίτου γύρου και σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του γύρου του  αιφνίδιου θανάτου ή χρυσού-σημείου ,οποιοδήποτε από τους κριτές μπορεί να ζητήσει την άμεση αναθεώρηση βίντεο και τη διόρθωση της βαθμολογίας, όταν ένας προπονητής δεν έχει δικαίωμα  προσφυγής. Το σκεπτικό είναι ότι  η ανάδειξη του νικητή  κρινόταν  πολύ συχνά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Όταν ένας προπονητής δεν έχει δικαίωμα ένστασης,δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δοθεί άλλη μια ευκαιρία για επανεξέταση του αγώνα, στην περίπτωση μάλιστα που κάποιος από τους κριτές ζητούσε διόρθωση.  Αυτό είναι ένα ειδικό μέτρο για να διασφαλίσει ότι η βαθμολογία θα μπορεί να  διορθωθεί  όταν υπάρχει κάποιο λάθος. 

Δ.-  Στους αναθεωρημένους κανόνες ανταγωνισμού προστέθηκε επίσης   ότι όταν ζητείτε για δεύτερη φορά ένα λεπτό για  θεραπεία λόγο τραυματισμού του αθλητή , ο διαιτητής πρέπει να καλέσει την Ιατρική WTF Επιτροπή ή τον πρόεδρο της Επιτροπής - γιατρό  και να ζητήσει τη συμβουλή του αν ο τραυματισμένος αθλητής είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα ή όχι. 
Η λογική είναι ότι συχνά διαπιστώνεται ότι οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούν να επωφεληθούν από το  ένα λεπτό θεραπείας  για την ανάπαυση ή την ανάκτηση δυνάμεων. Είναι επίσης συχνό φαινόμενο  οι διαγωνιζόμενοι να θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα  παρά τις σοβαρές σωματικές βλάβες που υπέστησαν. 
Προκειμένου να αποφευχθούν αυτές οι καταστάσεις, ο ρόλος των ανεξάρτητων ιατρικών Επιτροπών ή  του πρόεδρου της WTF ιατρικής επιτροπής - γιατρού  είναι κρίσιμος για τον καθορισμό την κατάσταση και το μέγεθος  του τραυματισμού του διαγωνιζόμενου αθλητή  και πρέπει άμεσα  να ενημερώνει τον διαιτητή. 

Ε.- Στους Κανόνες Ανταγωνισμού Poomsae,  προστίθεται ο ηλικιακός περιορισμός  των συμμετεχόντων στο ελεύθερο στιλ poomsae ανταγωνισμό.
Στο παρελθόν, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην η ηλικία των συμμετεχόντων, αλλά οι νέοι κανόνες ανταγωνισμού Poomsae προβλέπουν όριο για την επιλογή  αθλητών με  ηλικία 14 ετών και πάνω. 


Πηγή: Δελτίο Τύπου της WTF.

Επισήμανση : Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται με μια σχετική επιφύλαξη , θα πρέπει να αναμένουμε τις λεπτομέρειες και τις διευκρινήσεις απο την ΕΛΟΤ ως μόνη αρμόδια Αρχή για τέτοιου είδους αλλαγές στους κανόνες των Ελληνικών  Πρωταθλημάτων Ταεκβοντό.

Σχόλια

BLOGGER: 13
  1. Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Κ.
    Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τις τακτικές επιχορηγήσεις προς τις αθλητικές ομοσπονδίες (Judo, Taekwondo, Boxing, Karate, Παγκράτιο).
    Ο ισολογισμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, όπως δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο Τύπο πριν λίγες ημέρες.
    Ισολογισμός ΕΛ.Ο.Κ.

    Εμείς έχουμε; ή "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 προϋποθέσεις για την επιχορήγηση:
    ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΡΙΣΜΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΣΔΟΕ και ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΕΠ.
    Δεν βλέπω χρήματα για το άθλημα μας φέτος.

    Έτσι, να τιμωρούν το άθλημα ενώ φταίνε κάποιοι άλλοι... Εύγε Πολιτεία, εύγε ΥΠ.ΠΟ.Τ., εύγε Γ.Γ.Α. και εύγε Διοίκηση του WTF Taekwondo.
    Εύγε κράτος Ελλήνων, δίκαιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού υπάρχει πόρισμα ελεγκτικού για κακοδιαχείριση εσύ τί περιμένεις να κάνουν, να δίνουν ακόμα λεφτά όπως έδιναν πριν;

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν περιμένω να δώσουν τα χρήματα σε αυτούς, αλλά στο άθλημα και για να γίνει αυτό θα πρέπει κάποιοι να ΤΟΥΣ "φύγουν". Τι χρωστάει το άθλημα από "κάποιους", να μείνει χωρίς χρηματοδότηση;

      Διαγραφή
  3. Εμείς θα ζούμε πρώτο να σε δούμε.

    3/7/2011. Ένα τι-τσακι ήταν η διαφορά (και μερικοί πόντοι που δεν δόθηκαν 29 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 3ου γύρου), και ο Νικολαϊδης είναι για 4η συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετρώντας ήδη 2 Ολυμπιακά μετάλλια και έχοντας επιδείξει άριστο χαρακτήρα όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στον παγκόσμιο αθλητισμό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον βλέπουν σημαιοφόρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο 2012. Δεν ξέρω αν το έχουν σκεφτεί οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας tae-kwon-do αλλά άλλες ομοσπονδίες αν είχαν το δαχτυλίδι στο χέρι τους θα είχαν ξεκαθαρίσει το θέμα. Χωρίς να θέλω να πω σκληρά λόγια και από όποια σκοπιά το βλέπει ο καθένας, το παλικάρι το δικαιούται το λάβαρο. Δεν ξέρω αν θα είμαστε εκεί όμως,
    ΘΑ ΖΟΎΜΕ ΠΡΏΤΟ ΣΤΟ ΣΤΆΔΙΟ ΝΑ ΣΕ ΔΟΎΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγκινείται κανείς ή είμαστε πα΄λι εκτός θέματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται Αλέξανδρος Νικολαιίδης για σημαιοφόρος της Ελλάδος.Δεν υπάρχει κανένας που να το αξίζει περισσότερο και να έχει μεγαλύτερες διακρίσεις.
    4 Ολυμπιάδες συνεχόμενες και 2 φορές αργυρός Ολυμπιονίκης(νομίζω και το 2000 είχε μπει 8αδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mn nomizeis kai mn to ksanagrapseis auto...anoigeis pliges...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητοι φιλοι . σας ευχομαι καλο πασχα σε εσας και τις οικογενειες σας. και σε ολο το tkd και καλη ανασταση. Α,Σ ΠΗΓΑΣΟΣ . ΣΥΚΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. na rotiso kati axeto to paneuropaiko neon apo oti gnorizo tha ginei sthn ellada panelinio neo den tha giei den tha katevasoume ethniki omada emeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι αθλητες κατα πασα πιθανοτητα θα επιλεγουν.δεν θα γινει προκριση ή καποιου ειδους πανελληνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kala esi ti perimenes osoi glifoun tha baloun kai tous athlites tous !!!!!
    prosexete kala omos giati orismenoi tha adikithoun na doume ti tha kanoun meta , kai min mou stelente minimata na grapso kati !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. axaaaaaaa ara perimenoume na ankoinothoun ta onomata malista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Σημαντικές αποφάσεις από την Γενική Συνέλευση της WTF
Σημαντικές αποφάσεις από την Γενική Συνέλευση της WTF
http://1.bp.blogspot.com/-OIHkMb9eAZY/Tw7cHeG4A5I/AAAAAAAABH4/WEKvl_SezDI/s320/African_Qualification_08s.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-OIHkMb9eAZY/Tw7cHeG4A5I/AAAAAAAABH4/WEKvl_SezDI/s72-c/African_Qualification_08s.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2012/04/wtf_04.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2012/04/wtf_04.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content