Συνέντευξη του Henk Meijer στο taekwondo greece group

Κύριε Meijer  , αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που δεχθήκατε να δώσετε αυτή την Συνέντευξη, πρίν όμως θέσουμε τα ερωτήματά μας ...

Κύριε Meijer , αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που δεχθήκατε να δώσετε αυτή την Συνέντευξη, πρίν όμως θέσουμε τα ερωτήματά μας σχετικά με το άθλημα, θα θέλαμε λίγα λόγια για το πως είδατε την Ελλάδα σαν χώρα, αν κάτι σας εντυπωσίασε ή σας ενόχλησε.

Η Ελλάδα ήταν για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία γιατί ήρθα αντιμέτωπος με μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα από αυτήν που είχα ζήσει δουλεύοντας στην Ολλανδία και στη Γαλλία. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι εδώ υπάρχει οργάνωση(εννοεί Ολλανδία Γαλλία). Αυτό έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του. Εργαζόμαστε συστηματικά έχοντας έναν σταθερό στόχο. Αυτό βοηθάει να γνωρίζουμε τον στόχο μας, αλλά όταν αλλάζουν οι συνθήκες αυτό μας προκαλεί αναστάτωση. Στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές.
Αυτό που λατρεύω είναι η ελληνική ιστορία και πιο πολύ απ΄ όλα η ελληνική κουζίνα. Ελληνικό φαγητόː Φανταστικό!!!!

Ερώτηση: Από την θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή του Ελληνικού ταεκβοντό πως βλέπετε το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα;

Λόγω της οικονομικής κρίσης το ελληνικό ΤΚD περνάει τώρα αλλά φοβάμαι και τα επόμενα χρόνια δύσκολες καταστάσεις. Γι΄ αυτό πρέπει η ομοσπονδία να μάθει να χειρίζεται τα λίγα χρήματα που έχει στη διάθεσή της με όσο το δυνατό πιο σωστό τρόπο. Πρέπει με πολλή μεγάλη προσοχή να επενδύονται τα λίγα χρήματα που είναι διαθέσιμα! Μόνο έτσι είναι δυνατό να μη χαθεί η επαφή με το διεθνές TKD.

Το ΤKD είναι όπως και στις περισσότερες ευρωπαïκές χώρες ένα μικρό άθλημα με μικρή απήχηση και έτσι σπανίζουν τα μεγάλα ταλέντα. Πρέπει λοιπόν αυτά τα ταλέντα να στηρίζονται απόλυτα και πρέπει να υπάρχει μακροχρόνιος προγραμματισμός. Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Σκεφτόμαστε σχεδόν πάντα βραχυπρόθεσμα. Αυτό πρέπει ν΄ αλλάξει αν έχεις βλέψεις να είσαι στην κορυφή. Σχεδόν όλες οι χώρες εργάζονται με προγραμματισμό και αν η Ελλάδα δεν αλλάξει θα χάσει την επαφή της με το διεθνέςTKD.

Ερώτηση: Η εμπειρία σας στο αγωνιστικό ταεκβοντό είναι πολύ μεγάλη, θα μπορούσατε να μας πείτε πως κρίνετε το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών σε σχέση με τους άλλους στην Ευρώπη;

Το TKD έχει μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα και ακόμη και τώρα υπάρχουν κορυφαίοι αθλητές και μεγάλα ταλέντα που μπορούν να αναμετρηθούν με τους κορυφαίους της Ευρώπης. Αυτό που λείπει είναι η εμπειρία που αποκτούν οι αθλητές στους μεγάλους διεθνείς αγώνες και στα προπονητικά κέντρα. Η συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες δεν βοηθάει μόνο στην τεχνική αλλά βελτιώνει και την αυτοπεποίθηση των αθλητών ː Είμαι καλός και θα σου το αποδείξω.
Η συμμετοχή σε διεθνή προπονητικά κέντρα είναι πολύ σημαντική, γιατί ο αθλητής μαθαίνει να λειτουργεί και σε ‘’εχθρικό’’ περιβάλλον. Πολλοί αθλητές δεν έχουν μέσα στην ομάδα τους ούτε και στην εθνική ακόμη, ανταγωνιστικούς αντιπάλους. Γι΄ αυτούς είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνουν σε προπονητικά κέντρα. Κατά την γνώμη μου η ποιότητα του αθλητή εξαρτάται κατά 50% από την ποιότητα του αντιπάλου του στην προπόνηση.

Ερώτηση: Υπάρχει κάτι που θα συμβουλεύατε στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε το αγωνιστικό Ταεκβοντό;

1. Ο προπονητής σου πρέπει να οργανώσει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την καριέρα σου που να αφορά την προπόνηση και τους αγώνες.
2. Ψάξε να βρεις αντιπάλους για την προπόνηση που να έχουν το ίδιο επίπεδο είτε και πιο ψηλό. Αν η ομάδα σου δεν μπορεί να σου το προσφέρει αυτό τότε ψάξε να βρείς αθλητές από άλλες ομάδες.
3. Για να έχεις μια πετυχημένη TKD καριέρα δεν αρκεί μόνο η TKD προπόνηση. Πρέπει να δουλέψεις και άλλα στοιχεία όπως προπόνηση ενδυνάμωσης, φυσικής κατάστασης, ψυχολογίας, παρακολούθηση αγώνων μέσω βίντεο, αναλύσεις, διατροφή και ιατρική παρακολούθηση.
4. Να διαβάζεις τους κορυφαίους αθλητές ,να παίρνεις απ΄ όλους ότι μπορεί να σε βοηθήσει και να το προσαρμόζεις(όχι αντιγράφεις) σε σένα.
5. Φρόντισε να προπονείς και να βελτιώνεις τις βασικές σου τεχνικές για να τις χρησιμοποιείς στον αγώνα χωρίς να το σκεφτείς (αυτοματισμός).Αυτό θα σου δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιείς ειδικές τεχνικές κατόπιν σχεδιασμού.

Ερώτηση: Στην παγκόσμια πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Ελλάδα κέρδισε ένα εισητήριο, στην συνέχεια στην Ευρωπαϊκή πρόκριση δεν κατάφερε να αυξήσει τις συμμετοχές της, τι ακριβώς πιστεύεται ότι δεν πήγε καλά;


Εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων αλλά και της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς των ελλήνων παραγόντων του TKD,κάναμε ελάχιστη σχεδόν καμία προετοιμασία για αυτούς τους αγώνες οι οποίοι ήταν και η τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στους ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η ομοσπονδία έπρεπε να χρησιμοποιήσει και το τελευταίο ευρώ για να κάνουμε μια όσο το δυνατό ποιό καλή προετοιμασία. Η συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες είναι όνειρο ζωής όχι μόνο για κάθε αθλητή αλλά την ομοσπονδία, τη χώρα, το TKD στην Ελλάδα κτλ. Για ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως ήταν οι προκριματικοί αγώνες στο Καζάν, χρειαζόμασταν το λιγότερο τρείς μήνες προετοιμασία με πολύ ατομική προπόνηση σε προπονητικό κέντρο και έναν προπονητή που να γνωρίζει τα πάντα για όλους τους αθλητές.
Στην ομοσπονδία δεν υπάρχει κανείς που να είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό της εθνικής ολυμπιακής ομάδας και να το κάνει αυτό σε επαγγελματική βάση(Technical Director Editor). Δεν πιστεύω ότι αυτό δικαιολογείτε με την πρόφαση της έλλειψης χρημάτων.

Ερώτηση: Θα θέλαμε την γνώμη σας σχετικά με την εφαρμογή των νέων ηλεκτρονικών συστημάτων στο αγωνιστικό ταεκβοντό, ( Ηλεκτρονικοί θώρακες , Βίντεο , αγωνιστικός χώρος 8 Χ 8 , κλπ), μήπως τελικά μαζί με τους κανόνες αλλάζει και το άθλημα;

Εννοείτε!! Το TKD μεταβάλετε από αγώνα σε παιχνίδι. Οι τεχνικές και τακτικές ικανότητες αποκτούν μεγαλύτερη σημασία απ΄ ότι π.χ. οι σωματικές. Από τις τεχνικές αυτό που επιζητείτε είναι η ακρίβεια, η ταχύτητα και η αντίληψη.
Το βασικό ζητούμενο του αθλητή και του προπονητή δεν είναι πώς να καταφέρω τους διαιτητές να επικυρώσουν ένα χτύπημα, αλλά πως θα καταφέρω στα ηλεκτρονικά μέσα να επικυρώσουν ένα χτύπημα.
Ο προπονητής που θέλει να έχει διεθνής επιτυχίες, πρέπει να προσαρμόσει την προπόνηση και την προπονητική αλλιώς δεν έχει καμιά τύχη στο μέλλον.
Οι σχολές TKD πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι σχολές πολεμικών τεχνών ή αν θέλουν να είναι αθλητικές σχολές. ΄Η τουλάχιστον να διαχωρίσουν τις προπονητικές ενότητες.

Ερώτηση: Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι το ταεκβοντό θα κριθεί για την παραμονή του στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2020, ποιά είναι η πρόβλεψή σας για το θέμα αυτό;


Δεν βλέπω να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Το IOC υπολογίζει πολύ το γεγονός ότι χώρες του τρίτου κόσμου έχουν πολλές ευκαιρίες να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο(π.χ. Αφγανιστάν, Δομινικανή Δημοκρατία στο Πεκίνο, ή το Βιετνάμ στο Σίδνεï ) και ότι αυτό δεν είναι μόνο προνόμιο των πλούσιων χωρών.

Με το προκριματικό σύστημα που υπάρχει μπορούν να προκριθούν χώρες από κάθε ήπειρο.
Οι νέοι κανονισμοί φροντίζουν ώστε το TKD να είναι ένα ασφαλές άθλημα και ο κίνδυνος τραυματισμού έχει μειωθεί σημαντικά.
Το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο TKD είναι σκάνδαλα που γίνονται όπως π.χ. στο Πεκίνο όπου αθλητής κλώτσησε έναν διαιτητή. Τέτοια σκάνδαλα δεν πρέπει να έχουμε σε καμιά περίπτωση στο Λονδίνο!!

Ισως θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι ακόμη για την εμπειρία σας ως εθνικός προπονητής στην Ελλάδα.

Δούλεψα με μεγάλο ζήλο και πολύ αγάπη στην Ελλάδα. Στις αρχικές δυσκολίες προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα. Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές και τους προπονητές τους οι οποίοι με αντιμετώπισαν δίκαια και με σεβασμό. Είναι κρίμα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε τόσο σκληρά την Ελλάδα και το TKD δεν μπόρεσα να δουλέψω όπως ήθελα. Μπορούσα να προσφέρω πολύ περισσότερο δε μου δόθηκε όμως η ευκαιρία να το αποδείξω.
Αν η ελληνική ομοσπονδία θέλει να εξελιχθεί ώστε να έχει επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο πρέπει να οργανωθούν σε επαγγελματική βάση και να εργαστούν με προγραμματισμό χωρίς να κάνουν πολιτική και να έχουν πάντοτε τους αθλητές στο προσκήνιο!!
Ολοι οι προπονητές πρέπει να συνεργάζονται σε πολλούς τομείς(π.χ. προπονήσεις σε τοπικό επίπεδο,Fundings,ανταλλαγή παικτών κτλ),έτσι ώστε να προωθούνται περισσότερα ταλέντα και κανένα να μην πηγαίνει χαμένο.

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.

- Η Μετάφραση έγινε για το greece group από τον καθηγητή Γερμανικών,  Κύριο Κουρουτζίδη Νικόλαο.

Σχόλια

BLOGGER: 24
  1. μεγαλες αληθειες!αν και σιγα μην ιδρωσει κανενος το αυτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό πάλι τι είναι?
    Άρχισε η "προεκλογική περίοδος" για τις εκλογές (???) στην ομοσπονδία μας και δεν το πήραμε χαμπάρι?

    Κυκλοφόρησε στο facebook:
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΗ Τ ΕΛ
    χρηστος αθανασιου 12 Μαρτίου 12:51 μ.μ.
    Προταση Δημιουργιας ταεκβοντο ελλαδος ζηταμε 5 θεσεις στο νεο δσ της ομοσπονδιας εφοσον κερδιθουν οι εκλογες η αθλητικη μας παραταξη μονο προσφερε κ θελει να προσφερει οσο για μενα {χραθ] δεν θα θεσω υποψηφιοτητα το μονο που με ενδιαφερει ειναι το ελληνικο ταεκβοντο να εχει μονο επιτυχιες αυτο μου αρκει!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο κ. Meijer, τελικά διακόψει την συνεργασία του με την ΕΛΟΤ, το ελληνικό ταεκβοντο θα χάσει μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθει από έναν πραγματικό δάσκαλο τόσο σε ηθικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο.
    Όμως αν το ελληνικό ταεκβοντο δεν εφαρμόσει άμεσα τις προτάσεις που εκθέτει σε αυτή την συνέντευξη, τότε το άθλημα στην χώρα μας και όλοι μας χάσουμε πολύ-πολύ περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε καιρός είναι να βγεί ένα κίνημα αντιπολιτευτικό μπροστά για να σφιχτεί λίγο η κοιλιά τους, ένας πυρήνας για να συσπειρωθούν όλοι οι δυσαρεστημένοι και απ ότι φαίνεται είναι πάρα πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ ξέρω ότι έχει ήδη αποχωρήσει ο Ολλανδός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα στην περίπτωση που γίνει αλλαγή διοίκησης στις εκλογές της ομοσπονδίας (όποτε και αν γίνουν αυτές).
    Στην πολύ χλωμή περίπτωση, η νέα διοίκηση να μην έχει "δεσμούς" (άμεσους ή έμμεσους) με την παλαιά, ποιός από το νέο ΔΣ θα υπογράψει την παραλαβή των λογιστικών βιβλίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα, σοβαρό θα είναι το ζήτημα του χρέους της ΕΛΟΤ που θα το επωμισθεί η καινούργια διοίκηση, το ξεκαθάρισμα της διαιτησίας και η οργάνωση της εκ νέου, οι πόροι για να λειτουργήσει η Ομοσπονδία και άλλα τέτοια. Η καινούργια διοίκηση θα έχει πάρα πολύ δουλειά να κάνει αλλά εαν μπούν οι κατάλληλοι άνθρωποι όλα θα ξεπεραστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό με τους "κατάλληλους ανθρώπους" το αποσαφινίζεις λίγο περισσότερο? σε παρακαλώ...

    Ξέρεις φυσικά ότι υπάρχουν διαθέσιμα και τα "κατάλληλα ανδρείκελα" (βλέπε. μαριονέτες) έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατάλληλους ανθρώπους εννοώ παράγοντες που θα στρωθούν στη δουλειά και θα προσπαθήσουν για το καλό του αθλήματος, που σημαίνει το καλό των σωματείων και των αθλητών. Όσο για τα ανδρείκελα ξέρω ότι τα έχουν ήδη έτοιμα για να τους αντικαταστήσουν αλλά δεν θα τους βγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο ολλανδος ειναι ενας ανθρωπος γεματος tkd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΡΕ MEIJER ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Meijer einai megalos papatzis dialekse 3 athlites apo Borio Ellada kai tous allous tous petakse sta skoupidia kala ekane h omospondia kai tou edose mpoulo px opos h Ollandia kai h Gallia kai apo eki pire to boulo h mipos 3 omospondies kanoun lathos egw den nomizw !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. asta h nin diokisi 8a kerdisi tis ekloges pali me 150 - 0 !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η επιλογή των αθλητών για τις Εθνικές ομάδες γίνεται από τη Διοίκηση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Οι προπονητές, ίσως με μία μόνο εξαίρεση, δεν έχουν καμία γνώμη στην κατάρτιση των Εθνικών ομάδων. Η έλλειψη αξιοκρατίας και σε αυτόν τον τομέα είναι η "γάγγραινα" που βασανίζει το ελληνικό ΤΚD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2012 8:35 π.μ.
    Το νούμερο είναι υποθετικό ή πραγματικό (για το 150 ρωτάω);
    Αν είναι πραγματικό βγαίνει το απλοποιημένο συμπέρασμα ότι 150 "εκπρόσωποι" αποφασίζουν για τις τύχες 500 συλλόγων, εκατοντάδων προπονητών, χιλιάδων αθλητών & αθλητριών (και έμμεσα των γονιών τους) στο άθλημα του WTF taekwondo στην χώρα μας.
    Δημοκρατία και εκπροσώπηση λαού, σε όλο της το μεγαλείο.
    Αχ, Ελλάδα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αγαποιτη φιλοι της σελιδας θα παρακαλουσα για το καλο ολον , οσοι ασχολουμαστε με tkd θα πρεπει . να το προστατεψουμε. διαβαζω για νταν τα περνουν δεν τα περνουν . και σε λιγο εκει πυ η αλλοι εχουν κανει εκληματα . στο χωρο .θα την πληροσουν η συλλογοι και η δασκαλη. για αυτο μην επειτρεπετε τετοιου ειδους σχολια, αλα ειναι αυτα που πρεπει να σχολιασουμε και να βρουμε της λησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το νούμερο είναι πραγματικό φίλε μου, ίσως και μικρότερο απ αυτό. Το μόνο που δεν είναι πραγματικό είναι η προδίκαση του θριάμβου της νυν διοίκησης, όταν γίνουν εκλογές αυτή η διοίκηση θα έχει άλλες δουλειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑνώνυμοςMar 15, 2012 11:29 PM
    apo tin gallia efige o meijer giati protine allon stin ethniki tis gallias kai oi omospondia ebale allon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O kupios Meijer einai apotyximenos Omospondiakos Proponhths afou ton dioksan prota apo tin Ollandikh Omospondia kai amesos meta apo thn Galliki Omospondia prospa8ise na mpei sthn Aystralezikh Omospondia alla kai eki ton biran xampari kai oute prolabe na katebi apo to aroplano, stin EL.O.T.zitage 10.000 Euro misto kai oute 1 atomo den katafere na perasi stin Pakosmia Olympiaki prokrisi stin E8niki mas omada ithele na kotsari mono 3 Atheites apo tin Boria Ellada, aytos einai o HENK1111

      Διαγραφή
    2. siga min itan kai paoktsis....

      Διαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Συνέντευξη του Henk Meijer στο taekwondo greece group
Συνέντευξη του Henk Meijer στο taekwondo greece group
http://4.bp.blogspot.com/-h6uja2RD5E0/T1qEHT9nbYI/AAAAAAAABeE/u9PUj82ZW2s/s320/HenkMeijer_portrait.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-h6uja2RD5E0/T1qEHT9nbYI/AAAAAAAABeE/u9PUj82ZW2s/s72-c/HenkMeijer_portrait.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2012/03/henk-meijer-taekwondo-greece-group.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2012/03/henk-meijer-taekwondo-greece-group.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content