Επιβάλετε πλέον μια νέα πολιτική διοικητικής προσέγγισης.

Τα δεδομένα: 1.- Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012  Ο κ. Νικητιάδης μίλησε σήμερα για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. ...Τέλος, ο Υφυπουργ...


Τα δεδομένα:

1.- Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012 
Ο κ. Νικητιάδης μίλησε σήμερα για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
...Τέλος, ο Υφυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι κατά τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ελλάδα έχει πάρει 113 μετάλλια και ότι παρά το γεγονός, πως τα τελευταία δύο χρόνια τα χρήματα, που διατίθενται στον αθλητισμό έχουν μειωθεί κατά 50%, ο ελληνικός λαός αγαπάει τον αθλητισμό ...
( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

2.- Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό : 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2012
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Για την συμμετοχή κάθε αθλητή-αθλήτριας, ο σύλλογος θα καταβάλλει το ποσό των 30€ ... (Προκήρυξη)

Η παρέμβασή μας:

Η ΕΛΟΤ στο επόμενο πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων αποφάσισε να επιβάλει συνδρομή για την συμμετοχή των αθλητών, αυτό γίνεται για πρώτη φορά αφού μέχρι και τα τελευταία πανελλήνια κύπελλα δεν υπήρχε παράβολο συμμετοχής.
Όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός τα χρήματα που διατίθενται στον Αθλητισμό έχουν μειωθεί στο μισό, άρα είναι λογικό και στην δική μας Ομοσπονδία να δίδονται τα μισά χρήματα. Έτσι βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπάρχει αντικειμενικά οικονομική στενότητα και τα χρήματα που εισπράττει η Ομοσπονδία από την Πολιτεία δεν επαρκούν πλέον για  την οργάνωση των πανελληνίων πρωταθλημάτων. Επίσης να θυμίσουμε ότι κάποιες Ομοσπονδίες ανέστειλαν για μερικές μέρες την λειτουργία τους, δηλώνοντας αδυναμία διενέργειας των πρωταθλημάτων που εποπτεύουν εξαιτίας της περικοπής της χρηματοδότησής τους. 
Να  υποθέσουμε λοιπόν ότι  εξαιτίας των περικοπών στη χρηματοδότηση η ΕΛΟΤ δεν έχει την οικονομική επάρκεια να οργανώσει και να διαχειριστεί τα πανελλήνια πρωταθλήματα, εν όψη μάλιστα των νέων  ηλεκτρονικών συστημάτων που πρόκειται να εφαρμόσει σ' αυτά.
Αν πράγματι είναι έτσι, η Ομοσπονδία στρέφετε προς τους Συλλόγους μέλη της και  ζητάει την οικονομική συνδρομή  τους, που προϋπολογίζεται σε 30 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα αθλητή προκειμένου να γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Υπάρχει λάθος σε όλο αυτό το εγχείρημα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη , είναι απολύτως νόμιμο και σωστό η Ομοσπονδία να απευθύνεται στα Μέλη της για να μπορέσει να επιτελέσει την αποστολή της, η δική της αποστολή άλλωστε αποτελεί και επιδίωξη των Συλλόγων που εκπροσωπεί, δεν υπάρχει αντίλογος στο ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να γίνουν.
Όμως πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η γνωστοποίηση του παράβολου συμμετοχής των αθλητών αφήνει ένα πικρό συναίσθημα σε όλους, όχι γιατί για πρώτη φορά ζητείτε να πληρωθεί η συμμετοχή αλλά γιατί αυτό έγινε γνωστό μόλις 15 μέρες  πρίν τους αγώνες και μάλιστα μέσω της προκήρυξης.
Η Ομοσπονδία όταν στρέφετε σε όλα τα Μέλη της , έχει την υποχρέωση πρωτίστως την ενημέρωσή τους, έπρεπε λοιπόν να ενημερωθούν εγγράφως οι Σύλλογοι για τους λόγους που επιβάλουν το παράβολο συμμετοχής των αθλητών στα πρωταθλήματα. 
Σαφέστατα η Ομοσπονδία έχει την νομιμοποίηση και  μπορεί να αποφασίζει, υπάρχει όμως και ένα ηθικό ζήτημα,  πρέπει τα μέλη της να είναι ενημερωμένα, πρέπει εμπράκτως η Ομοσπονδία να δείχνει ότι υπολογίζει και σέβεται  τους Συλλόγους Μέλη της. 
Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που έρχονται θα πρέπει να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης και κοινής συνένεσης για να μην επηρεασθεί το άθλημα από την οικονομική κρίση.
Το χρέος υπάρχει σε όλους , δεν περισσεύει κανείς , οι τακτικές των γρήγορων και αιφνιδιαστικών αποφάσεων δεν εξυπηρετούν τους Συλλογικούς σκοπούς. 
Η αναζήτηση  των απαραίτητων πόρων για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων είναι επιβεβλημένη ,οι Σύλλογοι Μέλη της Ομοσπονδίας είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την συνέχιση της προσπάθειας,  ο τρόπος όμως που επέλεξε η Ομοσπονδία δεν μας βρίσκει σύμφωνους.   
Υπάρχει και ο δρόμος της ενημέρωσης, της συνένεσης , της κοινής πορείας και της κοινής  προσπάθειας των Συλλόγων με την Ομοσπονδία.
Αυτό βεβαίως δεν το επιβάλει κανένας νόμος , κανένα καταστατικό λειτουργίας ,  το επιβάλει όμως  η οικονομική κρίση που χτυπάει την πόρτα μας.
Πιστεύουμε ότι απαιτείτε  πλέον μια νέα πολιτική διοικητικής προσέγγισης από την Ομοσπονδία προς τους  Συλλόγους, περιθώρια για εγωισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν υπάρχουν.

Σχόλια

BLOGGER: 22
  1. για να καταλαβουμε.το δελτιο τυπου το βαλατε, με το παραβολο συμετοχης. γιατι πλεων δεν περνουν χρηματα η ομοσπονδιες, αρα πρεπει να πληρονουμε , παραβολ0, συν ολα τα αλλα, δελτιο διαπιστευση αθλητου συν προπονητου , συν διαιτητου, συν κουπ. συν βεν, συν ξενοδ, ρωτο ενω μιασ τεταιας κρισης .πως το βλεπετε,ο λαος μας πλεων δεν αντεχει και πρεπει να το δειτε αυτο ,, μιλαμε για πονο δεν αντεχει η τσεπει τον γονεων, μεχρη τορα η περισοτερη, μεσα απο την περιφανια τους ,, συνεχιζουν . να που τελιωσε και αυτη. για αυτο μην συνεχιζετε , το ενα μνημονιο μμετα το αλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ειδαμε και αυτο μια μερα μετα την ψυφηση του αθρο 19 για να δειτε για τη ανθωπους μιλαμε..πηγαν και κλεψαν το μουσιο . για να παρετηθη ο κ , γερουλανος, και το γιατι επειδη θα βγουν ολλες η βρομιες τον ομοσπονδιον. στη φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τέλος της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος είπε χαρακτηριστικά:

    «Τα σωματεία χρειάζονται προστασία από τους ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτά. Υπάρχουν σωματεία, και ξέρετε ποια είναι αυτά, που έχουν ντροπιαστεί από τις πράξεις των παραγόντων τους. Η πρόθεση μας είναι να προστατεύσουμε την πολιτεία και τις ομάδες από επιτήδειους που δεν πληρώνουν φόρους, εισφορές και έχουν ποινικά μητρώα. Αυτή την προστασία την αναλαμβάνει και την κρατάει η πολιτεία, ανεξάρτητα από το τι ζητάει κάποιος άλλος. Τις ποινές που απορρέουν από τις παραβάσεις αυτές, ας τις επιβάλει η ΕΠΟ. Αυτό όμως θα γίνει μόνο όταν θα είναι προετοιμασμένη και όταν οι ποινές θα ικανοποιούν εμάς».

    Παράλληλα με τα παραπάνω, πέρασαν και όλες οι διατάξεις που αφορούν τις ευθύνες των διοικήσεων των ΠΑΕ για τις πράξεις των μελών των συνδέσμων (με ορισμένες βελτιώσεις), καθώς και αυτές που αφορούν τις ποινές για τα στημένα παιχνίδια και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο γενικότερα.

    Μια τροπολογία που κατατέθηκε και η οποία προέβλεπε ότι τα μέλη των Δ.Σ. των ομοσπονδιών θα έχουν μέχρι δύο θητείες, ενώ το εκλογικό σύστημα θα γίνει αναλογικό, τελικά δεν πέρασε.
    ----------------------

    Το τελευταίο σιγά μην περνούσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ προσωπικά σαν δάσκαλος, αν και απέναντι από τους κύριους που διοικούν, δεν διαφωνώ με το παράβολο στο πανελλήνιο, αλλά απαιτώ πλήρη διαφάνεια και ποιότητα υπηρεσιών. Και έχω να θέσω τα εξής ερωτήματα: ως συνήθως όταν πάνε διοργανώσεις στην περιφέρεια η ΕΛΟΤ έχει την οικονομική στήριξη της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει τέτοια στήριξη; Εαν ήταν 20 Ε το παράβολο, δεν θα έφταναν τα λεφτά για να γίνει το πανελλήνιο; Πόσα είναι τα έξοδα μια τέτοιας διοργάνωσης και πόσα είναι τα έσοδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάντε λίγο υπομονή φίλοι μου και σε λίγο θα απαλλαγούμε απ αυτούς αλλά το θέμα είναι μετά απ αυτούς τί θα γίνει, τα σωματεία θα κάνουν αυτό που πρέπει για να μπουν σωστοί άνθρωποι στο τιμόνι του αθλήματος μας ή θα δούμε πάλι μια από τα ίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ 19 ΦΕΒ.11.55 Π.Μ. ΑΛΛΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν καταλαβαινω για ποιο λογο πρεπει οι αθληες και οι συλλογοι να πλητωνουν και αλλα λεφτα στην ομοσπονδια...ειναι γνωστο πως η ομοσπονδια απο το 2000 και μετα ηταν απο τις πιο καλα χρηματοδοτουμενες ομοσπονδιες στον ελληνικο αθλητισμο.ολα αυτα τα λεφτα που επερνε επι σειρα ετων που πηγαν??δεν γινεται να εξαφανιστηκαν και δεν πιστευω πως πηγαν μονο στις αποστολες των εθνικων ομαδων η στην προετοιμασια τους.αν η ομοσπονδια ειχε κανει το κουμαντο της τωρα αφενος μπορει να μην χρειαζονταν να βαλει παραβολο αφετερου ακομα και αν χρειαζονταν δεν θα ηταν 30 ευρω αλλα ενα τυπικο παραβολο.επισης νομιζω πως η ομοσπονδια εχει ξαναστραφει στους συλλογους της για να αντηλυσει χρηματα με τις καρτες προπονητη και αθλητη.επισης καθε σωματει0ο πλητωνει καθε χρονο συνδρομη στην ομοσπονδια!αρα νομιζω πως απο ηθικη πλευρα παραεχει στηριχτει η ομοσπονδια πανω μας για οικονομικη ενισχυση.μια με τις καρτες προπονητη-αθλητη και τωρα με το παραβολο??και απο του χρονου που η εθνικη ομδα θα συγκροτειται μεσα απο 3 διοργανωσεις θα πληρωνουμε 3χ 30=90 ευρω??και θα μας χονουν σε κατι τρισαθλια γηπεδα απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 11 το βραδυ??η ομοσπονδια καλα ζηταει λεφτα και τα περνει αυτη που ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις της? α και κατι λιγο καυρο.με τους ορκωτους λογιστες μαθαμε τι εγινε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ λοιπόν φίλε διαχειριστή που επαναλαμβάνεις τις , από αγανάκτηση, εκφράσεις που δεν μπορεις να ανεχθείς. Αφού τις ανέχεσαι στο δικό σου σχόλιο απαίτω να επαναφέρεις και το δικό μου! Όπως κατάλαβες όλοι οι αναγνώστες έχουν καταλάβει σε ποιους αναφέρονται οι εκφράσεις! Για να είμαι όμως δίκαιος και επειδή πραγματικά εκτιμώ την προσπάθεια που κάνεις να διατηρήσεις "ισορροπίες" στο blog, μπορείς να σβήσεις τη λέξη "ΣΚ..Α", γιατί καταλαβαίνω ότι προσβάλλει τους αναγνώστες. Όχι όμως και τη λέξη "ΑΝΙΚΑΝΟΙ", διότι είναι προσωπική μου άποψη και την στηρίζω με επιχειρήματα. Όπως μπορεί ο "καθένας" να χαρακτηρίσει εμένα στη δουλειά μου ανίκανο, έχοντας επιχειρήματα, εκφράζοντας μία άποψη. Γιατί σε πείραξε τόσο αυτή η λέξη και όχι ο χαρακτηρισμός "υπάλληλος της διοίκησης" προς εσένα;
    ευχαριστώ πολύ για το βήμα που μου δίνεις να εκφράσω μία άποψη. Είναι τόσο σημαντικό για όλους στους καιρούς που περνάμε να μπορούμε να λέμε την άποψή μας!

    viva la google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κύριος Σίμος γιατί σας παράτησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε μου . ο κ. σιμος το ειχε πει οτι ετσι ξαφνικα το ερωτευτηκε. και ειπε οτι θα γραφει μεχρι να τον τελιο σουν . ουτε αυτος περιμενε .σε αυτους που εδωσε την φλογα τησ ιδεας.. οτι θα την γυρνουσαν. προς τα πανω του ,. αλλα δεν μπορει να κανη διαφορετηκα , εχει και τα παιδια του .. βλεπεις λιπον σσιμο . ποσο αδιστακτη και επικηνδηνη ειναι..για αυτο στο tkd λεμε πειθαρχια .. αγνωστη λεξη για αυτους που διδαξες . την τεχνολογια. και ετσι θα ειναι σε ολιτους τη ζωη. παντα με τους ισχηρους . γιατι απλα δεν εχουν δικη τους πρωσοπικοτητα.. οπως και η περισοτερη σρον χωρο του tkd για αυτο παντα θα πλεουν η φελι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κ. σιμο βλεπεις τη βρομια επικρατη. για αυτο ειπαμε. οταν εχεις να δωσεις δεν κανης , . γιατι απλα τους χαλας τα σχεδια της ρεμουλας .. για αυτο βλεπετε ολοι ειναι ωμια αρπακτικα.. τους ενδιαφερη μονο η λια τους ..και βλεπεις εχουν και κεινο.. που του χειροκροτη.. γιατι ωπος λεει και η παριμια ομιος τον ομιο . και η κοπριες στα λαχανα.. για αυτο σιμο μην τουσ κανεις τη χαρη ασ ειναι και δικη σου.. η ρομαντικη αγωνιζοντε μεχρι να πεθανουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο διαχειριστής αντί να επαναφέρει το δικό μου μήνυμα, προτίμησε να λογοκρίνει τον εαυτό του! είναι κάτι παραπάνω από τραγικό αυτό που έκανε... Είναι σίγουρα "υπάλληλος" της ομοσπονδίας!
    και όλα αυτά γιατί είπα ότι δεν μπορεί να ζητάει κι άλλα χρήματα μία ομοσπονδία που:
    - δεν έχει οργανώσει σχεδόν ποτέ ένα σωστό πρωτάθλημα χωρίς ταλαιπωρία αθλητών και γονέων
    - δεν έχει βρει τόσα χρόνια έναν ουσιαστικό χορηγό για τα διάφορα τουρνουά
    - δεν έχει προωθήσει το άθλημα μέσω τηλεόρασης εφημερίδων κτλ
    - δεν μπορεί να κάνει κληρώσεις κατηγοριών χωρίς να δημιουργηθούν ένα κάρο προβλήματα
    - δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα παίξουμε ή όχι με ηλεκτρονικούς θώρακες
    - δεν μπορεί να προστατέψει την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων της
    - έχει καταφέρει να μετατρέψει το άθλημα των πολλών σε άθλημα των λίγων
    και πάλι εκφράζοντας προσωπική άποψη λέω ότι είναι ακατάλληλοι οι άνθρωποι την ΕΛΟΤ. Πιστεύω ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Taekwondo και γενικά με τον αθλητισμό. Δεν έχουν τα προσόντα να διοικήσουν.

    ελπίζω να το ανεχθείς αυτή τη φορά διαχειριστή...ε;

    Ανώνυμος φίλος της google!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πεστα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!Ισως καποτε ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε, κάνε όμως και καμιά πρόταση γιατί μόνο με το να λέμε τί δεν μπορούν να κάνουνε αυτοί, δεν νομίζω να κερδίσουμε τίποτα. Προτάσεις για το τί πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε τα πράγματα σε σωστό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν βγάλεις τα "δεν" θα δεις τι πρέπει να γίνει για να πάει μπροστά το άθλημα!
    Επίσης δεν είμαι εγω στη διοίκηση για να τα πετύχω. Δεν είναι δική μου υποχρέωση. Όπως πχ δεν είναι υποχρέωση των πολιτών να βρουν λύση για το χρέος της Ελλάδας αλλα των πολιτικών! Κάποιοι πληρώνονται για να έχουν προτάσεις και ιδέες και να τις υλοποιούν.
    Αν έχεις να μου κάνεις καμιά πρόταση, απλά πες μου πόσα θα παίρνω καθαρά και εγώ είμαι μέσα!
    Χορηγεί, ΜΜΕ, σωστοί αγώνες με σεβασμό στους αθλητές φέρνουν χρήματα στην ομοσπονδία και δεν χρειάζεται να ζητάμε από τον κόσμο.

    ζήτω η ανωνυμία στα blogs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. na sas po ego ti prepei na ginei
    8 topikes epitropes opos itan palia
    na katahrisei i mpougada apo noris kai na kseris oti sto panellinio tha katebainoun to poli 32 athlites kathe katigorias

    den to kserete megalo daskaloi !!!!!
    giati den to lete tote!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και πως θα συμπληρωθούν οι 8άδες για να πάρουν τα μόρια οι αθλητές;Η ημιμάθεια ήταν πάντα χειρότερη της αμάθειας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάθε φορέας έχει ως ανώτατο όργανο την γενική συνέλευση των μελών του, με δεδομένο αυτό δεν θα έπρεπε όταν συγκαλείται Γ.Σ. να δημοσιεύεται και να γνωστοποιείται άμεσα και με διαφάνεια; Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος γιατί η ΕΛΟΤ το θεωρεί τόσο μείζονα εκδήλωση και δεν το δημοσιεύει στην ιστιοσελίδα της. Στις 21 Μαρτίου έχουμε Γ.Σ. και η ΕΛΟΤ τηρεί σιγή ασυρμάτου, μήπως επειδή ένα από τα θέματα είναι το πόρισμα της ελεγκτικής επιτροπής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Γενική Συνέλευση είναι στις 19 Μαρτίου και τα σωματεία πρέπει να δηλώσουν τους εκπροσώπους τους το αργότερο 12 μέρες πριν δηλαδή το αργότερο Τετάρτη 7 Μαρτίου, μόνο που τα σωματεία ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Επιβάλετε πλέον μια νέα πολιτική διοικητικής προσέγγισης.
Επιβάλετε πλέον μια νέα πολιτική διοικητικής προσέγγισης.
http://1.bp.blogspot.com/-2qYeeTCexbM/Tz44NiJNpaI/AAAAAAAABVc/LXaZwibGheQ/s1600/images.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-2qYeeTCexbM/Tz44NiJNpaI/AAAAAAAABVc/LXaZwibGheQ/s72-c/images.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2012/02/blog-post_17.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2012/02/blog-post_17.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content