Το σύστημα, η διαιτησία και το Video.

Οι περισσότεροι από εμάς, πριν λίγο καιρό, έχουμε δει και έχουμε ακούσει από τα μέσα ενημέρωσης για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, ομ...


Οι περισσότεροι από εμάς, πριν λίγο καιρό, έχουμε δει και έχουμε ακούσει από τα μέσα ενημέρωσης για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, ομάδες υποβιβάστηκαν και αν δεν κάνουμε λάθος κάποιοι παράγοντες προφυλακίσθηκαν. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγώνες του ποδοσφαίρου μεταδίδονται ζωντανά στο πανελλήνιο, εδώ και πολλά χρόνια και οι φίλαθλοι έχουν την δυνατότητα να κρίνουν την απόδοση των ομάδων αλλά και την συμπεριφορά των διαιτητών,ακόμη εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν τηλεοπτικές εκπομπές με ειδικούς στην διαιτησία που εξετάζουν καρέ - καρέ τις φάσεις και σχολιάζουν τις αποφάσεις της διαιτησίας.


Συμπέρασμα :  Οι φωνές της κερκίδας, οι διαμαρτυρίες των προπονητών ,το Video, η τηλεθέαση, οι αναλύσεις από ειδικούς για το σωστό ή το λάθος δεν αποτρέπουν συμπεριφορές και αποφάσεις μεροληψίας ή τουλάχιστον ως μέτρα αντίδρασης δεν είναι επαρκεί. 
  • Αυτό που πιστεύουμε διασφαλίζει την αμεροληψία είναι η λειτουργία θεσμών και συστημάτων όπως για παράδειγμα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων που αναγκάστηκε να εφαρμόσει πρόσφατα η WTF, προκειμένου το ταεκβοντό να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. ( Ηλεκτρονικούς θώρακες , βίντεο κλπ.)
  • Επιπλέον θα πρέπει η επιλογή των διαιτητών  να γίνεται σε εθνικό επίπεδο με προκαθορισμένους κανόνες αξιοκρατίας, με προκαθορισμένα προσόντα  που θα θεσπιστούν και θα γνωστοποιηθούν από την Ομοσπονδία μας σε όλα τα σωματεία - προπονητές κλπ. 
  • Θεσμοθέτηση μιας ανεξάρτητης  και αυτόνομης διοίκησης των διαιτητών ταεκβοντό, χωρίς την παρέμβαση των ενώσεων, ή  των παραγόντων, που θα προέρχεται από το σώμα των διαιτητών με εκλογική διαδικασία . 
  • Λειτουργία επιτροπής αξιολόγησης και βαθμολόγησης διαιτητών, με αρμοδιότητες  στον καθορισμό  προγραμμάτων  εκπαίδευσης των διαιτητών , καθώς και  των προγραμμάτων μιας  δια βίου επιμόρφωσης.
  • Θέσπιση επιτροπής ελέγχου διαιτητών, (με ονομασία π.χ. " επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων διαιτητών ταεκβοντό") που θα ασκεί εποπτεία και θα έχει εξουσία μέχρι και της επιβολής του μέτρου του αποκλεισμού διαιτητών  από τα πρωταθλήματα.

Το blog αυτό έχει εκφράσει επανειλημμένα την θέση του για τον σεβασμό στον θεσμό της  διαιτησίας και  επίσης  τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε όλοι μας στην προσωπικότητα ξεχωριστά  του κάθε διαιτητή.
Η ανωτέρω παρέμβασή μας γίνεται ακριβώς για την ενίσχυση του σεβασμού και της αξιοπιστίας στο θεσμό της ελληνικής διαιτησίας και κατ' επέκταση του ελληνικού ταεκβοντό.

Σχόλια

BLOGGER: 19
  1. Αγαπητέ μου, δεν είναι το θέμα τί μέτρα πρέπει να παρθούν για την εξυγίανση της διαιτησίας αλλά να υπάρξει η βούληση. Όπως ανέφερες πιο πάνω η παγκόσμια ομοσπονδία ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να πάρει μέτρα γιατί διακινδύνευε και ακόμα κινδυνεύει η Ολυμπιακή υπόσταση του αθλήματος, στην δικιά μας εθνική Ομοσπονδία προς το παρών δεν συντρέχει κανένας λόγος να πάρουν κάποια μέτρα, απεναντίας μια χαρά τους βολεύει όλη η κατάσταση αφού η διαιτησία και η χειραφέτηση των πρωταθλημάτων είναι το μεγάλο όπλο στα χέρια τους για να διατηρούνται στην εξουσία. Απλά η μεγάλη αντίφαση στην όλη φάση είναι πως ποσοστιαία τα σωματεία που ευνοούνται είναι πολύ λίγα ενώ η συντριπτική πλειοψηφία είναι θιγμένη, αδικημένη και μπουχτισμένη απ όλο αυτόν τον τρόπο διαχείρισης του αθλήματος αλλά παρ όλα αυτά δείχνουν απερίγραπτη και απαράδεκτη ανέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν γίνει ο σύλλογος φίλων τακεβοντο ή ακόμα και αν όχι, μπορούμε οι γονείς να συντονιστούμε (με μια προσωρινή επιτροπή ιδιωτικής πρωτοβουλίας που θα αντιπροσωπεύει τους γονείς) και να κάνουμε επίσημα πλέον μια "επιστολή διαμαρτυρίας" προς τον γραμματέα αθλητισμού όπου θα εκθέτουμε τα παράπονα μας και τις επισυμάνσεις μας
    η γγα είναι το πρώτο αρμόδιο όργανο και μια ενυπόγραφη επιστολή προς τον γραμματέα ή/και τον υπεύθυνο της διεύθυνσης που είναι αρμόδια για θέματα αθλητικής δικαιοσύνης και με κοινοποίηση προς τον υπουργό αθλητισμού ίσως ταράξει λίγο τα νερά και γίνει κάποια αρχή για να αρχίσουν να ενδιαφέρονται
    αλλιώς το μόνο που θα κάνουμε είναι να μοιρολογούμε την μοίρα μας
    ίσως αν βρούμε και τον αρμόδιο αθλητικό δικαστή ή κάποια αντίστοιχη αρχή να κοινοποιηθεί και εκεί η επιστολή
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα έβαζα και την ETU αλλά μάλλον μετά τις πρόσφατες εκλογές εκεί δεν θα γίνονταν και τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΛΕΓΧΟΥ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν από λίγο καιρό συμμετείχε εδώ με ενυπόγραφα άρθρα της, μια διεθνής διαιτητής, ελληνίδα η κ. Μερκούρη, αν θυμάμαι καλά.
    Δεν μπορεί να μας δώσει τα φώτα της για τα θέματα της διαιτησίας;
    (έλεγχος, διαπίστευση κτλ. των διαιτητών, έξω έχουν καλύτερα συστήματα πάνω σε τέτοια θέματα, νομίζω... δεν είμαι και πολύ σίγουρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ENA EINAI TO SYSTHMA AYTO POY ELEGXOYME KAI MAS BOLEYEI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέποντας το τι έγινε στο κύπελλο στους έφηβους έχω να σας πω μόνο ένα πράγμα για το επικείμενο πανελλήνιο, από το οποίο θα προκύψει και η εθνική ομάδα για το παγκόσμιο: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ Θα το φυσάμε και δεν θα κρυώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την προκήρυξη του Α' Πανελληνίου Κυπέλλου 2011, Σελίδα 4:
    5. Κατά την διάρκεια των αγώνων απαγορεύεται στον αγωνιστικό χώρο να βρίσκονται αθλητές-αθλήτριες καθώς επίσης και παράγοντες ή προπονητές, εκτός από αυτούς που αγωνίζονται.

    Όσοι ήταν εκεί είδαν να παραβιάζεται κατά κόρον αυτός ο κανονισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εμενα στο πανελληνιο οταν επαιζε ο γυιος μου στο ημιχρονο μπηκε απο το πουθενα(απο εξω)δευτερος προπονητης και εδινε συμβουλες στον αντιπαλο. Ο αθλητης στην καρεκλα και 2 προπονητες απο πανω του. δεν το ειχα ξαναδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ "ΦΙΛΟΙ" ΤΟΥ TAE-KWON-DO,ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΟΙ.ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΣΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΗΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ TAE-KWON-DO ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΤΗΣΙΑΣ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΔΙΕΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΧΙ ΣΚΑΛΙ,ΣΚΑΛΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΣΑΣΕΡ...ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ???ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πίκρα και η απογοήτευση που έχουν πάρα πολλοί είναι απολύτως κατανοητή, όπως επίσης κατανοητό είναι ότι ο καθένας προσπαθεί να εξωτερικεύσει την πικρία του. Αυτό όμως που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και μάλιστα λύσεις εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον φίλο που λέει να γίνει συντονιστική επιτροπή γονέων, υπάρχει νομικός σύμβουλος ο οποίος θα σας καθοδηγήσει δωρεάν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε. Και ο Σύλλογος ΦΙΛΩΝ Ταεκβοντο θα γίνει, δεν είναι ράδιο αρβύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με συγχωρείτε δεν κατάλαβα, την κυρία παραπάνω την αναφέρετε ως μέρος του προβλήματος, ή ως λύση ρεαλιστική και εφαρμόσιμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KAPOS PIGATE STO KYPELO ESEIS TOUS DINETE AFORMES KAI KANOUN OTI KANOUN

    DEN ENOEITE PROTATHLIMA PLEON XORIS ILEKTRONIKOUS THORAKES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. agaphtoi fillh blepv pvs kath gnvrizete gia ansaser jajte akomh ligo giath h anna kai h melkoyrh einai akomh sthn arxh oso gia lyshs prothne mia ston filo poy den exei pikres

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. απαντω για ολα προεδροι ελοτ1χατζηανδρεου2θωμαιδης κ3βασαρας4αλεξοπουλος5θωμαιδης κ6 βολαρης7πραγαλος 8μανωλης χ9θωμαιδης ν γεν γραμ 1φυσετζιδης μ 2φυσετζιδης μ 3 4 5 6 7 9 πρεδρος ετανε φυσετζιδης μ προεδρος εταβε μανωλης χ ταμειας ελοτ μανωλης χ ταμειας εταβε παπαιωανου α υπευθυν δαιτησιαςπραγαλος α χατζημηνα ηω αλουκος α μελκουρη μ καλουδης κ παπαιωανου α κ,τ.λ σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο μονος που εχωσε χρηματα απο την τσεπη του , απο ολους τους προεδρους ξερετε ποιος ηταν??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ξερεις κατι και δεν μας το λες ια να του στησουμε ενα αγαλμα??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Το σύστημα, η διαιτησία και το Video.
Το σύστημα, η διαιτησία και το Video.
http://1.bp.blogspot.com/-ZzuZhAaYc38/TuUKSxFoW4I/AAAAAAAAA9g/PGeY8VLku9M/s320/Sarah%252BStevenson%252BZhong%252BChen%252BOlympics%252BDay%252B15%252BGPzlJXng8tQl.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-ZzuZhAaYc38/TuUKSxFoW4I/AAAAAAAAA9g/PGeY8VLku9M/s72-c/Sarah%252BStevenson%252BZhong%252BChen%252BOlympics%252BDay%252B15%252BGPzlJXng8tQl.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/12/video.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/12/video.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content