Δύσκολες οι τριήμερες διοργανώσεις της ΕΛΟΤ

Έ να σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο να δει με μεγαλύτερη προσοχή είναι αυτό των τριήμερων αγωνιστικών διοργανώσ...

Ένα σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο να δει με μεγαλύτερη προσοχή είναι αυτό των τριήμερων αγωνιστικών διοργανώσεων της.

Το πανελλήνιο παίδων-κορασίδων 2011, το α΄ και το β΄ κύπελλο 2011, είναι τρεις διοργανώσεις που ανακοίνωσε τελευταία και διαρκούν όλες από τρεις ημέρες, Παρασκευή, Σαββατο και Κυριακή, ενώ για τους αθλητές που αγωνίζονται την Παρασκευή υπάρχει και η ζύγιση της Πέμπτης στην οποία υποχρεούνται να παραβρεθούν.


Οι διοργανώσεις αυτής της μεγάλης διάρκειας, προσθέτουν ένα μεγάλο βάρος στους συμμετέχοντες αθλητές  άλλα και στους γονείς συνοδούς τους, σε αρκετές περιπτώσεις αποτρέπουν ακόμη και την συμμετοχή των μικρών  αθλητών  και ιδιαίτερα αυτών που πρέπει να ζυγιστούν την Πέμπτη για αγωνιστούν την Παρασκευή.
Οι αθλητές αυτοί και ειδικά όσοι είναι από μακριά, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των απουσιών στο σχολείο, ενώ οι γονείς που τα συνοδεύουν αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις δικές τους υποχρεώσεις.
Επίσης σημαντική επιβάρυνση υπάρχει για τους συλλόγους, τους προπονητές και αρχηγούς των αποστολών που πρέπει να καλύψουν επιπλέον έξοδα διαμονής και παράστασης στους αγώνες.

Οι διοργανώσεις-εκδηλώσεις του ταεκβοντο και ιδιαίτερα τα πρωταθλήματα, θα πρέπει να προσανατολιστούν σε διήμερης διάρκειας, Σάββατο και Κυριακή, έτσι ώστε να μη υπάρχουν ή να ελαχιστοποιηθούν σε όλους τα προβλήματα που δημιουργούνται  τις καθημερινές.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα σε διοργανώσεις που γίνονται στην Ευρώπη, διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλες πραγματοποιούνται σε δύο ημέρες
  • Tournoi Indernational de Paris - A Class, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 
  • 17ο Διεθνές πρωτάθλημα Ταεκβοντό στο Zagreb της Κροατίας Σάββατο 5, Κυριακή 6 Νοεμβρίου  2011, συμμετοχή 1.200 αθλητών. 
  • 10th Galeb Belgrade Trophy Serbian Open Σάββατο 22, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 συμμετοχή 800 αθλητών. 
  • 32th Belgian open kyorugi & poomsae 2011 Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2011 
  • Trelleborg Open / Sweden Σαββατο 5, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 



Η άποψή μας είναι…

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων λόγω της μεγάλης συμμετοχής αθλητών και προκειμένου να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα διήμερο (Σαββάτο, Κυριακή), πρέπει να γίνονται έπειτα από προκρίσεις.

Με τον τρόπο αυτό, στην κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας αυτής θα συμμετάσχουν μόνο οι καλύτεροι αθλητές, οι οποίοι προκρίθηκαν από μια προηγούμενη αγωνιστική διαδικασία (πρόκριση Βορείου και πρόκριση Νοτίου Ελλάδος), ενώ δίδεται ταυτόχρονα η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους αθλητές να συμμετάσχουν στην διαδικασία πρόκρισης, επειδή είναι κοντά στον τόπο τους και ο χρόνος και το κόστος πολύ λιγότερα.

Ο αριθμός των αθλητών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι με τον τρόπο αυτόν συγκεκριμένος (8+8 ή 16+16 ΕΤΑΒΕ-ΕΤΑΝΕ ανά κατηγορία), με αποτέλεσμα η όλη διοργάνωση να μπορεί να οργανωθεί πολύ καλύτερα και μέσα στον προαναφερόμενο χρόνο, ενώ λόγω του συγκεκριμένου αριθμού αθλητών θα είναι δυνατή η χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων καταγραφής των πόντων, που είναι και η πάγια θέση του συγκεκριμένου μπλοκ .


Σχόλια

BLOGGER: 30
  1. ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ . ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ , ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΕΤΩΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 12-13 ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 14-15 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΘΩΡΑΚΕΣ ΚΑΙ 4-5 ΤΕΡΕΝ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα τριήμερα πρέπει να σταματήσουν.Σε πιό άθλημα υπάρχουν αγώνες παρασκευή?πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι εύκολο ούτε για γονείς και προπονητές να παίρνουν άδειες ούτε απο τουσ μαθητές να χανουν μαθήματα.πρέπει να γίνοντε προκρήσεις και αξιόλογα πρωταθλήματα σε οργάνωση.Δέν υπάρχουν σε καμία χώα τέτοιου είδου πρωτθλήματα.Επιτέλους πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για να υπάρξει αύριο στο άθλημα. Αυτέα είναι κακές συνήθειες..τρείς σοβαρές διοργανώσεισ σε τρείς εβδομάδεσ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Υπάρχουν και οι τραυματισμοί και το οικονομικό για όλους και η Ομοσπονδία κάνει σαν να ζει σε άλλο πλανήτη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορω να αναφέρω πολλά αθλήματα που κάνουν διοργανώνουν τις καθημερινές πρωταθλήματα. . .κάντε υπομονή το καλενταρι του 2012 θα είναι πολυ διαφορετικό και πολυ καλύτερο για όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει αποδειχτεί επανειλημμένα ότι αυτή η διοίκηση δεν είναι ικανή ή δεν θέλει να κάνει την δουλειά της σωστά. Ας πάρουν επιτέλους την απόφαση να παραιτηθούν και να προκηρύξουν εκλογές, μπας και μπορέσει το άθλημα να βρει τον δρόμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πείτε τις απόψεις σας, για ποιόν λόγο πιστεύετε ότι η ΕΛΟΤ κάνει έτσι αυτά τα πρωταθλήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άκουσα από κάποιους (κοντά στη διοίκηση)πως το κόστος είναι πολύ μεγάλο ώστε το πανελλήνιο παίδων να διαχωριστεί σε δύο πρωταθλήματα, σε ένα των μικρότερων ηλικιών και σε άλλο των μεγαλύτερων.
    Λυπάμαι πολύ για τον τρόπο που σκέφτονται κι ακόμα περισσότερο που βρίσκονται κοντά στα κέντρα αποφάσεων και μπορούν να τις επηρεάσουν.
    Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το άθλημα μας έχει μεγάλη δυναμική ανάπτυξης και αυτή προέρχεται κυρίως από τους μικρούς αθλητές του αθλήματος μας, τους οποίους όμως στο τελευταίο πρωτάθλημα της Χαλκίδας τους απογοήτευσαν λόγω της προχειρότητας της διοργάνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τότε γιατί δεν κάνουν προκρίσεις οι οποίες γίνονται μέσω των ενώσεων και με παράβολο συμμετοχής; Άρα δεν είναι θέμα κόστους, άλλες απόψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς τον ανώνυμο 8 Δεκεμβρίου 2011 5:59 π.μ.
    Να μην αναφέρεις άλλα αθλήματα, αλλά να μας μεταφέρεις την άποψη των γονέων που τα παιδιά τους θα παίξουν την Παρασκευή και άρα θα πρέπει να ζυγιστούν την Πέμπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η ομοσπονδία μας τρέχει τρέχει όλο τρέχει και προλαβαίνει και κάνει, σταματήστε να γκρινιάζετε αφού όλα τα κάνει τέλεια και σωστά, έτσι;
    ....... (η απάντηση είναι ακατάλληλη και ανήλικους και για ενήλικους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κάποιοι είναι πρώτοι με την αξία τους, και κάποιοι "γίνονται" πρώτοι με την "αξία" κάποιου άλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γιατί να γίνονται ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ;
    ε, και τι να γίνει;

    Να κάνει η "μάνα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ότι θα πρέπει να γίνονται προκρίσεις και να μην φτάνουμε στο "χάλι" με διπλά πουλ και 6 αγώνες μέχρι τον τελικό σε μια μέρα, νομίζω ότι είναι αυτονόητο..!! Το θέμα είναι ΠΩΣ και ΠΟΤΕ θα γίνουν οι προκρίσεις, όταν η τελική ημερομηνία των αγώνων ανακοινώνεται στο παρά πέντε..?? Χώρια που η συνεννόηση της ΕΛΟΤ με τις Β. και Ν. Ενώσεις δεν είναι και η καλύτερη..
    Τα τελευταία χρόνια, οι Πανελλήνιοι αγώνες Π/Κ έχουν "στριμωχτεί" οριακά στο τέλος της χρονιάς, σε μια κίνηση του τύπου: "Άντε να ξεμπερδεύουμε και μ'αυτόν τον μπελά..", πράγμα που τα παιδιά - πιστέψτε με - το καταλαβαίνουν και αισθάνονται την "απαξίωση" της Ομοσπονδίας ως προς το πρόσωπό τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντώνη δεν είναι τυχαίο ότι τις κάνουν τελευταία στιγμή τις διοργανώσεις αυτές. Ούτε η συνεννόηση μεταξύ βορρά και νότου φταίει, όλα είναι μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την ώρα που οι αθλητές μας λιώνουν στα γυμναστήρια, ξοδεύονται και χτυπιούνται στα τουρνουά του εξωτερικού, κάποιοι καλλιτέχνες ενορχηστρωτές ετοιμάζουν την παράσταση τους! Και πάντα στο τέλος καταφέρνουν να κλέψουν την παράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στο ίδιο έργο θεατές, άλλοι οι πρωταγωνιστές και άλλοι οι σκηνοθέτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το ότι "βγαίνουν" δεν είναι και κατά ανάγκη ότι τους "ψηφίζουμε" κιόλας, η "μαγειρεμένη αναλογική πλειοψηφία δια εκπροσώπων" που ισχύει, πάντα τον (ίδιο) "μάγειρα" θα βγάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε ένα "φανταστικό σενάριο" ουτοπιστικής δημοκρατίας, αν γίνονταν ανοιχτές εκλογές με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων (και πάνω στην πλάτη τους, φορτωμένων), αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και γονείς, τι αποτελέσματα λέτε να έβγαζε η κάλπη;
    Πιθανόν να τους "ξαναέβγαζε" αλλά από την άλλη μεριά, έξω από την πόρτα ή και από το παράθυρο, ακόμα.
    Σαν να πετάς τα σκουπίδια σου, έξω από το διαμέρισμά σου, στον 5ο όροφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειλικρινά δεν έχω πρόθεση να αμφισβητήσω κάτι αλλά δεν μπορώ και να καταλάβω τίποτε.. "Μελετημένα" ως προς τι ..?? "Κλεμμένες παραστάσεις" από ποιον ..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν σου πούμε, θα "σβυστούμε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. για τον Αντώνη
    αν θες διάβασε τα σχόλια από την ανάρτηση για το πανελλήνιο εφήβων τον ιούλιο
    αν βγάλεις κάποια άκρη γιατί δεν έχουν μείνει ούτε τα μισά σχόλια από αυτά που γράψανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ αναγνώστη,το ότι σήμερα σου δίνετε η δυνατότητα να γράψεις την άποψή σου είναι σπουδαίο,όμως ακόμη πιο σπουδαίο είναι να την διαβάζουν όλοι,ακόμη και αυτοί στους οποίους ασκείς κριτική.Η κριτική μας πρέπει να έχει τα όριά της, η εξύβριση και η συκοφαντία δεν είναι δικαίωμα ούτε κριτική σκέψη. Ευχαριστούμε για την κατανόηση, καλή συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα πουλ για το κυπελο μπορουμε να τα δουμε καπου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λίγο τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα εάν γίνουν όπως λέτε προκρίσεις παίδων κορασίδων σε Εταβε και Ετανε και προκριθούν οι 16 απο κάθε κατηγορία τότε θα έχουμε 1000 περίπου προκριθεντες αθλητές για το πανελλήνιο άρα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το τελευταίο πανελλήνιο.Η μονη λύση είναι να χωρίσουν τα πανελλήνια των παίδων σε δυο Σαββατοκύριακα. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. να ρωτησω κατι στο κυπελο στο λεωνιδιο οι κορασιδες 97 κυριακη παιζουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ taekwondo greece group,
    Αν έχεις βιντεο που φαίνεται καθαρά μια φάση με όλους τους συντελεστές της και φαίνεται πόσο "ξεδιάντροπα" "σφάζουν", αυτό είναι "εξύβριση και συκοφαντία";
    Οι αποδείξεις είναι "εξύβριση και συκοφαντία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. συγχαρητηρια , οι αγωνες ξεκινησαν στις 9 και στις 10.10 ειχαν παιξει μεχρι το νουμερο 33 , οποτε οσοι ξεκινησαν απο το σπιτι τους κατα τις 9.30 κοπηκαν γιατι απλα δεν προλαβαν να πανε στο γηπεδο , και παλι συγχαρητηρια στην ετανε , παλι καλα που εβγαλε τους πινακες με τους αγωνες ωστε να μην μαζευονται ολοι οι αθλητες απο τις 9 το πρωι ωστε να λειτουργει καλυτερα το σταδιο οι κερκιδες οι τουαλετες και να μην περιμενουν και τα παιδια εκει κανα 12ωρο , συγχαρητηρια σε ολους σας υπευθυνους ανευθυνους . κριμα . καντε κανα ταξιδι στην εταβε να δειτε ποσο υπευθυνα εργαζονται εκει ηοι συναδελφοι σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΔΩΔΕΚΑ ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΕΙΧΑΝ . ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ...
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΟΛΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. KAI ME AYTES ZIGISAN TOUS DIKOUS TOUS MIPOS KAI XANANE GIRO STO 2 KG??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Δύσκολες οι τριήμερες διοργανώσεις της ΕΛΟΤ
Δύσκολες οι τριήμερες διοργανώσεις της ΕΛΟΤ
http://3.bp.blogspot.com/-LLId4isHAYg/Td4KyIqShOI/AAAAAAAAAMk/-bhSk0pTxi0/s200/tkdgr_logo.png
http://3.bp.blogspot.com/-LLId4isHAYg/Td4KyIqShOI/AAAAAAAAAMk/-bhSk0pTxi0/s72-c/tkdgr_logo.png
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/12/blog-post.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/12/blog-post.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content