Έπαυσαν τα όργανα...

Πηγή: Ε.Ο.ΠΕ. (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης), Aνακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ , 22/09/2011 13:23:18 Aνακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ " Η Εκτελ...

Πηγή: Ε.Ο.ΠΕ. (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης), Aνακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ, 22/09/2011 13:23:18

Aνακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ
"Η Εκτελεστική Επιτροπή, εξουσιοδοτημένη από το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ, αποφάσισε για οικονομικούς λόγους την αναστολή της έναρξης όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων των ενώσεων και των τοπικών επιτροπών."

Με αυτή την λιτή ανακοίνωση η Ε.Ο.ΠΕ., η ομοσπονδία του βόλεϊ, δημοσιοποίησε την αναστολή όλων των αγώνων για το δημοφιλές ομαδικό άθλημα.
====================================================
[προσθήκη στις 24 Σεπτεμβρίου 2011, Σάββατο, 19:52 μμ.]
Πηγή: Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Αναστέλλεται επ' αόριστον το εσωτερικό αγωνιστικό πρόγραμμα!, Παρασκευή, 23.09.2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.)
Αναστέλλεται επ' αόριστον το εσωτερικό αγωνιστικό πρόγραμμα!
Παρασκευή, 23.09.2011
Δραματικές συνέπειες προκαλεί (και) στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση η έλλειψη χρημάτων! Μέσα σε κλίμα μελαγχολίας η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης, μία ημέρα μετά την ενημέρωση των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή και αποφάσισε την επ' αόριστον αναστολή του εσωτερικού αγωνιστικού προγράμματος! Οι ρακέτες μένουν στο...τραπέζι μέχρι να γίνει πραγματικότητα η πρόθεση του γ.γ.Α. να εξασφαλίσει για τις ομοσπονδίες ένα ακόμα κομμάτι χρηματοδότησης από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2011. Εφόσον υπάρξει κάποια στιγμή αυτή η εξέλιξη, τότε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα προκηρύξει γενική συνέλευση με τα σωματεία-μέλη της και θ' αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του αθλήματος....(η συνέχεια του κειμένου στον σύνδεσμο της πηγής)
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, «Ολα είναι στον αέρα», Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, «Ολα είναι στον αέρα»
«Τα πράγματα είναι μαύρα και άραχλα». Με 6 λέξεις περιέγραψε - στον «Ρ» - το ζοφερό σήμερα και το ακόμα χειρότερο αύριο (λόγω της κυβερνητικής πολιτικής) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Θ. Βασιλειάδης. Από 1 έως 17/10 (Τόκιο) γίνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών - γυναικών και από 14 έως 20/11 (Μπέρμιγχαμ) η αντίστοιχη διοργάνωση στο τραμπολίνο. Αμφότερες αποτελούν αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Η συμμετοχή ελληνικών ομάδων είναι υπό έντονη αμφιβολία...(η συνέχεια του κειμένου στον σύνδεσμο της πηγής)
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, «Από την τσέπη μας εξαρτάται η ύπαρξή μας», Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ, «Από την τσέπη μας εξαρτάται η ύπαρξή μας»
«Για να συνεχίσει να υπάρχει άρση βαρών, μας αναγκάζουν να πληρώνουμε από την τσέπη μας. Γονείς, αθλητές, προπονητές, σωματεία»... Με τη φράση αυτή περιέγραψε - στον «Ρ» - ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, τι σημαίνει η κυβερνητική απόφαση για νέα μείωση των επιχορηγήσεων.
«Αυτήν τη στιγμή δε βλέπω πώς μπορεί να πάει η ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (5-14/11 Γαλλία). Δεν έχουμε λεφτά...(η συνέχεια του κειμένου στον σύνδεσμο της πηγής)
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, «Κλειστόν επ' αόριστον», Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΒΟΛΕΪ, «Κλειστόν επ' αόριστον»
H τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, ιδιαίτερα μετά και το νέο πετσόκομμα στις κρατικές επιχορηγήσεις για το 2011, οδήγησε χτες την Ομοσπονδία Βόλεϊ (ΕΟΠΕ) να βάλει λουκέτο σε όλα τα πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία της (με κορυφαίο αυτό της Α1 γυναικών) λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η ΕΟΠΕ με επίσημη ανακοίνωση γνωστοποίησε την αναστολή της έναρξης όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων των ενώσεων και των τοπικών επιτροπών...(η συνέχεια του κειμένου στον σύνδεσμο της πηγής)
[τέλος προσθήκης]
====================================================

Η κινούμενη άμμος του χρέους και της οικονομικής κρίσης που “καταπίνει” σιγά-σιγά την χώρα μας, “έπιασε” και τον αθλητισμό. Δυστυχώς η κατάσταση για τον αθλητισμό, που ξεκίνησε με αυτή την ανακοίνωση, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα. Είναι πολύ πιθανό, να αρχίσει ένα “τσουνάμι” με τέτοιου είδους ανακοινώσεις, από τις ομοσπονδίες και των άλλων αθλημάτων.

Στα δικά μας τώρα, μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) για τον καινούργιο Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό και την κατάταξη των αθλημάτων σε 6 κατηγορίες, το ταεκβοντο τοποθετήθηκε στην Β' Κατηγορία με τίτλο “Αθλήματα Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος”, όλοι είχαμε τις υποψίες μας πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν από την αντίστοιχη ανακοίνωση των επιχορηγήσεων. Η κάνουλα, με τα χρήματα που θα πάρουν για το 2011 οι ομοσπονδίες, άρχισε να κλείνει. Κάνεις βέβαια δεν περίμενε πως θα στραγγίσει κιόλας. (Δείτε: ΓΓΑ, Επιχορηγήσεις αθλητικών Ομοσπονδιών έτους 2011, και tkdgr, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Εθνικός Αθλητικός Σχεδιασμός)

Οι δυσκολίες για την ομοσπονδία μας ξεκίνησαν και τα “πολλά” λεφτά κόπηκαν μαχαίρι. Πρώτο θύμα για το ταεκβοντο ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ (CADET), στο οποίο η Ελλάδα δεν συμμετείχε με αποστολή αθλητών. Το εν λόγω πρωτάθλημα είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για Π/Κ που γίνεται κάθε 2 χρόνια στον ευρωπαϊκό χώρο από την ETU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο). Η Ελλάδα μαζί μερικές άλλες χώρες ήταν απούσα. Έχουμε γράψει ήδη πολλά για το θέμα, οπότε δεν θα επεκταθώ περισσότερο. (Δείτε: tkdgr,  ETU CADET Championship 2011 (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ)  και  4th European Cadet Taekwondo Championships 2011-Αποτελέσματα)

Οι διακοπές τελείωσαν και η φθινοπωρινή αγωνιστική περίοδος άρχισε. Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ε/Ν στις 6~9 Οκτωβρίου στην Πάφο της Κύπρου είναι και η 1η εγγραφή στο καλεντάρι των αγώνων. Η Ελλάδα θα συμμετέχει με πλήρη αγωνιστική ομάδα (ευτυχώς). Σειρά έχει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π/Κ στις 22~23 Οκτωβρίου (το που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και ούτε έχει βγει η προκήρυξη), για το οποίο υπάρχει μόνο η εγγραφή στο καλεντάρι στης ΕΛΟΤ.

Τελευταία ακούγονται πολλές φήμες και συζητιέται έντονα ότι υπάρχει η περίπτωση να μην γίνει ή να ανασταλεί για τον Δεκέμβριο (όπως και πέρυσι που έγινε μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα) . Χωρίς καμιά επιβεβαίωση ή κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛΟΤ, θα σημειώσουμε πως όλα αυτά είναι απλά φήμες.

Όμως, όπως στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, πήγαμε από το “λεφτά υπάρχουν” στο “είμαστε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας”, κανείς δεν μας εγγυάται ότι και στο ταεκβοντο δεν θα πάμε από το “οι αγώνες θα γίνουν” στο “αναστολή όλων των διοργανώσεων για οικονομικούς λόγους”. Είναι πολύ πιθανό τα αγωνιστικά dobok να πάρουν μια θέση στην κρεμάστρα.

Η αρχή έγινε με το βόλεϊ και το “έπεται συνέχεια” είναι δυστυχώς κάτι περισσότερο από μια πιθανή πραγματικότητα...

Διαβάστε και την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Σπύρου Καπράλου, προέδρου της Ε.Ο.Ε. (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή), είναι σχετική με το άρθρο μας και λέει ενδιαφέροντα πράγματα: Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, με αφορμή την Ολομέλεια για τα προβλήματα του αθλητισμού, Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2011 09:01.  (Πηγή: Ε.Ο.Ε.)
Σημειώστε ότι, οι ανησυχίες για τον αθλητισμό επεκτείνονται και στην συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012.

Όπως λένε και οι γιατροί, όταν δεν μπορούν πλέον να κάνουν τίποτα για τον ασθενή, “ο Θεός να βάλει το χέρι του”.


[SD]

Σχόλια

BLOGGER: 1
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,691,Ελληνικό Πρωτάθλημα,144,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,91,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,7,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,23,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Έπαυσαν τα όργανα...
Έπαυσαν τα όργανα...
http://1.bp.blogspot.com/-8eNQYf0JS4g/TnwsoR40XtI/AAAAAAAAAkY/Z9_kkQmr8-U/s200/dobok_folding_tkd.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-8eNQYf0JS4g/TnwsoR40XtI/AAAAAAAAAkY/Z9_kkQmr8-U/s72-c/dobok_folding_tkd.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/09/blog-post_23.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/09/blog-post_23.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content