2011 BRITISH OPEN, MANCHESTER

Γράφει η Μαρία Μερκούρη 1st class I.R. Μια ανάσα λίγο πριν την διεξαγωγή του 4ου διεθνές τουρνουά tae kwon do που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύρ...


Γράφει η Μαρία Μερκούρη
1st class I.R.

Μια ανάσα λίγο πριν την διεξαγωγή του 4ου διεθνές τουρνουά tae kwon do που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, και όλοι ανυπομονούμε να βρεθούμε εκεί και να δούμε μερικούς από τους καλύτερους αθλητές – αθλήτριες του κόσμου να αγωνίζονται για ένα μετάλλιο και μια καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη…

Και αρχίζουμε με τους 4 Βρετανούς αθλητές και αθλήτριες, που έχοντας επιστρέψει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα με τον αριθμό ρεκόρ των 4 μεταλλίων, είναι σίγουρα η εγγύηση , ότι μέσα στην χώρα τους θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε ένα σίγουρα κατάμεστο στάδιο.


Και ακολουθούν 420 αθλητές και αθλήτριες, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν και θα διεκδικήσουν μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που πολλοί από αυτούς θα πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσουν ακόμα και το χρυσό μετάλλιο!!!

Αλλά σημαντικοί αγώνες είναι επίσης και για τους παγκόσμιους πρωταθλητές/ τριες: Jade Jones, Michael Harvey και Martin Stamper.

Πράγματι, οι Βρετανοί Harvey και Stamper συν το γεννημένο στο Μάντσεστερ αστέρι Jordan Gayle που επέστρεψε και πάλι στους αγώνες, χαρακτηρίζονται σαν τα μεγαλύτερα ταλέντα του βρετανικού tae kwon do.

Ο αγαπημένος Τούρκος αθλητής και αναγνωρισμένος διεθνώς σαν ένας από τους πιο συναρπαστικούς και επιθετικούς αθλητές, Servet Tazegul, που αγωνίζεται στην κατηγορία των -68 κιλών, αντιμετώπισε τον Stamper στο δρόμο του για το χρυσό στο Gyeongju της Κορέας τον περασμένο Μάιο και διεκδίκησε επίσης το χρυσό στην Ολυμπιακή πρόκριση και όλα αυτά έχοντας ήδη στην κατοχή του το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο από το Πεκίνο του 2008!!!

Το όνομα Rohullah Nikpai μπορεί να μην είναι αμέσως αναγνωρίσιμο διεθνώς. Εντούτοις, στο Αφγανιστάν θεωρείται αθλητικός θησαυρός. Επιστρέφοντας στο Καμπούλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με το χάλκινο μετάλλιο του, ο Nikpai έλαβε ένα σπίτι από τον Πρόεδρο Hamid Karzai, ένα αυτοκίνητο από μια ομάδα επιχειρηματιών συν μια επιταγή για άνω των 10,000 euro!!!.Ο Nikpai, μέλος μιας μικρής ομάδας Αφγανών στο Μάντσεστερ, κέρδισε επίσης έναν παγκόσμιο χάλκινο στην Κορέα 24 χρόνος έκανε την προετοιμασία του σαν πρόσφυγας στο Ιράν, που επικράτησε σαν χώρα στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα στις κατηγορίες των ανδρών.

Έτσι θα δούμε και τους υπόλοιπους Ιρανούς παγκόσμιους πρωταθλητές: τον Mohammed Bagheri Motamed (- 63kg) , Farzad Abdollahi (- 80kg) και Yousef Karami (- 87kg).

Η κατηγορία των – 80 κιλών επίσης υπόσχεται πολλά:


Οι πρωταθλητές Αγγλίας Andrew Deer, o Damon Sansum ,o γιος του σωματοφύλακα της πριγκίπισσας Diana Ruebyn Richards, και η πρόσφατη απόκτηση της ακαδημ ίας ΜΒ, Lutalo Muhammad, όλοι διεκδικούν μια θέση για το Λονδίνο 2012.

Και το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, Aaron Cook που ακολουθεί ένα ιδιαίτερο μοναχικό πρόγραμμα προπόνησης του αυτήν την περίοδο θα διεκδικήσει μετάλλιο από τον δικό μας κάτοχο ευρωπαϊκού ασημένιου μεταλλίου Νικόλαο Τζέλλο, που είναι προετοιμασμένος και έτοιμος για μεγάλες εκπλήξεις.

Στα – 57 θα δούμε την Ουαλλή έφηβη Jade Jones ,ένα από τα βρετανικά μετάλλια στο Gyeongju και μια γνήσια πιθανότητα συμμετοχής στην προσεχή ολυμπιάδα.

Στην ίδια κατηγορία και η Σουηδέζα Jennifer Agren. Αυτές οι δύο αθλήτριες τους τελευταίους 12 μήνες έχουν συναντηθεί τόσες φορές στα τερέν, που ο ανταγωνισμός τους έχει αναπτυχθεί σε μια πρώτης τάξεως γνήσια φιλία.

Η 18 άχρονη Σκανδιναβή νίκησε την Jones πέρυσι στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αγία Πετρούπολη, αλλά η Jones εξασφάλισε ένα χρυσό στους Ολυμπιακών Αγώνες Νεανίδων στη Σιγκαπούρη όταν η Agren κατάφερε να κερδίσει μόνο το χάλκινο μετάλλιο.

Και εάν αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την παραπάνω κατηγορία των -57 κιλών, τόσο επίσης αξίζει η κατηγορία -73 κιλών ,που περιλαμβάνει την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου παγκοσμίου πρωταθλήματος και παγκόσμιας πρόκρισης Γαλλίδα Gwladys Epangue και την Βρετανή Anne-Caroline Graffe, κάτοχο χρυσού παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία +73 κιλών.

Μεγάλα αστέρια του αθλήματος Θα λάμψουν το προσεχές σαββατοκύριακο σε ένα από τα καλύτερα διοργανωτικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Θα είμαστε εκεί να χειροκροτήσουμε, να υποστηρίξουμε και να θαυμάσουμε την προσπάθεια, την τεχνική τους και να σας ενημερώσουμε για την κατάταξη τους.



Μαρία Μερκούρη
1st class I.R.

Σχόλια

BLOGGER: 2
  1. Καταρχήν, θα ήθελα να καλωσορίσω την κ. Μαρία Μερκούρη (Διεθνής Διαιτητής Α κλάσης) στην πρώτη της “αναμετάδοση”, άρθρο. Θεωρώ ότι οι διαιτητές στον χώρο του ταεκβοντο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καλής λειτουργίας του αθλήματος μας, λόγω του ότι οι αγώνες είναι η κορύφωση των προσπαθειών όλων μας και κυρίως των αθλητών/-τριων.

    Όση χαρά μας δίνει, το να βλέπουμε τα παιδιά μας να αγωνίζονται μέσα στα τερέν άλλη τόση χαρά μας δίνει και το να βλέπουμε σοβαρούς και αφοσιωμένους διαιτητές και μάλιστα πρώτης κλάσης να συμμετέχουν και εκτός των τερέν στην βελτίωση του αγωνιστικού ταεκβοντο.

    Ακόμη μια φορά καλωσορίσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το GB TAEKWONDO προσφέρει "ζωντανή" (τηλεοπτική) αναμετάδοση του BRITISH OPEN

    Το GB Taekwondo επιβεβαίωσε ότι θα αναμεταδοθεί ζωντανά όλη η διοργάνωση του British Open στην νέα “πλατφόρμα” onlive TV (αναμετάδοση με ζωντανό βίντεο μέσω διαδικτύου).
    Σε συνεργασία με την Production Specialists Horizon, το GB Taekwondo θα προσφέρει ΖΩΝΤΑΝΑ την δράση χωρίς χρέωση στους φιλάθλους, από κάθε τερέν και από κάθε αγώνα που θα γίνει το σαββατοκύριακο 1~2 Οκτωβρίου, η μετάδοση θα κορυφώνεται με τους αγώνες των τελικών της κάθε ημέρας που θα γίνονται στις 19:00 Θερινή Ώρα Βρετανίας (BST). [Θα υπάρχουν 6 τερέν, άρα και 6 ζωντανά "κανάλια" για κάθε ημέρα]

    Επιπλέον, οι φίλαθλοι θα μπορούν να “κατεβάσουν” μεμονωμένους αγώνες της επιλογής τους με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, το BRITISH OPEN θεωρείται μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στο διεθνές καλεντάρι αγώνων (για το ταεκβοντο).

    Για να δείτε ζωντανά την δράση από το Μάντσεστερ, που θα αρχίσει στις 08:00 (BST) το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, κάντε κλικ εδώ: British Open – Live Stream (British Open – Ζωντανή Μετάδοση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: 2011 BRITISH OPEN, MANCHESTER
2011 BRITISH OPEN, MANCHESTER
http://2.bp.blogspot.com/-I_bxxbQIy2E/ToAo9jaFyJI/AAAAAAAAAbw/aBOqvzk0EDo/s200/Open-FlagText.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-I_bxxbQIy2E/ToAo9jaFyJI/AAAAAAAAAbw/aBOqvzk0EDo/s72-c/Open-FlagText.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/09/2011-british-open-manchester.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/09/2011-british-open-manchester.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content