Η Νότια Κορέα χάνει το μονοπώλιο στα αθλητικά ταλέντα του ταεκβοντο

(Πηγή: masTaekwondo+ , το άρθρο στα αγγλικά ) Νότια Κορέα|masTaekwondo+|12/07/2011 16:53:00 GYEONGJU 2011 Η Νότια Κορέα χάνει το μονοπώλι...

(Πηγή: masTaekwondo+, το άρθρο στα αγγλικά)

Νότια Κορέα|masTaekwondo+|12/07/2011 16:53:00

GYEONGJU 2011

Η Νότια Κορέα χάνει το μονοπώλιο στα αθλητικά ταλέντα του ταεκβοντο

Η Νότια Κορέα απέτυχε να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο στους άνδρες για πρώτη φορά στην ιστορία. Κατηγορεί το νέο σύστημα σκοραρίσματος για αυτή της την πτώση από την κορυφή. Σχηματίζεται μια νέα αφυπνιστική εικόνα που αλλάζει την διαμόρφωση του τοπίου στον κόσμο του ταεκβοντο: Η Νότια Κορέα έχει, για πρώτη φορά από ποτέ άλλοτε, αποτύχει να στερεώσει το πολυπόθητο στέμμα της κυριαρχίας της πάνω στο σύνολο της κατηγορίας ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μόλις ένα χρόνο μακριά, οι ανταγωνιστές της Νότιας Κορέας, κατάφεραν να της κλέψουν την υπεροχή πάνω στην εθνική πολεμική τέχνη της, με το Ιράν να παίρνει το χρυσό στο Gyeongju μέσα στην ίδια τους την χώρα.

Αν και η Νότια Κορέα κατάφερε να διατηρήσει συνολικά την δύναμή της στην κατηγορία των γυναικών, οι επικριτές λένε πως η εφαρμογή των ηλεκτρονικών αισθητήρων το 2009 για την καταγραφή του σκορ έχει βάλει ένα σημαντικό εμπόδιο όπως αποδείχθηκε στην υπεροχή της γενικότερα. Οι ανταγωνιστές της Νότιας Κορέας επένδυσαν στην δύναμη αντί της ταχύτητας και επιβραβεύθηκαν τελικά, αφού το νέο σύστημα δείχνει να ευνοεί τους πιο δυνατούς αθλητές πάρα τους πιο γρήγορους. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η μεταβολή της ισορροπίας στο ταεκβοντο υπέρ της δύναμης (αντί της ταχύτητας) θα αποδειχθεί, εν καιρώ, ωφέλιμη για την μεγαλύτερη διάδοση και διεθνοποίηση του αθλήματος.

Η υιοθέτηση, όμως, των ηλεκτρονικών αισθητήρων δεν έγινε χωρίς προβλήματα. Τον περασμένο Νοέμβριο, είχαμε το περιστατικό του αποκλεισμού της αθλήτριας από την Ταϊβάν στους Ασιατικούς Αγώνες, λόγω των ισχυρισμών πως χρησιμοποίησε επιπλέον αισθητήρες (στα sensing socks, στις φτέρνες/στον αχίλλειο τένοντα) στον αγώνα της ενάντια στην αθλήτρια από το Βιετνάμ. Η Ταϊβάν -η οποία αμφισβήτησε το όλο θέμα της τιμωρίας για τους  επιπλέον αισθητήρες- έχει μποϊκοτάρει τα προϊόντα που εισάγονται από την Νότια Κορέα. Ορισμένοι παρατηρητές ισχυρίζονται πως υπήρξε μια σαφής μείωση της κυριαρχίας της Νότιας Κορέας πάνω στο άθλημα.               

Από: CS Monitor
masTaekwondo Team

[Σχολιασμός από την μετάφραση: Είναι σαφές πως η Νότια Κορέα δεν είναι πλέον η απόλυτη δύναμη που κυριαρχεί πάνω στο παγκόσμιο ταεκβοντο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσα στην επικράτεια της στο Gyeongju έδειξε άλλες, νέες ανερχόμενες δυνάμεις. Θεωρούμε πως αυτό είναι μια φυσιολογική εξέλιξη για το άθλημα, μιας και πλέον σε όλες τις γωνιές του πλανήτη το ταεκβοντο είναι παρόν και πολλές χώρες το έχουν αναγάγει σε αθλητική τους προτεραιότητα, επενδύοντας με μεγάλο αριθμό αθλητών και  υποδομών, που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της εθνικής προτεραιότητας, ξεφεύγοντας έτσι από την απλή πρόοδο και εξέλιξη μέσω μόνο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πλέον ολόκληρες χώρες επενδύουν πάνω στο άθλημα, κυρίως λόγο του ότι είναι ολυμπιακό αλλά σιγά-σιγά γίνεται και παγκόσμιο άθλημα. 
Ήταν, λοιπόν, μάλλον αναμενόμενο το ότι η Νότια Κορέα θα έχανε κάποια στιγμή τα πρωτεία στο ίδιο της το εθνικό άθλημα-πολεμική τέχνη, άσχετα με το αν έχει επενδύσει και επενδύει πάρα πολλά και με διάφορους τρόπους, πάνω σε αυτό. Βέβαια, δεν θα πρέπει να περιμένουμε και μεγάλη πτώση, μιας και στο Baku οι κορεάτες "έδειξαν τα δόντια τους" και τις δυνατότητες τους με το 4 στα 4 που πέτυχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες τους, όμως με μια ιδιαίτερα σημαντική λεπτομέρεια, στους αγώνες της παγκόσμιας προολυμπιακής πρόκρισης δεν χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικοί θώρακες!!!
Φαίνεται τελικά πως μια από τις αιτιάσεις-δικαιολογίες για αυτή την "πτώση του βασιλιά" είναι τα νέα του "ρούχα", οι ηλεκτρονικοί θώρακες, που ας μην το ξεχνάμε, προέρχονται και είναι καταρχήν κορεατικό προϊόν, τουλάχιστον μέχρι να μπούνε για τα καλά στο παιχνίδι και οι υπόλοιποι που μέχρι τώρα ήταν έξω από αυτό. 
Τι σου είναι τελικά τα γυρίσματα του χρόνου και των καιρών, εκεί που νόμιζες πως είχες "δέσει" για τα καλά τα πράγματα ξάφνου τα "δεμένα" λύθηκαν και άντε τρέχα γύρευε...]
   

Σχόλια

BLOGGER: 7
  1. to mono pou tous endiaferei mexri to 2020 tous koreates einai na min bgi to athlima tous apo tous olimpiakous agones !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. alloste kanenan tin pagosmia prokrisi.xoris ilektronikous thorames kai sto pagosmio katebasan tin 10 omada tous !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. lathos mou gia to 2020

    to 2016 tha ksanazisitithei kai mallon diskola ta pragmata!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. iste treloi pou i korea den exei talenta i mipos thelate na peite kati allo mipos i ellada egine korea se mia nixta !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. meta epoxi nikolaidi mporeite na mou peite ti tha ginei ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o nikolaidis eprepe na tou kopsei mistho i omospondia kai na kanei periodies se ola ta somateia tis ellados gia anebei to athlima alla tipota mipos otan ksexastei tha ksipnisoum meriki na to kanoun

    tote filpo mou tha einai poli arga !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,143,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,161,Νέα,89,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,6,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Η Νότια Κορέα χάνει το μονοπώλιο στα αθλητικά ταλέντα του ταεκβοντο
Η Νότια Κορέα χάνει το μονοπώλιο στα αθλητικά ταλέντα του ταεκβοντο
http://3.bp.blogspot.com/-MCYf_EhW7y4/Th7rcPMaIMI/AAAAAAAAAW4/afU2XGq8I0Y/s1600/eikona_shmaia.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-MCYf_EhW7y4/Th7rcPMaIMI/AAAAAAAAAW4/afU2XGq8I0Y/s72-c/eikona_shmaia.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/07/blog-post_14.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/07/blog-post_14.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content