Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων 2011

[Ανταπόκριση από τους αγώνες] Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011 1 η ημέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2011, στα Άνω Λιόσια στην...

[Ανταπόκριση από τους αγώνες]




Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011
1η ημέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2011, στα Άνω Λιόσια στην Αθήνα. Σήμερα είχαν αγώνες οι μισές από τις κατηγορίες στους Εφήβους για τα 45-, 48-, 51-, 55-, 59- και στις Νεανίδες 55-, 59- 63-, 68- και 68+. Το γήπεδο καλό, με 3 τερέν. Οι αγώνες άργησαν να αρχίσουν κατά 1 ώρα περίπου, οπότε και οι πρώτοι αγώνες έγιναν κατά τις 10πμ. 
Ο ανταγωνισμός σε πολύ καλά επίπεδα όμως αυτό που ξενίζει είναι οι κατηγορίες που δεν συμπληρώνουν 16άδες. Από την μια γιατί δείχνει την σημαντική μείωση των συμμετοχών, πράγμα που φάνηκε και από τις 2 προκρίσεις Νοτίου και Βορείου Ελλάδας, και από την άλλη με τα πολλά "bye", ειδικά στην βαριά κατηγορία των Νεανίδων. Ίσως οι λόγοι της μικρής συμμετοχής να πρέπει να αναλυθούν και να συζητηθούν πιο διεξοδικά σε ύστερη στιγμή.


Τοποθετήσαμε τα αποτελέσματα σε ξεχωριστή ανάρτηση, δείτε:

Τερέν 3
Τερέν 2
Τερέν 1

Επίσης η "αδυναμία" του να μην υπάρχουν τουλάχιστον 16 συμμετοχές από αθλητές  από διαφορετικούς συλλόγους ανά κατηγορία βάρους (συμπεριλαμβάνονται και οι προκρίσεις) ξαναφέρνει στο προσκήνιο το σημαντικότατο θέμα της μοριοδότησης των αθλητών. 


Σύμφωνα με τον νόμο  (Άρθρο: 34, Παροχές σε διακρινόµενους αθλητές):
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση διάκρισης στους Πανελλήνιους Αγώνες ανδρών γυναικών( και εφήβων - παίδων) είναι η συμμετοχή στους αγώνες δεκαέξι (16) τουλάχιστον σωματείων ή όπου υπάρχουν όρια πρόκρισης η συμμετοχή οκτώ (8) τουλάχιστον σωματείων, καθώς και η διάκριση να αφορά άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίες.

Σχετικά με την μοριοδότηση των νικητών σε αυτό το Πρωτάθλημα μια ανακοίνωση από την Ομοσπονδία θα μπορούσε να μας διαφωτίσει καλύτερα. Ειδικά για ποιες από 10 και 10 συνολικά κατηγορίες βάρους στο Εφήβων και Νεανίδων αντίστοιχα έχουν το δικαίωμα να λάβουν την μοριοδότηση.  Ευχόμαστε να είναι όλες.


Γενικά το "κλίμα" της πρώτης ημέρας, της τόσο σημαντικής διοργάνωσης (σημαντική γιατί αποτελεί το πρωτάθλημα ένδειξη για το άμεσο μέλλον του ελληνικού ταεκβοντο, αφού αποτελεί τον "τροφοδότη" στις μεγάλες κατηγορίες των ανδρών και γυναικών) ήταν θα λέγαμε καλό, με τους τελευταίους αγώνες της ημέρας, του τελικούς, να έγιναν αργά το απόγευμα.


Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011
Σήμερα, αγωνίστηκαν οι υπόλοιπες κατηγορίες, που είναι, για τους Έφηβους 63-, 68-, 73-, 78- και 78+ και για τις Νεανίδες 42-, 44-, 46-, 49- και 52-. 
Οι αγώνες ξεκίνησαν κανονικά στις 9:00πμ., όμως είχαμε και πάλι πολλά "bye" ειδικά στους 1ους αγώνες. Όλη η ημέρα κύλησε σχετικά ομαλά. 
Προέκυψε ένα πρόβλημα στο τερέν 2 όπου για κάποιο τεχνικό πρόβλημα σταμάτησαν οι εκεί αγώνες (αυτό συνέβη περίπου στις 1:30μμ.) και πριν από το διάλειμμα στις 3:00μμ., κάποιοι από τους αγώνες από το τερέν 2 έγιναν στα άλλα δυο τερέν (1 και 3). Γενικά σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι το κλίμα ήταν καλό και η διεξαγωγή των αγώνων έγινε με ομαλό τρόπο, τόσο από την μεριά των αθλητών όσο και από την μεριά της διαιτησίας. Οι προπονητές φαίνεται πως έχουν μπει για καλά στο νόημα των κανονισμών και η χρήση των καρτών (μπλε και κόκκινη αντίστοιχα) ήταν σχεδόν καθολική σε κάθε αγώνα, με τις περισσότερες από τις περιπτώσεις, οι ενστάσεις για κάποια "φάση" του αγώνα να δικαιώνονται. 
Το video replay "πήρε φωτιά" και οι διαιτητές με επικεφαλής τον αλυτάρχη και τον υπεύθυνο διαιτησίας να είναι "σκυμμένοι" πάνω από τις οθόνες ελέγχοντας διεξοδικά κάθε αμφισβητούμενη φάση και αποφασίζοντας με ομοφωνία για την έκβαση της κάθε ένστασης. 
Μου έκανε θετικότατη εντύπωση το γεγονός πως οι αποφάσεις έβγαιναν μόνο με την παρουσία και των δυο υπεύθυνων για τους αγώνες εκτός των διαιτητών που ήταν στην γραμματεία του κάθε τερέν. Μπορεί αυτό να δημιουργούσε κάποιες καθυστερήσεις όμως θεωρώ πως λειτούργησε σχεδόν άψογα και δεν είχαμε και διαμαρτυρίες τόσο από την μεριά των προπονητών όσο και από την μεριά των θεατών (οι περισσότεροι ήταν γονείς και συγγενείς των αθλητών και κάποια ξεσπάσματα θεωρώ πως δικαιολογούνται από την ένταση της στιγμής).  
Οι αθλητές δείχνουν από την μεριά τους, να έχουν προσαρμοστεί στους ηλεκτρονικούς θώρακες με αποτέλεσμα οι συμπλοκές να γίνονται πιο "μελετημένα" και φαίνεται να υπάρχει μια αύξηση των χτυπημάτων με στόχο το κεφάλι του αντιπάλου. Σε αρκετούς αγώνες (κυρίως στις πιο "βαριές" κατηγορίες), "φάνηκε" πως κάποιοι από τους αθλητές "πέρασαν" από την πρόκριση χωρίς αγώνα μια και οι διαφορές με τους αντιπάλους τους ήταν μεγάλες, τόσο σε αγωνιστική ετοιμότητα όσο και σε αγωνιστική τεχνική. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι "πρόβλημα" των αθλητών αλλά προκύπτει λόγω του ότι υπήρξαν λίγες συμμετοχές στις δυο προκρίσεις και έτσι δεν έγινε εκεί κάποιο αγωνιστικό "ξεκαθάρισμα" των αθλητών που θα συμμετείχαν τελικά στο πρωτάθλημα.
Θυμίζουμε πως οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα (και στις 2 προκρίσεις φυσικά) είναι οι ελπίδες του ελληνικού ταεκβοντο και μια και η ηλικία των περισσοτέρων ήταν τα 15 χρόνια (γεννηθέντες το 1996), θα τους βλέπουμε, τουλάχιστον για τα επόμενα 2~3 χρόνια.  


Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από την ΕΛ.Ο.Τ. για τα αναρτήσουμε.


Από την είσοδο του σταδίου στα Άνω Λιόσια,  βλέπαμε το νέο ολυμπιακό στάδιο [ένα πραγματικό κόσμημα για την γύρω περιοχή] που φιλοξενείται μόνιμα πλέον η Ομοσπονδία μας (τα γραφεία της). Αυτές τις δυο μέρες "μάθαμε" πως γινόταν εκεί πρωτάθλημα ανδρών στην πάλη. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που απλώς το βλέπαμε από μακριά και δεν είμαστε εκεί.


Τα παραλειπόμενα της διοργάνωσης:
- Η πρόσβαση στο στάδιο, το 3ο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Άνω Λιοσίων-Ζωφριά, ήταν σχετικά εύκολη μέσω της Διονύσου ενός στενού ανηφορικού μονόδρομου κάθετου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου (ευτυχώς υπήρχε πινακίδα). Το πάρκινγκ όμως μικρό και κάποιες φορές δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τα αυτοκίνητα.
- Ο εσωτερικός χώρος (είναι γήπεδο μπάσκετ) χώρεσε 3 τερέν χωρίς όμως να έχουν στρωθεί γύρω από αυτά το 1μ. του βοηθητικού περιμετρικού διαχωριστικού (λόγω στενότητας) με αποτέλεσμα να είναι κάπως στριμωγμένα.
- Πάνω από το τερέν 1 και 3 στην έξω πλευρά τους υπήρχαν η μπασκέτες που είχαν αφεθεί με λάθος κατεύθυνση προς τα μέσα πάνω από τα τερέν. Ήταν αρκετά ψηλά αλλά θα μπορούσε να είχαν τοποθετηθεί στα πλάγια και να μην "κρέμονταν" πάνω από τα κεφάλια των αθλητών.
- Οι κερκίδες δεν επικοινωνούσαν με τον αγωνιστικό χώρο, η προσέλευση των αθλητών για να αγωνιστούν γινόταν κάτω από την αριστερή κερκίδα (σε σχέση με την είσοδο του σταδίου) και χρειαζόταν να γίνεται ολόκληρη βόλτα για να φορέσουν οι αθλητές του θώρακες.
-Στις δυο πλευρές του σταδίου (είσοδος και απέναντι) υπήρχαν ένα είδος διαδρόμων-θεωρείων. Στην πλευρά της εισόδου από πάνω, υπήρχε το κυλικείο και ένας χώρος με τραπεζοκαθίσματα (όπου υπήρχαν τασάκια και καπνιστές παρόλα τα απαγορευτικά σήματα). Στην άλλη πλευρά ο ισόγειος χώρος ήταν κατειλημμένος από διάφορα αντικείμενα ενώ ο από πάνω διάδρομος-θεωρείο που χρησιμοποιήθηκε ως προθερμαντήριο από τους αθλητές (μια και δεν υπήρχε άλλος χώρος) το πάτωμα είχε πλακάκια και ήταν και σχετικά βρώμικο, επίσης στην μέση υπήρχε και μια κατασκευή τύπου "κλουβί παιδικής χαράς" που έκοβε τον χώρο στα δυο και άφηνε ένα πολύ στενό διάδρομο.
- Ένα περίεργο που συνέβη είναι πως οι υπεύθυνοι για τους ηλεκτρονικούς θώρακες πριν τοποθετήσουν τους θώρακες στους αθλητές έλεγχαν για το αν το πάνω μέρος του dobok ήταν βρεγμένο από ιδρώτα και αν ήταν ζητούσαν από τον αθλητή να το αλλάξει και να φορέσει ένα στεγνό αλλιώς δεν έβαζαν τους θώρακες. Ειδικά για τους 1ους αγώνες κάποιοι αθλητές κόντεψαν να μην μπορέσουν να αγωνιστούν από αυτή την αιτία.
Ήξερα πως ο ηλεκτρονικός θώρακας της LaJust "γράφει" πόντο αν τον χτυπήσει κάποιος με γυμνό ιδρωμένο-βρεγμένο χέρι (εξ ου και η υποχρεωτική χρήση γαντιών από τους αθλητές) αλλά ότι επηρεάζεται και από βρεγμένο-ιδρωμένο dobok πρώτη φορά το ακούω (ίσως δεν ήθελαν να λερωθούν από τον ιδρώτα των παιδιών!!!).
Επίσης σε κάθε έναρξη αγώνα και γύρου ο διαιτητής έλεγχε τον εξοπλισμό των αθλητών και σε περίπτωση που τα sensing socks ήταν βρεγμένα ζητούσε να γίνει αλλαγή από τον αθλητή!!! Σε κάποιο αγώνα στην αρχή του 2ου γύρου (αν θυμάμαι καλά) λόγω έλλειψης 2ου ζευγαριού για έναν αθλητή (που να το φανταστεί ότι θα τα χρειαστεί) ώστε να αλλάξει τα πατουσάκια, ο αγώνας καθυστέρησε πάνω από 10~15 λεπτά να ξαναρχίσει, με τον προπονητή του αθλητή να τρέχει "πανικόβλητος" προς αναζήτηση στεγνών sensing socks...
Ευτυχώς οι "πρώτοι παθόντες" αθλητές ειδοποιούσαν του επόμενους για το στεγνό dobok και έτσι οι αθλητές έκαναν προθέρμανση χωρίς το πάνω μέρος της αγωνιστικής στολής και το φορούσαν την τελευταία στιγμή πριν αγωνιστούν και βάλουν τους θώρακες. Έξω από το στάδιο στον ήλιο (αλλά και μέσα στα κάγκελα που υπήρχαν στις κερκίδες) έβλεπες να κρέμονται τα dobok για να στεγνώσουν μιας και μετά από έναν αγώνα βρέχονταν από τον ιδρώτα των παιδιών (λες και κάποιος είχε κάνει "μπουγάδα" και κρέμασε τα ρούχα να στεγνώσουν).
-Κάποια στιγμή υπήρξαν και κάποιοι περίεργοι "διαπληκτισμοί" στην κεντρική γραμματεία, όμως δεν κατάλαβα που οφείλονταν και πια ήταν τα αίτια της φασαρίας (πιθανόν για τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι σύλλογοι).
-Σε πολλούς αγώνες "η κερκίδα" ξέφευγε λίγο παραπάνω σε φωνές και ένταση με προτροπές προς τους αγωνιζόμενους αθλητές/-τριες, είτε με "όχι και πολύ κόσμιες" παροτρύνσεις είτε με "προπονητικές αγωνιστικές οδηγίες" για τεχνικές και τακτικές αγώνα, λες και οι προπονητές που ήταν στην καρέκλα χρειαζόταν συστάσεις και διορθώσεις. Το όλο θέαμα θύμιζε "κερκίδα" άλλων αθλημάτων και πραγματικά με ξένισε, για να μην πω, πως με απογοήτευσε...

[Επισημάνσεις]
(από φίλο αναγνώστη που επικοινώνησε με μας, αποστέλλοντας e-mail. Με πλάγια γραφή οι επισημάνσεις του αναγνώστη μας)
Τα video replay εξετάζονταν μόνο από τα άτομα της τριμερούς επιτροπής διαιτησίας, που για την διοργάνωση ήταν ο κος. Κ., η κα. Μ. και ο κος. Τ. (που τοποθετήθηκε εκτάκτως αντί της κα. Κ.) και πλειοψηφικά αποφάσιζαν για την έκβαση, θετική ή αρνητική σχετικά με το αίτημα επανεξέτασης από την κάρτα του κάθε προπονητή.
Οι ηλεκτρονικοί θώρακες (όπως κάθε ηλεκτρονικό) είναι ευαίσθητοι στην υγρασία και για να τους προστατέψουν, προσπαθούν να αποφύγουν όσο γίνεται την επαφή τους με αυτή, για να "αντέξουν" και να χρησιμοποιηθούν για πολλούς αγώνες χωρίς να πάθουν ζημιά.

Ο πόντος από γροθιά εννοείται ότι καταγράφεται από και μόνο, τους κριτές, η δικιά μου αναφορά ήταν ότι ο ηλεκτρονικός θώρακας "γράφει" πόντο αν τον χτυπήσεις με γυμνό και βρεγμένο χέρι (το έχω δει να γίνεται πολλές φορές στο γυμναστήριο και ας ήταν ενεργοποιημένη η παράμετρος για την χρήση των sensing socks. Το πρόγραμμα για τους θώρακες έχει διάφορες παραμέτρους που προκαθορίζονται πριν τον αγώνα, όπως είναι η ευαισθησία ανάλογα με την κατηγορία βάρους που θα αγωνιστεί, αν θα χρησιμοποιηθούν sensing socks ή όχι κτλ.), φυσικά αν για κάποιο λόγο ο θώρακας καταγράψει πόντο από γροθιά, γονατιά ή με κάποιον άλλο μη-έγκυρο τρόπο μέσα σε έναν αγώνα, ο πόντος αυτός διαγράφεται από την γραμματεία με εντολή του κεντρικού διαιτητή.

Όσο αφορά τα sensors socks, είναι επίσης ευαίσθητα στην υγρασία (γι αυτό και δεν πλένονται εάν λερωθούν). Αν ο αθλητής τα βρέξει, το πιο πιθανό είναι να χτυπάει τον αντίπαλο και να μη γράφεται κανένας πόντος λόγο του ότι θα έχουν χαλάσει οι σένσορες από την υγρασία.
Τα sensing socks πλένονται (σύμφωνα με την LaJust Αμερικής, η οποία αναφέρει πως μπορούν να πλυθούν ως ευαίσθητα ρούχα με ήπιο απορρυπαντικό, με κρύο νερό και χωρίς στύψιμο να αφεθούν να στεγνώσουν κρεμασμένα, δείτε: LaJust Padded Foot Sensor Socks). Όταν χρησιμοποιούνται όμως θα πρέπει να είναι στεγνά γιατί αλλιώς δεν αποδίδουν το 100%.

Ο πόντος της γροθιάς μπαίνει από τους κριτές εφόσον η γροθιά είναι ικανή να σταματήσει ή να μετακινήσει τον αντίπαλο. Με μπλε χρώμα φαίνεται στην οθόνη του σκορ (στα γνωστά τετραγωνάκια που φαίνεται ποιος κριτής έχει πατήσει τι) ο πόντος της γροθιάς. Με σκούρο καφέ φαίνεται ποιος έχει πατήσει τον επιπλέον του τετράποντου και του δίποντου και με ανοιχτό κόκκινο φαίνεται το γνωστό σε όλους μας τρίποντο.
Εδώ έχω να προσθέσω μόνο ότι για να καταγράψουν οι κριτές κάποιον από αυτούς τους πόντους θα πρέπει να τους "δουν" και να "πατήσουν" το αντίστοιχο κουμπί τουλάχιστον οι δυο από αυτούς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (όπως και γινόταν και παλαιότερα) ή ειδοποιώντας τον κεντρικό διαιτητή για να γίνει εξέταση, αν θεωρηθεί από κάποιον κριτή ότι δεν έγινε σωστή καταγραφή κάποιου πόντου από την συσκευή του. Στην εικόνα καρέ-καρέ που υπάρχει στην αρχή της ανάρτησης, η γροθιά δεν "έγραψε πόντο" τελικά αφού μόνο ο ένας από τους κριτές (αυτός που βρίσκεται απέναντι από την γραμματεία) τον "έδωσε" από το χειριστήριο του.
(θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αναγνώστη μας για τις επισημάνσεις του).

[σημείωση από την σύνταξη: Προσπαθούμε διαρκώς και σχεδιάζουμε να έχουμε πιο εκτενή κάλυψη με πληροφορίες από τέτοιους αγώνες (Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Κύπελλα) και όχι απλά να ανακοινώνουμε τα επίσημα αποτελέσματα με κάποια σχόλια, ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε την δυνατότητα για άμεση επικοινωνία μέσα από τους ίδιους τους αγώνες και το στάδιο. Απαιτούνται σχεδιασμός και τεχνικά μέσα και δυνατότητες που έχουν έναν βαθμό δυσκολίας, όμως ευελπιστούμε να βρούμε λύσεις και να το επιτύχουμε κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον]



Σχόλια

BLOGGER: 176
  1. Η άποψη μου είναι ότι το εφήβων δεν χρειάζεται προκρίσεις, έτσι θα λυθούν πολλά προβλήματα. Απλά θα γίνεται το πανελλήνιο σε 3 ημέρες αντι για 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια δεν ξερω ποιος ηταν στους αγωνες αλλα εγω ημουνα κ τις 2 μερες κ ειδα εδα πολυ στημενο κ ξεφτυλα πρωταθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. den simfono me to filo pou lei oti to panellinio efibon den theli prokrisi !!!

    katarxas iparxoun poli athlites kai den mporoun na agonizonte mono mia fora!!!!

    kai deyteron to mellon tou tkd einai stous efibous kai prepei na tous prosexoume san ta matia mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oso gia to protathlima den imoun paron na ksero an ipirxan adikies i oxi !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ma ola gia ta moria ginonte ara prepei na dosoume se olous tous efibous tin eykairia alloste i diafimisi tou athlimatos i tou sullogou ayta ta paidia einai!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίμο με 3 ενστάσεις Σωματείων θεωρείς ότι οι αγώνες κυλήσαν ομαλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pes mas file mou esi ti na sou pei o simos ...

    o simos den einai omospondia oute eisaggeleas !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν μπορει καποιος κ εχει τα βιντεο των παραπανω αγωνων ας τα ανεβασει αν το επιτρεπουν φυσικα οι διαχστες της σελιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε γραψε κ την κατηγορια που εγινε αυτο με τις πρωταθλητριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. YPOMONH KAI PARAKOYLOYUEITE TO YOUTUBE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακαλούμε πολύ,στα σχόλιά σας να αποφεύγετε χαρακτηρισμούς που προσβάλουν θεσμούς και πρόσωπα,μην αναφέρετε ονόματα αθλητών,περιγράψτε τα γεγονότα και οι αναγνώστες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Επίσης ο διαχωρισμός βορίων και νοτίων μόνο κακό θα κάνει, η διαίρεση αποδυναμώνει το άθλημα.Ευχαριστούμε για την κατανόηση και συνεχίζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ GROUP TO TAEKWONDO ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ , ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΙΑ . ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σχετικά με την "ομαλότητα" διεξαγωγής των αγώνων. Την 2η ημέρα ήμουν από το πρωί έως και τις 3:00μμ. Από ότι είδα δεν έγινε κάτι "περίεργο". Την 1η μέρα πήγα κατά τις 3:00μμ. μέχρι τις 6:00μμ. Άκουσα κάποια παράπονα αλλά δεν είχα την δυνατότητα να τα επιβεβαιώσω.
    Οι ενστάσεις που αναφέρονται από τον φίλο αναγνώστη δεν μου είναι γνωστές. Αν θεωρεί πως πρέπει να μάθουμε σχετικά, ας μας δώσει περισσότερες πληροφορίες. Απλώς θα ήθελα να διευκρινίσω πως δεν είμαστε δικαστήριο ή κάτι σχετικό για να κρίνουμε και να βγάλουμε αποφάσεις. Απλώς προσπαθούμε να προβάλουμε το άθλημα και να ενημερώνουμε όποιους ενδιαφέρονται, για τις εξελίξεις στο ελληνικό ταεκβοντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδωσα κατηγορια κ ονοματα που εγιναν οι ενστασεις κ ειπα συγγεκριμενα ποτε υποβληθηκαν κ δεν ηταν καθολου τυχαιες κυριε Σιμο κ κυριε δχστη. αν θελετε κατι περισσοτερα βαση την ονοματων των αθλητων μπορειτε να τα βρειτε. Οσο για την εθνικη αφηστε το γιατι ποναει κ καλα που ειμαστε ευυχαριστημενοι απο τις 10 θεσεις κ κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καποια ξεκαθαρα κεφαλια δεν δοθηκαν στα -59

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μηπως η φιλοσοφια των συλλογων που ανηκαν οι αθλητριες που εχασαν τους αγωνες στα χαρτακια κ τις ενστασεις δεν ανηκουν στη φιλοσοφια των διοικουντων??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η δικιά μου θέση πάνω στα θέματα αγώνων (και γενικότερα στα θέματα κρίσης) είναι η εξής:

    Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
    Κάθε διοργάνωση έχει μια προκήρυξη που αναφέρει τα τι και τα πως των αγώνων.
    Αρμόδια για την διεξαγωγή (και όλων όσων συμπεριλαμβάνονται σε αυτή) των αγώνων είναι η διοργανώτρια αρχή και μόνο αυτή.
    Όλοι (μα όλοι) που συμμετέχουν σε μια διοργάνωση υπόκεινται στους κανόνες και στις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την διοργανώτρια αρχή.
    Τα αρμόδια όργανα που έχουν οριστεί από την διοργανώτρια αρχή (αλυτάρχης, υπεύθυνος διαιτησίας, διαιτητές, τεχνικό προσωπικό, αρμόδιες επιτροπές και ότι άλλο) είναι τα μόνα που έχουν την ευθύνη και την "εξουσία" να κρίνουν και να αποφανθούν για όλες τις αντεκδικήσεις που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή των αγώνων.

    Αναφέρονται "κεφάλια που δεν δόθηκαν", "αδικημένοι εκ προμελέτης", "προκαθορισμένες θέσεις για αθλητές πριν γίνουν καν οι αγώνες" κτλ. Όλα αυτά όμως έχουν για κάποιους δυο όψεις, αυτή του "αδικημένου" και αυτή του "ευνοημένου".
    Για μένα έχουν όμως μόνο μια όψη, αυτή της "διένεξης" και οι δυο πλευρές σε μια διαφωνία θεωρούν πως έχουν δίκαιο και αν "κερδίσουν" θεωρούν πως "δικαιώθηκαν" ενώ αν "χάσουν" θεωρούν πως "αδικήθηκαν".
    Η απόφαση όμως είναι αυτού που κρίνει, οπότε συνήθως οι "χαμένοι-αδικημένοι" θεωρούν πάντα πως οι κριτές έχουν απέναντί τους "προκατάληψη" και "δυσμένεια". Δυστυχώς ή ευτυχώς όταν δέχεσαι να κριθείς πρέπει να να δεχθείς και αυτούς που σε κρίνουν και τις κρίσεις τους.

    Αν τώρα το όλο σύστημα είναι σωστό ή λάθος, πλήρες ή ελλιπές, κατευθυνόμενο ή αδέκαστο κτλ. Αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα και κάποια στιγμή ίσως αρχίσει να γίνεται. Μέχρι τότε όμως ότι αποδεχόμαστε ως "εξουσία" θα πρέπει να δεχόμαστε και να μας "εξουσιάζει".
    Αυτά, επί της ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kalhspera se olous....to protathlima htan para polu kalo...opoios leei to antitheto se thema diaitisia..h einai polu mikros k den ezise ta orgia xoreis tous hlektronikous h apla kanei pos den thumate....osa kefalia fenontousan sth kamera ta evazan!!htan kalo protathlima...to mono pou sumfono einai h klirosh tha htan kalhtera na xorizan tin persinh tetrada stis tesseris gwneies...oste na prostateuoun tous ayhlites...kalo vradu...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. loipon akouste giati ta exo pari poli katarxas o kir simos einai diaxeiristis tou site ara den mporei na leei oti sas i mas boleuei

    deytero aytoi pou exoun ta site na min einai kotes o anonimos mporei na pei oti theli

    to oti bgainei o kir simos kai lei paidia min lete onomata den einai diki tou apofasi

    kanoniste na to dimosieysete!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. alloste fenonta poioi einai edo mesa paidia tis omospondias !!! apo ta legomena tous

    kalo einai omos na ta leme ola sta isa idallos iparxoun etoimoi para poli na kanoun ena paromio site kai an ta lene sta isa !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε, απαντώ (ξανά) μόνο και μόνο γιατί απευθύνεσαι (ονομαστικά) και προς εμένα.
    Λοιπόν, κανείς δεν σου απαγορεύει να λες και να κάνεις ότι θέλεις. Από την στιγμή όμως που, άμεσα υπεύθυνοι για τον νόμο σε αυτό το site είναι κάποιοι με όνομα και επώνυμο δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να “μας” χρησιμοποιήσουν (οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός ή αυτοί). Αν νομίζεις πως δεν θέλεις να συμμετέχεις εδώ τότε μπορείς κάλλιστα να μην συμμετέχεις. Εμείς, όπως έχουμε δηλώσει άπειρες φορές, αγαπάμε το άθλημα και θέλουμε να γίνει το καλύτερο. Δεν θα μπούμε ποτέ στην διαδικασία των αντεγκλήσεων για το χατήρι ή τα συμφέροντα κανενός. Έχουμε προτάσεις, θέλουμε προτάσεις για να βγει στο τέλος κάτι καλύτερο για το ελληνικό ταεκβοντο. Οι “κόντρες” και ειδικά οι προσωπικές δεν μας αφορούν. Μπορούμε κάλλιστα να διαφωνούμε επί της ουσίας με σκοπό πάντα να γίνει κάτι που θα βελτιώσει το άθλημα. Αν θεωρείς πως είσαι αδικημένος τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μέσα που σου παρέχει ο νόμος και οι κανονισμοί. Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο και ούτε θέλουμε να γίνουμε. Λέμε την γνώμη μας χωρίς να προσβάλλουμε και το ίδιο ζητάμε και από τους αναγνώστες που σχολιάζουν. Το blog αυτό είναι αυτό που λέει και ο τίτλος του “Βήμα γραφής, προβολής και ενημέρωσης για το ελληνικό ταεκβοντο”.
    Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ma ego den exo kati mazi sas

    isa isa sas ipostirizo se ayton ton tomea alla otan kapoioi grafoun tremi i psixoula sas giati ??

    poios nomos mou lete oti tha ss kinigisoun kserete ti ginete se alla site ????

    kai katarxas den nomizo athlitis daskalos goneas i paragontas na exei brisei edo mesa kapoion

    alloste to athlima mas didaskei eygeneia !!!!!

    den imoun den ksero ti egine katarxas sto panellinio

    dinane kapoies enstaseis kai petaxtikate kateythian na min poune ta paidia onomata .. giati den to katalabeno !!! astous na poune ti se peirazei esena dil!!

    tha sou kanoune minisi ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. gia ton kir. aganaktismenos gia tin proti tou anartisi

    file mou ton efibon prepei na ginete oxi se 2 alla se 4 prokriseis

    fantasou na ginete ena protathlima kai se kathe katigoria na iparxoun 70 i 80 i 100 athlites

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το άρθρο του νόμου για την "Συκοφαντική δυσφήμηση" το έχουμε αναρτήσει και παλαιότερα. Δείτε όμως λίγο στο site του Άρειου Πάγου μια σελίδα, έτσι ενημερωτικά, για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται:
    Άρειος Πάγος, Αποτελέσματα αναζήτησης για: Αποφάσεις περί Συκοφαντικής δυσφήμησης
    Επίσης μπορείτε να δείτε και σε ένα φόρουμ μια σχετική συζήτηση επί του θέματος, θα σας διαφωτίσει:
    www.freestuff.gr, Θέμα: "Συκοφαντική δυσφήμηση"
    και τέλος διαβάστε οπωσδήποτε το παρακάτω άρθρο (αναφέρεται σε πιο βαριά μορφή συκοφαντικής δυσφήμησης αλλά "περιγράφει" την νομική τάση που αρχίζει να διαμορφώνεται σχετικά με την ανωνυμία και την κατάχρησή της στο διαδύκτιο): E-Lawyer: Τέρμα το απόρρητο για τη συκοφαντική δυσφήμηση στο διαδίκτυο λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. an ta paidia mas den paroun ta moria tote ti na mas kanoun emas

    tha pane ston stivo stin kolimbisi
    kai se alla maxitika spor pou pernoun ta moria

    na sas po ena poli eukolo athlima gia MORIA

    PAGRATION !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. kala lei o fighter ti to kanate to site ayto mono gia na iparxei enimerosei se oti ginete sto athlima !!!!

    ta exoume ayta apo ta ksena site alloste agglika doksa ton theo mas mathan ta frontistiria anagastika

    pali kala!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πάντως, καλό θα ήταν να μην υπερβάλλουμε .. Η πιο πάνω δήλωση "osa kefalia fenontousan sth kamera ta evazan!!" του φίλου είναι τουλάχιστον άστοχη ... Από προσωπική εμπειρία (Νεανίδες -59) δηλώνω ότι καθαρά κεφάλια ΔΕΝ δοθήκαν, παρά τις ενστασεις και τις καρτες.. Όσον αφορά στα "οργια" που γινόταν στην προ ηλεκτρονικών θωράκων εποχή, ας μην βαυκαλιζόμαστε γιατί τα 9 στα 10 χτυπήματα βρίσκονται ακόμη στην διακριτική ευχέρεια του διαιτητή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το πρωτάθλημα ήταν πολύ κακό,
    δεν κύλησε καθόλου ομαλά όπως
    θέλουν μερικοί να λένε. Οι ενστάνσεις ήταν 3 και οι ισοπαλίες
    πάρα πολλές και άδικες.
    Θα μπορούσαμε παρακαλώ να πούμε ποιοι σύλλογοι έκαναν ενστασεις; Ας μην αναφέρουμε ονόματα αθλητών, ας πούμε ποιοι σύλλογοι είναι αυτοί που ένιωσαν αδικημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε παιδιά οποιος νιώθει ότι αδικήθηκε ας τραβάει video τους αγώνες του παιδιού του και ας ανεβάσει κανα ντοκουμέντο.

    Πάντα σε όλα τα σπορ ο ηττημένος θα νιώθει οτι αδικείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Επειδή πολλά μπορούμε να πούμε και να λέμε χωρίς να καταλήξουμε πουθενά, θα σας δώσω ένα παράδειγμα που εύκολα κάποιος θα μπορούσε να πει πως υπάρχει αδικία.
    Δείτε αυτό το video και πέστε μου αν ήταν ή δεν ήταν κεφάλι και αν έπρεπε να δοθεί ή όχι.

    Παράδειγμα σε βίντεο

    Για να σας πληροφορήσω σχετικά, θα σας πω τα εξής:
    Το κεφάλι ήταν και δεν δόθηκε, ο προπονητής (μπλε) σήκωσε κάρτα για το βάλουν. Η τελική απόφαση από τους κριτές στο video replay ήταν, πως δεν έπρεπε να μετρήσει.
    Και πολύ σώστα δεν έπρεπε, γιατί προηγήθηκε "σπρώξιμο" από τον μπλε αθλητή (έχει τα χέρια του στο στήθος του αντιπάλου και τον σπρώχνει) για να αφήσει χώρο για να χτυπήσει με νέρο.
    Ο διατητής έχει διακόψει (όσο πιο γρήγορα μπορούσε) την φάση και έχει δώσει "παρατήρηση" στον μπλε για σπρώξιμο, οπότε σωστά και δεν μέτρησε το κεφάλι, άσχετα αν ήταν κανονικό.
    (Ο μπλε αθλητής είναι ο γιός μου, θα μπορούσα "άνετα" να φωνάζω και να διαμαρτύρομαι, αλλά θα είχα άδικο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ντοκουμέντο είναι οι ενστασεις που έγιναν. Ποιος θα μας πει ποιοι συλλογοι έκαναν ενστασεις και για ποιο λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αιαντας αγιου δημητριου, keumgang κ αμυντωρ εκαναν τις ενστασεις κ οι αθλητριες χασανε στα χαρτακια ενω εχουν πολλες διακρισεις κ ειναι φυση επιθετικες αθλητριες κ οι τρεις χασαν απο συλλογους της βορειας ελλαδας που ηταν κ η πληοψηφια των διαιτητων στο τερεν. ΤΥΧΑΙΟ??????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ημιτελικος στα 49 νεανιδων λιγα δευτερολεπτα πριν ληξει κ ο τριτος γυρος κ η μια αθλητρια προηγουταν 3-1 κ δινεται ενα κεφαλι με πολυ δοση αμφιβολιας κ το σκορ γινεται 3-4. ο αντιπαλος προπονητης βγαζει καρτα κ αφου βλεπουν το βιντεο του επιστρεφουν την καρτα κ του λενε οτι δεν φαινεται. κ αυτο τυχαιο?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για τον φίλο που μιλάει για μήνυση πιστεύω ότι αστειεύεται, δεν είμαι απ' αυτούς που απειλούν τον κόσμο με εξώδικα! Απεναντίας χαίρομαι που κάποιοι διαφωνείτε γιατί μου δίνετε την αφορμή να σας εκθέσω τα επιχειρήματα μου.
    Στις προκρίσεις που γίνανε οι κατηγορίες που χρειαστήκανε οι αθλητές να παίξουν 2 αγώνες ήταν ελαχιστότατες. Άρα ο συνολικός αριθμός των αθλητών που συμμετείχανε ανά κατηγορία ήταν πολύ μικρότερος από αυτό που πιστεύετε δηλαδή τα 70 και 80 άτομα σε κατηγορία είναι όνειρο απατηλό πλέων στους έφηβους. Νομίζω ότι ο Σίμος μπορεί να βρεί τα στοιχεία και να μας τα εκθέσει με λεπτομέρεια. Με το δεδομένο αυτό λοιπόν κινδυνεύουν κάποιες κατηγορίες να μην μοριοδοτηθούν. Ένας επιπλέων λόγος είναι ότι δεν θα χρειαζότανε τόσοι πολλοί αθλητές και γονείς να μπούνε στη διαδικασία και στα έξοδα να προσέλθουν χωρίς τελικά να αγωνιστούνε. Μακάρι να υπάρξει τέτοια συμμετοχή στο εφήβων που να επιβάλλει 3 και 4 προκρίσεις για το πανελλήνιο αλλά με τα φετινά δεδομένα θεωρώ ότι οι προκρίσεις ήταν περιττές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εάν οι ενστάσεις γίνανε για το ΟΥΖΕΚΙΡΟ, δηλαδή την απόφαση υπεροχής στον ξαφνικό θάνατο, τότε ανεβάστε τα βίντεο να κάνουμε την καταμέτρηση των επιθέσεων και των τεχνικών του κάθε αθλητή και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας με αποδείξεις. Με λόγια και παράπονα δεν μπορούμε να πιστούμε ότι αυτή είναι και η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. δυστυχως για αλλη μια φορα ειδαμε το ιδιο εργο. οι πρωταθλητες ειχανε βγει πριν την ζυγισει.και πιθανον για την αθηνα οι πρωταθλητες ειχαν βγει απο τα προκριματικα. ετσι πιστευω εγω ειναι αποκλειστικα δικη μου γνωμη . και λυπαμε ειλικρινα γιατι πανε χαμενα τα ονειρα και οι θυσιες μικρων παιδιων. καποτε θα πρεπει να σοβαρευτουμε σαν χωρα , και να μην κοιταμε μονο τα εισπρακτικα μετρα καλα ειναι τα λεφτα που δινουμε να πιανουν τοπο και στο βαθρο να ανεβαινουν οι πραγματικοι νικητες αθλητες και οχι οι γνωστοι αγνωστοι. συγνωμη που ειμαι τοσο καυστικος αλλα αγανακτισα με ολα αυτα που γινονται στην χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. εγω θα ελεγα να καταργηθουν οι ενωσεις κ να αναλαβει τα παντα η ομοσπονδια γιατι εχουμε καταντηση σαν τον πολεμο των αμερικανων μεταξυ νοτιων κ βορειων κ το χειροτερο ειναι οτι τον πληρωνουν οι αθλητες που δεν φταινε σε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δε χρειαζεται να ανεβουν βίντεο για να αποδειχθουν όλα όσα έγιναν στο πανελλήνιο. Όλοι μας ήμασταν στο γήπεδο και μάτια είχαμε και μυαλό να καταλαβουμε κάποια πράγματα που είναι να ντρέπεται κανείς.
    Από εκεί και πέρα καποιος πρέπει να αναλάβει δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι ενστασεις του Αιαντα και του Κουμγκαν έγιναν γιατι οι αθλήτριες τους έφτασαν στον ξαφνικό θάνατο με αθλήτριες του βορρά, ο οποιος έληξε και αυτος ισοπαλία και οι τρεις κρίτες μαζι με τον κεντρικό διαιτητη ψήφισαν την νικήτρια. Η ψήφος του κεντρικού διαιτητη ποιανει διπλη.
    Η ένσταση του Άμυντωρ έγινε γίατι λίγο πριν λήξει ο αγώνας ο αθλητής του συλλόγου αυτού πήρε τρίποντο που κατοχύρωσαν οι κριτές και προηγήθηκε στους πόντους. Ο αντίπαλος κοουτσ ζήτησε video replay και τελίκα του αφαιρέθηκε το τρίποντο μετά την εξέταση του βίντεο και έληξε ισοπαλία. Στον ξαφνικό θάνατο ο αντίπαλος καταφερε να πάρει πόντο και τελικά να παρει και τον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η ψήφος του κεντρικού δεν πιάνει διπλή, απλά σε περίπτωση ισοβαθμίας των κριτών 2-2 τότε υπερισχύει αυτό που έδωσε ο κεντρικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κ γιατι δεν λες οτι κ η πλειοψηφια των διαιτητων του τερεν ηταν βορειες στην πλειοψηφια. Η αθλητρια του keumgang ειχε 5 χτυπηματa στο θωρακα που αναβοσβησαν κ δεν εγραψαν κ ενα κφαλι που το μετρησαν οι διαιτητες αλλα μετα απο εξεταση βιντεο βγηκε ενω η αλλη αθλητρια δεν ειχε ουτε ενα χτυπημα. αν βρω το βιντεο θα το βγαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εφόσον οι κριτές είναι τρεις, η ψήφος του κεντρικού ποιάνει διπλή. Στην ουσία, αν ο κεντρικός συμφωνίσει με έναν απο τους κριτές, έχει βγει ο νικητής. Ας κρατήσουμε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Λυπάμαι πολύ για τους αθλητές που αδικήθηκαν σε αυτο το πανελλήνιο. Ήμουν και εγώ στο γήπεδο και είδα όσα λέγονται. Πρέπει να ανεβουν τα βίντεο και να δουν όλοι όσοι αμφισβητούν την αληθεια. Δε μπορεί να ήμαστε τρελοί τόσοι ανθρωποι εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. video από ελοτ? λίγο δύσκολο... εδώ δεν έπαιξαν τα αποτελέσματα ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο φίλος που μιλάει για τον ξαφνικό θάνατο του Αμύντωρα κάνει λάθος, και εδώ ο ξαφνικός έληξε με υπεροχή ενώ του αφαιρέθηκε ένα περιστροφικό στο κεφάλι που πήρε η αθλήτρια του στον τέταρτο γύρο. Ειδα το βίντεο του αγώνα και δεν μέτρησα τις επιθέσεις του Αμύντωρα (πράγμα που θα το κάνω σίγουρα) αλλά μπορώ να πώ με σιγουριά ότι έκανε και πιο πολλές επιθέσεις και χρησιμοποίησε δυσκολότερες τεχνικές άρα για μένα η απόφαση των κριτών ήταν λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εγώ είμαι που αναφέρω τα γεγονότα με τις ενστασεις και έχεις δίκιο, έκανα λάθος για την ένσταση του Άμυντωρ. Έπομένως έχουμε τρεις ίδιες περιπτώσεις. Τρεις αγώνες με την μία αθλήτρια απο το βορρά και την άλλη απο τον νοτο, οι οποίοι ήρθαν ισοπαλία μετα το τέλος του τρίτου γύρου και έπαιξαν τον γύρο που λέγεται ξαφνικός θάνατος, που και αυτός δεν ανεδειξε κάποια απο τις αθλήτριες νικητρια με αποτέλεσμα να ψηφίσουν οι κριτές και ο διαιτητης την νικήτρια. Και στις τρεις περιπτώσεις νικήτρια βγήκε βόρια αθλητρια.

    Να υπενθημήσω τα κριτήρια επιλογής του νικητη σε περίπτωση woo si girok : 1 η επιθετικότητα του αθλητη (ποιος δηλαδη έκανε περισσότερες επιθεσεις κατα τη διάρκεια μονο του τέταρτου γύρου) 2 η εφαρμογη των περισσότερων τεχνικών (δήλαδη το δεύτερο κριτήριο για να βγάλει ένας κριτης νικητη σε περίπτωση που έχουν ίδιο αριθμο επιθέσεων είναι να μετρήσει ποιος έκανε τις περισσότερες τεχνικες 3 η πολυπλοκότητα των τεχνικων (δηλάδη αν στα δυο παραπάνω κριτήρια ισοβαθμούν οι αθλητες, πρέπει ο κριτής να βγάλει νικητη εκείνον που έκανε τις πιο πολύπλοκες τεχνικές και τις πιο δύσκολες) και 4 το καλύτερο που πιστεύει ο κάθε κριτής ότι πρεπει να νικήσει μιας και τα κριτήρια τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. katarxas to site ayto eprepe na zitisei apo esas ti video kai na to anebasi kai na to doune oloi tous kai na apofasisoun kai na sxoliasoun oloi
    gia ti oxi alloste doste enan sindesmo na to doyme oloi mas kai meta sizitame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. θέλω πολύ να δω τα videos από τους αγώνες!!! και μετά θέλω ακόμη περισσότερο να διαβάσω τα σχόλιά σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. erotisei pros to site !!!

    MPORO NA STEILO TO VIDEO KAI NA TO ANARTISETE?????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μπορείτε να "ανεβάσετε" το video στο youtube δημοσιεύοντας το, να μας στείλετε τους συνδέσμους (link) στο e-mail και εμείς θα τα τοποθετήσουμε στο blog έτσι ώστε να διευκολύνουμε την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. αν καποιος εχει τον ημιτελικο των 49 νεανιδων μεταξυ χρυσουπολης κ περιστεριου ας τον ανεβασει κ αυτον, εχει πολυ ενδιαφερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. κ τον πρωτο αγωνα μεταξυ keumgang κ περιστεριου στα 55, κ αυτος εχει ενδιαφερον. ανεβαστε τους οποιος τους εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. kala tora sobari imaste gia enan agona milousame kai tora tha anebasete olo to panellinio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Το μόνο σοβαρό που διάβασα μέχρι τώρα είναι το σχόλιο του t.f. που αναρωτιέται ΄΄ εάν είμαστε σοβαροί΄΄.
    μέχρι και θεωρίες συνωμοσίας βλέπουν κάποιοι , έτσι προς γνώση παραθέτω το εξεις:Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Με τον όρο θεωρία συνωμοσίας χαρακτηρίζεται κάθε θεωρία σύμφωνα με την οποία, κάποιο γεγονός, ή μια σειρά από γεγονότα ερμηνεύονται ως αποτέλεσμα συνωμοτικής, μυστικής, οργανωμένης και υπόγειας δράσης ατόμου, ή ομάδας ανθρώπων, ή υπηρεσιών, ή Πολιτικής παράταξης, ή Κυβερνήσεων, ή Συνασπισμών.
    Δεν νομίζετε ότι θα γίνουμε γραφικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Φίλε μου μάλλων δεν ξέρεις τι γίνεται γι αυτό πιστεύεις ότι γινόμαστε γραφικοί. Άς ανεβούν τα βίντεο των τριών αγώνων που γίναν οι ενστάσεις και μετά πες μας ξανά την άποψη σου, εγώ τα είδα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Οι κριτές έχουν ένα ελάχιστο ελαφρυντικό ότι κουρασμένοι από όλη την ημέρα κάνανε λάθος όμως στις ενστάσεις δεν μπορεί να γίνει λάθος. Παίρνεις το βίντεο και κάθεσαι και μετράς τις επιθέσεις της κάθε αθλήτριας. Οι σριθμοί είναι πολύ ξεκάθαροι, στον αγώνα του Αμύντωρ μέτρησα 20 επιθέσεις έναντι μόνο 4. Του αφαιρέσανε και ένα περιστροφικό στο κεφάλι που απ ότι βλέπω εγώ στο βίντεο ήταν καθαρός πόντος. Τί συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάποιος βλέποντας αυτό το πράγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πες τα, είχες απολυτο δικιο! Ειδικά για τον Άμυντωρ είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημερα σε ολους ..........Διαβαζω ολες αυτες τις μερες τις καταγγελιες διαφορων ανωνυμων για το πανελληνιο εφηβων -νεανιδων και με πιανουν τα γελια.Καταρχην θελω να δηλωσω οτι βρεθηκα στο σταδιο και τις δυο μερες και πως ολα κυλησαν ομαλα κατα την ταπεινη μου αποψη(ασχολουμαι με το αθλημα απο το 1980).Γκρινιαζουν αυτοι τη στιγμη καποιοι κυριοι γιατι δεν πηραν αυτο που οι ιδιοι ηθελαν.Οταν επι 6 ολοκληρα λεπτα το αγορακι η' το κοριτσακι δεν εχει καταφερει να παρει εστω εναν ποντο στον θωρακα ποιος φταιει?μηπως η ομοσπονδια ρυθμισε τους θωρακες σε αυτους τους αγωνες συγκεκριμενα να μην μπαινουν μονοποντα?Σοβαρευτειτε κυριοι και κοιταξτε να κανετε την δουλεια σας σωστα στους συλλογους ωστε να μην κρεμεστε στην αποφαση των διαιτητων.Εδω ολοκληρη παγκοσμια ομοσπονδια μας πηγε 10 χρονια πισω για να μπορεσουν να προκρινουν οι 'φιλοι' μας οι κορεατες ατομα στην ολυμπιαδα και εσεις παραπονιεστε για αθλητες οι οποιοι δεν πηραν ουτε εναν ποντο στην κανονικη διαρκεια του αγωνα?Οταν καποιοι εχουν καταφερει να μας χωρισουν σε βορειους και νοτιους τι να κανουν και οι καημενοι οι διαιτητες?Και επειδη σας ειπα οτι βρισκομουν εκει για πειτε μου ποσες καρτες κερδισαν οι βορειοι και ποσες οι νοτιοι(να θυμισω οτι στο VIDEO REPLAY την αποφαση την περνουν οι υπευθυνοι διαιτησιας δηλ.δυο απο αθηνα και ενας απο θεσσαλονικη).και κατι ακομη εαν ανεβασετε video βαλτε και τον τελικο των εφηβων αναμεσα στον φιλιππο αλεξανδρειας και τον αιαντα και θα καταλαβετε τι πηγε να γινει αλλα ευτυχως δεν εγινε ..........αντε καλο καλοκαιρι μην γινεστε αλλο κακοι το αθλημα προχωραει αλλοτε με γοργους ρυθμους αλλοτε με αργους σημασια εχει οτι παει μπροστα.Οι ηλεκτρονικοι θωρακες μπηκαν απο την πρωτη μερα που τους ενεκρινε η WTF,η εθνικη ομαδα επιτελους θα βγαινει δικαια, στην ολυμπιαδα θα παμε σιγουρα με εναν και ευχομαστε και με περισσοτερους αθλητες ...καλες βουτιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δεν συμφωνω με τον κυρ που λεει να κατεργειθουν οι ενωσεις !!!!! καταρχας πρεπει να γινουν περισσοτερες οπως ηταν παλια και ο λογος απλος

    πελοππονησος να γινονται πρωταθληματα και να βγαζουν πχ 4 αθλητες ανα κατηγοριας

    ο πρωτος θα ειναι και πρωταθλητης της περιοχης του και με αυτο τον τροπο θα ανεβει αγωνιστηκα η πελοπονησος

    στερεα ελλαδα το ιδιο
    θεσσαλια το ιδιο
    ηπειρος το ιδιο
    βορειο ελλαδος να χωριστει σε 3 περιοχες
    κεντρικη δυτικη και ανατολικη
    και τελος τα νησια σε δυο ενωσεις

    1. πελοππονησος
    2.στερεα ελλαδα
    3.θεσσαλια
    4 ηπειρος
    5.κεντρικη βορ ελλαδος
    6.δυτικη
    7.ανατολικη
    8.νησια αιγαιου
    9. κρητη
    10. ιονια νησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. στην γερμανια ξερετε ποσες ενωσεις υπαρχουν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. αυτο ομως θελει πολυ δουλεια και ποιος θα την κανει !!!! οχι παντως η ομοσπονδια
    καθε περιοχη να εχει τους δικους τις
    διαιτητες και να μπαινουν και στα πανελληνια
    οι αγωνες να παρακολουθουνται απο εναν αληταρχη πχ αν οι αγωνες γινονται θεσσαλονικη ο αληταρχης θα ειναι απο νοτιο ελλαδα να μην εχει καμια σχεση με τουσ συλλογους

    εχω και αλλες πολλε ιδεες αλλωστε πολυ προπονητες εχουν ασ της πουνε και ασ ειναι και λαθος ευχομαι να με διορθωσετε και κατι που δεν θεωρειτε σωστο ?????

    ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλό θα ήταν οι κυρίες και οι κύριοι που κανιβαλίζανε κατα τη διάρκεια των αγώνων απο τις εξέδρες, να μη μιλάνε. Κανονικά θα έπρεπε να μην περνάνε καν έξω από το γήπεδο, όχι να κάθονται στις εξεδρες και να ανοιγουν το γαρίφαλλο το στοματάκι τους. Πολύ θα θέλανε να βρίσουνε και εδώ αλλά βλέπεις η αδικία έγυρε προς άλλη μέρια, όχι απο τη δική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. τα εβγαλε τα αποτελεσματα η ελοτ σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τα ετοιμάζω και τα δημοσιεύω αμέσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Οι μόνες φωτογραφίες που αναρτήσαμε (στην αρχή της ανάρτησης) είναι φιλική παραχώρηση από αναγνώστη μας.
    Και μόνο αυτές έχουμε.
    (Ετοιμάζω την ΠΑΚΑΤ & ΠΑΚΑΣΤ με ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων και κάποιες διορθώσεις που μας απέστειλλαν οι σύλλογοι [Αντιστοιχία Αθλητή + Συλλόγου] για τις προκρίσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. kala bre file pisteyeis oti tha anebasoun tora ta video aytoi pou sxoliazan gia enan agona kai sto telos eipan gia allous 10 agones

    ego to apokleio na anebazoun ta video kai den pisteua na paroun adeia apo to site

    mias kai tin piran ti kathonte kai to skeftonte !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. to thema den einai ayto to thema einai na allaksoume nootropia kai na arxisoune na douleuoume opos douleuoun alles xores kai idika xoris grinies !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. enas den anefere kati gia tin idea pou exo to mono pou ton endiaferei ton kathenan edo mesa einai min adikisoun ton athliti tou !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Φίλε Fighter λάβε υπόψην σου και τις τεχνικές δυσκολίες που μπορεί να δημιουργούν την καθυστέρηση. Εγώ έχω τον έναν αγώνα σε DVD και έχω κολλήσει με το πρόγραμμα μετατροπής σε avi, επίσης έχω πρόβλημα με το windows movie maker για να μπορέσω να κόψω και να ανεβάσω μόνο τήν παράταση που μας ενδιαφέρει. Όσο για τις προτάσεις σου για περισσότερες ενώσεις, εγώ συμφωνώ μαζί σου, εάν υπήρχαν περισσότερες ενώσεις ή τοπικές επιτροπές, θα υπήρχαν λογικά περισσότερες δραστηριότητες και κίνητρα για τους αθλητές και τα σωματεία. Αυτά όμως καλά θα ήταν να τα καταγράψεις εμπεριστατωμένα και να τα στείλεις στον Σίμο να τα δημοσιεύσει μαζί με ότι άλλες προτάσεις έχεις για την καλύτερη λειτουργία του αθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Για το παγκόσμιο στο Ρίο:
    Μάλλον αναφέρεσαι στο 5th CISM Military World Games, τους 5ους Παγκόσμιους CISM Αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων. Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι είναι κάτι σαν Ολυμπιάδα για τις Ένοπλες Δυνάμεις με πολλά διαφορετικά αγωνίσματα. Μπορείτε να επισκεφτείτε το site: 5th CISM Military World Games, Rio, Brasil 2011 (είναι στα αγγλικά ή στα βραζιλιάνικα).
    Θα δω αν υπάρχει κάτι που να μας ενδιαφέρει άμεσα, (ελπίζω να υπάρχει και κάποιος έλληνας αθλητής σε αυτή την διοργάνωση), και ίσως γράψω κάτι σχετικά.
    Επίσης, άνοιξε και το site για το 6th WTF World Taekwondo Poomsae Championships, το 6ο Παγκόσμιο Τεχνικό Πρωτάθλημα της WTF, δείτε: 6th WTF World Taekwondo Poomsae Championships. Θα γράψω σύντομα και για αυτό (δεν περιμένω βέβαια πως θα συμμετέχουμε, αλλά είναι καθαρά αγώνες poomsae taekwondo οπότε και μας ενδιαφέρουν).
    Επίσης, άνοιξε και το site για το 8th Chuncheon Open International Taekwondo Championships 2011, το 8ο Chuncheon Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Ταεκβοντο, που θα γίνει στην Κορέα, δείτε: 8th Chuncheon Open International Taekwondo Championships 2011 (στα κορεάτικα και στα αγγλικά).

    Σαν πολύ "φορτωμένο" να είναι το καλοκαίρι, φέτος ή είναι η ιδέα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Εάν ισχύουν όλα αυτά που καταγγέλονται και υπάρχουν στοιχεία νομίζω ότι πρέπει να παρέμβει ο αθλητικός δικαστής ή ο εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Δεν υπαρχει λογος.Απλα η γνωμη μου ειναι οτι η Ελλαδα για οτι τραβαει ειναι απο την στενοκεφαλια της και απο τις αρπαχτες.Μηπως πρεπει τα πραγματα να αρχισουν να αλλαζουν απο τον αθλητισμο τουλαχιστον?Γιατι ο αθλητισμος διαχειριζεται παιδια,διαμορφωνει χαρακτηρες που αυριο θα βγουν στην κοινωνια!Τι εγινε τελικα με τα μορια?Ξερει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Πρώτο βίντεο έτοιμο στο http://www.youtube.com/watch?v=sYcRy60iy7g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εγώ θυμάμαι ότι κέρδισε η κόκκινη σε αυτο τον αγώνα και εσύ γράφεις στο you tube ότι κέρδισε η μπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Λάθος μου από κεκτημένη ταχύτητα, το διόρθωσα και σ' ευχαριστώ για την επισήμανση. Η κόκκινη αθλήτρια κέρδισε τελικά και ο προπονητής της μπλε έκανε ένσταση και την έχασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Γι΄αυτό τον αγώνα γίνεται η όλη συζήτηση, φαντάζομαι ότι η επιλογή που έγινε δείχνει τις καλύτερες ενέργειες της μπλε αθλήτριας.Εγώ πάντως είδα τζούντο με λίγο ταεκβοντό. Η ένστασή μου όμως δεν βρίσκεται στους αθλητές,αλλά σε αυτούς που βλέπουν διαπλοκή σε τέτοιους αγώνες,πιστεύω ότι η προσπάθεια γίνεται για να αποφύγουν την αυτοκριτική για την δική τους ευθύνη.Συγνώμη αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο.
    Πολλα λακτίσματα ,λίγη ουσία.
    Το κεφάλι δε νομίζω ότι ήταν πόντος.Δε φαίνεται και καθαρά άλλα έχω την εντύπωση ότι έξυσε λίγο την κάσκα χαμηλά ,ίσως και καθόλου.Γιατί αν την είχε βρει καλα θα την είχε ΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Καθαρότατος πόντος στο κεφάλι ο οποίος βγήκε. Και αν υποθέσουμε ότι σωστά βγήκε, λέμε αν, γιατί στα χαρτάκια έχασε η αθλήτρια του Άμυντωρ έχοντας κάνει 16 επιθέσεις;

    Όσο για την ένσταση λογικό ήταν να του την απορρίψουν εφόσον οι ιδιοι ανθρωποι που εξετάζουν το video replay, εξετάζουν και τις ενστασεις (μαζί με κάποιους ακόμα που δε γνωρίζω, με τον αλυτάρχη και τον τεχνικό απεσταλμένο ίσως). Δε θα μπορούσαν τη μία να αφαιρούν πόντο και μέτα τον ιδιο πόντο που αφαίρεσαν να τον προσθέσουν πάλι. Λογικό.

    Φαντάζομαι όταν κάνεις ενσταση, γράφεις τον λόγο για τον οποίο κάνεις ένσταση. Αν ο κόουτσ ζήτησε στην ενσταση το τετράποντο, λογικό όπως προείπα να μην τον δικαιώσουν. Αν ζητούσε υπεροχή στον ξαφνικό θάνατο, θα τον δικαίωναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Το κεφάλι στο βίντεο έπρεπε να μετρήσει! τι δικαιολογία είναι ότι "έξυσε λίγο την κάσκα χαμηλά ,ίσως και καθόλου.Γιατί αν την είχε βρει καλα θα την είχε ΚΟ.";;; εάν βρήκε κάσκα είναι πόντος... μάλλον πόντοι! Σίγουρα ήταν χτύπημα στο κεφάλι φαίνεται καθαρά εκτός εάν βλέπουμε άλλους αγώνες. όσο για το "τζούντο" ένας αθλητής μετά από τόση ώρα προσπάθεια και μάλιστα σε αυτές τις ηλικίες δεν γίνεται να αποδώσει τα ανάλογα από θέμα τεχνικής και στρατηγικής. Θα έπρεπε να κερδίσει ΚΑΘΑΡΑ η μπλε αθλήτρια (αν και έχω δει μόνο τον ξαφνικά θάνατο και δεν ξέρω τι έγινε στον υπόλοιπο αγώνα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Δεν βλέπετε ότι το βίντεο είναι κομμένο και ραμμένο...,πως βγάζετε συμπεράσματα τόσο άκριτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Το βίντεο σε κάποιον ο οποίος δεν είναι και τόσο έμπειρος φαίνεται ότι είναι κομμένο και ραμμένο διότι φαντάζομαι για λόγους που έχουν να κάνουν με το μέγεθος του αρχείου που έπρεπε να ανέβει στο you tube, αυτος που το ανέβασε έκοψε μία σκηνή. Την σκήνη που μόνο ένας κριτής πατάει το ολοφάνερο τριποντο, που σηκώνει το χέρι του για να μαζευτούν οι κριτές να πουν αν ήταν ποντος ή όχι, που συμφωνούν να δωθεί το τετράποντο και που μόλις μπαινει, η κόκκινη κοοτσ σηκώνει κάρτα για video replay. Ο αγώνας στο βίντεο συνεχίζεται μετα τη σκηνη όπου έχει αφαιρεθεί το τετράποντο και έχει γίνει ο χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Το βίντεο δεν είναι κομμένο, απλά επειδή τελείωνε η μπαταρία ο νεαρός που έγραφε έκλεινε την κάμερα όταν σταματούσαν να αγωνίζονται. Για το κεφάλι κι εγώ δεν είμαι σίγουρος εάν είχε επαφή, κρίνοντας από τις αντιδράσεις της αντιπάλου όμως πιστεύω ότι την βρήκε. Για την αιτιολογία της ένστασης πάντως συμφωνώ, εάν ο κόουτς ζήτησε να μετρήσει το κεφάλι τότε έκανε λάθος, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως εαν ζητούσε την υπεροχή της αθλήτριας του τότε η ένσταση του θα γινότανε δεκτή. Πάντως πέρα από το κεφάλι η μπλε σαφώς έπρεπε να είναι η νικήτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. poios to perimene ayti i anartisi na ekane recor dimosieuseon

    kir.simo ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. giati omos pigan mono ta dio koritsia sto pagosmio stratiotiko protathlima tis Brazilias ?????

    o stratos den kalipse ta eksoda tous ?
    i mallon to ypourgio aminis???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. http://www.youtube.com/watch?v=Qikmr6q-kBA εδω ειναι η αλλη ενσταση κ θα ηθελα να το σχολιασουν καποιοι εμπειροι προπονητες που εχουν γραψει στο σαιτ κατα καιρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Λοιπόν έχουμε και λέμε: 1. Το κεφάλι που δώσαν οι κριτές και αφαιρέθηκε μετά απο το βίντεο-ρεπλει, δεν φαίνεται καλά στη λήψη αυτή αλλά μάλλων δεν την βρήκε τελικά. 2. Στον ξαφνικό θάνατο μέτρησα την μπλε να έκανε 14 επιθέσεις έναντι 6 της κόκκινης, επιπλέων η μπλε έχει και αρκετές προσπάθειες για κεφάλι. Συμπέρασμα για μένα απόλυτη υπεροχή της μπλε στον τέταρτο γύρο, άρα πάλι λάθος απόφαση από τους κριτές. Εδώ όμως προφανώς ο προπονητής έκανε σωστά ένσταση για την υπεροχή της αθλήτριας του η οποία όμως ούτε αυτή έγεινε αποδεκτή. Για καταμτρήστε κι άλλοι τις επιθέσεις των αθλητριών να δούμε, προσέξτε όμως στις ανταλλαγές των τεχνικών, πρέπει να καταμετρηθούνε μόνο πόσες φορές ξεκίνησε επίθεση η μια και πόσες η άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Η μπλέ αθλήτρια είχε μισή παρατήρηση πρίν το περιστροφικό χτύπημα, στην προσπάθειά της αυτή έχει πέσει στο τερέν, θα έπρεπε σύμφωνα με τον κανονισμό να πάρει άλλη μισή παρατήρηση, δηλαδή ένα πόντο για την κόκκινη .Μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. κ το κεφαλι για καθαρο μου φαινεται εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Εσυ που σχολιαζεις για το περιστροφικό λάκτισμα και την ποινη, έχεις καμμια επαφή με το αθλημα ή δεν έχεις τι να κανεις και γράφεις ό,τι να ναι. Δεν έπεσε επίτηδες η αθλήτρια, έπεσε πάνω στην προσπάθεια. Δεν είχε πρόθεση να πέσει και δεν ήταν το πέσιμο επαναλαμβανώμενο, δήλαδη κάθε που κλώτσάει να πέφτει, έτσι ώστε να δωθεί ποινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Σχετικά με το δεύτερο βίντεο, δεν ήταν κεφάλι με τίποτα. Στον ξαφνικό θάνατο είχε καθαρή υπεροχή η μπλε. Ποιοι είναι οι κόκκινοι σύλλογοι και στους δυο αγώνες που ανέβηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Στον δεύτερο αγώνα καλά έκαναν και δε μέτρησαν το κεφάλι γιατί δεν ήταν (σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα που βγάζει μάτι) !! αλλά με ποια λογική βγάζουν νικήτρια την αθλήτρια με τον κόκκινο θώρακα;;; καθαρή νίκη της μπλε και εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ο φίλος που λεει για το "περιστροφικό" λάκτισμα δεν πρέπει να έχει ιδέα από πολεμικές τέχνες! που το έχετε δει ρε παιδιά να δίνει ο διαιτητ'ης παρατήρηση σε αθλητή ενώ κάνει προσπάθεια για να πάρει πόντο;;; παλιότερα κάτι τέτοια έδιναν οι διαιτητές και γέλαγε ο κόσμος με το αντιεμπορικό άθλημά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Μην ξεγελιέσται παίδες, αυτός που μιλάει για το περιστροφικό λάκτισμα σίγουρα έχει επαφή με το άθλημα και ξέρει από Ταεκβοντο απλά εδώ προσπαθεί να δικαιλογίσει τα αδικαιολόγητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΑΡΘΡΟ 14. Απαγορευμένες πράξεις και ποινές (σ.24 του κανονισμού: 5.1.3. Εκούσια πτώση (Επεξήγηση #2 (iii). Πτώση : Η ποινή “Kyong-go” θα πρέπει άμεσα να αποδίδεται στην περίπτωση εσκεμμένης πτώσης απο έναν αθλητή. Σε περιπτώσεις που ο αθλητής έχει πτώση λόγω απαγορευμένης πράξης από την μεριά του αντιπάλου, δεν θα πρέπει να αποδίδεται ποινή αλλά αντιθέτως θα πρέπει να αποδίδεται ποινή στον αντίπαλο (που εκτέλεσε την απαγορευμένη πράξη). Σε περίπτωση που ένας αθλητής έχει πτώση λόγω της ακούσιας επαφής με τον αντίπαλο, η ποινή “Kyong-go” δεν θα πρέπει να αποδίδεται παρά μόνο όταν ο αθλητής επανειλημμένα (συνέχεια) πέφτει κάτω. Όσο για την ακούσια πτώση μετά από συμπλοκή, καμιά ποινή δεν θα πρέπει να αποδίδεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ας σχολιασει κ ενας επωνυμος απ ολους αυτους που γραφουν σχολια κατα διαστηματα τα συγκεκριμενα βιντεο. Απ οτι εχω δει γραφουν εδω επωνυμοι διακεκριμμενοι προπονητες η φοβουνται την ομοσπονδια μην τους κανει ντα αν πουν το αντιθετο?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Από ποιον περιμένεις να σου σχολιάσει; Όλοι περίμεναν βίντεο. Ορίστε τα βίντεο. Και να βγουν να σχολιάσουν, θα είναι σχολιασμοι τύπου ¨κομμενο και ραμμενο βίντεο¨, ¨επρεπε να δωθει kyongo¨, ¨έπεσε η αθλήτρια¨ και ποιος ξέρει τι άλλο. Ευχαριστούμε, δε θέλουμε τέτοια ΑΣΧΕΤΑ σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Τελικά τα σχόλια σας ενδιαφέρουν και ποιοί θα τα κάνουν ή τα πραγματικά γεγονότα που καταγράφονται στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί; Έχουμε δυο αγώνες που τελειώσαν στην παράταση και ανακηρύξαν σε και τις δυο περιπτώσεις οι κριτές λάθος νικητές. Σε και τις δυο περιπτώσεις οι αθλήτριες που χάσανε ήταν κατά πολύ πιο επιθετικές και χρησιμοποιήσαν και τεχνικές μεγαλύτερης δυσκολίας. Αυτά τα μαρτυρούν τα ίδια τα βίντεο και δεν τα λέμε εμείς είτε ανώνυμα είτε επώνυμα. Για το θέμα των ενστάσεων και γιατί απορίφθηκαν πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς γράφτηκε στην ένσταση για να το σχολιάσουμε, διαφορετικά τί να πούμε; Τα σωματεία οφείλουν να καταγγείλουν τα γεγονότα στην προϊστάμενη αρχή που είναι η ΕΛΟΤ και αυτή να εξετάσει τις καταγγελίες και να πάρει πειθαρχικά μέτρα κατά των διαιτητών. Εάν οι σύλλογοι το κάνουν αυτό και η προϊστάμενη αρχή δεν κάνει τίποτα, τότε μπορούν να το πάνε και σε ανώτερο επίπεδο όπως ΑΣΕΑΔ ή ΓΓΑ, αλλά πρέπει να τηρηθεί η ιεραρχία των ενεργειών αλλιώς δεν θα κάνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Συμφωνω κ εχουν απολυτο δικιο οι συλλογοι να διαμαρτυρονται κ οπως φαινεται απο το βιντεο ειναι αλλιωση αποτελεσματος καθαρα. Θα πρεπει να προχωρησουν οι συλλογοι που χασαν τις ενστασεις σε καθε ενδικο μεσον που εχουν στη διαθεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Η Ερώτηση:Οι σύλλογοι που θίγονται να προσφύγουν επώνυμα ή ανώνυμα;Τι ακριβώς τους συμβουλεύεται να κάνουν; Εσείς που προτείνετε έχετε κάνει κάποια ανάλογη προσφυγή και πιο το αποτέλεσμα;Καλή σας νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. katarxas fenonte poioi einai proponites edo mesa poioi einai diaitites kai poioi einai athlites kai poioi diamartironte
    katarxas prepei oloi oi sullogoi na broune mia formoula kai na milisoun stin omospondia

    emena pantos den tha mou areze na imoun stin thesi tou nikiti se ayton ton agona den to thelo bre paidia me tipota.....

    blepete omos merikoi to theloun kai einai kai gnostoi daskaloi les kai an bgalei protathliti tha gemisei to gymnastirio tou !!!!!!!!!!!!!

    i mipos o pateras pou kerdise to paidi tou den to aktalabe oti to exoun sproksei me 1000............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να καταγγείλουν επώνυμα, εγώ δεν γνωρίζω μέχρι τώρα να έχουν γίνει προσφυγές για τέτοιου είδους παραπτώματα αν και γινόντουσαν μια ζωή απ' ότι θυμάμαι. Ο κυριότερος λόγος βέβαια ήταν η διαφορετικότητα των κανονισμών οι οποίοι δεν επέτρεπαν κατ' αρχάς την χρήση του βίντεο για αποδεικτικό στοιχείο σε μια ένσταση. Επίσης δεν υπήρχε η παράταση, η οποία εκμηδενίζει τους προηγούμενους 3 γύρους και έτσι περιορίζει κατά πολύ το φάσμα της αθέμυτης επέμβασης από την διαιτησία. Σήμερα τα πράγματα είναι πόλύ διαφορετικά όπως και οι προπονητές είναι πλέων διαφορετκοί και απ' ότι φαίνεται δείχνουν διάθεση να παλέψουν για το δίκαιο των αθλητών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια.... όσοι χάνουν τα βάζου με τον χώρο... και όση κερδίζουν δεν μιλούν. και όλη είναι παντογνώστες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ρε φίλε υπάρχουν περιπτώσεις που χάνουμε δίκαια και υπάρχουν και περιπτώσεις σαν κι αυτές που αδικούνται οι αθλητές μας κατάφορα, τί πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να το βουλώσουμε και να μην πούμε τίποτα;Πάντως Σίμο αυτό το θέμα πρέπει να έχει κάνει ρεκορ στα σχόλια, σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Σωστά!!! (για τον αριθμό των σχολίων)
    Βέβαια το θέμα δεν είναι να "γράψουμε" νούμερα (αφού δεν μας νοιάζει κιόλας), αλλά να βγει κάποια κατεύθυνση (ιδέες, προτάσεις κτλ.) ώστε να βρεθεί και κάποια αντιμετώπιση-λύση και για το θέμα με τις ενστάσεις.
    πχ.
    Ίσως θα μπορούσε να υπάρχει στους αγώνες μια επιτροπή προπονητών, που να εκλέγεται από τους συμμετέχοντες προπονητές/συλλόγους, πριν από τους αγώνες, και να λειτουργεί ως αγωνοδικείο (με κάποια φόρμα) μαζί με την επιτροπή διαιτησίας. Να υπάρχει δηλ. μια 6άδα προπονητών (ώστε κάθε φορά να βγαίνουν εκτός 2 μέλη της, με την σειρά ή συγκεκριμένοι, ώστε να καλύπτεται η περίπτωση που οι 2 αθλητές/-τριες είναι των συλλόγων τους) και να μένουν 4. Μαζί με τους 3 διαιτητές να αποφασίζουν για την τελική έκβαση του αγώνα (4+3=7 μονός αριθμός).
    Η πρόταση μου είναι είναι διαδικαστικού τύπου. Εκτός από την "γκρίνια" (δικαιολογημένη ή μη) καλό θα ήταν να ψάχνουμε και για λύσεις.
    Θα μου πείτε βέβαια "στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;" άλλα και το να "τρωγώμαστε" μεταξύ μας ή "να μας τρώει" η όλη κατάσταση δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα, δεν βγάζει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. poios einai simfonos na ksanaginoun opos palia oi topikes enoseis ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. εντελως αντικειμενικα βλεποντας το βιντεο κανεις ακομα και αν δεν γνωριζει πολλα καταλαβαινει οτι το κεφαλι δεν ητανε κεφαλι,οτι νικητρια δεν ητανε η κοκκινη αλλα η μπλε.Επισης ομως πρεπει κανεις να αναφερει την αδυναμια και των δυο αθλητριων να πετυχουν εστω και εναν ποντο στο θωρακα κατα τη διαρκεια των 3 γυρων.Αυτο και μονο καθιστα ολο το θεμα πολυ ανουσιο...(τα παιδια εξαλλου που ακουγονται στο βιντεο αναφερουν οτι το ποδι περασε πανω απο το κεφαλι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Να σου πω μια λύση; Αξιολόγιση κριτών - διαιτητών. Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του να κάθεται ανενεργος για ένα χρόνο. Και αν μετά τον έναν χρόνο κάνει τα ίδια, να τον διαγράψεί η ομοσπονδία. Απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Αν προσεξετε το δευτερο βιντεο θα δειτε στο ταμπλω οτι αναβοσβηνει μερικες φορες για την μπλε αλλα δεν γραφει ποντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Eιπαμε και νομιζω οτι ολοι συμφωνουν οτι η νικητρια θα επρεπε σε αυτον τον αγωνα να ειναι η μπλε.Το οτι αναβοσβησε σε ενα χτυπημα η οθονη νομιζω οτι ειναι πολυ φτωχο επιχειρημα.Στην κατηγορια (γιατι την παρακολουθησα ολοκληρη)η νικητρια θα επρεπε δυστυχως να ειναι αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Όταν μετά από χτύπημα στο θώρακα, στον πίνακα το σκορ αναβοσβήνει, σημαίνει ότι ήταν έγκυρο το χτυπημα, είχε τεχνική, θα μπορούσε να ήταν πόντος αλλά του έλειπε η δύναμη. Το ηλεκτρονικό σύστημα θέλει τεχνική, ακρίβεια και δύναμη για να περάσει τους πόντους. Έτσι όταν αναβοσβήνει το σκορ έχουμε τεχνική και ακρίβεια στο χτύπημα αλλά λείπει η δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. ΝΑΙ στην επαναλειτουργία των τοπικών επιτροπών, ΝΑΙ στην έμφανή αξιολόγηση των διαιτητών, και επίσης μια ερώτηση: ποιό είναι το σύστημα αξιολόγησης των σωματείων; Ξέρει κανένα σωματείο τίποτα για την ετήσια αξιολόγηση του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ο κυρ. Σίμος δεν είναι εδώ βρε παιδιά να κάνει τον δικαστή καλό είναι να μας ενημερώνει και καλά κάνει αλλά του αποσπάμε την προσοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Στο φιλο που επιμενει να λεει οτι η αθλητρια ηταν τεχνικη αλλα αδυναμη εχω να πω οτι στο αθλημα χρειαζομαστε και τεχνικους και δυνατους αθλητες καλα προπονημενους.Αθλητες πυ προπονουνται ολο το χρονο με στερησεις υψηλους στοχους ικανους να τους πετυχουν.ΜΑΚΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Δεν ζητησε κανενας απο το σιμο να κανει το δικαστη. απλα λεμε την γνωμη μας σ αυτο που βλεπουμε αν κ ειναι χωρις ουσια γιατι δεν διορθωνετε το λαθος αν εγινε κ σε οποιονδηποτε αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. ρε παιδια αφου ειστε τοσο ανετοι στο να κριτικαρετε συγκεκριμενους αγωνες γιατι δν δινετε ενα ονομα και προτιματε την ασφαλεια της ανωνιμιας σας???φιλικα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. πες μας πρώτα εσύ ποιος είσαι και μετά θα σου πω κι εγώ το δικό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. den katalabes poios einai einai atomo pou ton exei balei i omospondia na diabazei ola ta legamena mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. esy file mou pou les gia tin katigoria -49k stis neanides ston imiteliko oti sto 3-1 ginetai i fasi me to kefali kai apantane oi diaitites oti kai kala den fainetai to laktisma sto video kai oti uparxei amfivolia duo pragmata mporei na eisai....diaitits i valtos....egw sou lew oti merolipteis uper tis mias apopsis kai auto giati den exeis lavei upopsi sou kati polu simantiko...to video den travaei oles tis meries tou teren.ara auto simainei pws deixnei mono ti mprostini meria otan ginetai to laktisma.apo tin optiki gwnia pou eide o coach to laktisma ekrine oti itan kefali kai sikwse ti karta.telika dikaiwthike.to na doune to video oi krites kai na min vgaloun apofasi mallon den ginetai...kalws i kakws piran auti tin apofasi!!!ase pou itan kefali kata tin proswpiki mou gnwmi...oso gia ta -55kila stis neanides sto prwto tis paixnidi pou lete oti kai ekei kati den sas pigaine kala,peste mas ti itan auto?giati gnwmi mou einai pws upotimisan ton antipalo kai den perimenane mia tetoia ekseliksi apo ''ena aoutsider''...swsta to koritsi auto kerdise giati opws fanike k argotera mexri ton teliko tis upoloipes athlitries tis katharise san auga....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Σχετικά με τη αξιολόγηση μέχρι και την διαγραφή των διαιτητών και κριτών στην οποία αναφέρεται κάποιος φίλος λίγο παραπάνω.
    Ξέρετε πόσα χρήματα παίρνει ένας διαιτητής, ξέρετε ότι έχουν μείνει πολλές φορές απλήρωτοι. Πλήρωσαν και για την κάρτα διαπίστευσης για να διαιτητεύσουν στο τελευταίο πρωτάθλημα (από την μια τσέπη τους τα δίνουν κι από την άλλη τους τα παίρνουν)εντελώς τρελό το μέτρο αυτό, τουλάχιστον για τους διαιτητές.
    Αντί να τους είμαστε υποχρεωμένοι, εμείς όλη μέρα τους βρίζουμε, τους κακοκρίνουμε, τους πρεσάρουμε πολλές φορές για να γύρουν προς εμάς την ζυγαριά.
    Αν ποτέ οργανωθεί σωστά η διαιτησία (συνθήκες εργασία, χρήματα, επιμόρφωση)τότε θα είχε νόημα η αξιολόγηση τους μέχρι και την διαγραφή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ο σωστός διαιτητης δε φοβάται. Αυτός που στον τελικό μετράει τις επιθέσεις και βγάζει σωστό νικητή, δεν έχει λογο να φοβάται. Έτσι δεν είναι; Αυτό ήταν που ενόχλησε. Η μη τήρηση των κανονισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Πως να παραμείνει σε αυτόν το χώρο ένας σωστός και ακαριαίος διαιτητής όταν όλα ξεσπάνε πάνω του. Η διοίκηση πιέζει, οι προπονητές πιέζουν, οι συνθήκες εργασίας απαράδεκτες, τα χρήματα τρελά, η επιμόρφωση ???? .
    Φυσικά και πρέπει να λειτουργεί σωστά, αλλά γιατί να παραμείνει και να τα ανέχεται όλα αυτά? Φεύγει και ησυχάζει.
    Την θέση του την παίρνει ένα νέο παιδάκι που κι αυτό με τη σειρά του όταν ωριμάσει θα φύγει, γιατί θα αγανακτήσει ή θα τον αγανακτήσουν και ούτω καθεξής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Βρε βρε πως τσιμπανε μερικοι που ζοριζονται χαχαχαχαχααχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Έχει δίκαιο σ αυτά που λέει για τους διαιτητές ο φίλος, η κατάσταση σαφώς και είναι απαράδεκτη αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να συμβούν αυτά που συνέβησαν στους 2 αγώνες που είδαμε. Τα σωματεία πρέπει να διεκδικήσουν το δίκαιο τους αλλιώς θα γίνονται μια ζωή τα ίδια. Όσο για την αξιολόγηση
    των διαιτητών πιστεύω ότι θα είναι θετικό μέτρο και θα δώσει και κάποια επιπλέων κίνητρα στους ίδιους τους διαιτητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. gia 2 meres agonon o diaititis pernei 300 euro kai den kanei tin doulia tou kala paei spiti tou gia enan xrono

    tin epomeni pou fora pou tha simbei to idio diagrafete !!!!!!!!!!!

    kserete pou ginonte ayta ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες μπορέσουμε να συνεννοηθούμε καλύτερα.
    Το ποσό που λες δεν ισχύει ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.
    Εκτός κι αν μιλάς για ένα δυο από αυτούς. Αυτοί μπορεί να πέρνουν και παραπάνω.
    Το σύνολο των διαιτητών παίρνει 40-60 ευρώ και είτε είναι σωστός είτε όχι σε έναν ισόπαλο αγώνα θα τα ακούσει από τον ηττημένο προπονητή γιατί θα θεωρεί ότι αδικήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Από ποια ένωση είσαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. file mou mallon esy zorizesai kai eisai kai kompleksikos me ton sugkekrimeno proponiti twn duo koritsiwn...egw file mou den zorizomai...duo paidia mpikan stin ethniki...to zori to travas esy pou emeines stin apeksw kai prospatheis na meiwseis tin epituxia twn paidiwn...gia auto asta auta,euxisou kali epituxia sta paidia stin proetoimasia pou tha pane kathws kai se oli tin omada kai na parakalas na gurisoume pisw me metallia kai diakriseis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Απο τα 2 βιντεο που ανεβηκαν στο σαιτ δεν μιλαμε για θεωριες αλλα για αποδειξεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Κακά τα ψέμματα, καλή επιτυχία ευχεσαι σε κάποιον ο οποίος με την αξία του έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Αν τον σπρώχνουν 100, ε δεν εύχεσαι καλή επιτυχια. Τα βίντεο μιλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι για αγώνες των νικητριών -49 -55 δεν αναφερε κανεις τίποτα, ουτε βίντεο ανεβηκαν... Ένα σχόλιο σας αφορα στα 140 που έχουν γραφτεί. Κάνω λάθος; Γιατί τόση ένταση από πλευράς σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Μια ερωτηση παιδια: Οταν ο διαιτητης δινει καλιο κ μπει ποντος εκεινη την ωρα αυτος παραμενει η βγαινει?????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Εξαρτάται. Μιλαμε ΜΟΝΟ για την περίπτωση να πει ταυτόχρονα καλιο και την ίδια ακριβως στιγμή να μπει πόντος, έτσι δεν είναι; Αν είπε καλίο γιατι έχει προηγηθει κιονγκο, βγαίνει. Αν είπε κάλιο επειδή του ενός απο τους δυο αθλητες λυθηκε η ζώνη, δεν βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Δεν ηταν για ζωνη αλλα για καρτα προπονητη σε κεφαλι το οποιο κ αφαιρεθηκε αλλα ο ποντος εμεινε που μπηκε ενω ο διαιτητης εδωσε καλιο ?????????????
    Ρωταω γιατι δεν ξερω κ πολλα απο το αθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Δεν αφαιρείται γιατί στην ουσία ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι ο διαιτητης να δει το σηκωμένο χέρι του κοουτσ και να πει κάλιο. Το κάλιο σημαίνει διακόπη. Αν πάνω στη διακόπη μπει πόντος, είναι πόντος.

    Αν ελεγε καλιο ο διαιτητης και αμεσως μετα κλωτσούσε ο αθλητης και επαιρνε ποντο, θα αφαιρούνταν ο ποντος και θα δινόταν ποινη καμτζομ σε αυτον τον αθλητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Σοβαρευτείτε παιδιά, τί ζώνες και πράσινα άλογα λέτε εδώ; Εαν ο διαιτητής πεί κάλιο και ο αθλητής κλοτσήσει μετά το κάλυο ο πόντος, εαν προκύψει, βγαίνει και ο αθλητής παίρνει κιονγκο. Εαν η κλοτσιά είναι ταυτόχρονα με το κάλιο τότε είναι στην κρίση του διαιτητή. Εαν ο κοουτς διαφωνεί σηκώνει κάρτα και ζητάει βιντεο-ρεπλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Χτύπημα μετα το κάλιο, είναι ποινη κάμτζομ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Το αν ειναι πανευρωπαικος η παγκοσμιος καποιος αθλητης δεν θα πει οτι θα πρεπει να βγαινει παντα πρωτος εδω στην ελλαδα με καθε τροπο φιλε μου. Ειναι κ στιγμες που καποιος αθλητης δεν ειναι σε καλη ψυχολογικη κ αγωνιστικη κατασταση οποτε δεν θα πρεπει να λειτουργουν αλλοι παραγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. δεν σου εθιξε κανενας την κορη φιλαρακι, απλα ετυχε να εχει καλο προπηνητη κ με πολυ καλες δημοσιες σχεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. απλα ετυχε να εχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ και βασικα τυπακια σαν και εσενα που οι μονοι τους χαρα ειναι η ζηλοφθονια με κανενα απολυτως εργο να επειδηξουν στον αθλητισμο δεν ειναι καν αξιοι να τους δινω σημασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. 42 bathmous exei simera ela sobareytite epitelous exoume poio sobara themata na poume!!!

    alla kolisate me enan agonas !!!!

    posoi itan prin !!!!!

    posoi tha einai meta !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Παιδιά χαλαρώστε και μην βγάζετε κακίες, όλοι θύματα του συστήματος. Αυτοί που αδικούνται και αυτοί που ευνοούνται γιατί αύριο θα αλλάξουν τα πράγματα και θα έρθουν αυτοί στην θέση του αδικημένου. Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε μια ζωή, πρέπει να το χωνέψουμε ότι εαν δεν υπάρξει αξιοκρατία και δικαιοσύνη θα είμαστε πάντα μέσα στη μιζέρια. Μόνο τα λα...για θα καλοπερνάνε και θα λένε ¨εισ υγείαν τα κορόϊδα¨!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Απαντώ στον 10.16΄(19-7-2011)
    Επειδή διάβασα όλα τα σχετικά σχόλια για την κατηγορία των 49κ.Νεανίδων σχετικά με τον ημητελικό Περιστερίου – Χρυσούπολης ,θα σου πω την αποψή μου εντελώς αμερόληπτα διότι με ενδιέφερε ο αγώνας και τον είδα προσεκτικά και δεν θέλω να υποτιμήσω καμμία αθλήτρια από τις δύο.
    Λοιπόν καταρχήν και οι δυο προπονητές είναι αξιόλογοι με καλούς αθλητές με την διαφορά ότι ο ένας είναι προπονητής της εθνικής μας και σίγουρα οποιαδήποτε αντιδρασή του θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση των διαιτητών και το λέω αυτό διότι καταρχήν δεν έγινε χρήση της κάρτας από τον προπονητή του Περιστερίου απλά την σήκωσε για το ψηλό λάκτισμα που έκανε η αθλητριά του στην αντιπαλό της από την Χρυσούπολη και καλά έκανε έτσι όφειλε εγώ ειμουν αντίθετα στις κερκύδες και δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ήταν τελικά κεφάλι αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όταν ο προπονητής σήκωσε την κάρτα τότε αμέσως και ο κριτής που ήταν δεξιά του σήκωσε το χέρι του και μόνο ένας εκ των τριών και λογικό γιατί οι άλλοι δυο δεν ειχαν οπτική επαφή με αποτέλεσμα να μην γίνει video ανάλυση και κλήθηκαν οι κριτές να αποφασίσουν και αποφάσισαν ότι ήταν κεφάλι .Εδώ τίθεται το ερωτημά μου πως από κεί που ήταν οι 2 κριτές μη έχοντας καθόλου οπτική γωνία όπως και στη συνέχεια αποδείχτηκε από την video ανάλυση που προέκυψε από ένσταση της κάρτας του προπονητή της Χρυσούπολης
    Και του επιστράφηκε με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να δείξει η κάμερα γιατί δεν κάλυπτε την οπτική γωνία οπότε παρεμένει έγκυρο το κεφάλι.Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι αν ο κριτής δεν σήκωνε το χέρι του τότε θα γινόταν χρήση της κάρτας του Περιστερίου και θα συνέβαιναναν 2 πράγματα 1ο θα του επιστρεφόταν η κάρτα γιατί η κάμερα δεν είχε οπτική γωνία και δεν θα έμπαινε τρίποντο η θα του κρατούσαν την κάρτα ,αλλά τίποτα από αυτά τα δυο δεν έγιναν και με αυτό τον τρόπο ο κριτής που σήκωσε το χέρι του προστάτευσε προσωπική μου άποψη σκόπιμα την αθλήτρια του Περιστερίου γιατί ήξερε πολύ καλά ότι η κάμερα δεν θα έδειχνε τίποτα στο συγκεκριμένο σημείο οπότε έτσι μπήκε το τρίποντο και κρατήθηκε και η κάρτα .Και η αποψή μου ενισχύεται ότι έιχαν απομείνη περίπου 15 δεύτερα μέχρι την λήξη του τρίτου γύρου και το σκόρ έγινε από 3-1 που κέρδιζε η αθλήτρια της Χρυσούπολης σε 4-3 υπερ του Περιστερίου και φυσικό ήταν να την κηνυγήσει να ισσοφαρίσει αλλά και πάλι δεν δόθηκε καμμία παρατήρηση στην αθλήτρια του Περιστερίου ,τα συμπεράσματα δικά σας και θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος στο ερώτημα,πρεπει να κάθεται στη καρέκλα ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ναι η όχι η πρέπει να παρακολουθεί τουλάχιστον τους ημητελικούς και τελικούς αγώνες των αθλητών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. esy pou mas les gia tin 2i paneurwpaikia kai 5 pagkosmia sta 13...pes mas tis dikes sou diakriseis se auti tin ilikia an pote eixes....magkia tis kai mpravo tis pou ta katafere...alla vevaia mallon to provlima sou den einai toso oi diakriseis tis oso i sxoli pou proerxetai...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Αν είναι έτσι να κοτσάρουν και οι διαιτητές που είναι προπονητές ώστε να μην χτυπιούντε απέψω όταν παίζουν οι αθλητές τους δεν το καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και για αυτούς αλλά και για τους προπονητές της εθνικής ομάδας όταν είναι σε ενεργεία ,θεωρούνται κομμάτι της Ομοσπονδίας δεν χρειάζεται πολυ σκέψη και όσο για την αδικία που έγινε στο γυιο του κ.Παρασίδη δεν το γνωρίζω αλλά δεν διαφωνώ ότι το έκαναν κάποιοι άσχετοι διαιτητές αλλά στο συγκεκριμένο αγώνα των 49 ο κριτής που σήκωσε το ΄χερι του τον έιχα σε πολύ εκτίμηση απο τους καλύτερους αλλά μετά απο αυτό φαίνεται ότι έκανα λάθος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. mmm....esy gia na milas gia diaitites-proponites kati ksereis...!!!egw tha prosetheta arxidiaititi-proponiti gnwsto kai mi eksairetaio pou vazei ena skiaxtro gia coach sti karekla kai me ti gravatoula tis elot ws diaitits coacharei....tragiko e?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. 11 μέρες τωρα παρακολουθώ το θέμα με το οποίο ασχολείστε όλοι.Είμαι σίγουρος οτι πολύ απο εσάς όπως και εγώ ο ίδιος σε πολούς αγώνες αδικηθήκαμε - (εσκεμένα η άθελα ) άλλες φορές όμως ευνοηθήκαμε, δεν γίνετε να αδικούμαστε πάντα οταν χανουμε και οταν κερδίζουμε να είναι όλα δίκαια.Όσοι ασχολείστε με ποδόσφαιρο βλέπετε τη γίνετε με την διαιτησία και εσείς γκρηνιάζετε με τους δικούς μας διαιτητές,μην ξεχνατε οτι είναι ανθρωποι και τα λάθη ειναι για τους ανθρώπους.Δεν υποστηρίζω τους διαιτητές με αυτά που γράφω, αλλά για όνομα του θεού μην τα φωρτώνουμε όλα σε αυτους.
    Ποιός απο εσάς οταν συνέβηκε κάτι υπερ σας οσον αφορά την διαιτησία ενω ήταν εσφαλμένη η απόφαση σηκωθείκατε απο την καρεκλα σας και είπατε στον διαιτητή οτι π.χ το κεφάλι που πηρε ο αθλητης σας δεν ηταν γι αυτο τον λόγο να το αφαιρέση.ΚΑΝΕΝΑΣ ουτε εγω.Συμπέρασμα, τους αγώνες να τους διαιτητευουμε εμεις η ιδιοι.Οποιος δεν καταλαβε...να σηκωνουμε καρτα και οταν ο διαιτητης δινει κατι υπερ μας ενω δεν θα επρεπε,ετσι κατα καποιο τροπο τον προσβάλεις ( που δεν ειναι ο σκοπος μας ) γίνεσε μαγκας και ο διαιτητης αυτομάτος θα είναι περισσοτερο προσεκτικός.Αυτο πρεπει να το κανουμε ΌΛΟΙ για το καλο των αθλητων και να χειροκροταμε ολοι μαζι τα παιδια.
    Ευχωμε ολοψυχα καλη επυτιχια σε ολους τους φιλους - προπονητες και στους αθλητες τους εν οψει πανευρωπαικου.
    Συγχαρητηρια σε ολους τους αθλητες που ελαβαν μερος στο πρωταθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Επιτελους και ενας επωνυμος με πραγματικη διαθεση να βοηθησει το αθλημα ........επιτελους και ενας ανθρωπος που αγαπαει το αθλημα ολοι οι υπολοιποι ΑΝΩΝΥΜΟΙ ακολουθουν το ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΙΖΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ.Συγχαρητηρια κοουτς συμφωνω απολυτα μαζι σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. ο κοουτς εχει δίκιο αλλα εσυ γιατι μένεις ανώνυμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. φίλε μου εσυ που λες για το ασυμβίβαστο μεταξύ προπονητή εθνικής ομάδος και προπονήτή συλλόγου και οτι και καλά υπαρχει εύνοια σε αυτούς τους προπονητές για πες μας και τις επιτυχίες των αλλων προπονητών που απαρτίζουν την εθνική ομάδα το 2011 στο πανελλήνιο?αν ήταν ετσι παιδιά να σπρώχνουν ατηλητές μόνο απο εκείνες τις σχολές τότε όλη η εθνικη ομάδα θα αποτελούνταν μονο απο 2-3 σχολές και απο πουθενά αλλού...άρα το θέμα είναι οτι ο καθε προπονητης θα πρεπει να κοιταζει την δικη του δουλεια και το πως θα βελτιώσει και θα κανει καλυτερουσ τους ατηλητές του και οχι πως θα σκαψει το λακκο του αλλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. siga min asxolitho ego na bgalo paixti kai na mou ton sfazoun den katalabate kala
    kai telika posa somateia apartizoun tin ethniki mipos 5

    kai ti na akolouthiso ego ayta pou kanoun aytoi den trelathika

    alloste olos o proipologismos stous olimpionikes den paei

    as ta xeronte kai as malonete tora eseis an itan kefali i den itan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Απ' αυτά που βλέπω στους αγώνες δεν μπορώ να πώ ότι ευνοούνται οι αθλητές των προπονητών αυτών, απεναντίας έχω δεί πολλές φορές να αδικούνται κατάφορα. Ιδίως τον μελαχροινό τον έχουν σ...σει! Παρ όλα αυτά θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε προπονητής εθνικής ομάδος να κοουτσάρει το σωματείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. mipws file mou autoi oi 5 kanoun pragmatika agwnistiko tae kwon do stin ellada?auto to skeftikes?an oxi sto anaferw....gia na min sou anaferw kiolas onomastika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Καλά τώρα... αυτοί οι 5 κάνουν πραγματικά tkd κι όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι.
    Θα ήθελα με κάποιον τρόπο να μπει και το ηλεκτρονικό κράνος και θα σού έλεγα πόσο πραγματικό tkd κάνουν αυτοί οι 5 που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. tosa xronia sto xwro auto file mou kseroume polu kala poioi kanoun tkd kai poioi oxi...apla des tis epituxies tous kai tha katalaveis.kai ilektroniki kaska na valoun pali autoi oi 5 tha na prwtoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. φιλε μου ανωνυμε εσυ που λες οτι στο παιχνιδι μεταξυ του ασ περιστεριου και του μαμεκα ευνοησανε το περιστερι ισως ξεχνας οτι στη προκριση για το εφηβων επαιξε παλι αθλητρια του περιστεριου με αθλητρια του μαμεκα στα -55κιλα και το παιχνιδι πηγε στα χαρτακια και το κερδισε ο μαμεκας....εκει δεν τον ειδαμε να τσαντιζεται.αντιθετα ο αλλοσ προπονητης,ο κ.παρασιδης ακομη και οταν εχασε δεν μιλησε καν...το αναφερω επειδη λετε οτι τον ευνοουν και σπρωχνουν τους αθλητες του.αν ηταν ετσι δεν θα ρεπε να περασει και η αλλη αθλητρια του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. den eipe kaneis oti oi alloi einai asxetoi alla to ergo toy kathenos nomizw pws fainetai...arkei na deis tin geniki vathmologia tis elot ola auta ta xronia kai tha katalaveis apo mono sou polla pragmata....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Παρακαλούμε πολύ,στα σχόλιά σας να αποφεύγετε χαρακτηρισμούς που προσβάλουν αθλητές,διαιτητές και προπονητές,μην αναφέρετε ονόματα,τα προσωπικά του καθενός δεν ενδιαφέρουν την συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών.Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας, καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. καλα τοσος μεγαλος λογος για εναν η δυο αγωνες ??????

    απο σεπτεμβριο ξερετε τι μας περιμενει φιλοι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Πολύ θα με ενδιέφερε να δώ την βαθμολογία των σωματείων της ΕΛΟΤ εάν υπάρχει, δεν θα έπρεπε να την έχουν δημοσιοποιημένη στην ιστιοσελίδα τους; Όπως και το καταστατικό και τον εσωτερικό και πειθαρχικό κανονισμό, όπως και τις τροποποιήσεις που πρότειναν και υπερψηφίστηκαν ομόφωνα απ όλους τους αντιπροσώπους των σωματείων που έσπευσαν για την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας μας. Περιμένουμε να εφαρμοστεί η ΔΙΑΥΓΕΙΑ κσι στο δικό μας άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Την γενική κατάταξη της ΕΛΟΤ πως να την δούμε.
    Δειξε μας και εμάς τους τυφλούς και άσχετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. loipon des stin selida opou grafoume k gw kai su panw aristera ekei pou grafei pakat kai pakast...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. To xerete oti mia fotografia ap aftes poy yparchoyn se aftin tin anartisi mporei na kiriksi akiri thn sinelefsi pou egine stis 13 tou minos? Ante na vreite poia foto einai ap tis treis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Μηπως κάποιος που εχει γνωσεις διαιτησιας μπορει να δει το βιντεο που εχω παρακατω και να μου πει αν ειναι κεφαλι η οχι για να εξηγησω στο παιδι μου γιατι δεν πηρε αυτος το χρυσο σε διασυλογικο φετος. Εγω προσωπικα βλεπω να κατεβαζει το κεφαλι του αντιπαλου απο το χτυπημα. το βιντεακι ειναι εδω: http://www.youtube.com/watch?v=4FqGbLJOYRo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. όλα τα χτυπήματα με το πόδι πρέπει να γίνονται με το μέρος κάτω από το αστράγαλο
    στο βιντεο δεν φαίνεται αν έγινε με την κνήμη ή είναι κανονικό
    είναι πολύ πιθανό να χτύπησε με την κνήμη οπότε θα έπρεπε να πάρει και ποινή για μη κανονικό χτύπημα
    φαίνεται πως το πόδι έχει βγει πολύ πιο έξω από το κανονικό αφού έχει αγκιστρώσει το κεφάλι και το τραβά
    το βίντεο πάντως δεν είναι ξεκάθαρο για το ποιο μέρος του ποδιού βρίσκει στο κεφάλι εξ αρχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Κεφάλι κανονικότατο, ο ταρσός βρήκε το πίσω μέρος του κεφαλιού αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς είναι νόμιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Σχετικά με το τελευταίο βίντεο, δε μπορω να βγάλω συμπεράσματα γιατι δε μας δείχνεις τι έχει προηγηθεί πριν το κεφάλι. Βλέπω το διαιτητή να λέει κάλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Θα παρακαλουσα τους δχστες του σαιτ να καταργησουν την ανωνυμια που κρυβονται καποιοι κ σχολιαζουν αθλητες η προπονητες. Οποιος θελει να σχολιαζει να κανει εγγραφη κ να σχολιαζει επωνυμα. Σας ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. kolisate tora se enan agona kai ti na sas kaneis o k. pou exei to site na sas pei tin gnomi tou

    an itan o gios tou na doume ti tha ekane ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων 2011
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων 2011
http://1.bp.blogspot.com/-mfe9qJPDRaQ/Th1WVfRAteI/AAAAAAAAAWA/UjG5xPB0fCs/s1600/picasion.com_2.gif
http://1.bp.blogspot.com/-mfe9qJPDRaQ/Th1WVfRAteI/AAAAAAAAAWA/UjG5xPB0fCs/s72-c/picasion.com_2.gif
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/07/2011.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/07/2011.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content