Ανακοίνωση της WTF για το Baku

Η WTF εξέδωσε ανακοίνωση απευθυνόμενη προς τις Εθνικές Ομοσπονδίες σχετικά με την τελευταία εξέλιξη που προέκυψε από την νομική κίνηση...

Η WTF εξέδωσε ανακοίνωση απευθυνόμενη προς τις Εθνικές Ομοσπονδίες σχετικά με την τελευταία εξέλιξη που προέκυψε από την νομική κίνηση της LaJUST εναντίον της για τα PSS. 
Είναι φανερή η “πικρία” που εκφράζετε μέσω του Γενικού της Γραμματέα για την κίνηση της LaJUST να κινηθεί νομικά, προφανώς για να προστατέψει τα συμφέροντά της  από την “αποτυχία” της να γίνει η επιλεγμένη εταιρία και το PSS σύστημά της να χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Είναι σαφές πως η απόφαση για την επιλογή της Daedo αντί της LaJUST δεν ήταν καθαρά της WTF αλλά της αρμόδιας εταιρίας τεχνικού εξοπλισμού Swiss Timing, η οποία επιλέχθηκε από την Τριμερή Ολυμπιακή Επιτροπή του αθλήματος ταεκβοντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Βέβαια η WTF συμμετέχει στην τριμερή επιτροπή (αποτελείται από την ΔΟΕ, την Οργανωτική Επιτροπή του Λονδίνου και την WTF). 

Βέβαια, η LaJUST δεν θα μπορούσε να κινηθεί νομικά εναντίον της Τριμερούς Επιτροπής και της Swiss Timing μια και δεν θα υπήρχε νομικό έρεισμα με αυτές, όμως μπορούσε να κινηθεί νομικά εναντίον της WTF αυτής καθεαυτής και συγκεκριμένα εναντίον της απόφασης της WTF να χρησιμοποιήσει τα PSS της Daedo και στα προολυμπιακά τουρνουά (η απόφαση της WTF ήταν απολύτως θεμιτή και λογική μια και από αυτά τα τουρνουά θα προκύψουν οι αθλητές που θα συμμετέχουν τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες). 
Το θέμα είναι πως, η LaJUST (πιθανόν λόγω κάποιων συμφωνητικών που έχει με την WTF) τελικά επέλεξε να το κάνει, να κινηθεί νομικά εναντίον της WTF και ουσιαστικά να “ακυρώσει” την απόφασή της να χρησιμοποιηθούν τα PSS της Daedo στα προολυμπιακά, ζητώντας την λήψη ασφαλιστικών μέτρων με ρήτρα αποζημίωσης τα 20 εκατομμύρια δολάρια (περίπου). 
Αν και προς στιγμήν φαίνεται πως η LaJUST έχει “κερδίσει” τον 1ο γύρο (κι αυτό λόγω αιφνιδιασμού) στην κόντρα που ξεκίνησε με την WTF, τελικά μάλλον θα βγει χαμένη από την όλη υπόθεση, γιατί “προκάλεσε” την WTF χαλώντας την διοργάνωσή της στο Baku και ίσως και τα υπόλοιπα προολυμπιακά, όμως μαζί με αυτά “χάλασε” και τις σχέσεις της με την παγκόσμια ομοσπονδία. 
Βέβαια, η κόντρα προϋπήρχε μεταξύ τους, σε χαμηλούς τόνους και με την μορφή των αντεγκλήσεων και των επισημάνσεων στα προβλήματα που εντόπιζε η WTF στα συστήματα της LaJUST, κατά καιρούς, και που “διόρθωνε” η τελευταία κάθε φορά. 
Σε παλιότερο άρθρο έγραψα πως μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της LaJUST και της Daedo (“LaJUST ή Daedo, ιδού η απορία?”, 20 Μαΐου 2011), τώρα “αρχίζει” και ο πόλεμος της LaJUST με την WTF, οπότε να υποθέσω πως “ένας εναντίον δυο” δεν είναι και πολύ καλή αναλογία για να νικήσεις. Ας μην ξεχνάμε πως η LaJUST έγινε όνομα παγκοσμίως στα αθλητικά είδη για το ταεκβοντο λόγω της επιλογής της από την WTF ως το πρώτο PSS που ενέκρινε και ουσιαστικά επέβαλε σε όλους τους αγώνες των διοργανώσεων υπό την αιγίδα της σε όλο τον κόσμο. Η LaJUST με αυτή την κίνηση "ψυχραίνει" τις σχέσεις που έχει με την WTF, δώστε λίγη προσοχή στην τελευταία παράγραφο της επιστολής ("Η WTF με λύπη της σας ενημερώνει...") και θα καταλάβετε τι εννοώ.
   
Το κείμενο της ανακοίνωσης μεταφρασμένο από τα αγγλικά:


Ανακοίνωση της WTF σχετικά με την απόφαση δικαστηρίου για την χρήση των PSS στην παγκόσμια διοργάνωση πρόκρισης στο Baku

Αγαπητέ Κύριε/Κυρία,

Εφόσον η Swiss Timing αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα PSS της Daedo τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, στους αγώνες του αθλήματος taekwondo, η WTF αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα PSS της Daedo σε όλες τις διοργανώσεις προολυμπιακής πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και απέστειλε την σχετική επιστολή ενημέρωσης σε όλες της Εθνικές Ομοσπονδίες στις 18 Μαΐου 2011.

Ακολουθώντας την απόφαση της WTF, η LaJUST πρόσφατα κατέθεσε στο Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ αίτηση ζητώντας την λήψη ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με την εις βάρος της μη χρήση του συστήματος PSS LaJUST στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό Πρωτάθλημα Πρόκρισης στο Baku, του Αζερμπαϊτζάν και στις 27 Ιουνίου το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η WTF δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα PSS της Daedo στο Παγκόσμιο Προκριματικό Τουρνουά 2011 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, στο Baku του Αζερμπαϊτζάν που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 30 Ιουνίου με 3 Ιουλίου 2011.

Η WTF με λύπη της σας ενημερώνει για την απόφαση του δικαστηρίου και σας ανακοινώνει την απόφασή της να χρησιμοποιήσει τα παραδοσιακά μη ηλεκτρονικά μέσα προστασίας σώματος κατά την διεξαγωγή των αγώνων στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό Πρωτάθλημα Πρόκρισης στο Baku, λόγω του ότι δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν τα PSS της LaJUST μια και δεν είναι αρκετά έγκυρα για ένα τόσο σημαντικό τουρνουά λόγω των σχετικών τεχνικών ελαττωμάτων που παρουσίασαν μέχρι σήμερα.

Ζητούμε την καλύτερη κατανόησή σας και τη συνεργασία σας,
Με εκτίμηση,
Jin Yang Suk
Γενικός Γραμματέας
Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο 

Σχόλια

BLOGGER: 4
  1. otan itan na tin agorasi i adidas tin lajust kanane to pagonei !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i adidas etoimazei kainourgio thoraka !!!! kai oxi mono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά αποδεικνύεται πολλοστά ότι "από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι"! Δηλαδή όταν η Παγκόσμια έκανε τις αξιολογίσεις της για τους ηλεκτρονικούς είχε διαπιστώσει ότι η LaJust ήταν οι καλύτερη και αυτή έπρεπε να χρησιμοποιείται στα πρωταθλήματα. Τώρα που την αξιολόγηση την έκανε ένας ανεξάρτητος φορέας και με απλά αντικειμενικά και λειτουργικά κριτήρια η παγκόσμια ξαφνικά διαπιστώνει ότι η LaJust έχει λειτουργικά προβλήματα και στερείται της επάρκειας για να χρησιμοποιηθεί στην ολυμπιακή πρόκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,398,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,84,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,5,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Ανακοίνωση της WTF για το Baku
Ανακοίνωση της WTF για το Baku
http://2.bp.blogspot.com/-lLO7s1OBn-I/Tgj8_XPXbcI/AAAAAAAAAS4/Yi81epeZvkI/s1600/wtf_logo.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-lLO7s1OBn-I/Tgj8_XPXbcI/AAAAAAAAAS4/Yi81epeZvkI/s72-c/wtf_logo.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/06/wtf-baku.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/06/wtf-baku.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content