Αξιοκρατικά κριτήρια - Στην σωστή κατεύθυνση η ΕΛΟΤ

Σε σωστή κατεύθυνση η απόφαση , δεν έχουμε παρά να επαινέσουμε τους συντελεστές της ομοσπονδίας για την υιοθέτηση νέων κριτηρίων για τ...


Σε σωστή κατεύθυνση η απόφαση , δεν έχουμε παρά να επαινέσουμε τους συντελεστές της ομοσπονδίας για την υιοθέτηση νέων κριτηρίων για την επιλογή των αθλητών της εθνικής ομάδος .
ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.Ο.Τ.
α) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ όλων των κατηγοριών (μόρια για τους τέσσερις πρώτους
β) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ όλων των κατηγοριών (μόρια για τους τέσσερις πρώτους)
γ) ΠΡΟΚΡΙΣΗ μεταξύ των τεσσάρων πρώτων αθλητών των δύο προηγούμενων διοργανώσεων (πρωτάθλημα, κύπελλο)

Και μία μικρή υπενθύμιση της συμβολής αυτού του blog .



Θ. Τονόνογλου
προπονητής

Ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, θα πρέπει να επιλεγεί με μια βαθμολογία η οποία θα προκύπτει από ένα σύνολο πρωταθλημάτων.
        1. Πανελλήνιο πρωτάθλημα
        2. Πανελλήνιο κύπελλο Βορείου Ελλάδος και
        3. Πανελλήνιο κύπελλο Νοτίου Ελλάδος (αναβαθμίζοντας έτσι και τον  
            ρόλο των κυπέλλων)



Μαυρουδής Πεχλιβάνης
προπονητής
Τα δύο Κύπελλα ,( Ν.Ε.) και ( Β. Ε. ) , προτείνεται να λειτουργήσουν ως προκρίσεις για μία κεντρική τρίτη εκδήλωση με ονομασία , Πανελλήνιο Κύπελλο Ταεκβοντό Ελλάδος ,όπου θα ανταγωνισθούν οι 16 προκριθέντες αθλητές( 8 από το Κύπελλο Ν. Ελλάδος και 8 από το Κύπελλο Β. Ελλάδος).
Οι Αθλητές από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να λάβουν μέρος και στις δύο προκρίσεις Κυπέλου, για να έχουν και δεύτερη ευκαιρία για την 16άδα .
Με αυτόν τον τρόπο
το Κύπελλο Ελλάδος γίνεται ένα μοναδικό γεγονός πανελλήνιας  εμβέλειας  και      αναβαθμίζεται,    στα     πρότυπα  του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.


Ιωάννης Θεοδώρου
προπονητής

Αφού προκύψουν οι πρώτοι από κάθε κατηγορία σε πανελλήνιο επίπεδο, αυτοί απλά θα είναι πανελληνιονίκες και όχι μέλη της εθνικής ομάδας ανδρών - γυναικών, στη συνέχεια θα κληθούν να αγωνιστούν σε προκριματικούς αγώνες για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας οι τέσσερις πρώτοι από κάθε κατηγορία και ο πρώτος και δεύτερος της προηγούμενης χρονιάς και αυτό το λέω με το σκεπτικό ότι υπάρχουν αθλητές-τριες που είναι πολλές φορές πρώτοι και δεύτεροι και σίγουρα δεν κυνηγάνε τα μόρια τουλάχιστον έτσι δίνουν την ευκαιρία σε νέους αθλητές -τριες αλλά και οι ίδιοι θα μπορούσαν να κορυφωθούν προπονητικά να συμμετέχουν εκείνο το διάστημα που γίνεται το πανελλήνιο σε κάποιο σημαντικό τουρνουά και να αγωνιστούν μόνο για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας .

Σχόλια

BLOGGER: 19
  1. ETABE: Νέο site, πολλές διοργανώσεις, άμεση πληροφόρηση, νέος τρόπος ζυγίσματος...
    ETANE: Νέο site, ανακοίνωση αποτελεσμάτων και έπεται συνέχεια...
    ΕΛΟΤ: Νέο site, aντικειμενικά κριτήρια επιλογής για την ΕΟ, εξωστρέφεια...

    Άρχισαν να ακούν, άρχισαν να κάνουν, άρχισαν να μας "τρελαίνουν" με την καλή έννοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που είσαι "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕ"... ακούν τα ώτα των μη ακουόντων...τελικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σε όσους συμβάλουν, σε όσους πράτουν και σε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά. Η ικανοποίηση είναι μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν κάνουν κάτι σωστό δεν μπορούμε να μην τους το αναγνωρίζουμε. Βέβαια ένα θέμα που με προβληματίζει είναι το ότι κατά παράδοση τα κύπελλα γίνονται στο τέλος της χρονιάς, πώς λοιπόν θα ληφθεί υπόψην το αποτέλεσμα ενός πρωταθλήματος που έχει γίνει το προηγούμενο έτος για να καταρτιστεί μια εθνική ομάδα που θα αγωνιστεί το επόμενο έτος; Σίγουρα πάντως το όφελος είναι πολλαπλό για το ελληνικό Ταεκβοντο και συγχαίρω την διοίκηση για αυτή την απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο διαχωρισμός σε απόλυτη χρονική ετήσια βάση δεν έχει και τόση σημασία, οι επιτυχίες στις πανελλήνιες διοργανώσεις έχουν ισχύ μέχρι την επόμενη φορά που θα γίνει η ίδια διοργάνωση. Δηλ. αν βγω 1ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών 2011 είμαι πρωταθλητής μέχρι να γίνει το επόμενο πρωτάθλημα ανδρών κοκ.
    Τώρα που θα χρειάζονται περισσότερες διοργανώσεις για να μπει κάποιος στην εθνική, πρέπει να "κλείνει" ο κύκλος αυτών των διοργανώσεων για βγεί η νέα εθνική ομάδα.
    Το θέμα είναι να "χτίζεται" η πρόκριση ενος αθλητή τουλάχιστον από 3 διοργανώσεις (Πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα) και 1 τελική διοργάνωση πρόκρισης ανάμεσα στους καλύτερους που θα προκύψουν από τις 3 για να συνταχθεί τελικά η εθνική ομάδα από τους 1ους των πρώτων, των καλύτερων, ένας/μια για κάθε κατηγορία βάρους.
    Αναβαθμίζονται έτσι οι εσωτερικές διοργανώσεις, η συμμετοχή στην εθνική "χτίζεται" και "κερδίζεται" με τον συνδιασμό πολλών ευκαιριών (συνθετική διαδικασία) και η τελική ΕΟ θα αποτελείται από ενεργούς και καλούς αθλητές και όχι από "τυχερούς" της μιας διοργάνωσης.
    Έχω, μιλήσει με πολλούς προπονητές και έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι καλό θα ήταν να αξιοποιούνται και οι "τελικά" 2οι και τρίτοι στην εθνική ως "συναθλητές προπόνησης" (έξω τους ονομάζουν "trainning partners"), δηλ. συμμετέχουν στην εθνική ομάδα οι 2οι και 3οι αθλητές για να προπονούνται με ίδιας κατηγορίας βάρους οι 1οι αθλητές της εθνικής ομάδας και παράλληλα μπορούν να απαρτίζουν εθνική αποστολή για τις "δεύτερες" διοργανώσεις ανα τον κόσμο (για να έχει κίνητρο η συμμετοχή κάποιου ως συναθλητής προπόνησης).
    Είναι όλοι υπ' ατμόν και με ευκαιρίες συμμετοχής και σε διεθνείς αγώνες. Δεν παροπλίζονται οι 2οι και 3οι και προπονούνται και προετοιμάζονται κατά το δυνατόν καλύτερα οι 1οι.
    Έχουν να γίνουν πολλά μέχρι να σχεδιαστούν, καθοριστούν και εφαρμοστούν όλες οι λεπτομέριες που θα σχετίζονται με την Εθνική Ομάδα, τους αντιπρόσωπους, πρευσβευτές του ελληνικού ταεκβοντο στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχή όλων μας είναι να εφαρμοστούν όλα αυτά που ανακοίνωσε η ΕΛΟΤ, ο χρόνος θα το δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kala edo den pigene kaneis apo toys kaloys athlites sta kipela tora nomizete oti tha pane ???

    kai na pane tha pernane oloi anef agonon

    etsi nomizo ego !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν πηγαίνανε γιατί δεν είχανε κίνητρα να πάνε, εάν όμως παίζεται η θέση στην εθνική ομάδα τότε θα πάνε και δυο μέρες νωρίτερα για να το σιγουρέψουν χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η εθνική ομάδα που συγκροτείται κάθε χρόνο πρέπει να απαρτίζεται από αθλητές που έχουν πρωτεύσει στα πρωταθλήματα αυτής της χρονιάς, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Απλά θα πρέπει τα κύπελλα να γίνουν Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκτός από τις εθνικές ομάδες Π/Κ και Ε/Ν που παίζει ρόλο το έτος γέννησης, η ηλικία δηλαδή των αθλητών, για την Α/Γ τι ρόλο παίζει ο απόλυτος χρονικός περιορισμός της ίδιας χρονιάς;
    Δηλ. αν γίνουν οι προκρίσεις και το πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο - Μάρτιο και τα κύπελλα τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο και η τελική πρόκριση τον Νοέμβριο του 2012 και βγει η εθνική και είναι για όλο το 2013, που υπάρχει το πρόβλημα;
    Αυτή η ΕΟ θα αντιπροσωπεύει την χώρα μας για όλο το 2013.
    Η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ, από όσο μπορώ να καταλάβω αναφέρεται (πιθανότατα) μόνο στην Εθνική Ομάδα Α/Γ.
    Για τις ΕΟ των Π/Κ και Ε/Ν θα ισχύει το υπάρχον σύστημα δηλ. από το πρωτάθλημα για Π/Κ και από τις προκρίσεις και το πανελλήνιο πρωτάθλημα για Ε/Ν.
    Ίσως για τους Ε/Ν να μπουν επιπλέον και από ένα ενωσιακό της ΝΕ και της ΒΕ (ειδικά αν γίνονται στις αρχές του έτους) για να αναβαθμιστούν και αυτά, κάτι σαν την ΠΑΚΑΤ δηλαδή.
    Αν δείτε στους πίνακες της ΠΑΚΑΤ αυτή την στιγμή και ειδικά όταν μπουν και τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος θα δείτε πόσο εύκολο είναι να "βγάλει" κάποιος ΕΟ για Ε/Ν με μια ματιά μόνο και αν υπάρξει πρόβλημα με τις ηλικίες μπορείς να πας προς τα κάτω (στους 2ους, 3ους κτλ.) της κατάταξης και να βρεις αθλητές που θα πληρούν και αυτόν τον περιορισμό.
    Για τους Ε/Ν και περισσότερο για τους Α/Γ. θεωρώ απαράδεκτο να "βγαίνουν" στην ΕΟ, αθλητές που έχουν παίξει σε μια πρόκριση (που πολλές φορές δεν γίνονται και αγώνες) και σε ένα πρωτάθλημα μόνο όλο τον χρόνο δηλ. με μίνιμουμ 4 αγώνες σε μια μέρα να μπορεί κάποιος να "γίνεται" μέλος της εθνικής μας ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. dil enas olimpionikis tha paizei sto kypelo!!!!!!!!!!!

    trelathikate ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, ανώνυμε, φαίνεται να το "κρατάς μανιάτικο", το τι θα κάνει ένας ολυμπιονίκης αυτό είναι δικιά του υπόθεση, ο νέος τρόπος επιλογής της ΕΟ καθώς και ότι άλλο ανακοινώνεται και εφαρμόζεται είναι επιλογή της ομοσπονδίας και του ελληνικού ταεκβοντο. Είπα πως πρέπει να "βγούμε από τα καβούκια μας" και αυτό σημαίνει εκτός από συμμετοχή με ιδέες και προτάσεις, και πως θα πρέπει να "προσπεράσουμε" ότι μας "κρατούσε" σε παλιές λογικές και τρόπους. Από εδώ δείξαμε πως υπάρχουν τρόποι να πάμε μπροστά. Τώρα, όσοι θέλουν να μείνουν στα παλιά, ας μείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά τα λέτε κ. Σίμο. Γίνονται ένα σωρό αλλάγες που δίνουν κίνητρα και θέληση στους αθλητές μας να αγωνιστούν με περισσότερο ενδιαφέρον για τη νίκη. Δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε νέα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους και να κριθούν από περισσότερες συμμετόχες και όχι από μία καθοριστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Ολυμπιονίκες τί είναι δηλαδή και δεν πρέπει να συμμετάσχουν σε τέτοια πρωταθλήματα; Αυτοι δεν έχουν την ανάγκη συμμετοχής σε εθνικά πρωταθλήματα όπως είναι το κύπελλο; Νομίζω ότι το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα απέδειξε το ακριβώς αντίθετο. Μήπως καβαλήσαμε λίγο το καλάμι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. no συμμετοχή, no εθνική, ε, καλό μου ακούγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειναι σωστο να μην μιλαμε ολοι για το θεμα συγκροτησης της εθνικης ομάδας. Νομιζω τον τελευταιο λογο εχει ο προπονητης της εθνικης ομαδας ο οποιος κρινετε για τις επιλογες του και την δουλειά του.
    Ας μην κανουμε το ταεκβοντο ποδοσφαιρο οπου ολοι εχουν γνωνη και αποψη.Αν π.χ ο Νικολαιδης την χρονια που πηρε μεταλλιο στην ολυμπιαδα δεν ειχε κερδισει στο κυπελλο η το Πανελληνιο για λόγους τακτικης η τραυματισμου δεν θαπρεπε να παει στην Ολυμπιαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μιλάμε για ΕΟ (εθνική ομάδα) και όχι για ΟΟ (ολυμπιακή ομάδα), μην μπερδεύουμε τα πράγματα, το θέμα "απόφαση του προπονητή της ΕΟ" έχει λυθεί με το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας... να σου θυμίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. oi alli athlites allon xoron file mou an eixan enan diko mas san ton legameno tha ton stelnane spiti tous apo to 2009 kai meta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επανέρχομαι σ αυτή την ανακοίνωση για νεα κριτήρια για την κατάρτιση εθνικών ομάδων που είναι αναρτημένη στην ιστιοσελίδα της ΕΛΟΤ, η οποία έχει γραφτεί από ποιον και είναι ανυπόγραφη; Μας δουλεύουν σε ψιλό γαζί μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Αξιοκρατικά κριτήρια - Στην σωστή κατεύθυνση η ΕΛΟΤ
Αξιοκρατικά κριτήρια - Στην σωστή κατεύθυνση η ΕΛΟΤ
http://1.bp.blogspot.com/-t7xKBYU5hZc/TfB-nxVTpWI/AAAAAAAAAT8/mOEsm_BhaQ8/s200/tkdgr_logo.png
http://1.bp.blogspot.com/-t7xKBYU5hZc/TfB-nxVTpWI/AAAAAAAAAT8/mOEsm_BhaQ8/s72-c/tkdgr_logo.png
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/06/blog-post_09.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/06/blog-post_09.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content