Οι Προολυμπιακοί Αγώνες Πρόκρισης στο Baku

Αζερμπαϊτζάν/masTKDplus/14/06/2011 02:14:00 (Πηγή: en.mastaekwondo.com, άρθρο στα αγγλικά ) BAKU 2011 Οι Προολυμπιακοί Αγώνες Πρόκρισης γ...

Αζερμπαϊτζάν/masTKDplus/14/06/2011 02:14:00

(Πηγή: en.mastaekwondo.com, άρθρο στα αγγλικά)

BAKU 2011
Οι Προολυμπιακοί Αγώνες Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2011, θα αρχίσουν στις 30 Ιουνίου.
Η διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Πρόκρισης της WTF για του Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο 2012 θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουνίου, ένα τετραήμερο αγώνων στο Baku του Αζερμπαϊτζάν.

Ένα σύνολο από 109 χώρες έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους για την συμμετοχή τους με 345 αθλητές (194 αθλητές και 151 αθλήτριες), στην WTF με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την δεκάτη Ιουνίου. Κάθε χώρα μπορεί να συμμετέχει με μέγιστο αριθμό αθλητών τους 4 (2 άνδρες και 2 γυναίκες) και με κάθε έναν αθλητή σε διαφορετική κατηγορία βάρους.
Το τετραήμερο των αγώνων, που θα γίνουν στο Sarhadchi Olympic Center στο Baku, θα περιλαμβάνει αγώνες στις τέσσερις ολυμπιακές κατηγορίες βάρους για τους άνδρες και στις τέσσερις για τις γυναίκες. 
Για τους άνδρες στις κατηγορίες: 58-, 68-, 80- και 80+
Για τις γυναίκες: 49-, 57-, 67- και 67+

Οι πρώτοι τρεις αθλητές/-τριες από κάθε κατηγορία θα δώσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στην χώρα τους (Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή) για το ταεκβοντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. Ένα σύνολο από 24 αθλητές θα προκρίνουν τις χώρες τους (ο καθένας) για τους ολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα του ταεκβοντο, μέσα από αυτούς τους αγώνες.

Για την αντικειμενικότητα των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν τα ηλεκτρονικά προστατευτικά και το σύστημα καταγραφής (PSS) και το σύστημα με το video replay. Θα υπάρχουν τρία τερέν για την διεξαγωγή των αγώνων στο Baku.

Οι αγώνες θα γίνουν με το σύστημα αποκλεισμού ένας προς έναν, χωρίς επαναληπτικούς αγώνες. Οι δυο πρώτοι από κάθε κατηγορία θα δώσουν την ολυμπιακή πρόκριση στην χώρα τους άσχετα με το αποτέλεσμα του τελικού, το ίδιο και ένας τρίτος αθλητής που θα προκύψει ως νικητής από τον αγώνα που θα γίνει μεταξύ των 2 αθλητών στον μικρό τελικό (ο 3ος και 4ος αθλητής από του ημιτελικούς).

Ο αθλητής που θα χάσει από τον 1ο αθλητή στην οκτάδα θα καταταγεί στην 5η θέση, ενώ ο αθλητής που θα χάσει στην οκτάδα από τον 2ο αθλητή θα καταταγεί στην 6η θέση.

Η WTF θα ενημερώσει εγγράφως τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές με αντίγραφο των θέσεων πρόκρισης που επέτυχαν οι αθλητές της προολυμπιακής ομάδας της αντίστοιχης εθνικής ομοσπονδίας μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Προκριματικού Πρωταθλήματος. Η κάθε ΕΟΕ θα έχει, μετά, ένα διάστημα δυο εβδομάδων για να επιβεβαιώσει την αποδοχή και την χρήση αυτών των θέσεων πρόκρισης.

Αν μια ΕΟΕ, που προκρίθηκε από τους προκριματικούς, δεν αποδεχτεί την θέση πρόκρισης ή δεν επιβεβαιώσει την χρήση των θέσεων πρόκρισης μέσα σε δυο εβδομάδες από την παραλαβή του εγγράφου πρόκρισης από την WTF, οι θέσεις αυτές θα μεταφέρονται αυτόματα στην επόμενη ΕΟΕ σύμφωνα με την κατάταξη των αθλητών στις κατηγορίες βάρους, όσο αυτές οι θέσεις δεν υπερβαίνουν τον μέγιστο αριθμό των 4 επιτρεπόμενων αθλητών δηλ. 2 άνδρες και 2 γυναίκες.

Η Μεγάλη Βρετανία, η χώρα ανάδοχος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, δεν θα συμμετέχει σε καμιά από τις διοργανώσεις πρόκρισης, λόγω του ότι αυτόματα ως διοργανώτρια χώρα έχει ήδη τις θέσεις πρόκρισης για την ολυμπιακή της ομάδα (πρόκριση για 2 άνδρες και 2 γυναίκες).
Η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη αναγγείλει στην WTF την συμμετοχή της για το άθλημα του ταεκβοντο με ολυμπιακή ομάδα που θα απαρτίζεται με αθλητές που θα αγωνιστούν στα 68- και 80- για τους άνδρες και στα 57- και 67- για τις γυναίκες.

Ένα σύνολο από 60 διεθνείς διαιτητές, συμπεριλαμβανομένων και 10 εποπτικών διαιτητών-κριτών, έχουν επιλεγεί για την διεξαγωγή των αγώνων.  Αυτοί οι 60 διαιτητές, έχουν επιλεγεί ανάμεσα από το σύνολο των διαιτητών που συμμετείχαν στις τρεις διεθνείς εκδηλώσεις επιλογής διαιτητών και των camps διαιτησίας που οργάνωσε η WTF για τους αγώνες ταεκβοντο στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου 2012.

Θα γίνουν έλεγχοι αντιντόπινγκ και για τους 24 προκριθέντες καθώς και για τους 16 αθλητές που θα ακολουθούν στην τελική κατάταξη.

Θα δοθούν μετάλλια σε κάθε έναν από τους 3 πρώτους αθλητές/-τριες στην κάθε μια κατηγορία βάρους.

Οι επικεφαλής των ομάδων θα παραστούν στην κλήρωση που θα γίνει στις 28 Ιουνίου στον αντίστοιχο χώρο του σταδίου Sarhadchi Olympic Center, ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει στο ίδιο στάδιο στις 30 Ιουνίου.

Το 25% των αθλητών που θα συμμετέχουν θα επιλεγούν σύμφωνα με την παγκόσμια ολυμπιακή κατάταξη αθλητών της WTF, όπως αυτή είχε στις 1 Ιουνίου 2011. Οι καταχωρημένοι αθλητές της χώρας που φιλοξενεί την διοργάνωση των προκριματικών, του Αζερμπαϊτζάν, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στην επιλογή του 25% αλλά θα προστεθούν αυτόματα, με την τοποθέτησή τους τις τελευταίες θέσεις, μετά τους αθλητές που θα επιλεγούν με την διαδικασία του 25%.

Πηγή: WTF
 

[SD]

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,143,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,161,Νέα,89,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,6,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Οι Προολυμπιακοί Αγώνες Πρόκρισης στο Baku
Οι Προολυμπιακοί Αγώνες Πρόκρισης στο Baku
http://1.bp.blogspot.com/-I8d7hXg04Pw/TfcPnAnKE0I/AAAAAAAAAOw/Kleo63vcOIk/s320/azerbaijan_photo1.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-I8d7hXg04Pw/TfcPnAnKE0I/AAAAAAAAAOw/Kleo63vcOIk/s72-c/azerbaijan_photo1.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/06/baku_14.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/06/baku_14.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content