Νέο σύστημα κλήρωσης και ζύγισης αγώνων από την Ε.ΤΑ.Β.Ε.

Η Ένωση Βορείου Ελλάδος, εκτός από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις και διοργανώσεις που διοργάνωσε και διοργανώνει φέτος, έχει βάλει σκοπό να...

Η Ένωση Βορείου Ελλάδος, εκτός από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις και διοργανώσεις που διοργάνωσε και διοργανώνει φέτος, έχει βάλει σκοπό να βελτιώσει κάθε διαδικασία μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Έτσι λοιπόν, εκπλήσσοντας μας για ακόμη μια φορά ευχάριστα, ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός νέου συστήματος για την κλήρωση και ζύγιση που γίνεται πριν από κάθε διοργάνωση αγώνων. 
Το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε και να πούμε είναι: Εύγε, τέτοιες κινήσεις και προσπάθειες προωθούν το ταεκβοντο σε υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης και λειτουργίας. 


Επίσης, προσθέσαμε και δυο συνδέσμους με τις ανακοινώσεις που εξέδωσε η Ε.ΤΑ.Β.Ε. (κάντε κλικ πάνω στις ημερομηνίες και οι δυο σύνδεσμοι παραπέμπουν στην σελίδα με τις όλες τις ανακοινώσεις): 
1) Σάββατο, 21 Μαΐου 2011,  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝ/ΝΙΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ
2) Κυριακή, 22 Μαΐου 2011 ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!

Η ανακοίνωση (Πηγή: Ε.ΤΑ.Β.Ε.):
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011
 
NEO ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ -ΖΥΓΙΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

 Προς Πρόεδρο & Μέλη ΔΣ - Προπονητή συλλόγου

Αγαπητοί φίλοι-φίλες,

Η Ένωση ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Βορείου Ελλάδος πρόκειται από την νέα αγωνιστική χρονιά να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα αγώνων σε ότι αφορά την κλήρωση και την ζύγιση των αθλητών.

Ζύγιση: Τα σωματεία δεν θα χρειάζεται να δηλώνουν κατηγορία βάρους των αθλητών τους παρά μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του, θα είναι περασμένα ήδη στο αρχείο μητρώου αθλητών της Ε.ΤΑ.Β.Ε. (ηλικία, Cup ή Dan, ιατρική βεβαίωση κτλ).
Κλήρωση: Μετά την ζύγιση των αθλητών θα ακολουθεί η κλήρωση αυτόματα                      
Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία γιατί πιστεύουμε πως έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε και να  λύσουμε πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν αλλά και να δημιουργήσουμε μία βάση δεδομένων η οποία θα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη του αθλήματος και την αξιολόγηση των σωματείων – αθλητών. Επίσης με το νέο σύστημα θα αποφύγουμε τις πολλές καθυστερήσεις κατά την διάρκεια των αγώνων από αθλητές που δεν προσέρχονταν την τελευταία στιγμή και θα μπορέσουμε μετά από ένα διάστημα εφαρμογής του να ενημερώνουμε με ακρίβεια τις ώρες που θα αγωνίζονται οι αθλητές, ειδικά στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων.

Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται, σημαντικό ρόλο έχει και η συμμετοχή του συλλόγου σας . Για να μπορέσει να δημιουργηθεί το αρχείο των αθλητών, θα πρέπει ο κάθε σύλλογος να δηλώσει τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών που θεωρεί πως πρόκειται να αγωνιστεί από  την νέα χρονιά έως τις 31 Ιουνίου 2011. Αφού συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, θα εκδοθεί σε κάθε αθλητή ειδική κάρτα για την συμμετοχή του στις δραστηριότητες της Ε.ΤΑ.Β.Ε. Η έκδοση της κάρτας δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον αθλητή. Κάθε σωματείο που θα συμμετέχει στις δραστηριότητες της Ε.ΤΑ.Β.Ε. θα επιβαρύνεται ετησίως με μία μικρή συμμετοχή για την έκδοση όσων καρτών χρειαστούν. Γίνονται προσπάθειες με καταστήματα αθλητικών ειδών, εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών και παιχνιδιών ώστε ο κάτοχος της κάρτας να έχει έκπτωση σε οποιαδήποτε αγορά πραγματοποιεί. 


Σχόλια

BLOGGER: 25
  1. Μπορεί κάποιος να πεί κάτι άλλο από ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σ' αυτούς τους ανθρώπους που πράγματι προσφέρουν έργο και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Ταεκβοντο; Απο την άλλη δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αυξάνεται η αγανάκτηση εδώ στα νότια βλέποντας όλα αυτά που γίνονται στην βόρεια Ελλάδα. Μήπως είμαστε ζηλιάρηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ολο τον σεβασμο....θα πρεπει να ληφθουν καποια μετρα με τον τροπο ζυγισης...!!! χωρις βαβουρα και σκουντηγματα στους διαδρομους.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κατηγορίες βάρους, ειδικά στα Π/Κ είναι ένα μεγάλο βάσανο για τους αθλητές και τους γονείς τους.
    Ο αποκλεισμός για μερικά γραμμάρια ενός αθλητή που δεν κατάφερε "να πιάσει" το όριο βάρους που έχει δηλώσει από πριν, είναι από τους μόνιμους βραχνάδες.
    Φανταστείτε την απογοήτευση των μικρών αθλητών, όταν μετά από ένα ταξίδι αρκετών χιλιομέτρων από την πόλη του στον τόπο των αγώνων για να ζυγιστεί, δεν καταφέρει να "περάσει".
    Ειδικά για τους μικρούς μας αθλητές που βρίσκονται πάνω στην ανάπτυξη ο έλεγχος του βάρους πολλές φορές είναι μέχρι και επικίνδυνος.
    Τι καλύτερο από το να μπορεί ένας αθλητής σε αυτή την ηλικία να μπορεί να συμμετέχει ούτως ή άλλως στους αγώνες, αλλάζοντας απλά κατηγορία την στιγμή της ζύγισης, μια και η κλήρωση και τα pull θα βγαίνουν αμέσως μετά από την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι τώρα στην Ελλάδα η κλήρωση γινόταν πριν την ζύγιση και αυτό είναι η αιτία που κάποιος που κοβόταν στην ζύγιση, δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε άλλη κατηγορία. Σε όλες τις άλλες χώρες στον κόσμο η κλήρωση γίνεται ηλεκτρονικά μετά την ζύγιση, έτσι κάποιος που κόπηκε στην κατηγορία που δήλωσε πληρώνει ένα πρόστιμο και παίζει στην επόμενη κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα μεγάλο μπράβο!!! Δηλαδή θα μπορείς να πας να ζυγιστείς και αν είσαι 1 κιλό πάνω από την κατηγορία, θα σε δηλώνουν στην επόμενη? Αν είναι έτσι θα είναι πολύ βολικό για όλους και πιο πολύ για τα παιδιά που έρχονται από μακριά και απογοητεύονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΛΑΒΩ ΕΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ 55 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ 58 ΚΙΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα κιλά είναι ένα στοιχείο ευμετάβλητο. Θα κρατιέται καταγραφή των "τελευταία ζυγισμένων" κιλών, αυτό όμως δεν θα είναι και το τελικό. Μόλις ζυγιστείς θα μπαίνουν τα "τρέχοντα" κιλά. Όλα αυτά βέβαια με μηχανογραφικό σύστημα και για τις κατηγορίες Π/Κ μόνο, μια και οι Ε/Ν είναι λιγότερο ευμετάβλητες και οι Α/Γ ακόμα λιγότερο έως καθόλου, Πάντως από το να μην αγωνιστεί κάποιος καθόλου θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην επόμενη κατηγορία.
    Ως προγραμματιστής γνωρίζω τις ευκολίες που μπορεί να προσφέρει ένα σωστό μηχανογραφικό σύστημα πχ. "χτυπάς" την κάρτα σου στον αναγώστη και αυτόματα εμφανίζεται η καρτέλα σου, ζυγίζεσαι (η ζυγαριά λέει στο Η/Υ τα κιλά σου), επιβεβαιώνεις ότι αποδέχεσαι την μέτρηση και αυτόματα γίνεται η καταχώρηση στην κατηγορία βάρους. Όταν γίνουν όλες οι ζυγίσεις, η κλήρωση, τα pull, οι εκτυπώσεις για τους συλλόγους, βγαίνουν με το "πάτημα ενός κουμπιού". Στα pull βάση παραμέτρων εκτός από τα άλλα στοιχεία σου λέει και τι ώρα (περίπου 5-10 λεπτά απόκλιση) θα γίνει και ο κάθε αγώνας. Επίσης μπορείς να έχεις και ότι βολική εκτύπωση θέλεις πχ. φύλλα αγώνα για τους συλλόγους, κάρτες αγώνα για τους αθλητές και πάει λέγοντας. Η τεχνολογία μπορεί να κάνει την "αγωνιστική" μας ζωή πολύ πιο εύκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΒΕ; ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΥΚΑ ΤΗΣ ΕΤΑΒΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ti bravo bre ayto ginotan prin 7 xronia sta filleipia to ksexasate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1200 euro exei oloi i magia !!!!!!!

    to sistima ayto to exeis noplan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ta fillipia an nai ola htan teleia.....
    den ntrepeste ligo !!!!!!!!
    poy mono kai mono gia esas den ekane h etabe tipota apo agvnes min tixon kai den exete kosmo.
    ase pou sto telos ta epathla den ta dosate.
    eitan oi kales epoxes tis etabe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. stamatisan ta filleipeia kai piran tin protoboulia i etabe kai sou aresei dil pou tosa xronia oloi i europi epeze me ilektronikous kai fetos balan proti fora sto kilkis ilektronikous stous paides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. an emeis imastan lamogia den dosame ta epathla i alli sas dosan tipota i sas taksan kati!!!!!!

    mia ebnoeiki klirosi kai an to paidi sas itan ligo iperbaro stous agones na to perasoun kai na iste ipoxreomenoi mia zoi.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ιωάννης Θεοδώρου προπονητής25 Μαΐου 2011 στις 1:49 μ.μ.

    Νιώθω την ανάγκη να παρέμβω επώνυμα ως προπονητής για το θέμα της ηλεκτρονικής ζύγισης από την Ε.Τ.Α.Β.Ε που σχολιάζεται αυτές τις ημέρες και να πω ότι είναι ένα πολύ καλό μέτρο για την εξέλιξη του ταεκβοντό που σίγουρα θα βοηθήσει ,όσο για το ποιος το εφάρμοσε πρώτος προσωπικά για μένα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά περισσότερη σημασία έχει ότι θα εφαρμόζεται στο μέλλον ,καλό είναι να παίρνουμε την τεχνογνωσία όπως (ΦΙΛΛΙΠΕΙΑ και συγχαρητήρια σε αυτούς που τα οργάνωσαν )η και θετικές ιδέες από οποιονδήποτε και να τις κάνουμε πράξη ανεξάρτητα από το ποιος θα το κάνει πράξη. Αν γίνεται κάτι καλό στο χώρο του ταεκβοντό ας το επικροτούμε αλλά και αν γίνεται κάτι στραβό ας το κατακρίνουμε για να διορθωθεί ,ούτως η άλλως νομίζω ότι όλοι θέλουμε ένα πράγμα την καλυτέρευση του αθλήματος μας .Σίγουρα χρειάζονται πολλά ακόμη για να βελτιωθεί το άθλημα μας στην Ελλάδα και νομίζω το καλύτερο είναι να κάνουμε προτάσεις εμείς σαν προπονητές γιατί πράγματι γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από πολλούς τι χρειάζεται και αν η κάθε διοίκηση θέλει να τις λάβει υπόψη της η όχι είναι θέμα δικό τους αυτοί θα λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις τους και κάθε ένας μας θα τους κρίνει για τα καλά η τα άσχημα. Επανερχόμενος στο θέμα της ζύγισης που επαναλαμβάνω είναι θετική εξέλιξη αλλά προτείνω ακόμη να υπάρχει έξω από το χώρο της ζύγισης μια οθόνη που θα εμφανίζει το όνομα του αθλητή που ζυγίζεται και τα κιλά του οπότε εκεί θα έχουμε και πλήρη διαφάνεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Θεοδώρου, δείχνεται τον σωστό δρόμο και τον σωστό τρόπο.
    Οι προπονητές, τα ενεργά κύτταρα του αθλήματός μας, με τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για το ταεκβοντο, ελπίζω να σας μιμηθούν.
    Να φύγουμε επιτέλους από την "μιζέρια" της άγονης αντιπαράθεσης και πάμε σε αυτό που τόσο εύλογα προτείνεται, την συνεργασία (έστω και με διαφωνίες) για το καλό του ταεκβοντο στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ta filleipeia giati kopikane to kserete ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω το ξερω παντος οποιος θελει να μαθει μπορει να με ρωτησει !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ως ειδικός, και έχοντας ζήσει από κοντά την αγωνία και την αγχώδη προσπάθεια δεκάδων νεαρών αθλητών (και των γονέων τους) για απώλεια βάρους πριν τους αγώνες, οφείλω να πω ότι το μέτρο αυτό πραγματικά θα συμβάλλει στην καλύτερη υγεία, ανάπτυξη αλλά και επίδοση των νεαρών, κυρίως, αθλητών στους αγώνες. Εκτός από την απαλλαγή από το στρες της απώλειας βάρους και την προστασία της υγείας και της φυσιολογικής ανάπτυξής τους, θα αυξηθεί και η αγωνιστική απόδοση των μικρών αθλητών. Συγχαρητήρια σε αυτούς που το σκέφτηκαν και το υλοποιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ti sixaritiria bre kali mou plaka mas kaneis edo pigenoume edo kai 10 xronia sto eksotewriko kai iparxei ayto to sistima se oles tis sobares xores tora ksipnisan i diki mas na mas dosoun kanei kainourgio pou zite epitelous kai siga min afksithi i apodosi ton athliton mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δηλαδή, φίλε ανώνυμε επειδή θα αρχίσει επιτέλους να εφαρμόζεται και εδώ, δεν μπορούμε να πούμε συγχαρητήρια.
    Ότι γίνεται στο εξωτερικό και μετά εφαρμόζετε και εδώ δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να χαιρόμαστε!!!
    Και αφού το ήξερες τόσα χρόνια γιατί δεν μας το έλεγες (κατόπιν εορτής όλοι είμαστε οι καλύτεροι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. kala esi eksoteriko den exeis paei pote sou se agones ,kai den kseris oti efarmozete edo kai 10 xronia

    kai ti sixaritiria na po pou ksipnisan i theloun kati allo na mpalosoun na fanoune kai apo pano den to katalaba i mipos eimai lathos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. tha sou po kai kati kainourgio ayrio na doume pote tha to efarmosoun stin xora mas !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. επρεπε να μπει το μνημονειο για να κανουμε και εμεις κατι σωστο

    μια χαρα αν και περασαν χρονια που το ξεραμε ολοι μας

    δεν εκανε ομως καποιος την προταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλό είναι και η ΕΤΑΝΕ να υοθετήσει το καινούργιο σύστημα ζύγισης της ΕΤΑΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Νέο σύστημα κλήρωσης και ζύγισης αγώνων από την Ε.ΤΑ.Β.Ε.
Νέο σύστημα κλήρωσης και ζύγισης αγώνων από την Ε.ΤΑ.Β.Ε.
http://2.bp.blogspot.com/-7CV_879e-lQ/TdtZ7o5E5cI/AAAAAAAAAKg/9nTUYOfMHYg/s1600/etabe.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-7CV_879e-lQ/TdtZ7o5E5cI/AAAAAAAAAKg/9nTUYOfMHYg/s72-c/etabe.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/05/blog-post_24.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/05/blog-post_24.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content