Με μια δεύτερη ματιά

Τονόνογλου Θεόφιλος Προπονητής Αν δει κανείς τα αποτελέσματα της εθνικής μας ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2011 στην Κορέα, αρχικά ...

Τονόνογλου Θεόφιλος
Προπονητής

Αν δει κανείς τα αποτελέσματα της εθνικής μας ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2011 στην Κορέα, αρχικά ίσως αισθανθεί απογοήτευση.
Επανεξετάζοντας τα όμως, με μια προσεκτική δεύτερη ματιά θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος.

Η χώρα μας κατέλαβε στην γενική κατάταξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος, την 13η θέση στους άνδρες και την 17η θέση στις γυναίκες, σε σύνολο 144 χωρών που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θέσεις πολύ ικανοποιητικές.
Το ότι δεν κατακτήσαμε κανένα μετάλλιο μας αφήνει μια μικρή πικρία, όμως όλοι οι αθλητές μας αγωνίστηκαν καλά κερδίζοντας έναν, δύο αλλά και τρεις αντιπάλους, προωθώντας έτσι την κατάταξη της χώρας μας μέσα στην πρώτη 20άδα.
Οι νίκες που πέτυχαν οι περισσότεροι αθλητές μας καθώς και η θέση μας στην τελική κατάταξη, αποδεικνύουν ότι η εθνική μας ομάδα έχει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που αντανακλά φυσικά και το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών γενικότερα.

Η άποψη ορισμένων ότι "δεν καταφέραμε τίποτα", επειδή δεν κερδίσαμε κανένα μετάλλιο, δεν μας βρίσκει καθόλου σύμφωνους.
Τι αξία θα είχε ένα μετάλλιο, μόνο από έναν αθλητή, εάν οι υπόλοιποι αθλητές μας δεν είχαν καλό αγωνιστικό επίπεδο κι έχαναν για παράδειγμα στον πρώτο τους αγώνα;
Σε πια θέση θα κατατάσσονταν τότε η χώρα μας;

Το συνολικά καλό επίπεδο μιας εθνικής ομάδας την καθιστά υπολογίσιμη δύναμη ακόμη κι αν δεν "επιβεβαιώνεται" πάντα από ένα μετάλλιο.

Το γεγονός ότι περάσαμε στην κατάταξη των ανδρών, χώρες όπως η Αμερική 17η, το Μεξικό 18η, η Taipei 19η, η Γερμανία 20η, θα έπρεπε να μας κάνει να εξετάσουμε τα πράγματα με μια πιο ευρεία οπτική.

Κατάταξη χωρών στους άνδρες                                                Τονόνογλου Θεόφιλος
Κατάταξη χωρών στις γυναίκες                                                              Προπονητής

Σχόλια

BLOGGER: 27
  1. εγω πιστευω παντος οτι καλα τα πηγαμε
    καλος η κακος αυτο ειναι το επιπεδο μας και μην περιμενουμε πολυ πραγματα απο συγκεκριμενους αθλητες
    υπαρχει και ο παραγοντας ψυχολογιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλη αδικια η ηττα του παιχταρα Εγγλέζου Ααρον Κουκ απο τον Αμερικανο Φορντ. Στο τελευταιο δευτερολεπτο του αγωνα πηρε κεφαλη που βγαζει ματια και δεν το έδωσαν.
    Οποιος θελει μπορει να δει το βιντεο εδω: http://youtu.be/IeVvH214K40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μονάδες (δηλ. ένας ή δύο αθλητές) μόνο δεν είναι αρκετές για να είναι το άθλημα, για μια χώρα, σε υψηλό επίπεδο.
    Οι λόγοι είναι πολλοί.
    Όταν η μονάδα αποτύχει, και δεν μιλάω μόνο για μετάλλια, αμέσως "αποτυχαίνει" και όλη η χώρα. Στο παγκόσμιο η Ελλάδα "κατέβηκε" με πλήρη ομάδα (8 και 8 αθλητές/αθλήτριες) και ενώ δεν πήραμε κανένα μετάλλιο, βρεθήκαμε στην 20άδα της κατάταξης ανάμεσα σε 144 χώρες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την συνολική βαθμολογία που συγκεντρώσαμε από τις νίκες όλων των αθλητών μας. Ενώ, η Κύπρος, με ένα μόνο μετάλλιο βγήκε πολύ πιο χαμηλά στην κατάταξη.
    Με λίγα λόγια χρειάζεσαι πολλούς καλούς αθλητές για να σε χαρακτηρίσουν "υπολογίσιμη δύναμη" στο άθλημα ως χώρα και αν έχεις και "παιχταράδες" (όπως αναφέρεται από κάποιον αναγνώστη) ακόμη καλύτερα.
    Έτσι δεν "κρέμεσαι" από τις επιτυχίες ή αποτυχίες του ενός ή δύο αθλητών. Ταυτόχρονα, έχεις το δυναμικό (πολλούς αθλητές) και την δυναμική (νίκες από τους 1ους αγώνες των pull) και από τους πολλούς θα βγούν και τα αστέρια ή οι "παιχταράδες", αν η εθνική ομάδα (και όποια άλλη ομάδα μας αντιπροσωπεύει σε διεθνείς αγώνες) αποτελούνταν από 1 ή 2 αθλητές θα έπρεπε να ονομάζεται εθνική μονάδα και όχι ομάδα.
    Με λίγα λόγια οι "μικρές" επιτυχίες των πολλών είναι καλύτερες από την μία "μεγάλη" επιτυχία του ενός.
    Ευχής έργο να έχεις και πολλούς και καλούς, αυτό όμως έρχεται με τον καιρό και την συμμετοχή πολλών αθλητών, δηλ. με υποδομή και μεγάλη βάση αθλητών ακόμα και από την κατηγορία των παίδων/κορασίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. etsi einai an pername kanena metalio oloi tha trexa sta kanalia tora pou den pirame tipota exoun xathei apo prosopou gis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. exoume 10 athlites pou prepei na proseksoume !!! sosta????

    ti prepei na kanoume ????

    na tous dosoume ola ta fonta na proxorisoun dinamika

    sosta????

    an ginei kali doulia !!!!

    tha to doune oloi !!!! athlites 2.klasis tha akoulouthisoun dinamika kai aytoi gia na paroun mia thesi

    goneis tha to ektimisoun proponites tha dosoun ta megista kai oi paragontes tou athlimatos ti tha kanoun

    den tha exoun alli epilogi nomizo ego

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. paixtara ton ekanes esi ton cook file mou pou zeis stin ellada stin agglia den skeftonte etsi omos

    giati kai oi paixtares xanoun merikes fores

    orea einai anerxomenos paixtaras den leo alla ti epidei exei xasi na ton apoteliosoume

    kalma kai tha ton deis poio dinamiko giati giati den ton sxoliazoun den ton kanoun na min mporei na koimithi

    les o dikos mas na mporei na koimithei pou exase ???

    oloi apo ayton kremomaste kseris ti anxos exei ??? isoun pote athlitis gia na kseris ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΘΩΡΑΚΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oson an afora ton cook sumfwnw oti eprepe na ton kerdisei tn agwna alla exasan a8lhtes ths xwras mas opws h michailisou opws o nikolaidhs o anesths oi apoioi vre8hkan akomi pio konta sthn nikh me akoma kaluterous antipalous apo oti o amerikanos..!! kai pisteuw pws 8a eprepe na ginei perissoteros logos gia autous...se sxesh me a8lhtes tou exwterikou kai idiaitera se mia sizitisi opws auth pou milame gia thn e8nikh mas..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sosta lei o filos gia tous ilektronikous thorakes kai argisame para poli na tous doulepsoume kai emeis stin xora mas ...

    alloste oloi mas me ena PALTOUM paizame tora prepei na to ksexasoume kai na kanoume kai kamia psili klotsia
    TELOS STIN KLOTSOPΑTINΑDΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είδα τον αγώνα του Αλεξ. Νικολαίδη και έχω μία απορία.
    Αφού έπεσε στο έδαφος ,ο διαιτητής στο κέντρο γιατί δε τον μετράει?Όπως το βλέπω εγώ πριν από το yeοl,έχει σηκωθεί με διάθεση να συνεχίσει.

    Κατάλαβε κανείς γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θέμα είναι λίγο σύνθετο. Θα προσπαθήσω να δώσω την σειρά των γεγονότων όπως φαίνονται στο βίντεο:
    Το σκορ είναι υπέρ μας 4:0, με τον μπλε θώρακα εμείς και με κόκκινο ο αθλητής από τον Καναδά, προς το τέλος του 2ου γύρου, περίπου.

    Ο αθλητής μας επιτίθεται (με με εναέριο ψαλίδι και τελικό χτύπημα με νέριο τσάκι) πριν χτυπήσει τον αντίπαλο ή σχεδόν ταυτόχρονα, δέχεται με κλωτσιά στην αριστερή πλευρά του προσώπου με χτύπημα από άμυνα με πάντα τόλιο τσάκι, που καταλήγει σε knock-down του αθλητή μας, ενώ το χτύπημά μας βρίσκει τον Καναδό ψηλά και αριστερά στην πλάτη (οπότε δεν είναι και πετυχημένο δηλ. δεν είναι σε έγκυρη περιοχή και άρα δεν πρέπει να πάρει πόντους). Επίσης ο αθλητής μας για κάποια δευτερόλεπτα είναι στο έδαφος και προσπαθεί να σηκωθεί (knock-down, "στο έδαφος" σημαίνει επαφή όποιοδήποτε μέρους του σώματος εκτός από τις πατούσες).
    Αν δείτε στον πίνακα του σκορ έχει γράψει για τον αθλητή μας "κεφάλι" δηλ. 3 πόντους και το σκορ διαμορφώνεται σε 7:0 υπέρ μας. Ο αγώνας έχει ήδη διακοπεί και ο διαιτητής φωνάζει για την παροχή ιατρικής βοήθειας. Δεν μετράει γιατί οι κριτές έχουν βάλει ότι ο αθλητής μας έχει πάρει έγκυρο τρίποντο. Επανεξετάζεται η όλη κατάσταση και διαγράφεται το τρίποντο από το σκορ του αθλητή μας και στην συνέχεια καταγράφεται τετράποντο (3 πόντοι κεφάλι και 1 πόντος η περιστροφή) στον αθλητή από τον Καναδά. Το σκορ ισοφαρίζεται σε 4:4. Αμέσως όμως "ισχύει" το μέτρημα σαν να έγινε επειδή πλέον έχουμε πτώση αθλητή μετά από έγκυρο χτύπημα του αντιπάλου και από το βίντεο φαίνεται πως ο αθλητής μας έκανε όντως "αρκετό" χρόνο στο πάτωμα.
    Οπότε ο αγώνας λήγει με σκορ 4:4 και με νίκη του Καναδού με ΚΟ (με knock-out). Η χρήση της κάρτας από μέρους μας (από τον προπονητή) δεν άλλαξε τα πραγμάτα μια και απλά ξαναπήραν την ίδια απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1. Ο διαιτητής άρχισε να μετράει τον Αλέξη αλλά σταμάτησε για να φωνάξει γιατρό αφού διαπίστωσε ότι ο αθλητής μας ήταν σε άσχημη κατάσταση και από ότι ξέρω αυτό προβλέπεται από τους κανονισμούς. 2. Ο Αλέξης βρήκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον Καναδό και μάλιστα αρκετά δυνατά, εάν δείτε το βίντεο με προσοχή θα δείτε να τον Καναδό να κρατάει το κεφάλι του και να ψιλιπαραπατάει. Γιατί αφαιρέσαν τους πόντους δεν μπορώ να καταλάβω, ίσως επειδή τον βρήκε στο πίσω μέρος της κεφαλής. 3. Το χτύπημα ήταν ευθύ πίσω λάκτισμα δηλ. ντι τσάκι και όχι περιστροφικό ή αλλιώς παντε τόλιο τσάκι όπως πιστεύετε εσείς κύριε Σίμο. Τελικό συμπέρασμα μπορεί να μην μας αρέσει αλλά ήταν καθαρό νοκ αόυτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα σας συμβούλευα να ξαναδείτε το βίντεο. Το ντι τσάκι είναι περιστροφικό χτύπημα και παίρνει 1 πόντο για το χτύπημα και ένα 1 πόντο για την περιστροφή βάση κανονισμών, και μόνο αν καταγράψει ο θώρακας πρώτα τον πόντο από το χτύπημα έπειτα δίνεται από τους κριτές και το 2ος πόντος για την περιστροφή. Το χτύπημα όμως του καναδού ήταν πάντα ντόλιο τσάκι και βρήκε τον αθλητή μας στο κεφάλι (η πατούσα του καναδού "σταμάτησε" στην αριστερή πλεύρα του προσώπου του αθλητή μας), ναι δεν φαίνεται πολύ καλά στο βίντεο αλλά με λίγη προσοχή και σε αργή κίνηση μπορούμε να το καταλάβουμε. Ο διαιτητής "μετράει" μόνο όταν ένας αθλητής έχει "δυνατό" ή "σοβαρό" knock-down έπειτα από έγκυρο χτύπημα που δέχτηκε (και άρα ο αντίπαλος παίρνει πόντο/πόντους για αυτό) και μόνο τότε. Για το χτύπημα του αθλητή μας στον καναδό, έχω την εντύπωση πως τον "βρήκε" ψηλά στην πλάτη (δηλ. εκτός έγκυρης περιοχής και άρα όχι έγκυρο ως χτύπημα) και ο αθλητής σηκώθηκε αμέσως από την μια, και "έπεσε" λόγω της θέσης που είχε σε συνδυασμό και με το χτύπημα που τον "έσπρωξε" προς τα κάτω (από το νέριο τσάκι) από την άλλη. Τώρα, αν εσείς βλέπετε κάτι άλλο, έχειν καλώς, οι κριτές όμως είδαν αυτά που περιγράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H συμπλοκή σε 7 καρέ (μπορείτε να κάνετε κλίκ στις φωτογραφίες και να τις "κατεβάσετε"):

    1o καρέ: Ο αθλητής μας σε "ψαλίδι", ο αντίπαλος έχει ήδη θέση για περιστροφή,

    2o καρέ: Ο αθλητής μας φέρνει το δεξί πόδι εμπρός (στον αέρα), ο αντίπαλος έχει κάνει την μισή περιστροφή,

    3o καρέ: Ο αθλητής μας σε πλήρη εξέλιξη για το νέριο τσάκι με το δεξί πόδι, ο αντίπαλος έχει ολοκληρώσει σχεδόν την περιστροφή (αριστερό πόδι έτοιμο για χτύπημα),

    4o καρέ: Ο αθλητής μας έχει κατεβάσει το πόδι στην πλάτη του αντιπάλου (δεν υπάρχει επαφή), ο αντίπαλος χτυπά με το πόδι στο πρόσωπο και ταυτόχρονα έχει χαμηλώσει προς το έδαφος, λόγω της κίνησης του,

    5o καρέ: Ο αθλητής μας έχει κατεβάσει τελείως το πόδι προς την πλάτη του αντιπάλου (ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή), ο αντίπαλος ακουμπά με τα χέρια στο έδαφος,

    6o καρέ: Ο αθλητής μας αρχίζει να πέφτει (φαίνεται ότι έχει δεχτεί χτύπημα, μια και η κίνηση της επίθεσης του δεν δικαιολογεί την φορά που έχει πάρει το σώμα του, δηλ. πέφτει με την πλάτη προς το έδαφος), ο αντίπαλος έχει "ξαπλώσει" στο έδαφος, πέφτοντας σε συνέχεια της κίνησής του,

    7o καρέ: Ο αθλητής μας έχει ακουμπήσει στο έδαφος και συνεχίζει την πτώση του, ο αντίπαλος αρχίζει να ανασηκώνεται από το έδαφος.

    Τα σχόλια δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ώπα κύριε Σίμο χαλάρωσε, μην μας κάνεις και μαθήματα Ταεκβοντο, το ντι τσάκι μπορεί να γίνει και στο κεφάλι και παίρνει 3 + 1 πόντους. Βέβαια υπάρχει μια περίπτωση να με ξεγελάει η γωνία της κάμερας αλλά εμένα μου φαίνεται ότι είναι ευθύ το λάκτισμα και όχι κυκλικό όπως είναι το παντε τόλιο τσάκι. Όσο για το κεφάλι που δώθηκε στον Αλέξη και μετά το βγάλαν πράγματι καρε καρε φαίνεται ότι τελικά δεν τον πέτυχε και ο Καναδός χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας, οπότε σωστά αφαιρέσαν τους πόντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυριε Δαλκυριαδη εσεις ειστε καποιος προπονητης και μπαινετε στην διαδικασια να κανετε τετοιου ειδους περιγραφες?Θα σας συμβουλευα να κρατατε μια πιο φειδωλη σταση γιατι απο οτι φαινετε δεν ειστε αρκετα γνωστης του αγωνιστικου ταε κβον ντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. an itan allis ethnikotitas o nikolaidis o agonas tha sinexizoutan tora to ti lete orismenoi nomizo oti einai perita kai den einai katholou epimorfotika kai den boithane kanenan allos omos ta sxoliazete i ta sxoliazoume alla xoris epenigmous tha itan kalitera

    kai o mourinis einai asxetos apo mpala min to ksexnate

    as kanei opoios theli ipenignous SEBASTON NOMIZO !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μακάρι όλοι οι γονείς των παιδιών που ασχολούνται με το άθλημά μας να είχαν τις γνώσεις του κ. Δαλκυριάδη κι ας είχαν μερικές φορές και λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επειδή είχαμε μια διαφορά απόψεων με τον κ. Σίμο δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμάμε το έργο του και τις γνώσεις του, απλά παρασυρθήκαμε από το πάθος της συζήτησης. Σίμο προχώρα...σε θέλει όλη η χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ επιμένω ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να μετρήσει.
    Ο διαιτητής δεν ξεκίνησε κάν το μέτρημα από ότι θυμάμαι.Καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής μας φωνάζει στο τέλος "He didn't even count".

    Οι ομοσπονδιακοί προπονητες δεν είναι άσχετοι,μπορούν και αυτοί να προστατέψουν τον αθλητή,όπως είχε κάνει και ο Master Oh το 2004(ο διαιτητής μέτραγε).

    Εκτός εάν υπάρχει κάποιος κανόνας επειδή μπήκε και ο coach στο ταπί νομίζω,και το θεώρησαν forfeit.

    Τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διάβασα και ξαναδιάβασα τους κανονισμούς. Το ότι έδωσαν την νίκη με ΚΟ στον αντίπαλό μας είναι το περίεργο.
    Ας το ξαναδούμε:
    Για να δοθεί ΚΟ πρέπει ο διαιτητής να μετρήσει (αλλιώς είτε είναι απόσυρση αθλητή γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει, είτε είναι "πετσέτα" από τον προπονητή, δεν γίνεται νίκη αλλιώς με ισοφαρισμένο σκορ),
    για να μετρήσει ο διαιτητής θα πρέπει ο αθλητής που έπεσε (είχε knock-down) να έπεσε λόγω έγκυρου χτυπήματος από τον αντίπαλο (δηλ. γράφτηκε πόντος από το χτύπημα) και ο αθλητής να δείχνει σημάδια "αδυναμίας" (δηλ. δεν σηκώνεται από το έδαφος ή παραπατάει ή δεν επανέρχεται σε "θέση μάχης").
    Αν υποθέσουμε ότι σωστά διαγράφηκαν οι πόντοι από τον αθλητή μας και σωστά δόθηκε 4τράποντο στον αντίπαλο, με το σκορ 4:4 ισόπαλο θα έπρεπε να συνεχιστεί ο αγώνας κανονικά.
    Το πως καταλήξανε σε απόφαση ΚΟ κατά του αθλητή μας, χωρίς μέτρημα είναι άξιο απορίας.
    Ίσως κάποιος διαιτητής να μπορούσε να μας διαφωτίσει για αυτή την "περίεργη" απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μετά το 2004 όπου είχε παρουσιαστεί ένα σοβαρό περιστατικό ΚΟ όπου ο διαιτητής μετρούσε ενώ ταυτόχρονα καλούσε για γιατρό αλλά ο γιατρός ήταν ξαφανισμένος, η παγκόσμια έδωσε οδηγίες ότι εάν υπάρχει βαρύ περιστατικό ΚΟ ο διαιτητής πρέπει να φροντίσει άμέσως για την προσέλευση γιατρού και από ότι κατάλαβα αυτό έπραξε. Εκτός αυτού ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να διακόψει τον αγώνα όταν πιστεύει πως διακυνδινεύει η υγεία του αθλητή, ακόμα κι εαν αυτός επιμένει πως θέλει να αγωνιστεί και αυτό το βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις ΚΟ. Μην ξεχνάμε το περιστατικό στην Σιγκαπούρη πριν μερικά χρόνια όπου ένας αθλητής έχασε την ζωή του, αυτό έχει φοβίσει πάρα πολύ την παγκόσμια ομοσπονδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. α)Ο διαιτητής δεν είναι ιατρός.
    β)Σπορ πολεμικής τέχνης είναι,με χαρακτηριστικά λακτίσματα στο κεφάλι.Δηλαδή στην πυγμαχία ο διαιτητής δε μετράει ΠΑΝΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. kai ti na ekane se aytin tin periptosi o diaititis katarxas pire entoli apo tin grammateia na diakopsi ton agona !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το χτυπημα δεν ηταν πολυ δυνατο αλλα επεσε και χτυπησε το κεφαλι του δυο φορες στο πατωμα, αυτο ηταν που τον προκαλεσε και την ζαλαδα και δεν μπορεσει να συκωθει , ο διαιτητης ηταν απειρος και το ηξερε η γραμματεια γιαυτο σηκωθηκε ο αληταρχης του τερεν ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. παντος καλα τα πηγαμε μιας και ειχαμε πολυ καλη κληρωσει ιδικα στους αντρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είτε τι-τσακι στο κεφάλι, είτε πάντα-τολιο-τσακι, είτε στροφη νέριο τσακι στο κεφάλι, είτε στροφη τολιο τσάκι το ιδιο και το αυτό. Είναι 4 έγκυροι πόντοι.

    Ο διαιτητης βλέποντας ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι (τονίζω το κεφάλι γιατί αν είναι π.χ. στο θώρακα ένα δυνατο τι τσακι και δεν περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και ο αθλήτης δείχνει σημάδια αδυναμίας, τότε είναι keysy και όχι νοκ νταουν), αρχίζει και μετράει άσχετα αν έχει περαστεί ο πόντος ή όχι. Αφού μετρήσει, καλεί τους κριτές να αποφασίσουν αν ήταν τελικά πόντος αυτός που είδε ή όχι. Στη συγκεκριμενη περίπτωση πιστεύω ότι τα έχασε και δε μετρησε γιατι δεν ήξερε αν θα έπρεπε να μετρήσει και για τους δύο αθλητες νοκ αουτ ή μόνο για τον έναν. Αν είχε στο μυαλό του να μη μετρήσει επειδη δε μπήκε ο πόντος, θα εδινε keysy.
    Οι διαιτητές μαζεύτηκαν και αποφάσισαν πως έπρεπε να δωθεί keysy στον αντίπαλο μας (επειδη το νέριο τσάκι ήταν σε μη έγκυρη περιοχη καταγραφής πόντων-στην πλάτη ή στον ώμο) και νοκ άουτ στον πρωταθλητή μας (επείδη δέχτηκε τι-τσάκι στο κεφάλι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Με μια δεύτερη ματιά
Με μια δεύτερη ματιά
http://4.bp.blogspot.com/-vr1dh5gG5d8/Tca3oOFa0mI/AAAAAAAAAts/FI2dFUkye-w/s200/WTFphoto_01.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-vr1dh5gG5d8/Tca3oOFa0mI/AAAAAAAAAts/FI2dFUkye-w/s72-c/WTFphoto_01.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/05/blog-post.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/05/blog-post.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content