Η συγκρότηση των εθνικών ομάδων και η αποτελεσματικότητά τους

Γράφει ο Ιωάννης Θεοδώρου προπονητής Καταρχήν πραγματικά θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές της taekwondo greece group για την διάθεσ...


Γράφει ο Ιωάννης Θεοδώρου
προπονητής
Καταρχήν πραγματικά θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές της taekwondo greece group για την διάθεση τους να μεταφέρουν απόψεις γεγονότα και σχόλια μέσου διαδικτύου πιστεύω ότι συντελεί στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος ταεκβοντό. Για το θέμα της συγκρότησης των εθνικών ομάδων και την αποτελεσματικότητά τους σε διεθνές επίπεδο πιστεύω ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που συντελούν στη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας υψηλού επιπέδου που μπορεί να είναι ανταγωνιστική ανάμεσα σε χώρες φαβορί.


Ας δούμε καταρχήν πως εξελίσσετε ένας αθλητής -τρια του ταεκβοντό στο αγωνιστικό επίπεδο, 1ον αγωνίζεται στους παίδες -κορασίδες μετά εφήβων-νεανίδων και τέλος ανδρών –γυναικών, αυτό που έχει σημασία είναι καλλιεργήσουμε δηλαδή πρώτα να σπείρουμε σπόρο (παίδες-κορασίδες), να θερίσουμε (έφηβοι-νεανίδες) και να απολαύσουμε την σοδιά μας στους (άνδρες - γυναίκες).

Για να έχεις καλή σοδιά πρέπει πρώτα να διαλέξεις καλό σπόρο (καλούς αθλητές-τριες) πώς θα γίνει αυτό: με υποδομή στους παίδες-κορασίδες είτε με κλιμάκια και διάφορες αγωνιστικές συναντήσεις μεταξύ των των τεσσάρων πρώτων και από αυτούς επιλέγεις τους καλύτερους για την συμμετοχή τους στο εξωτερικό είτε μέσω ομοσπονδίας η μέσω ενώσεων, το ίδιο κάνεις και στις κατηγορίες των εφήβων νεανίδων, έτσι δημιουργείς την υποδομή που πραγματικά θα ανεβάσουν τον πήχη ψηλά και θα δημιουργηθεί ποιοτική μελλοντική ανταγωνιστική ομάδα διεθνές επιπέδου .

Τώρα ιδιαίτερα για την εθνική ομάδα ανδρών-γυναικών που θεωρείται η ελίτ του ελληνικού ταεκβοντό θα αναφερθώ στους δυο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο ,πρώτα θα πρέπει οι σύλλογοι να ενημερώνονται από την ομοσπονδία για το αγωνιστικό καλεντάρι τουλάχιστον ένα χρόνο πριν στη χειρότερη περίπτωση εννέα μήνες και όχι παραμονές σχεδόν των αγώνων δεύτερον εκτός από την προσπάθεια του προπονητή και την απόδοση του αθλητή-τριας για να επιτύχει να είναι μέλος της εθνικής ομάδας θα κριθεί από τους διαιτητές οι οποίοι πρέπει να έχουν εμπειρία από διεθνείς αγώνες .

Αφού προκύψουν οι πρώτοι από κάθε κατηγορία σε πανελλήνιο επίπεδο ,αυτοί απλά θα είναι πανελληνιονίκες και όχι μέλη της εθνικής ομάδας ανδρών - γυναικών ,στη συνέχεια θα κληθούν να αγωνιστούν σε προκριματικούς αγώνες για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας οι τέσσερις πρώτοι από κάθε κατηγορία και ο πρώτος και δεύτερος της προηγούμενης χρονιάς και αυτό το λέω με το σκεπτικό ότι υπάρχουν αθλητές-τριες που είναι πολλές φορές πρώτοι και δεύτεροι και σίγουρα δεν κυνηγάνε τα μόρια τουλάχιστον έτσι δίνουν την ευκαιρία σε νέους αθλητές -τριες αλλά και οι ίδιοι θα μπορούσαν να κορυφωθούν προπονητικά να συμμετέχουν εκείνο το διάστημα που γίνεται το πανελλήνιο σε κάποιο σημαντικό τουρνουά και να αγωνιστούν μόνο για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας .

Τέλος πολύ σημαντικό είναι οι προπονητές της εθνικής ομάδας να παρακολουθούν τους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος και των προκρίσεων και να έχουν γνώμη στην τεχνική επιτροπή για το επίπεδο των αθλητών-τριών και όχι μόνο από τους αγώνες στο εξωτερικό.

Σχόλια

BLOGGER: 21
  1. Θα ήθελα να χαιρετίσω (με πραγματικό ενθουσιασμό) την ανάρτηση του φίλου προπονητή και κυρίως να ενθαρρύνω όλους τους προπονητές (που είναι και οι πραγματικοί γνώστες του αθλήματος) να εκφράζουν τις απόψεις τους. Έχουν πολλά να μας διδάξουν, και με αυτό τον τρόπο θα μάθουμε περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρουμε αν θα συμμετέχουμε ως χώρα στο
    ETU Cadet Championships τον Ιούλιο? Γιατί στο καλαντάρι της ΕΛΟΤ δεν βλέπουμε αγώνες CADET..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου κάνεις μια πολύ εύλογη ερώτηση και απορώ πώς δεν συζητιέται αυτό το θέμα στους προπονητικούς κύκλους. Απ' ότι καταλαβαίνω η ΕΛΟΤ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στείλει ομάδα στο παίδων, δεν θα έπρεπε να το συζητήσει με τα σωματεία και να δώσει την δυνατότητα να πάνε έστω με δικά τους έξοδα οι αθλητές; Υπάρχουν άλλες Ομοσπονδίες χωρών που είναι σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση από εμάς και παρ' όλα αυτά συμμετέχουν σε όλους τους διεθνής αγώνες παίδων, εφήβων. Και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι μας φτάσανε χώρες που ήταν αισθητά κατώτερες από εμάς όπως Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λ.π. Εάν δεν προσέξουμε την καινούργια φουρνιά αθλητών το ελληνικό Ταεκβοντο θα πέσει σε μεγάλο τέλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά, όλα τριγύρω αλλάζουνε και εδώ όλα τα ίδια (και χειρότερα) μένουν. Νάτο πάλι το γνωστό "δεν έχει την οικονομική δυνατότητα". Υπάρχει κρίση, κάντε οικονομία... Δεν νομίζω, Τάκη!!! (όπως λέει και η διαφήμιση)

    Βάση ποιου; και σε σύγκριση με τι; Δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα;

    Ένα από τα πράγματα που θα ήθελα να κάνω ή να γίνουν, είναι: Κάποιο ίδρυμα ή κάποια οργάνωση αλά Αμερική, που να συλλέγει χρήματα (από οπουδήποτε, έρανο, αθλητές, γονείς, σωματεία, δωρεές, χορηγίες κτλ) με σκοπό να τα διαθέτει σε περιπτώσεις αποστολής αθλητών σε αγώνες έξω. Κάτι σαν "υποτροφίες" ας πούμε. Με όλα τα οικονομικά στοιχεία στο διαδίκτυο, τόσα μπήκαν από κει, τόσα δόθηκαν εκεί κτλ. Κάτι έστω σαν κοινό ταμείο αλληλοϋποστήριξης και προώθησης αθλητών. Και να δεις μετά τι έχει να γίνει, και πως από αθλητές θα έχουμε πρωταθλητές. Και πως τα παιδιά μας θα τα δίνουν όλα για να πάρουν "υποτροφία" και να πάνε να αγωνιστούν έξω.

    Τα όνειρα είναι τζάμπα, και 'γω θα συνεχίσω να ονειρεύομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα το ψάξω. Θα κάνω "εικονικές" αποστολές αθλητών σε διοργανώσεις έξω. Σενάρια τύπου: 5 αθλητές/αθλήτριες στην Ισπανία για το Spain Open 2011, για 4-5 μέρες, αεροπορικώς πήγαινε-έλα, σε ξενοδοχείο (με πλήρη διατροφή), τόσα για την συμμετοχή, τόσα για την ομάδα υποστήριξης, τόσα για αυτό, τόσα για εκείνο. Να δούμε τι ποσό χρειάζεται;
    Αν έχει κάποιος στοιχεία για κάτι αντίστοιχο, ας μας τα στείλει (χωρίς ονόματα βέβαια) να πάρουμε μια γεύση.
    Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να βγει. Η "εικονική πραγματικότητα" από την "πραγματικότητα" διαφέρουν μόνο κατά μια λέξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Σίμο είμαι απόλυτα ταυτισμένος μαζί σου, εάν υπάρξει μια ομάδα ανθρώπων που να ασχοληθεί πραγματικά για το καλό του αθλήματος πιστεύω ότι οι αθλητές μας και τα σωματεία γενικότερα θα εκτοξευθούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έκανα την ερώτηση για το CADET και ευχαριστώ για τα σχόλια Αλλά μάλλον στην ΕΛΟΤ δεν γνωρίζουν την λέξη Χορηγός και αν δεν έχουν τα λεφτά για την αποστολή ας κάνουν τους αγώνες να σχηματίσουν ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ που είναι και το μέλλον του αθλήματος και υπάρχουν ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ που θα στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΥΦΛΙΔΑ 06/07/2011 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 11/07/2011
    5 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 21 ΑΤΟΜΩΝ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΑ 3500 ΕΥΡΩ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 9240 ΕΥΡΩ
    ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ 21 ΕΠΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ 30ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ 3200 ΕΥΡΩ
    ΣΥΝΟΛΟ 15940 ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ 1060 ΕΥΡΩ =17000:21=810 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
    Αν δεν μπορούν να καλύψουν 17000-20000 ας ζητήσουν συμμετοχή και των συλλόγων που οι αθλητές τους είναι στην αποστολή της ΕΘΝΙΚΗΣ διαφήμιση του εκάστοτε συλλόγου θα είναι .
    Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ανώνυμε που αναφέρεις για χορηγούς, εδώ μιλάμε για θέατρο του παραλόγου! Άς μας εξηγήσουνε οι υπεύθυνοι για ποιόν λόγο δεν υπήρξε ελληνική αποστολή στα τεελευταία 2 βαλκανικά πρωταθλήματα, τα οποία είχαν παίδες, έφηβους και άνδρες; Πιστεύω πως άμα γίνει μια συνέλευση και συζήτηση για τα θέματα που καίνε τα σωματεία και τους αθλητές, θα βγούνε πάρα πολλές αλήθειες προς τα έξω και βέβαια θα υπάρξουνε πάρα πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα ζητήματα. Μήπως πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία ο Σίμος και να καλέσει σε μια άτυπη συγκέντρωση όσους ενδιαφέρονται στο πανελλήνιο εφήβων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλέπω πως η "ιδέα" της εύρεσης κάποιου τρόπου να γίνει κάτι για την ενίσχυση/προώθηση των αθλητών ώστε να συμμετέχουν σε διοργανώσεις στο εξωτερικό, αρχίζει δειλά-δειλά να παίρνει ένα αρχικό σχήμα.
    Βγήκαν κάποια πράγματα, όπως, το ότι υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν οικονομικοί παράγοντες που θέλουν να βοηθήσουν, το κόστος για μια αποστολή δεν είναι και τόσο τεράστιο, υπάρχει η αίσθηση πως, η όλη προσπάθεια θα "σπρώξει" και θα ανεβάσει το άθλημα και γενικά υπάρχουν τα πρώτα ερεθίσματα προς μια κατεύθυνση να γίνει κάτι.
    Θα ζητήσω μια μικρή πίστωση χρόνου να οργανώσω λίγο τα πράγματα και οσονούπω θα επανέλθω με κάτι πιο συγκεκριμένο.
    Βλέπω, πάντως πως δεν είμαι ο μόνος που "ονειρεύεται" και θέλει να κάνει ή να γίνει κάτι καλύτερο. Και μόνο σαν σκέψη, όλο αυτό είναι πολύ-πολύ ενθαρρυντικό.

    Λες, να γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ερώτηση;
    Οι ενώσεις ΕΤΑΝΕ και ΕΤΑΒΕ μήπως θα μπορούσαν λέω μήπως να καταθέσουν τον οβολό τους για τους αθλητές τους που ανήκουν στις Ενώσεις τους και να πάνε τα παιδιά στο Πανευρωπαικό και Βαλκανικούς αγώνες,άλλωστε τόσα διασυλλογικά οργανώνουν με συμμετοχές πολλές και 2η ερώτηση , Η ομοσπονδία γιατί δεν ενημερώνει τους συλλόγους για την υφιστάμενη κατάσταση ώστε να γνωρίζουν όλοι πως μπορούν να βοηθήσουν ,τελικά κάνουν ότι θέλουν δεν λογοδοτούν σε κανένα μόνο μεταξύ τους και αποφασίζουν χωρίς να ενδιαφέρονται για το μέλλον των αθλητών τελικά ποια είναι η δουλειά σας κύριοι της ομοσπονδίας και των Ενώσεων σας ενδιαφέρει μόνο η πολιτική και η καρέκλα ή το άθλημα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ... ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗ ΤΟ ΛΕΩ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ( Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ) ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΗΜΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το προ τελευταίο σχόλιο, με λύπη μας αναγκαζόμαστε να το διαγράψουμε καθώς περιέχει χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στους θεσμούς που αναφέρονται.Μπορείτε να κάνετε την κριτική σας με ποιό κόσμιο τρόπο χωρίς να προσβάλλετε. Παρακαλείτε ο φίλος αναγνώστης να ξαναγράψει το σχόλιό του χωρίς τους χαρακτηρισμούς.Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας παραθέτω τον πίνακα αξιολόγησης των αθλητών της Γερμανικής Ομοσπονδίας προκειμένου να συγκροτηθεί εθνική ομάδα ανδρών/γυναικών (ελπίζω να δημοσιευθεί σωστά): Tournament 1st 2nd 3rd
    Olympics 50 40 40
    World Champ 40 35 30
    European Champ 30 25 20
    World Univers 30 25 20
    A Class WTF 25 20 15
    German Open 25 20 15
    Dutch Open 25 20 15
    French Open 25 20 15
    US Open 25 20 15
    Spanish Open 25 20 15
    British Open 25 20 15
    A Class ETU 20 15 10
    Belgian Open 20 15 10
    Austrian Open 20 15 10
    Croatian Open 20 15 10
    Trelleborg Open 20 15 10
    10 won fights in
    A Class Tournament 5
    Europ Champ U21 20 15 10
    World Champ U18 20 15 10
    Europ Champ U18 15 10 5
    Milit World Ch 20 15 10
    Natio Sen Champ 15 10 5
    Natio Jun Champ 5 - -
    World Team Cup Each won fight 5
    European Team Cup Each won fight 5
    Achievment Diagnostics Above average Average Under average
    5 0 -5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. egw paidia tha ithela na episimanw duo apla pragmatakia pou kata tin gnwmi mou tha sas lusoun kapoies apories tis opoies mporei na xete.prwta apo ola gia esas pou lete gia xorigous ktl min ksexnate oti zoume stin ellada kai sas rwtw an eseis isastan xorigoi pou tha protimousate na ependusete ta xrimata sas????sto podosfairo?sto basket?i mipws to tae kwon do???tin apantisi tin kserete kai tin kserw kai dustuxws mas stenaxwrei olous.oso gia ton filo ton taekwongr pou parathetei ola auta ta meeting gia tin sugkrotisi tis ethnikis germanias sumfwnw mazi tou alla as min ksexname tin gewgrafiki mas thesi mesa stin eurwpi kai ekeini tis germanias...ola ta meeting vriskonte to polu 1 me 1.30 wra apo tin germania ta aeroporika einai ftina kai epipleon milame gia eurwstes oikonomika xwres pou mporoun na diathesoun xrimata gia ola auta kai fusika den einai san emas tin psorokostaina.euxaristw polu...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙ ΣΎΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΟΛΕΥ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ TKD ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΤΟ ΣΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΑ !!! ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ .ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣ ΠΡΟΙΩΝΤΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. file mou gia pia mi emporika athlimata milas?gia to ski?stin ellada perna aparatirito thewrw...(einai kai to athlima twn plousiwn).an milas pali gia to ski kai alla tetoiou eidous athlimata ana ton kosmo apla na sou upenthimisw oti oles oi xwres tis eurwpis apo tin italia ews kai tis skandinavikses xwres exoun paradosi se auto t athlima mkai exoun vgalei kai paneurwpaikous k pagkosmious...opote logiko mou fainetai na xoun kai xorigous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κυριε σιμο βλεπω οτι για ολα κατατεθετε την αποψη σαςκαι εγω ως προπονητης πραγματικα μενω αφωνος γιατι λετε πολες αληθιες θελω ωμος να ρωτατε αυτους που ειναι κοντασας να σας δειηγηθουν για ταεκβονντο ακομη πρην εσεις ασχολιθητε με αυτο για να εχετε ακομη καλητερη απωψη μηπως σιμο γνωριζης απο ποτε και ποιος μεγαλος δασκαλος εφερνε της εθνηκες και πανεποιστημιακες ομαδες της κορες και πιοι της συνοδευαν κατατεθοντας τον ευτοτου και τα χρηματατου για φταση σημερα εδω το ελληνικο ταεκβον ντο για αυτοαγαποιτεμου σιμο παξε να βρεις αυτους τους αφανεις ηρωες που μονο δοσανε και χωρης ποτε να ζητησουν που προσωπικα νωμυζω θα κανουν το εργω που αρχησες πολυ ευκολο και πραγματικα εγω προσοπικα λατρης αυτου του αθληματος απο παιδακι και σημερα πενηνταρης γουσταρω και κανεις και καποια λαθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παρε κανενα λεξικο την αλλη φορα θα μας βγαλεις κανα ματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σε πιραξε η γραματικη η α;ληθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Η συγκρότηση των εθνικών ομάδων και η αποτελεσματικότητά τους
Η συγκρότηση των εθνικών ομάδων και η αποτελεσματικότητά τους
http://3.bp.blogspot.com/-iZPA5Qx9Kr0/TYcRplt_WVI/AAAAAAAAAIA/RvOhDdj0LRY/s200/%25CE%25B8%25CE%25B5%25CE%25BF%25CE%25B4%25CF%258E%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-iZPA5Qx9Kr0/TYcRplt_WVI/AAAAAAAAAIA/RvOhDdj0LRY/s72-c/%25CE%25B8%25CE%25B5%25CE%25BF%25CE%25B4%25CF%258E%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/03/blog-post_21.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/03/blog-post_21.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content