Η Διαιτησία στο Ταεκβοντό

Ορισμένοι πάγια υποστηρίζουν να μην ασχολούμαστε με την διαιτησία, και όλα θα πάνε καλά. Είναι αλήθεια ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα ...



Ορισμένοι πάγια υποστηρίζουν να μην ασχολούμαστε με την διαιτησία, και όλα θα πάνε καλά.
Είναι αλήθεια ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα λάθη και τις αδυναμίες, οι προπονητές οι γονείς ,και οι αθλητές τα ρίχνουν στην διαιτησία .
Μην λησμονούμε όμως...
ότι οι προπονητές και οι αθλητές κρίνονται άμεσα από το αποτέλεσμα του αγώνα.

Το χρέος όλων μας είναι να προστατεύσουμε τον θεσμό της διαιτησίας, και κατ’ επέκταση τους ίδιους τους διαιτητές. ( ως ιδιότητα και ως πρόσωπα)
Η δική μου γνώμη είναι ότι αυτόματος πιλότος δεν υπάρχει, πρέπει να παρεμβαίνουμε στα γεγονότα με γνώμονα την εποικοδομητική κριτική που περιλαμβάνει προτάσεις εφικτές και πραγματοποιήσιμες.
Η θέσπιση κανόνων αξιοκρατίας στην επιλογή των διαιτητών, σχολεία εκπαίδευσης, προγράμματα επιμόρφωσης ,λειτουργία συστήματος βαθμολόγησης και αξιολόγησης του έργου που προσφέρει ο κάθε διαιτητής, είναι προτάσεις εφικτές και πραγματοποιήσιμες.
Για να προχωρήσει το ταεκβοντό πρέπει να αντιπαλεύουμε συστήματα και θεσμούς που βάζουν φρένο στην εξέλιξη, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν πείθουν κανένα.
Τέλος να δηλώσω το σεβασμό μου στην προσωπικότητα όλων ανεξαιρέτως των διαιτητών, (ιδιαίτερα των νέων που αποφάσισαν να ασχοληθούν).
Μαυρουδής Πεχλιβάνης, Προπονητής.

Σχόλια

BLOGGER: 24
  1. ακριβως αυτη η νοοτροπια ειναι λαθος κανεις προπονητης δεν κρινεται απο ενα αποτελεσμα κρινετε απο τη δουλεια του μεσα στο χρονο και κατα ποσο εμπνεει το σεβασμο και την αγαπη στους αθλητες του εαν τους εχει πολλα χρονια μαζι του τοτε τα αποτελεσματα θα ερθουν.Ειναι τραγικο να βλεπεις αγωνα παιδιων 10-11 χρονων και τους προπονητες να συμπεριφερονται λες και παιζουν τελικο παγκοσμιου,νομιζω οτι εχουμε χασει τη χαρα του παιχνιδιου αυτο πρεπει να περασουμε στα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αναγνώστη,αυτά που γράφεις είναι πολύ ενδιαφέροντα και θα μπορούσες να στείλεις ένα άρθρο να δημοσιευθεί στο blog,(e-mail: anawtf@in.gr),είμαι υποχρεωμένος όμως να επισημάνω ότι η ανάρτηση αναφέρεται με σαφήνεια και καθαρότητα σε ένα διαφορετικό κομμάτι του αθλήματος, την διαιτησία.Όσο για τις απόψεις σου με μεγάλη χαρά και εκτίμηση θα τις φιλοξενούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως να πάει μπροστά το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ όταν σβήνετε τις αναρτήσεις που στέλνουμε?
    Σας τραβάνε τα αυτάκια? Δεν γίνετε να γράφουμε μόνο αυτά που είναι αρεστά στους διοικούντες? φυσικά και δεν περιμένω να το αναρτήσετε...κρίμα πάντος ούτε την άκρη της φλόγας δεν αφήνουν να φανεί! Ο μεγάλος αδελφός ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις που στην πραγματικότητα δεν ισχύουν, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αναρτήσεις μπορούν να γράψουν μόνο οι μετέχοντες στην συντακτική ομάδα του blog.
    Οι αναγνώστες μπορούν ελεύθερα , ανώνυμα η επώνυμα, να γράφουν την γνώμη τους και να αφήνουν το σχόλιό τους, όπως αυτό που γράψατε.
    Σας ευχαριστώ πάντως εκ μέρος της συντακτικής ομάδος του blog, για το σχόλιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνίσω με την άποψη του κυρίου οτι κανείς «δεν κρίνεται απο το αποτέλεσμα........»,αλλά θα αναφερθώ στην διαιτησία σε συνάρτηση με αυτό.Θα μιλήσω σαν,γονιός νεαρότατου αθλητή ,σαν παλιός αθλητής των πολεμικών τεχνών , σαν λάτρης του TAE KWON DO και σαν διαίτητης σε άλλο άθλημα (με αρκετή πιστεύω εμπειρία σε συνθήκες αγώνων).
    Τα πράγματα δεν είναι«ρόδινα» αντίθετα θα έλεγα .Αφορμή μου δίνει το πρόσφατο Πανελλήνειο Πρωτάθλημα Παίδων και οτι τραγικό έγινε εκεί.
    Δεν έχει κανείς,αναφέρομαι στην ιδιότητα (διαιτητής), το δικαίωμα με τα λάθη του που δυστυχως λόγο απειρίας όλοι είδαν οτι δεν ηταν ακούσια να κουρελίαζει την ψυχολόγια ενος μικρού παιδιού.
    Και ολο αυτό για να ικανοποιήθει κάποιος προπονήτης,σύλλογος,παράγοντας με νοοτροπία θέλω πάντα να κερδίζω και με κάθε τρόπο.Είναι ντρόπη για το άθλημα και την Φιλοσόφια των Πολεμικών Τεχνών.Πρέπει να ξυπνήσουμε μιλάμε για Τέχνη για Ηθος για Στάση Ζωής.Αυτά θέλουμε να μάθουν τα παίδια μας.Οχι να γίνουν «στυγνοί μαχητές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω οτι το συγεκριμενο πρωταθλημα μονο κακο εκανε στο ταεκβοντο.απαραδεκτο σταδιο για μια τοσο μεγαλη διοργανωση η οποια θα επρεπε να ειναι στολιδι γιατι σ' αυτο συμετείχαν αθλητες που ειναι το μελον μας και το μονο που μπορεσαν να κανουν ηταν να απογοητευτουν.ποσο μαλον ενας γονιος που χαιρεται που το παιδι του ασχολειται με ενα Ολυμπιακο αθλημα και βλεπει αυτο το χαλι.Η διαιτησια κατω του μετριου και αφησε παραπονουμενου τους παντες φιλους και μη της διοικησης.την δευτερη μερα εγιναν αγωνεσ 2 γυρων του ενος λεπτου, δηλαδη αρκει να γινουν.Κεφαλια που ηταν δεν εμπαιναν και κεφαλια που δεν ηταν εμπαινα χωρις οι προπονητες να εχουν το δικαιωμα βιντεο, προπονητες που σηκωνονταν απο την καρεκλα για οποιονδηποτε λογο τιμορουνταν με αφαιρεση βαθμου καποιοι αλλοι οι υπευθυνοι τους καθησυχαζαν και ο αγωνας συνεχιζοταν σαν να μην τρεχει τιποτα.Τελικα ποιοι κανονισμοι ησχιουν και για ποιους.Σε ολες τις χωρες τα Εθνικα πρωταθληματα διεξάγοντε με ηλεκτρονικούς θώρακες για πιο δικαια αποτελεσματα ενω εδω το παιδων και τα Κυπελα θεωρουντε ασημαντα πρωταθλημα.
    Νομιζω ολοι μας εχουμε το μεριδιο ευθυνης που αφησαμε το αθλημα μας να φτασει σ' αυτο το χαλι.Δεν μπορει ενα Πανελληνιο πρωταθλημα να γινετε κατω απο τετοιες συνθηκες.Οι διαιτητες πρεπει να ειναι οι προστατες του αθληματος κοιτοντας να βγει το σωστοτερο αποτελεσμα για το καλο του αθληματς.Ολοι αναγνωριζουμε το ανθρωπινο λαθος αλλα πολλες φορες δυστυχως δεν ειναι ετσι.Μονοι μας πρεπει να προστατεψουμε το αθλημα μας για να υπαρξη συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 25 eyro to kefali file moy.
      se kalyptei h apanthsh?
      poia olympiaka aulhmata kai istories,
      h tseph na gemizei.
      ta paidia mas ua skeytonte?

      Διαγραφή
    2. οταν λες μονοι να προστατεψουμε το αθλημα ,τι ενοης?

      Διαγραφή
  7. Η διαιτησία είναι δυστηχώς η μεγάλη πληγή του αθλήματος, είτε μιλάμε για τοπικά, εθνικά, διεθνή πρωταθλήματα ακόμα και η Ολυμπιάδα δεν γλύτωσε απο τα δόντια της. Με τους ηλεκτρονικούς θώρακες και το βιντεο τα πράγματα έχουν διορθωθεί αρκετά, αρκεί αυτά να χρησιμοποιούνται σε όλα τα πρωταθλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγαποιτη φιλη θεμα .διαιτησια καλο μου ακουγετε ειναι κατι που το ανακαληψαμε τωρα . οχι βεβαια τη ειναι λοιπον διαιτητης αυτος ο οποιος προτιστος πρεπει να γνωριζη τι ειναι ταεκβονντο 2να αθλητε συστυματικα 3 να εχει κατση στην γραμη και να εχει διδαχτη το τσαριοπ και το τζουμπι καιτην αγαπη πρως τους συναθλητεστου και προς των δασκαλοτου..4 να γνωριζη τους κανονες και κανονισμους και μεσα απο την πραξη.. θα πρεπει να αξιολογητε μεσα απο συνεχησ σεμηναρια η σχολες που θα εχουν σηνκεκριμενο χρονο παρακουλουθισης και μονο τοτε να μπορει να διαιτητευση και να ξερει οτι για να γινει διαιτητης πρεπει να ξοδεψη μεγαλο χρονο και κοπο για να μπορει κρινη δυο αθλητες που καθε μερα αφιερονουν χρονο και κοπο καιστερισης για να πανε σε ενα προταθλημα ..και αυτο που περιμενουν ειναι να κρινονται μεσα απο τους κανονες και κανονισμους του αθληματους ..και οχι απο ανθροπους που βλεπουν ταεκβονντο μονο κανενα σαβατοκιριακο που εχει αγωνες ,,ολλα μπωρουν να γινουν απλα δεν θελουμε να αλαξουμε σελιδα ..γιατι αυτο το συστημα βολει για την εξουσια και εας μην το πεζουν ακομα αμερικανη .. και να λενε τι να αυτα που λετε ,, ολη ξερουμε αρκη η φωτια να μην ειναι στο σπιτι μου αλλαστο γειτονα καλλες γιορτες ,,,.??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα ολα αυτα που λεμε για τους διαιτητες.Και εγω τους εχω βρισει παλαιοτερα {λογω της κορης μου}.Ομως σκεφτηκατε ποτε μετα απο τοσες ωρες που βρισκονται στο τεραιν και ειδικοτερα σε αγωνες οπως στην Χαλκιδα οτι δεν μπορουν να εχουν και την πιο σωστη κριση;Απορω μερικες φορες με την αντοχη τους.Απο την ημερα παντως που κοντεψα να λυποθυμισω στην κερκιδα απο την κουραση περιμενοντας να παιξει η κορη μου στης εντεκα το βραδυ σταματησα να τους ριχνω ολες τις ευθυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσενα φαινεται σε παει η διαιτησια γεια αυτο δικαιολογης τα αδικαιλογητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΜΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΙ) ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΩΡΓΑΝΟΣΕΙΣ.
    ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι καλα, δεν εχουμε χρηματα και καντε κουραγιο και μετα τους βρισκεις να τραπεζονουν παραγοντες με τα λεφτα και κοπο το δικο σου.
      το εργο το εχουμε ξαναδει.

      Διαγραφή
  12. Οι ενώσεις και οι πρόεδροι χρωστάν πάρα πολλά σε όλο το Ταεκβοντο, ελπίζω ότι η μέρα που θα πληρώσουν για ότι έχουν κάνει και ότι δεν έχουν κάνει να είναι κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην είστε μικρό ψυχή , εδώ πάτε σε όλα τα Α πρωτάθλημα και πληρώνεται μεταφορικά ξενοδοχεία φαγητά και συμμετοχή και είστε χαρούμενη .
    Σας δίνεται η ευκαιρία να λάβετε μέρος σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην χώρα μας και λέτε για τα 70 ευρώ τα οποία θα πάρει η ευρωπαϊκη ομοσπονδία και όχι η ελληνική . Επι Τέλος Τελος φτάνει η γκρίνια , αν δεν σας αρέσει μην συμμετάσχετε δεν είστε υποχρεωμένοι .
    Η πρωιν διοίκηση Πραγαλου δεν σας άρεσε η τωρινή δεν σας αρέσει τι θέλετε δεν μπορώ να καταλάβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας δουλεύεις μου φαίνεται αγορίνα!

      Διαγραφή
    2. Απο ποιο πλανητη εισαι φιλε μου τα γραφεις σοβαρα αυτα τωρα

      Διαγραφή
    3. Ο φιλος ειναι απο τον πλανητη ΑΡΗ η ετρωγε μαζι τους στο Μαιστραλι η στα Οινομαγειρεματα και συζηταγαν για την αναπτυξη του αθληματος μας. Πραγματικα το παρτυ τελειωσε και η μερα της πληρωμης ειναι κοντα! Σας ευχαριστουμε που μας δινετε τετοιες μεγαλες ευκαιριες για ευρωπαικες διακρισεις αλλα χρειαζονται 70 ευρω + κορεατικο η ευρωπαικο νταν +καρτα αθλητη,αν ηθελαν οι ευρωπαιοι(ιδιαιτερα ο προεδρος) λογω της δυσκολης οικονομικης καταστασης που βιωνουν ολοι οι Ελληνες θα ειχαν την τιμη συμμετοχης σε λογικα πλαισια.Οσον αφορα για το ποια διοικηση αξιζει να αρχει,ειναι αυτη που εργαζεται για την αναπτυξη του αθληματος μας χωρις να κλεβει δημοσιο χρημα!

      Διαγραφή
    4. Καλά ρε Κλεόβουλε δεν ντρέπεσαι να λες τέτοια πράγματα; Ο ένας δεν σου αρέσει .. ο άλλος κλέβει δημόσιο χρήμα.. ο άλλος κλέβει το χρήμα των σωματείων - αθλητών - γονέων - δασκάλων .. πες μας τελικά ποιός σου αρέσει. Εμένα πάντως μου αρέσει ο Αμπντουλ, τους περιμένει στην φυλακή όλους για να τους πεί το ποίημα χα χα χα

      Διαγραφή
  14. με τα νταν που χρωστανε οι προεδροι και δεν δινουν στα παιδια μας αφου τα εχουν προπληροθει, τι γινετε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο παρακατω λινκ εχει αγωνα απο Κροατια με σκορ σε 2 γύρους 31-5. υπαρχει μεγαλη διαφορα δυναμηκοτητας και παιζουν πολλα κεφαλια. Το ποιο ωραιο ειναι το νοκ αουτ του διαιτητη στο πρωτο ημιχρονο και η αντικατασταση του με αλλον
    http://www.digital-sport-network.com/index.php?option=com_hdflvplayer&Itemid=55&title=ALKINDI-HAMAD-ADIL-KHAMEES-FUJAIRAH-vs.-SHLOMO-SHAZO-ISRAEL-N.T._4:24&compid=0&id=355&page=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. esy file moy sorry kiolas,to xaba soy.
      edv de briskoyme akrh sthn ellada ua koitame sthn kroatia?

      Διαγραφή
    2. Φιλε πολλες αποψεις γραφοντε με κανενα αποτελεσμα. εγω εβαλα το link για οποιον θελει απλως να δει κατι προτοτυπο οπως το κατα λαθος νοκ αουτ στο διαιτητη που δεν το βλεπουμε καθε μερα.ισως ειναι και ενα μαθημα προς τους διαιτητες πως να μπαινουν αναμεσα στους αθλητες για να τους χωρισουν.

      Διαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Η Διαιτησία στο Ταεκβοντό
Η Διαιτησία στο Ταεκβοντό
http://1.bp.blogspot.com/_I3g3UiRyXJA/TQiAKKzWJ8I/AAAAAAAAABI/al1Z1CgHpXM/s200/protiselida.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_I3g3UiRyXJA/TQiAKKzWJ8I/AAAAAAAAABI/al1Z1CgHpXM/s72-c/protiselida.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2010/12/blog-post_15.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2010/12/blog-post_15.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content