Εφηβεία και πρωταθλητισμός ( Αναδημοσίευση )

Γράφει ο Μαυρουδής Πεχλιβάνης Προπονητής Α πό το βήμα αυτό θα ήθελα να εκφράσω μια διαπίστωση σχετικά με την συμμετοχή των εφήβων ...

Γράφει ο Μαυρουδής Πεχλιβάνης
Προπονητής
Από το βήμα αυτό θα ήθελα να εκφράσω μια διαπίστωση σχετικά με την συμμετοχή των εφήβων στις αγωνιστικές ομάδες των Συλλόγων.
Μεγάλος αριθμός αθλητών εγκαταλείπουν τον πρωταθλητισμό κατά την εφηβική ηλικία .
Παρακάτω σε λίγες σειρές θα προσπαθήσω να αριθμήσω ορισμένους παράγοντες, περισσότερο ως προβληματισμό και αρχή συζήτησης Βεβαίως περιμένω, στην φόρμα σχολίων που υπάρχει στο τέλος του κειμένου, και κάποιες δικές σας διαπιστώσεις ή προτάσεις.



1.- Η ευθύνη του προπονητή που από νωρίς δεν βάζει στόχους ή υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες των αθλητών του  οι ορισμοί των στόχων είναι υπερβολικά μεγάλοι , με αποτέλεσμα την απογοήτευση  αθλητών - γονέων  ως προς την πορεία και την εξέλιξή τους στο αγωνιστικό μέρος του αθλήματος.

2.- Πολλοί αθλητές και γονείς πιστεύουν ότι το κορυφαίο στάδιο της ενασχόλησης των παιδιών με το άθλημα, είναι η απόκτηση της μαύρης ζώνης, κάτι ανάλογο με την απόκτηση πτυχίου ξένης γλώσσας.

3.- Η μικρή ηλικία που ξεκινάει το παιδί την συμμετοχή του στους αγώνες, με αποτέλεσμα στην εφηβεία να επέλθει κορεσμός.

4.- Είναι γνωστό ότι η δύναμη και η ταχύτητα κορυφώνεται την περίοδο της εφηβείας, έτσι ο ανταγωνισμός στους αγώνες είναι μεγάλος δεν έχει καμία σχέση με τα πρωταθλήματα παίδων. Αποτέλεσμα οι αποτυχίες και οι απογοητεύσεις να είναι πιο έντονες και επώδυνες.Εδώ μπαίνει και ο τομέας της αθλητικής ψυχολογίας για την προετοιμασία των αθλητών και την διαχείριση της νίκης ή της ήττας.

5.- Ο πρωταθλητισμός  πλέον απαιτεί από τους νέους πλήρη και αποκλειστική προπονητική ενασχόληση και από τους γονείς αρκετά μεγάλη οικονομική αρωγή. Εδώ νομίζω χρειάζεται ο παρεμβατισμός των Συλλόγων , των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας. Θα πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους αθλητές για απόκτηση εμπειρίας με την συχνή διοργάνωση αγώνων , οργανωτική και οικονομική υποστήριξη για συμμετοχή τους σε τουρνουά του εξωτερικού. Απαιτείται να βρεθούν μηχανισμοί για δημιουργία  κινήτρων   αγωνιστικής συμμετοχής σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό αθλητών.

6.- Η εμπέδωση  του αισθήματος δικαίου και αξιοκρατίας ,η ιδέα ότι αδικήθηκαν είναι από τους ποιο σημαντικούς παράγοντες απογοήτευσης για τους αθλητές και τους γονείς.

7.- Το εκπαιδευτικό σύστημα , που θέλει μαθητές χωρίς ελεύθερο χρόνο, μια περίοδο (14 έως 18 ετών) με φροντιστήριο – διάβασμα – ιδιαίτερα κλπ.

Όπως αναφέρω και παραπάνω η δική σας γνώμη με οποιαδήποτε ιδιότητα και από οποιαδήποτε θέση (προπονητής ,διαιτητής ,γονέας, αθλητής κλπ.) είναι αποδεκτή και απολύτως σεβαστή.

Σχόλια

BLOGGER: 38
  1. Η αλήθεια είναι πως ιδιαίτερα στις τάξεις του λυκείου και ειδικότερα στη δευτέρα και τρίτη εφόσον έχεις στόχο την εισαγωγή σου σε ΑΕΙ είναι δύσκολο να έχεις προπονήσεις πάνω από 2 με 3 φορές την εβδομάδα.Προσωπικά κάνω ταεκβοντο από 5 ετών μέχρι και σήμερα που είμαι 17 -με μία παύση 2 ετών από την έκτη δημοτικού εώς τη δευτέρα γυμνασίου-.Μένω Κυψέλη και η προπονητριά μου από παλιά που έκανα
    στο σχολείο έχει σχολή στο Χαλάνδρι και αφού δεν υπάρχει αξιόλογη σχολή κοντά μου , πηγαίνω εκεί.Γράφω εδώ γιατί θα ήθελα να πω πως επειδη αγαπώ αυτό το άθλημα θα ήθελα πολυ να ασχοληθώ με το αγωνιστηκό του κομμάτι σε πιο σοβαρό βαθμό αλλά επειδή ταυτοχρόνως έχω καλή πορεια στα μαθήματα και σκοπεύω να μπω στη Σχολη Ικαρων δεν έχω χρόνο να αφιερώσω σε προπονήσεις πάνω από 2 φορές την εβδομαδα..Τελικά σκέφτομαι ίσως μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο με στόχο θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα όταν και αμα με το καλό περάσω στη σχολή αυτη δεδομένου οτι αφού είναι στρατιωτική σχολή θα δίνει έμφαση στον αθλητισμό και ακόμα περισσότερο τις πολεμικές τέχνες.
    [Μαύρη ζώνη 2ο DAN}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpais esi stin sxoli ikaron palikari mou kai ola ta alla einai deyteruonta

    mathitis tou 19,6 pou stamatise to tkd ena xrono kai oli tin imera itan sta frontistiria den perase pouthena

    sas lei kati ayto!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o proponitis kseri na kanei min doulia tou !!!!


    oi diaitites tin kseroun omos!!!

    kai na tin kseroun tous afinoun na tin kanoun tin doulia toys?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. san ellines olo dikaiologies imaste
    an theli kapoios na ginei protathlitis tha ginei na iste sigouroi giafto tora giati stamatane ta paidia mallon kseroun poio polla pragmata apo mas pleon
    kai to ti ftaiei to sistima kai to sxoleio kai to ena kai to allo den to brisko sosto alloste den eida ego kanenan protathliti na einai kai aristouxos mathitis den ginete ayto pagosmios

    alla pagosmios ginete to allo pane ta paidia sta kolegia paizoun mexri na teliosei i kariera tous kai meta tous kanoun idiaitera mathimata dorean oi kathigites ton kollegion oxi tou frontistiriou kai pernoun tin alalogi idikotita ston tomea i mallon sto athlima pou ipiretisan san athlites !! emeis ti kanoume gia ola ayta !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμεις προσπαθουμε να βγαλουμε ακρη με τα σχολια σου,μιας και ειναι σχεδον αδυνατο με το συντακτικο χαος που χρησιμοποιεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ayto se peirakse filaraki mou i tipota allo !!!!!

    gia na ksero !!! alloste den exo bgalei kai tin filosofiki oute tin filologiki athinon !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Fighter έχει δίκαιο ο φίλος από πάνω, εμείς γουστάρουμε να γίνεται συζήτηση αλλά προσπάθησε να γράφεις στα ελληνικά χρησιμοποιώντας κανένα κόμμα και καμιά τελεία για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε τι θες να πεις. Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. aaa tora den katalabenete eeee
    alla kai alla ta katalabenete ayta pou sas endiaferoun kai den kanete kati na ta allaksete den thelete oyte na sas ta thimizoun !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε αναγνώστη, σεβασμός, το ελάχιστο που οφείλουμε όλοι μας, όταν αναφερόμαστε στους Έλληνες Αθλητές.Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δηλ τους ελληνες αθλητες δεν πρεπει να κριτηκαρουμε

    Μηπως εχουμε χουντα στην ελλαδα παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικα αυτο δεν ειναι BLOG εφημεριδα το κοβω εγω !!!!!

    η μαλλον αντιγραφεασς αλλον BLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5 αθλητες εχουμε βρε ολο καιολο και νομιζετε οτι ειστε καμια μεγαλη δυναμη στο αθλημα .αλλα μαλλον αλλο σας ενδιαφερει ολους σας .Πως να τα εχετε καλα με την εξουσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. διαβάζω ότι θέλω, ακούω ότι θέλω, καταλαβαίνω ότι θέλω, λέω ότι θέλω, κάνω ότι θέλω... η πεμπτουσία της δημοκρατίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. diabazo .............. tin agia grafi

    akouo.....................john lenon

    katalabeno............... sxedon ola

    leo ............ panta tin apopsi mou

    kano........ to sosto stin doulia mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ανώνυμε, μ' άρεσε η απάντηση σου, ειδικά το 1ο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kai exo frammenous sta palia mou papoutsia aytous pou nomizeis oti einai eksousia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kir pexlibani den barethike na kathese se ena pc kai na sbineis anartiseis ????? tha se dosei metalleio i omospondia moufenete!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. paei gia proedros o mouroutsos nai i oxi????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. adiabastoi iste telika thelate kai epininonia me athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. emas pantos mas etakse polla oproedros mas tora esena an sas exoun taksi den ksero

    mena tha mou dosei to daxtilidi diadoxi tou pantos !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. kalitera na toy dosoun kanena metalio tou anthropou para kanena exodiko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΥΡΙΕ ΣΙΜΟ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ....ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΣΒΗΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΙΣ 20/8 ΣΧΟΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΥ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΘΙΞΑ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ
    ...............ΑΣΕ ΦΙΛΕ ΓΡΑΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΟΡΡΥ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ............ΣΒΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεκτή η κριτική σας, δεκτό και το μετάλλιο, δεκτό ακόμα και το εξώδικο.Αυτό όμως που με στεναχωρεί πραγματικά είναι το (απαρά)δεκτο γεγονός να μήν γράφει κανείς για ένα σοβαρότατο φαινόμενο που έχει να κάνει με την συμμετοχή των εφήβων.Καμία άποψη , καμία γνώμη, καμία πρόταση για το θέμα που υπάρχει ως ανάρτηση. Κάτι ακόμη για την δημοκρατία, δεν γνωρίζω πουθενά στον κόσμο η εξύβριση και η προσβολή της προσωπικότητας να είναι δικαίωμα, αντίθετα η προστασία της προσωπικότητας και της τιμής των συνανθρώπων μας είναι υποχρέωσή μας.Επιμένω ότι όλες οι απόψεις μπορούν να διατυπωθούν μέσα στα όρια της ευπρέπειας.Ειλικρινά εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (προς τον ανώνυμο, για το σχόλιο στις 27 Αυγούστου 2011 10:13 μ.μ. που αναφέρεται σε εμένα)

    Γεια σου και σε σένα, ανώνυμε.
    Δεν σβήνω σχόλια. Το συγκεκριμένο σχόλιο όμως θα το έσβηνα. Πρώτα απ' όλα γιατί δεν το υπογράφεις, δεύτερο, μπορείς να γράψεις ακριβώς τα ίδια πράγματα και να είσαι πολύ πιο κατανοητός και χωρίς να θίγεις κανέναν, πολλές φορές το πρόβλημα δεν είναι στα πρόσωπα αλλά στους θεσμούς και στις διαδικασίες λειτουργίας και ελέγχου.

    Η άποψή μου για το θέμα στο οποίο αναφέρθηκες είναι:
    Το πρόβλημα με τα προνόμια/χρηματοδότηση/κίνητρα κτλ. στους αθλητές είναι γνωστό ότι είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν δίνεις γη και ύδωρ σε έναν αθλητή για να φέρει/κάνει επιτυχίες είναι σίγουρο πως θα καταλήξεις να έχεις έναν αθλητή που το μόνο που θα τον ενδιαφέρει θα είναι η επιτυχία με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Δημιουργήται ένας φαύλος κύκλος: προνόμια -> επιτυχίες -> προνόμια -> αναβολικά και άλλα “βοηθήματα”-> επιτυχίες κοκ.
    Στο τέλος καταλήγεις να πριμοδοτείς τους αθλητές που κάνουν χρήση αναβολικών για να κάνουν τις επιτυχίες για τις οποίες τους πριμοδότησες.
    Επόμενο είναι, σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο να "βγαίνουν" και οι "διαχειριστές" (ας πούμε managers) των αθλητών, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και "σπρώχνουν" τους αθλητές να γίνονται μηχανές παραγωγής χρημάτων. Αμφότεροι έχουν τις ευθύνες τους. Οι αθλητές γιατί δέχονται να γίνουν "πειραματόζωα", οι managers που γίνονται εκμεταλλευτές και τέλος η πολιτεία που δεν ελέγχει σε ποιους και με ποιόν τρόπο δίνει τα προνόμια και τι κάνουν αυτοί που πριμοδοτούνται για να πριμοδοτηθούν, τελικά.

    Η φιλαργυρία (η αγάπη για τα χρήματα) είναι η ρίζα για (να προκύψει) κάθε κακό. Εγώ μαζί με την αγάπη για τα χρήματα θα έβαζα και την εξουσία, την δόξα και πολλά άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. katarxas filoi mou oi efivoi feygoun gia 2 logous apo ola ta athlimata kai oxi mono apo to diko mas
    1.an ena paidi arxizei sta 5 na asxolite erxete koresmos sto athlima kai exei geytei kai 2 -3 adikiaies apogoiteyete, meta einai ayto tis ilikias kai den akouei kanenan kai apofasizei na stamatisei kai na asxolithei me diafora alla tis epoxis mas (internet,mousiki,erotes )
    2.blepei o pateras ti ginete , kai an to paidi einai kalos mathitis epilegei oloi oi oikogeneia na stamatisei to athlima pou den odigei pouthena

    oso gia mas afou anexomaste tis adikies kai merikoi tis apodexonte kala na pathoume

    an ditei se alles oxi den simbainoun ola ayta !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. den eida omos kanenan proponiti na xanei o athlitis tou kai na tou dinoun ton agona ,kai na sikothei kai na epanastatisei kai na dosei ton agona ston antipalo tou !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. teleiose o athlitismos meta to parrty pou kaname to 2004 den to exete katalabei akomi i den thelete na to katalabete !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πότε ο αθλητισμός στην Ελλάδα είχε κίνητρα και δεν το ξέρω εγώ . Κάποτε πηγαίναν όλοι τεφαα και τι έγινε ελάχιστοι από αυτούς έχουν διοριστεί και όλοι άνεργοι είναι η ασχολήθηκαν με το άθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τελευταία, εκτός από το διάβασμα και την μελέτη του καταστατικού της ομοσπονδίας μας και των τελευταίων τροποποιήσεων (μου λείπουν οι διάφοροι κανονισμοί, αλλά που θα μου πάει θα τους βρω κάποια στιγμή!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οι «βάσεις», ο Νέος Νόμος και τα παιδιά μας!



    Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Ανακοινώθηκαν και μάλιστα με αρκετή καθυστέρηση στην αρχή της εβδομάδας οι βάσεις εισαγωγής στα διάφορα τμήματα των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ) αυτές δηλαδή που θα καθορίσουν το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των Παιδιών της Ελλάδας μετά από τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην οποία υποβλήθηκα τα ελληνόπουλα τον περασμένο Μάη.

    Και έτσι... αυτή τη βδομάδα έγινε πραγματικότητα η πικρή για κάποιους και γλυκιά για άλλους «αλήθεια», η τελική επιβεβαίωση για την απόδοση των εξόδων στα οποία υποβλήθηκα οι γονείς και των υπερωριών που έκαναν τα παιδιά στα φροντιστηριακά μαθήματα τα περασμένα χρόνια και μάλιστα σε πορεία παράλληλη με τις σπουδές τους στο Λύκειο!..

    Σήμερα, καθώς μπήκαμε κιόλας στον Σεπτέμβρη της εφαρμογής του Νέου Νόμου για της Ανωτάτη Παιδεία και της απαρχής των… καταλήψεων, θα καταθέσω την εξήγηση που σας οφείλω για τα αίτια που λειτούργησαν και ως γενεσιουργός αφορμή για τη σημερινή μου παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Εφηβεία και πρωταθλητισμός ( Αναδημοσίευση )
Εφηβεία και πρωταθλητισμός ( Αναδημοσίευση )
http://4.bp.blogspot.com/-s-PPMfGnyho/TaFx2DdA_BI/AAAAAAAABFY/Cw19p5onWXU/s200/%25CE%25A0%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2586%25CE%25AF%25CE%25BB.JPG
http://4.bp.blogspot.com/-s-PPMfGnyho/TaFx2DdA_BI/AAAAAAAABFY/Cw19p5onWXU/s72-c/%25CE%25A0%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2586%25CE%25AF%25CE%25BB.JPG
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2010/08/blog-post.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2010/08/blog-post.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content