Τα πλεονεκτήματα των καινούργιων κανονισμών.

(http://www.fighttube.tv/watch/5c83d7c556ba0b69ef64/New-WTF-Competition-Rules-%282009%29) Με την ισχύ των καινούργιων κανονισμών το tae kw...

(http://www.fighttube.tv/watch/5c83d7c556ba0b69ef64/New-WTF-Competition-Rules-%282009%29)

Με την ισχύ των καινούργιων κανονισμών το tae kwon do πλέον άλλαξε σελίδα. Η συνδυασμένη κρίση τεσσάρων κριτών και ενός κεντρικού διαιτητή που καθόριζε το αποτέλεσμα ενός αγώνα ,σε αντίθεση με άλλα αθλήματα που απαιτείται ένας και μόνο διαιτητής, αποτελεί παρελθόν.
Το αποτέλεσμα πλέον κρίνεται στο μεγαλύτερο βαθμό από ηλεκτρονικές εξαρτήσεις ,που εφοδιάζονται οι αθλητές πριν τους αγώνες, οι οποίες και είναι σαφώς πιο αντικειμενικές από την κρίση των κριτών.

Εκτός όμως από την αυτόματη ηλεκτρονική καταγραφή των πόντων κατά την διάρκεια ενός αγώνα, σημαντικό ρόλο έρχεται να παίξει και η καθιέρωση του instand video replay. Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό ο κάθε προπονητής έχει το δικαίωμα της επιτόπιας ένστασης για οποιοδήποτε σημείο πιστεύει ότι αδικήθηκε ο αθλητής του, είτε πρόκειται για λανθασμένη κατακύρωση πόντου από τους κριτές, είτε για λανθασμένη κατακύρωση ή μη ποινής από τον κεντρικό διαιτητή, η οποία και εξετάζεται διεξοδικά στο βίντεο που έχει καταγράψει τον αγώνα . Έρχονται επομένως οι καινούργιοι κανονισμοί και δίνουν δικαίωμα πλέον και στον προπονητή να παίξει από μεριάς του τον ρόλο ενός διαιτητή, κατά μία έννοια, εκμηδενίζοντας σχεδόν την πιθανότητα λανθασμένης κρίσης του ανθρώπινου παράγοντα(διαιτητές και κριτές).

Κρίνοντας όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οποιαδήποτε παρεκτροπή κατά τη διάρκεια μίας αθλητικής συνάντησης ,εκ μέρους είτε των προπονητών είτε των αθλητών , που αντίκειται στο αθλητικό πνεύμα που προάγει το TAE KWON DO ,πηγάζει είτε από την άγνοια των κανονισμών από μεριάς προπονητών κυρίως αλλά και αθλητών ,είτε από την προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις στην κερκίδα(π.χ. στους γονείς των αθλητών τους) πιστεύοντας ότι έτσι θα δικαιολογηθούν ως προπονητές για την ήττα τους,είτε από το ταπεραμέντο του Έλληνα που πιστεύει πως πάντα φταίει η διαιτησία.

Εύκολα επομένως γίνεται κατανοητό ότι το μόνο πράγμα που επιτυγχάνεται με αυτήν την συμπεριφορά είναι η δυσφήμιση του αθλήματος με ότι αρνητική συνέπεια μπορεί να υπάρξει (όπως η μείωση των αθλητών στο δυναμικό των σχολών κ.α.).

Το θετικό είναι ,ότι πλέον οι συμπεριφορές αυτές έχουν ελαχιστοποιηθεί ,και είμαι αισιόδοξος ότι στο μέλλον θα εκλείψουν αν όλοι μας αναρωτηθούμε αν θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε αυτήν την αλματώδη πρόοδο του αθλήματος ,ή εμπόδιο προσκολλημένοι σε παλιές κακές συνήθειες.

Σχόλια

BLOGGER: 13
  1. Και φυσικά ΄΄κάποιοι΄΄ θα πρέπει να αφήσουν και το άθλημα να προχωρήσει επιτρέποντας,πρώτα από όλα,στους διαιτητές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους!Αλλά πώς θα γίνει αυτό όταν υπάρχει φόβητρο??Για αναρωτηθείτε..Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι περισσότερο φαίνεται ότι γνωρίζεις από όσα γράφεις.Δεν προχωράς λίγο ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να προχωρήσω??Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!!!
    Απλά κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ έχει ξυπνήσει...Και κάποια πράγματα φαίνονται πλέον και δεν είναι και καθόλου διακριτικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαράδεκτα σχόλια. Κύριοι απευθυνθήτε εκεί που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαραδεκτες για ποιους??Γιατι μηπως αυτα δεν γινοντουσαν???μην τρελαθουμε.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε ανωνυμε, κάτσε στην εξέδρα σου και φώναζε από εκεί. Αλλιώς βάλε ονομά και πες ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν, όποιος έχει την μύγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είσαι εσυ τώρα άνθρωπος να κρίνεις; Ωραία η απάντηση σου και πολύ εμπεριστατωμένη. Άλλη φορά να συκοφαντείς επώνυμα. Η δειλία δεν είναι προτέρημα, είναι βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ανάρτηση καθώς και το θέμα της είναι παρελθόν. Έχουν γίνει πολλά και έχουν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Φαίνεται πως το πιο "δύσκολο" κομμάτι στην εφαρμογή των αλλαγών (θετικών κατά την γνώμη μου) είναι η "προσαρμογή" της νοοτροπίας που υπήρχε από όλους μας (δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω). Όταν θα εμπεδώσουμε τους κανονισμούς και κατανοήσουμε την εφαρμογή τους τότε θα μπορέσουμε να αφήσουμε τα παλιά εκεί που ανήκουν, στο παρελθόν.
    Αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις για το τι γινόταν, πως και από ποιους δεν έχουν νόημα και ουσία. Αν θέλουμε να προοδεύσουμε πρέπει να βλέπουμε στο τώρα και μπροστά. Στο χέρι μας είναι να μην κρατάμε κακίες και στην συμπεριφορά μας είναι να μην ξανασυμβούν "περίεργες" καταστάσεις. Αν κρατάς το παρελθόν να ξέρεις πως σε κρατάει και αυτό πίσω και δεν σε αφήνει να πας εμπρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο σας για την επέμβαση, με καλύψατε απόλυτα. Δε μπορώ να δεχτώ τέτοιου είδους σχόλια αναρτημένα στο διαδύκτιο. Το άθλημα προχωράει. Κάποτε σημείωναν οι κριτές τους ποντους στα χαρτακια και μέχρι να βγάλει νικητη ο διαιτητης, δεν ξέραμε ποιος έχει κερδίσει. Όλα αυτά είναι περάσμενο, ίσως όχι ξεχασμενο, παρελθόν. ΠΑΡΕΛΘΟΝ όμως. Το ΜΕΛΛΟΝ είναι μπροστά και εκεί πρέπει να κοιτάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μπορείτε να καταλάβετε το τράκ,το άγχος και την πίεση που εχει ένας Διαιτητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν δεν έχεις διαιτητεύσει.
    Την ίδια πίεση έχουν και οι αθλητές που αγωνίζονται.
    Ασχέτος εμπειρίας. Εχω δει πρωτοκλασάτους Διαιτητές να τρέμουν σα τα ψάρια.
    Την πρώτη φορά που έκρινα ουσεκίρο, ενώ είδα τα χαρτάκια των κριτών, απο το άγχος, έδειξα λάθος νικητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητε φιλε αυτος πουξερει που ειναι τι κανει και ποιος ολογος που ειναι στους αγωνες δεν εεχειποτε τρακ γιατι αν τιρηση τουσ κανονες δεν εχει να φοβατε τιποτα,..αλλα διστηχος δεν γνωριζουν .. και καποιη που γραφουν εξιπνα δες γιατι ειναι πισω απο το συστυμα .νασταματισουν λετε γξα το σιμο .. χωρις να τον ξερω τον ανθρωπο σαν εσας που νομιζετε οτι εχετε γνωση θελη χιλιαδες ,,.κακομαθιμενη αβανταδορη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το θεωρω πιο καλο γιατι εχω αδικηθει 2-3 φορες(οχι οτι δεν εκανα καποιες βλακειες) και εχασα...:(((εχουν αδικηθει πολλοι αθλητες με τον παλιο νομο..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Τα πλεονεκτήματα των καινούργιων κανονισμών.
Τα πλεονεκτήματα των καινούργιων κανονισμών.
http://2.bp.blogspot.com/_l_OoThBYIJk/S8gZpv3hidI/AAAAAAAAAVY/105avLCkdmY/s200/inte.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_l_OoThBYIJk/S8gZpv3hidI/AAAAAAAAAVY/105avLCkdmY/s72-c/inte.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2010/04/blog-post_16.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2010/04/blog-post_16.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content