2016 Ανασκόπηση των παρεμβάσεων του Blog

Σήμερα δημοσιεύουμε μια ανασκόπηση σημαντικών θεμάτων επικαιρότητας της προηγούμενης χρονιάς που προκάλεσαν την παρέμβασή μας. Πιστεύο...


Σήμερα δημοσιεύουμε μια ανασκόπηση σημαντικών θεμάτων επικαιρότητας της προηγούμενης χρονιάς που προκάλεσαν την παρέμβασή μας. Πιστεύουμε ότι η έγκυρη και διαφανής κριτική είναι επιβεβλημένη και χωρίς αμφιβολία συμβάλει στην εξέλιξη του Ελληνικού Ταεκβοντό.

«το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

 Καλή Αθλητική Νέα Χρονιά 2017 !!! 

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016          Για την Ολυμπιακή πρόκριση

Η Ολυμπιακή πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη παρέμεινε όνειρο ζωής για την Ελληνική εθνική ομάδα ταεκβοντό. Οι αθλητές μας δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίου 2016. Πέρασαν τέσσερα χρόνια (από το 2012) και όμως είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. 

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε ότι:

(α) Δεν υπάρχει δεδομένο σύστημα με κριτήρια επιλογής αθλητών της εθνικής ομάδος. Να υπενθυμίσουμε ότι, η ΕΤΑΒΕ έχει ανακοινώσει κριτήρια επιλογής των κλιμακίων 2016, ένας δίκαιος τρόπος χωρίς αμφισβητήσεις, με καθολική αποδοχή από αθλητές, προπονητές και συλλόγους.

(β) Έλλειψη επαρκούς προετοιμασίας της εθνικής ομάδος, προπονητικά κέντρα, συμμετοχή σε διοργανώσεις, αγωνιστικές εμπειρίες.

(γ) Έχει ή όχι προπονητή η εθνική ομάδα; Ποιος επιτέλους είναι ο συμβεβλημένος προπονητής της Ομοσπονδίας και από ποιόν να ζητήσει κανείς ευθύνες;

(δ) Υπάρχει υπεύθυνος για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης της εθνικής ομάδος;

Εδώ όλο το άρθρο



Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016   ΕΤΑΝΕ, «Υποστηρίζω τον αθλητή μου»


Ανακοίνωση ΕΤΑΝΕ : «Τελευταίο κομμάτι στο παζλ των δραστηριοτήτων της ΕΤΑΝΕ, η έναρξη του προγράμματος «Υποστηρίζω τον αθλητή μου» το οποίο αφορά νέους ταλαντούχους και ανερχόμενους αθλητές και αθλήτριες (ηλικίας 12 έως 15 ετών) και γίνεται σε συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό.» 

Στο έγγραφο της ανακοίνωσης (εδώ) αναφέρεται: «Μετά από αξιολόγηση θα επιλεγούν 50 αθλητές και αθλήτριες....»

        Αγαπητοί κύριοι, το πρώτο και σημαντικό για την υποστήριξη των αθλητών είναι δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους τους αθλητές, αυτό προϋποθέτει εξ αρχής ανακοινωμένα κριτήρια επιλογής. 

Πως ακριβώς μεταφράζεται πρακτικά ο «ταλαντούχος και ανερχόμενος»  αθλητής; 
  • Να έχει διακριθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα; 
  • Να έχει διάκριση στο διασυλλογικό της ΕΤΑΝΕ; 
  • Να έχει διακριθεί σε πρωτάθλημα του εξωτερικού; 
  • Να είναι από σύλλογο που έχει πολλές διακρίσεις; 
  • Να είναι από σύλλογο που ο προπονητής είναι μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Προπονητών;
    Το τελευταίο και σημαντικό κομμάτι του παζλ λείπει και για αυτό παρακαλείστε να το συμπληρώσετε. Ελπίζουμε να πρόκειται για παράλειψη και σύντομα να ανακοινωθούν τα κριτήρια αξιολόγησης των αθλητών.



Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016    Για τις σχολές προπονητών Γ.Γ.Α - ETU


24 Μαρτίου. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με έγγραφό της από 8 Μαρτίου 2016, δεν αναγνωρίζει την ισοτιμία διπλώματος προπονητή ΕΤU με αυτή του διπλώματος προπονητή της Γ.Γ.Α και απαγορεύει στον κάτοχο να ασκεί το επάγγελμα του προπονητή αθλητών ταεκβοντό. Διαβάστε περισσότερα »

26 Μαρτίου.  Η ΕTU δημοσιεύει επιστολή, όπου αναφέρονται τα εξείς: «Εφ' όσον το Ελληνικό Υπουργείο Αθλητισμού δεν αναγνωρίζει το σύστημα άδειας προπονητή (Coach License System), όλοι οι αθλητές, προπονητές και παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό αναστέλλονται από την Ένωση. Η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ και δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό.» Διαβάστε περισσότερα »


28 Μαρτίου. Ο γ.γ.Α  κ. Συναδινός  μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:


Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων, ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο κύριος Πραγαλός, ούτε το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο, από το οποίο η ΓΓΑ αναμένει τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση της έννομης λειτουργίας του αθλήματος.
Ως Υπουργείο θα διενεργήσουμε τα νόμιμα καταθέτοντας σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία και τις οικονομικές ελεγκτικές αρχές, ώστε να διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης της «σχολής» Ταε Κβον Ντο της Χαλκιδικής και των οικονομικών παραμέτρων της. 
Η Ελληνική Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο κατά την τελευταία πενταετία έχει χρηματοδοτηθεί συνολικά με το ποσόν των 1,71 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά για τα τελευταία έτη 2014 και 2015 δεν έχει αποδώσει, ως όφειλε, οικονομικό απολογισμό.
Σε κάθε περίπτωση όσοι συμμετείχαν στη σχολή προπονητών εάν κρίνουν ότι εξαπατήθηκαν, μπορούν να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους. Διαβάστε περισσότερα »




Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016    Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελβετίας, 19 με 22 Μαΐου 2016.


Χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία, το Ελληνικό Ταεκβοντό έδωσε μια άνιση μάχη με ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν «τα πάντα» και τελικώς επήλθε το αναμενόμενο, δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο στις 16 κατηγορίες βάρους του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Διοργανώνονται εθνικά πρωταθλήματα, κύπελλα , το KIm e Liou , το G1, με τον τελικό και κορυφαίο στόχο για τους αθλητές μας να αξιωθούν να φορέσουν τα εθνικά χρώματα και να αποτελέσουν κάποια στιγμή τον κορμό της Ελληνικής Εθνικής Ομάδος. Αυτός λοιπόν ο κορυφαίος στόχος που αποτελεί και το κίνητρο για να ακολουθήσει κάποιος τον δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού, περνάει σήμερα απαρατήρητος.

Από αυτό το βήμα ζητάμε να μπει ένα φρένο και προτείνουμε το αυτονόητο, αυτό που εν τέλη ισχύει σε όλη την Ευρώπη:

(α)  Δεδομένο σύστημα με ξεκάθαρα κριτήρια επιλογής αθλητών της εθνικής ομάδος. 

(β) Πλήρης και εντατική προετοιμασία της εθνικής ομάδος σε προπονητικά κέντρα και συμμετοχές με έξοδα της ΕΛ.Ο.Τ σε διεθνείς διοργανώσεις  για  αγωνιστικές εμπειρίες.

(γ) Πρόσληψη εθνικού προπονητή  με αποκλειστικό έργο την προετοιμασία και την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής Ομάδος.

(δ) Πρόσληψη  υπεύθυνου μάνατζερ για τον προγραμματισμό της προετοιμασίας και της αγωνιστικής δράσης της Εθνικής Ομάδος.

(ε) Το τελευταίο ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας να δίνεται για την αγωνιστική προετοιμασία της Εθνική Ομάδας.





Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016   Για την Εθνική ομάδα Παίδων Κορασίδων 


Δεν πιστεύουμε να υπάρχει σε άλλο άθλημα τόσο υψηλό παράβολο συμμετοχής σε επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα, 50 ευρώ για κάθε αθλητή και επιπλέον κάρτα διαπίστευσης 20 ευρώ για κάθε αθλητή. 

Δεν πιστεύουμε εντός της Χώρας να υπάρχει άλλο άθλημα που να ζητά κάρτα διαπίστευσης αθλητή για συμμετοχή του σε εθνικό πρωτάθλημα. Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας το δεδομένο ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές είναι ήδη καταχωρημένοι στην οικία Ομοσπονδία με την διαδικασία έκδοσης των αθλητικών δελτίων υγείας, όπως ορίζει και η Αθλητική Νομοθεσία. Έτσι δεν γίνεται κατανοητό όταν στην προκήρυξη της ΕΛΟΤ, για τη συμμετοχή ενός Αθλητή στους αγώνες, ζητείται η κάρτα και το Δελτίο, δύο διαδικασίες πιστοποίησης για μια ιδιότητα, αυτή του «Αθλητή».

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τον προηγούμενο μήνα, δεν συγκροτήθηκε από την ΕΛΟΤ εθνική ομάδα Παίδων Κορασίδων για συμμετοχή στο 7th European Cadet Championships 2016 που έγινε από 08 έως 11 Σεπτεμβρίου στο Βουκουρέστι. 

Δεν απολογήθηκε κανείς, γιατί αδικήθηκε κατάφωρα η κατηγορία με το μεγαλύτερο δυναμικό αθλητών και με την μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη σε όλο Ελληνικό Ταεκβοντό. Δεν δόθηκε μια απάντηση από τους παράγοντες του Αθλήματος γιατί από αυτούς τους νεαρούς αθλητές αφαιρέθηκε η «σκυτάλη διάκρισης» λίγο πριν τον τερματισμό. 



Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016          6 th MEDITERRANEAN TAEKWONDO CUP 2016.


Στην πόλη Λααγιούν του Μαρόκου,  3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε το 6 th MEDITERRANEAN TAEKWONDO CUP 2016.
Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΤΑΝΕ διαβάσαμε για την ανωτέρω διοργάνωση:




«Η Σταυρούλα Κόντου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -57 κιλών, την ίδια στιγμή που ο Λευτέρης Φακίνος κατετάγη 2ος στα -58 κιλά. Υπεύθυνος προπονητής για τους δύο αθλητές ήταν ο Ιωάννης Μαμέκας.»


Σύμφωνα με την προκήρυξη κάθε εθνική ομάδα μπορούσε να συμμετέχει με 8 αθλητές, 4 γυναίκες και 4 άνδρες, σε οκτώ Ολυμπιακές κατηγορίες.

Η ΕΛΟΤ δεν έκανε καμία ανακοίνωση για το Μεσογειακό Κύπελλο. 

 Πότε έγινε η συγκρότηση της ομάδος και ποιοι αθλητές συμμετείχαν; 

Χωρίς άλλα σχόλια για την διαχείριση του 6ου Μεσογειακού Κυπέλλου από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, αναφέρουμε μια πρόσφατη δήλωση παράγοντα του αθλήματος:  «Με ίσες ευκαιρίες για όλους, για ένα φανταχτερό παρόν και ένα υπέρλαμπρο μέλλον στο κορυφαίο άθλημα επαφής στη χώρα μας».


Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: 2016 Ανασκόπηση των παρεμβάσεων του Blog
2016 Ανασκόπηση των παρεμβάσεων του Blog
https://4.bp.blogspot.com/-KrE7KPlZ-nc/WFpGAs7AdKI/AAAAAAAALtE/l3XvqJzDPfk_xNVLhjyI6OckMcNDZN7agCLcB/s640/2017-1.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-KrE7KPlZ-nc/WFpGAs7AdKI/AAAAAAAALtE/l3XvqJzDPfk_xNVLhjyI6OckMcNDZN7agCLcB/s72-c/2017-1.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2016/12/2016-blog.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2016/12/2016-blog.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content