«Τις πταίει» που δεν προκριθήκαμε.

Η Ολυμπιακή πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη παρέμεινε όνειρο ζωής για την Ελληνική εθνική ομάδα ταεκβοντό. Οι αθλητές μας δεν κατάφερ...


Η Ολυμπιακή πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη παρέμεινε όνειρο ζωής για την Ελληνική εθνική ομάδα ταεκβοντό. Οι αθλητές μας δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίου 2016. Ο Σιμιτσής Γιώργος έχασε στον πρώτο αγώνα ενώ οι άλλοι τρεις, Κουτσού Ιωάννα , Γκόλτσιος Κωνσταντίνος και Ασπρογέρακα Ανδριάνα έχασαν στον δεύτερο αγώνα.

Ποιος φταίει...


Μήπως φταίει η ένδυση της εθνικής (άλλοι μπλε άλλοι μαύρα και άλλοι άσπρα), μήπως φταίνε οι παράγοντες, οι αθλητές, οι προπονητές, ίσως η τύχη παίζει τα δικά της παιχνίδια; ή τελικά θα βόλευε να καταλήξουμε ότι για όλα τα δεινά φταίει η «τρόικα».

Πριν 4 χρόνια, για την προηγούμενη Ολυμπιακή πρόκριση στο Καζάν, ο Henk Meijer προπονητής της Εθνικής ταεκβοντό είχε δηλώσει:

«Εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων αλλά και της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς των Ελλήνων παραγόντων του TKD, κάναμε ελάχιστη σχεδόν καμία προετοιμασία για αυτούς τους αγώνες οι οποίοι ήταν και η τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στους ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η ομοσπονδία έπρεπε να χρησιμοποιήσει και το τελευταίο ευρώ για να κάνουμε μια όσο το δυνατό ποιο καλή προετοιμασία. Η συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες είναι όνειρο ζωής όχι μόνο για κάθε αθλητή, την ομοσπονδία, τη Χώρα, το TKD στην Ελλάδα κτλ. Για ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως ήταν οι προκριματικοί αγώνες στο Καζάν, χρειαζόμασταν το λιγότερο τρεις μήνες προετοιμασία με πολύ ατομική προπόνηση σε προπονητικό κέντρο και έναν προπονητή που να γνωρίζει τα πάντα για όλους τους αθλητές. Στην ομοσπονδία δεν υπάρχει κανείς που να είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό της εθνικής ολυμπιακής ομάδας και να το κάνει αυτό σε επαγγελματική βάση (Technical Director Editor). Δεν πιστεύω ότι αυτό δικαιολογείτε με την πρόφαση της έλλειψης χρημάτων.»

Πέρασαν τέσσερα χρόνια και όμως είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα, σε όλο αυτό το  χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε ότι:

(α) Δεν υπάρχει δεδομένο σύστημα με κριτήρια επιλογής αθλητών της εθνικής ομάδος. Να υπενθυμίσουμε ότι, η ΕΤΑΒΕ έχει ανακοινώσει κριτήρια επιλογής των κλιμακίων 2016, ένας δίκαιος τρόπος χωρίς αμφισβητήσεις, με καθολική αποδοχή από αθλητές, προπονητές και συλλόγους.

(β) Έλλειψη επαρκούς  προετοιμασίας της εθνικής ομάδος, προπονητικά κέντρα, συμμετοχή σε διοργανώσεις, αγωνιστικές εμπειρίες.

(γ) Έχει ή όχι προπονητή η εθνική ομάδα; Ποιος επιτέλους είναι ο συμβεβλημένος προπονητής της Ομοσπονδίας και από ποιόν να ζητήσει κανείς ευθύνες;

(δ) Υπάρχει υπεύθυνος για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης της εθνικής ομάδος;

Το Ελληνικό Ταεκβοντό δεν θα υπάρχει στην επόμενη Ολυμπιάδα. Βρισκόμαστε εν αναμονή δηλώσεων των παραγόντων του Ελληνικού Ταεκβοντό, η Κοινότητα του Αθλήματος ζητάει απαντήσεις,  η ανάληψη μέρους της ευθύνης από αυτούς που πήραν τις αποφάσεις  και έκαναν τις επιλογές αποτελεί πράξη γενναιότητας.

Με πολύ σεβασμό, εξαιρούμε τους Έλληνες Αθλητές και τους φωνάζουμε: «Κρατήστε  ψηλά το κεφάλι γιατί εσείς κρατάτε το Ελληνικό Ταεκβοντό στα χέρια σας».

Εάν κάποιος εκ των υπευθύνων δικαιολογήσει την κατάσταση λέγοντας γενικά και αόριστα ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για προετοιμασίες αθλητών», τότε θα αναγκαστούμε και μεις να γνωστοποιήσουμε πόσα πληρώνει η Ομοσπονδία για συμβούλους , προπονητές, κλπ.,σε ημέρες οικονομικής κρίσης. Επιπλέον ποιος θα έλεγε όχι σε διοργάνωση ανάλογη με αυτή του Kim e Liou , προοριζόμενη για την κάλυψη των δαπανών προετοιμασίας της εθνικής ομάδος.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην Δημοσκόπηση Εδώ...

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: «Τις πταίει» που δεν προκριθήκαμε.
«Τις πταίει» που δεν προκριθήκαμε.
http://2.bp.blogspot.com/-ftZpTGyq76c/Vp0RTIjxwdI/AAAAAAAAJTU/_X57lWBvTeo/s400/1.2016.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-ftZpTGyq76c/Vp0RTIjxwdI/AAAAAAAAJTU/_X57lWBvTeo/s72-c/1.2016.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2016/01/blog-post_19.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2016/01/blog-post_19.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content