Οι 23 , η ΕΛ.Ο.Τ και τα 6.318 Kukkiwon Poome / Dan

Μετά την ανακοίνωση της ΕΛΟΤ για την χορήγηση Dan της Kukkiwon, θεωρήσαμε επιβεβλημένο να ενημερώσουμε την κοινότητα του Αθλήματος με τ...


Μετά την ανακοίνωση της ΕΛΟΤ για την χορήγηση Dan της Kukkiwon, θεωρήσαμε επιβεβλημένο να ενημερώσουμε την κοινότητα του Αθλήματος με την παρουσίαση ορισμένων δεδομένων που πιστεύουμε είναι αναγκαία για την εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων.

1.- Η  ανακοίνωση της ΕΛΟΤ μας γνωστοποιεί ότι: «έχει υπογραφή μνημόνιο συνεργασίας (M.O.U.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και της KUKKIWON, όπου αποφασίζεται τα πτυχία βαθμών DAN – Kukkiwon, να διατίθενται μόνο μέσα από τον επίσημο φορέα του αθλήματος στην Ελλάδα, την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό και όχι από ιδιώτες».

2.-  Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Kukkiwon, συνολικά υπάρχουν στην Ελλάδα 24 πιστοποιημένοι  φορείς εξετάσεων για την απόκτηση Poome / Dan,  μεταξύ αυτών και η ΕΛΟΤ.


3.- Οι «ιδιώτες» στην Ελλάδα, όρος που χρησιμοποιεί  στην ανακοίνωσή της η ΕΛΟΤ,  είναι πιστοποιημένοι φορείς εξετάσεων Poome / Dan της Kukkiwon. με κωδικούς, που σημαίνει ότι έχουν την αρμοδιότητα αποστολής δικαιολογητικών για την έκδοση των πτυχίων. Τα πτυχία αυτά εκδίδονται και υπογράφονται από την  Kukkiwon  και προφανώς έχουν όλα την ίδια αποδεικτική αξία ως προς την πιστοποίηση των Poome / Dan ανεξάρτητα από τον αποστολέα.

4.- Στην σελίδα της Kukkiwon παρατηρήσαμε ότι οι πιστοποιημένοι φορείς ονομάζονται «Do-Jang», κορεάτικη έκφραση που σημαίνει «χώρος προπόνησης» και  παρουσιάζουμε δειγματολυπτικά κάποιους από αυτούς τους 24  φορείς:  A.C.CLUB PANORAMATOS - ELLINIKO KENTRO KOREATIKON POLEMIKON TEHNON -  Α.C AGIOS DIMITRIOS -  Kyung Hee Academy Athens.

Αυτό λοιπόν που μπορεί να διαπιστώσει κανείς, είναι ότι δεν υπάρχουν «ιδιώτες» αλλά σχολές και σύλλογοι ταεκβοντό που οι περισσότεροι μάλιστα είναι μέλη της Ομοσπονδίας. Η λέξη «ιδιώτες» που χρησιμοποιείτε στην ανακοίνωση της ΕΛΟΤ, παραπέμπει σε φυσικά πρόσωπα, ενώ οι κωδικοί στην σελίδα της Kukkiwon αντιστοιχούν  σε φορείς, ήτοι:  Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Σωματεία) όπως και η ΕΛΟΤ.

5.- Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις κρίνετε απαραίτητο:

α.- Να δοθεί από την ΕΛΟΤ στην δημοσιότητα το μνημόνιο συνεργασίας (M.O.U.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και της KUKKIWON για να δούμε εάν πράγματι στην Ελλάδα  τα Dan της Kukkiwon, «θα διατίθενται μόνο μέσα από τον επίσημο φορέα του αθλήματος στην Ελλάδα, την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό».

β.- Προς αποκατάσταση της τάξης θα πρέπει επίσης να αφαιρεθούν από την σελίδα της Kukkiwon οι 23 υπόλοιποι φορείς, καθώς σύμφωνα με την ανωτέρω ανακοίνωση τα Dan Kukkiwon θα διατίθενται μόνο μέσα από τον επίσημο φορέα, την ΕΛΟΤ.

γ.- Η ΕΛΟΤ ως επίσημος φορέας, Ομοσπονδία του Αθλήματος στην Ελλάδα, έχει νομική και ηθική υποχρέωση να πληροφορήσει τα μέλη της ποιοι είναι οι «ιδιώτες» που αναφέρονται στην ανακοίνωσή της και δεν έχουν το δικαίωμα πιστοποίησης Dan  Kukkiwon, προκειμένου να προστατεύσει τους αθλητές αλλά και όλους όσους ασχολούνται με το ταεκβοντό στην Ελλάδα.


     GREECE

POOM DAN              COUNT 
                                                 
1 POOM                      2.630
2 POOM                         251
3 POOM                           23
4 POOM                             3
1 DAN                         2.323
2 DAN                            658
 3 DAN                            233 
4 DAN                            109
5 DAN                              54
6 DAN                              22
7 DAN                              12

                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                      TOTAL                        6.318

Σχόλια

BLOGGER: 9
  1. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ETU ΚΑΙ ΤΗΣ KUKKIWON ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016, ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 3ΟΥ ΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ETU. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ, Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΟΤ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΡΓΗΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι καραγκιοζάκια είστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ των σχολίων που έσβησες εχθές (ΕΙΣΑΙ διαπλεκόμενος και τραγούδα, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ) πάρε αντιγραφή -> επικόλληση και σβήστο ξανά, κανένα πρόβλημα:
    Ανώνυμος28 Μαΐου 2015 - 1:20 μ.μ.
    Αγαπητοί φίλοι, συντάκτες του παρόντος ιστολογίου. Σας κράζω σε τακτική βάση γιατί αποσιωπάτε συχνά (ελληνιστί κάνετε γαργάρα) τις διάφορες αυθαιρεσίες, ατασθαλίες, τραμπουκισμούς, μαγκιές κλπ., κλπ. των διοικούντων του Ελληνικού ταεκβοντό. Σας έχω κατηγορήσει ως διαπλεκόμενους και γλύφτες. Αυτή τη φορά όμως οφείλω να δηλώσω τα σέβη μου για την εύστοχη ανάρτησή σας, να δηλώσω την έκπληξή μου (τι

    έγινε ρε παιδιά, αλλάξαμε τακτική ή σας χτύπησαν τα παλικάρια καμιά ευαίσθητη χορδή και τους επιτίθεστε έτσι;). Τι να πω συγχαρητήρια!!! Πάντως για να συμβάλλω και εγώ στη συζήτηση ας παραθέσω δυο τρία σημεία. Πρώτον: η ανακοίνωση της ΕΛ.Ο.Τ. αναφέρει: "Ως εκ τούτου, σας επισημαίνουμε ότι πλέον η ΕΛ.Ο.Τ., θα προβαίνει στην αναγνώριση πτυχίων Dan Kukkiwon, μόνο σε όσους απευθύνονται για την απόκτησή του στην ΕΛ.Ο.Τ. και όχι σε ιδιώτες." Απάντηση: Χ€$τήκ@μ€ για την ΕΛ.Ο.Τ., μη σώσουν και τα αναγνωρίζουν, τα αναγνωρίζει η WTF που είναι υπερκείμενη Ομοσπονδία. Παρακαλώ όμως κάποιοι από τους 23 ΕΠΙΣΗΜΟΤΑΤΟΥΣ και ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟΥΣ υπόλοιπους φορείς να ενημερώσουν τη WTF για την καταχρηστική και αδιανόητη ανακοίνωσή της ΕΛ.Ο.Τ. Να θυμίσω ότι το 1990 όταν η ΕΛ.Ο.Τ. έβγαλε πρώτη φορά το Ελληνικό Νταν η WTF δεν το αναγνώριζε (όχι ότι τώρα το αναγνωρίζει, για να παίξεις παγκόσμιο θέλεις KUKKIWON νταν, αλλιώς δεν παίζεις, έτσι δεν είναι Μιχαλάκη; - Συγγνώμη, που να θυμάσαι, το '90 είχες κίτρινη ή πράσινη ζώνη). Το μόνο πρόβλημα της ανακοίνωσης είναι ότι κάποιοι δεν πληρώνουν τα χαράτσια της ΕΛ.Ο.Τ. για τα πτυχία GUP και νταν και χάνεται μέρος από τη μαρμίτα. Δεύτερον: η ανακοίνωση είναι ανυπόγραφη. Τι θα πει "ΕΚ της ΕΛ.Ο.Τ.";;; (Ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑς; που λέει και ο Χατζηχρήστος). Ποιο τακτικό ή έκτακτο Δ.Σ. έβγαλε αυτήν την απόφαση; (εδώ γελάμε, πόσα χρόνια έχει να γίνει κανονικό Δ.Σ. - και έκλεισε και ο Λέντζος από την κρίση). Αριθμός πρωτοκόλλου; (άλλα γέλια εδώ). Υπογραφή Προέδρου και Γραμματέα; (πέσε κάτω και χτυπήσου στη γη, πρόσεχε μην πάθεις τίποτα από τα γέλια). Όχι βέβαια. Πάγια τακτική σε παράτυπες ανακοινώσεις. Θέλετε να σας θυμίσω την από 04.07.2014 ανακοίνωση της ΕΛ.Ο.Τ. για την αναγνώριση των παράτυπων σχολών προπονητών στο Oldenzaal και τον Πολύγυρο από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ της Γ.Γ.Α. (τι είναι αυτό); Και αυτή ήταν ανυπόγραφη. Αν σε κάποιο δικαστήριο ρωτήσει ο Πρόεδρος πως βγήκε η ανακοίνωση θα πουν "έκανε λάθος κάποιος υπάλληλος που τον διώξαμε μετά". Τρίτη παρατήρηση προς εσάς: ιδιώτες είναι οι Πιστοποιημένοι εξεταστές, τι είναι ο Βάιος και ο Βασίλης; Και δεν τρέχει τσάι. Ποιο είναι το πρόβλημα; Εμείς περιμέναμε τον Κορεάτη δυο χρόνια να έρθει για να πάρουμε το νταν ή έπρεπε να πάμε Γερμανία. Ποιο το πρόβλημα να είναι ιδιώτες; Κάποιοι ιδιώτες δεν είναι αυτοί που ανήκουν στις επιτροπές ΝΤΑΝ των Ε.ΤΑ.Ν.Ε. και Ε.ΤΑ.Β.Ε. και πιστοποιούν το Ελληνικό ΝΤΑΝ; Υ.Γ. Συγχαρητήρια στους συντάκτες του ιστολογίου και πάλι για την παρούσα ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και δεν πρόλαβε ο άλλος να απαντήσει στην απορία μου. Γιατί έκλεισε ο Λέντζος; Απαιτώ να μάθω την αλήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χα χα χα! Καλό. Άντε ρε φίλε και είχα σκάσει να μάθω. Και μου έσβησαν και το παραπάνω σχόλιο οι αγωνιζόμενοι συντάκτες του ιστολογίου και αναγκάστηκα να το ξαναδημοσιεύσω. (Γιατί εννοείται ότι τα κρατάω όλα backup αφού μου σβήνουν 2 στα 3, χωρίς μπινελίκια, χωρίς τίποτα μηνύσιμο οι Μακεδονομάχοι). Τι έγινε; Ανηφόρισαν τα παιδιά κατά Καισαριανή μεριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ , ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΙΑ ΕΣΕΙΣ;

      Διαγραφή
    2. ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΛΟΓΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΙΖΕΤΕ ΤΡΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΞΩΠΙΣΩ ΤΟΥΣ,ΜΟΛΙΣ ΣΤΡΙΨΟΥΝ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,691,Ελληνικό Πρωτάθλημα,144,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,91,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,7,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,23,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Οι 23 , η ΕΛ.Ο.Τ και τα 6.318 Kukkiwon Poome / Dan
Οι 23 , η ΕΛ.Ο.Τ και τα 6.318 Kukkiwon Poome / Dan
http://2.bp.blogspot.com/-xzEiw1FGDKY/T2MU8c9bzzI/AAAAAAAABgI/PgxfXyfNgrk/s1600/tkd13.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-xzEiw1FGDKY/T2MU8c9bzzI/AAAAAAAABgI/PgxfXyfNgrk/s72-c/tkd13.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2015/05/23-6318-kukkiwon-poome-dan.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2015/05/23-6318-kukkiwon-poome-dan.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content