Το χρονικό της κρίσης, WTF & PATU

Τις τελευταίες ημέρες στην αμερικανική ήπειρο και για το άθλημα του ταεκβοντο, βρίσκεται σε εξέλιξη μια κρίση που δημιουργήθηκε ανάμεσα ...

Τις τελευταίες ημέρες στην αμερικανική ήπειρο και για το άθλημα του ταεκβοντο, βρίσκεται σε εξέλιξη μια κρίση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην WTF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο) και την PATU (Παναμερικανική Ένωση Ταεκβοντο). 
Είναι το πρώτο “παρατράγουδο” ευρείας κλίμακας, ως συνέπεια της μη-ανανέωσης (ουσιαστικά ακύρωσης) από την WTF του συμβολαίου αναγνώρισης προς την εταιρία LaJust και το ηλεκτρονικό της σύστημα PSS.


Να σημειώσουμε πως το masTaekwondo.com, αποκάλυψε και κάλυψε ειδησεογραφικά και συνεχίζει να αποκαλύπτει κατά αποκλειστικότητα, όλη την υπόθεση. Tο πολύ καλά δικτυωμένο blog "έβγαλε" την είδηση “λαβράκι” με πληροφορίες που προήλθαν από πηγές που έχει μέσα στους εμπλεκόμενους οργανισμούς που διοικούν το ταεκβοντο στην Αμερική (κυρίως στην Λατινική Αμερική).
(Διαβάστε την ανάρτηση> [αναδημοσίευση, μετάφραση στα ελληνικά]: Κρίση μεταξύ της WTF & PATU (Επεισόδιο 2ο))

Άμεσα εμπλεκόμενος στην όλη υπόθεση, είναι  ο πρόεδρος της PATU, ο κ. Ji Ho Choi (πολλοί μάλιστα τον χαρακτηρίζουν και ως την “πέτρα του σκανδάλου” που ευθύνεται για την δημιουργία της κρίσης). Ο πρόεδρος είναι γνωστός και για τις στενές σχέσεις που έχει με την εταιρία LaJust, όντας και ο ίδιος κορεάτης.

Πιο συγκεκριμένα, ας δούμε λίγο το χρονικό της κρίσης και την εξέλιξη της μέχρι σήμερα:

Σε δύο αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, μια για τους Παναμερικανικούς Αγώνες (κάτι σαν Ολυμπιακοί αγώνες για την ήπειρο της Αμερικής) για το άθλημα του ταεκβοντο και μια για το Παναμερικανικό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης Ταεκβοντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, οι αντίστοιχες οργανωτικές επιτροπές με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της PATU, αποφάσισαν για την μεν πρώτη διοργάνωση, να χρησιμοποιηθούν τα συστήματα της LaJust και για την δε, δεύτερη, τα συστήματα της Daedo.
Για την λήψη της απόφασης, ειδικά για την πρώτη διοργάνωση, η επέμβαση-παρέμβαση του προέδρου της PATU ήταν θα λέγαμε καταλυτική, αφού ουσιαστικά “επέβαλλε” την χρήση των συστημάτων PSS της LaJust για τους αγώνες του ταεκβοντο.
(Διαβάστε την ανάρτηση [αναδημοσίευση, μετάφραση στα ελληνικά]: LaJust στην Guadalajara / Daedo στο Querétaro)

Επιπρόσθετα, η PATU αποφάσισε να παρατείνει την χρήση των συστημάτων της LaJust και στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Ε/Ν καθώς και στο Pan American Open (οι δύο αυτές διοργανώσεις γίνονται από την ίδια την PATU).

Αυτή ήταν και η αρχή για το “γαϊτανάκι” των επιστολών ανάμεσα στην WTF και στην Οργανωτική Επιτροπή των Παναμερικανικών αγώνων και τον πρόεδρο της PATU. Η κρίση μόλις είχε αρχίσει.

Η WTF πληροφορήθηκε ανεπίσημα για την απόφαση της χρήσης των PSS της LaJust στους αγώνες ταεκβοντο στους Παναμερικανικούς Αγώνες καθώς και για τις διοργανώσεις της PATU, και αντέδρασε άμεσα.
Απέστειλε επιστολή προς πρόεδρο της PATU, “ανακαλώντας τον εις την τάξιν” και επισημαίνοντας του πως το κύρος της WTF θα πληγεί ανεπανόρθωτα, αν μια από τις ηπειρωτικές της ενώσεις λειτουργεί και κάνει κινήσεις έξω από τις αποφάσεις της και την πολιτική της. Θέλοντας να μην φανεί και πολύ αυστηρή, δικαιολογεί τις επισημάνσεις της με το ότι η ίδια έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να συνεχίσει με τα συστήματα της LaJust, αυτό όμως στάθηκε αδύνατο λόγω της “ανακολουθίας” στα πεπραγμένα της από την ίδια την εταιρία. 
(Διαβάστε την ανάρτηση  [αναδημοσίευση, μετάφραση στα ελληνικά]: Κρίση μεταξύ της WTF & PATU (Επεισόδιο 3ο))

Σε δεύτερο χρόνο, απέστειλε επιστολή προς την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων ταεκβοντο στους Παναμερικανικούς Αγώνες 2011, όπου λίγο-πολύ λέει τα ίδια όπως και στην προηγούμενη προς τον πρόεδρο της PATU. 
Δηλαδή πως, αν και είναι μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής (μιας και σε έναν μήνα θα γίνουν οι αγώνες), προτείνει την χρήση των PSS της Daedo (αντί αυτών της LaJust), σημειώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσματα των αγώνων θα είναι άκυρα και οι αθλητές δεν θα λάβουν την βαθμολογία που θα πετύχουν, δεν θα γίνει δηλαδή η καταγραφή τους στην Παγκόσμια Κατάταξη Αθλητών της WTF. 
“Προτείνει” προς την οργανωτική επιτροπή να της διαθέσει η ίδια, χωρίς χρέωση, όλο το απαιτούμενο υλικό σε συστήματα PSS της Daedo, για να γίνουν οι αγώνες χωρίς προβλήματα, επισημαίνοντας πως μόνο το PSS της Daedo έχει την έγκριση της. 
Καλώντας ταυτόχρονα όλους τους εμπλεκόμενους να “σεβαστούν” τις αποφάσεις του μόνου διεθνή αθλητικού οργανισμού που διοικεί το ταεκβοντο παγκοσμίως, δηλ. της ιδίας, της WTF. 
(Διαβάστε  την ανάρτηση  [αναδημοσίευση, μετάφραση στα ελληνικά]: Κρίση μεταξύ της WTF & PATU (Επεισόδιο 4ο))

Ο πρόεδρος της PATU ήταν ο πρώτος (και ο μόνος σε επίπεδο ηπειρωτικής ένωσης) που διαμαρτυρήθηκε επίσημα στην WTF, με επιστολή του, για την απόφαση να χρησιμοποιηθούν τα συστήματα της Daedo στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. 
(Διαβάστε την ανάρτηση   [αναδημοσίευση, μετάφραση στα ελληνικά]: Γραφείο Τύπου της PTU (Παναμερικανική Ένωση Ταεκβοντο))

Κάποια στιγμή στο μέσω της διαμάχης που ξέσπασε μεταξύ της εταιρίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της PATU προσπάθησε να μεσολαβήσει για την εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στην WTF και στην LaJust, αναλαμβάνοντας τον ρόλο “πυροσβέστη”, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, όπως φάνηκε τελικά. 
(Διαβάστε την ανάρτηση από το masTaekwondo στα αγγλικά: Ji Ho Choi would be a mediator between LaJust and the WTF)

Επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, η WTF “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” προς όλους τους εμπλεκόμενους, ότι θα βρεθούν να χρησιμοποιούν μη-εγκεκριμένα, άρα και μη-έγκυρα συστήματα, και πως αυτό θα έχει ως συνέπεια, από την μια να πλήξουν το κύρος της και από την άλλη να απαξιώσουν τις διοργανώσεις τους, στο άθλημα του ταεκβοντο εν μέρει και στους αγώνες τους γενικότερα (ως αθλητικό γεγονός). 
Η WTF αφήνει ένα μικρό ενδεχόμενο “επανεξέτασης” στην περίπτωση που η οργανωτική επιτροπή έχει ήδη υπογράψει κάποιο συμβόλαιο με την LaJust, πριν όμως από την ημερομηνία “ακύρωσης” της δικιάς της συμφωνίας με την εταιρία. Να υποθέσουμε ότι αν υπάρχει τέτοια συμφωνία, αυτό θα είναι καθοριστικό για την εξέλιξη των πραγμάτων μιας και η οργανωτική επιτροπή θα είναι “δεσμευμένη” με την LaJust και δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς, και υποχρεωτικά πλέον θα χρησιμοποιηθούν τα συστήματά της στους αγώνες ταεκβοντο της διοργάνωσης. 

Μένει η επιστολή αποδοχής των “προτάσεων” της WTF από την οργανωτική επιτροπή των παναμερικανικών αγώνων, που όταν θα αποσταλεί, ουσιαστικά θα πρόκειται για “άδειασμα” του προέδρου της PATU, τόσο από την οργανωτική επιτροπή των παναμερικανικών αγώνων όσο και από την ίδια την WTF. Εκτός όμως από “άδειασμα” από τους άλλους θα πρέπει και ο ίδιος να “αδειάσει” τον εαυτό του μιας και θα πρέπει να αποδεχτεί την χρήση του PSS της Daedo και στις “δικές” του διοργανώσεις (ως Ένωση). 

Κάποιες φήμες εικάζουν, πως αυτή η κίνηση προώθησης της LaJust, από τον πρόεδρο της PATU, μπορεί να ήταν και η “σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι” στις σχέσεις ανάμεσα στην WTF και τον πρόεδρο της PATU. Η WTF πάντως, από την μεριά της, καλεί την Παναμερικανική Ένωση Ταεκβοντο να “ευθυγραμμιστεί” με την πολιτική της και να ακολουθήσει κατά βήμα. Ιδάλως οι κινήσεις του και οι αποφάσεις του εμπλέκουν και “τραυματίζουν” το κύρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντο (χωρίς να αναφέρετε στο “αλλιώς θα...”).

Θα είμαστε σε αναμονή για τις εξελίξεις, περιμένοντας την “αντίδραση” (θετική ή αρνητική) τόσο της οργανωτικής επιτροπής των παναμερικανικών αγώνων όσο και του προέδρου της PATU, στις "διαταγές" της WTF.

Η όλη κατάσταση θυμίζει λίγο το "ράβε -  ξήλωνε, δουλειά να μην σου λείπει...", δηλ. "ράβε Daedo, ξήλωνε LaJust"...

Σχόλια

BLOGGER: 1
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,691,Ελληνικό Πρωτάθλημα,144,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,91,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,7,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,23,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Το χρονικό της κρίσης, WTF & PATU
Το χρονικό της κρίσης, WTF & PATU
http://1.bp.blogspot.com/-EUvKlk3eBlk/TndkfNb1EzI/AAAAAAAAAj8/prKEjTcXQtg/s200/wtf_%2526_patu_taekwondo999.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-EUvKlk3eBlk/TndkfNb1EzI/AAAAAAAAAj8/prKEjTcXQtg/s72-c/wtf_%2526_patu_taekwondo999.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/09/wtf-patu.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/09/wtf-patu.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content