Έρχεται τεράστια μεταρρύθμιση με το «e-Kouros». Και όποιος αντέξει !!

Δεκάδες τροποποιήσεις, νοικοκύρεμα με το μητρώο και τώρα έρχεται η τεράστια μεταρρύθμιση με το «e-Kouros». Διαβάστε παρακάτω το Δ.Τ. της Γ.Γ...


Δεκάδες τροποποιήσεις, νοικοκύρεμα με το μητρώο και τώρα έρχεται η τεράστια μεταρρύθμιση με το «e-Kouros». Διαβάστε παρακάτω το Δ.Τ. της Γ.Γ.Α.Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2023                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Γ. Βρούτσης: «e-Kouros», ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλου του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας και με ένα κλικ τα πάντα στο κινητό του κάθε πολίτη!»

Πραγματοποιήθηκε με σύσσωμη συμμετοχή από τους αθλητικούς φορείς της χώρας η «Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό» όπου ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού εξήγγειλε δέσμη επτά μεταρρυθμιστικών δράσεων για τη «Νέα Εποχή στον Αθλητισμό»

Η τεράστια μεταρρύθμιση με το «e-Kouros», που θα είναι πλέον συνώνυμο του ελληνικού αθλητισμού και θα αντιπροσωπεύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αθλητικού οικοδομήματος, παρέχοντας μετρήσιμα και απολύτως συγκρίσιμα μεγέθη σε όλο το φάσμα του, καθώς και οι 7 άξονες πάνω στις οποίες δομείται η πολιτική του, αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και ομάδα συνεργατών του, στην «Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό».

Στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, η ανταπόκριση από την πλευρά των προσκεκλημένων αθλητικών φορέων ήταν εντυπωσιακή, καθώς συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και έκαναν παραγωγικότατες τοποθετήσεις και προτάσεις οι πρόεδροι της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και Γιώργος Καπελάκης, εκπρόσωποι από τις 61 Ομοσπονδίες της χώρας, καθώς και οι διοικήσεις των 17 Εθνικών Αθλητικών Κέντρων.


«Προχωράμε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο του αθλητισμού! Μετά την «Εργάνη» στον χώρο της Εργασίας, σε λίγο καιρό θα έχουμε την καθολική ψηφιοποίηση του Αθλητισμού με την πλατφόρμα του «e-Kouros», η οποία θα είναι διαθέσιμη και με εφαρμογή στα κινητά όλων των πολιτών.
Επιπλέον, με συντεταγμένη διαδικασία δρομολογούμε την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας, μετά από 25 χρόνια εφαρμογής και δεκάδων τροποποιήσεων του νόμου-πλαίσιο 2725/1999, ενώ παράλληλα το νομικό μας πλαίσιο θα εμπλουτιστεί και θα εκσυγχρονιστεί.

Μέσα από τον διάλογο με όλους τους αθλητικούς φορείς θα αφουγκραστούμε κάθε νέα, σύγχρονη τάση και όσα απαιτούνται για να συμβαδίζουμε με το σήμερα και το αύριο.
Στο τέλος όλης αυτής της διαδικασίας φιλοδοξούμε το αθλητικό τοπίο με διαφάνεια και νομιμότητα να απλοποιηθεί και να είναι απόλυτα προσβάσιμο από όλους τους πολίτες από άκρη σε άκρη της χώρας», δήλωσε σχετικά ο κ. Βρούτσης, ο οποίος ανέλυσε τις 7 βασικά σημεία της πολιτικής που θα αναπτυχθούν τους προσεχείς μήνες. Συγκεκριμένα:

1.Αθλητικός ΝόμοςΚωδικοποίηση – Απλοποίηση ΝομοθεσίαςΕπιτροπή Κωδικοποίησης (31.12.2024)
Εθνικός Διάλογος για τον Αθλητικό ΝόμοΗλεκτρονική Υποβολή προτάσεων μέχρι 28.02.2024

2.Ψηφιακός Μετασχηματισμός “e-Kouros”Ψηφιακός Αθλητικός Χάρτης
MyKouros App
Ηλεκτρονική υποβολή πιστοποιητικών – Νοικοκύρεμα, μείωση γραφειοκρατίας

3.Ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικές αθλητικές εγκαταστάσειςΑθλητικές συναντήσεις σε ασφαλείς εγκαταστάσεις
Προτεραιότητα η ενεργειακή αναβάθμιση σε 28 γήπεδα σε όλη την Επικράτεια

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΑ ΑΘΛ. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣΑξιοποίηση των 58 προτάσεων από την Εθνικής Αρχή Διαφάνειας
Υπουργικές αποφάσεις για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση
Χρηματοδότηση από τους Δήμους μόνο σε Πιστοποιημένα Σωματεία
Αναμόρφωση των κριτηρίων του Χίλωνα – Ένταξη της νησιωτικότητας και της συνέπειας στα κριτήριά του
Αύξηση κατά 11 εκατ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό των ΕΑΚ – Χίλωνας 17 εκ. ευρώ στις Ομοσπονδίες – Στοίχημα 64 εκατ. ευρώ

4.Άθληση για ΌλουςΝέο πλαίσιο Άθλησης για Όλους
Sportspass
Συνεργασία με ΚΕΔΕ για περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος Άθλησης για Όλους

5.Σχολικός και Πανεπιστημιακός ΑθλητισμόςΑναπτυξιακό Πρόγραμμα Σχολικού Αθλητισμού με την υποστήριξη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής
Επέκταση Σχολικών Πρωταθλημάτων στα Γυμνάσια
Ίδρυση δύο πιλοτικών Αθλητικών Σχολείων
Υπεύθυνος Σχολών Πανεπιστημιακού Αθλητισμού
Επιδίωξη για αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία

6.Καταπολέμηση φαινομένων βίας και χειραγώγησηςΕνδυνάμωση και αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου
Ενίσχυση και Εξειδίκευση του πλαισίου λειτουργίας της ΔΕΑΒ
Εφαρμογή προβλέψεων της σύμβασης Saint Denis για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού
Ανάπτυξη Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων και εξασφάλιση ελέγχου της νομιμότητας των εκλογικών διαδικασιών, της σύνθεσης του ΔΣ της Λέσχης και του Μητρώου των μελών της
Σύσταση και Λειτουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεσχών Φιλάθλων
Εμπέδωση της αθλητικής ακεραιότητας μέσω της Πλατφόρμας «ΕΠΑΘΛΑ» σε εφαρμογή της συνθήκης Macolin.

7.Ανάπτυξη του Αθλητισμού με κριτήρια

Πλήρης καταγραφή αθλητικών εγκαταστάσεων στο «e-kouros» με την συνεργασία των Δήμων
Χωροταξικός σχεδιασμός στην ανάπτυξη των Αθλητικών Εγκαταστάσεων με κριτήρια βιωσιμότητας και σκοπιμότητας
Ισχυρά αθλητικά σωματεία – Ούτε ένα αθλητικό σωματείο χωρίς αθλητική αναγνώριση
Προγραμματική συνεργασία με Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Ολοκλήρωση μελέτης του εντός α’ τριμήνου 2024.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: «Το έργο το οποίο καλούμαστε να επιτελέσουμε υπό τις κατευθύνσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού είναι πολύ σημαντικό.
Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν σε αυτήν την Ημερίδα Διαλόγου είναι ουσιαστικά, η κωδικοποίηση και η απλούστευση παραδείγματος χάριν της νομοθεσίας είναι μία οριζόντια ανάγκη του κράτους.
Καλούμαστε λοιπόν να φέρουμε τους Νόμους, που είναι το «λογισμικό» της Δημοκρατίας στο σήμερα. Και αυτό είναι κάτι που θα επιτευχθεί με Διάλογο και με Συνέργεια.
Έχει ήδη γίνει μία εξαιρετική δουλειά με τα Μητρώα, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να έχουμε μετρήσιμα μεγέθη για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις.
Ειδικά για τα ψηφιακά συστήματα, για τα οποία ξέρετε ότι έχω μία ιδιαίτερη αγάπη, θα έλεγα ότι αξίζει κανείς να δει με προσοχή τη δουλειά που έχει αναπτύξει ο κ. Βρούτσης και η ομάδα του, στην κατεύθυνση μίας συμπαγούς στρατηγικής, που επιτελείται εδώ στο Υπουργείο μας και στον τομέα του Αθλητισμού».

Στην τοποθέτησή του ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σχετικά με όσα σχεδιάζονται τους τελευταίους 4 μήνες στο Υπουργείο Αθλητισμού, επισήμανε:

«Χρειαζόμαστε σίγουρα τη συνεργασία των διοικήσεων των ΕΑΚ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να προχωρήσουμε άμεσα στην ανανέωση, βελτιστοποίηση και στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπαίνουμε σε μια Ολυμπιακή χρονιά και είναι χρέος μας να κάνουμε τα πάντα ώστε να εξασφαλίσουμε και τους πόρους και τις συνθήκες προετοιμασίας όλων των ομάδων, κυρίως της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής ομάδας. Σε αυτόν τον αγώνα του εκσυγχρονισμού του αθλητισμού μας, είμαστε συμπαίκτες και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία».


Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,108,Αποτελέσματα Αγώνων,79,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,402,Ελλάδα,692,Ελληνικό Πρωτάθλημα,147,Επιχορηγήσεις,16,Ιατρική στήλη - Διατροφή,84,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,164,Νέα,101,Νέα στον Κόσμο,262,Νext Εvents,3,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,23,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,24,info,5,Olympic Games,10,Para-taekwondo,32,podcast,8,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Έρχεται τεράστια μεταρρύθμιση με το «e-Kouros». Και όποιος αντέξει !!
Έρχεται τεράστια μεταρρύθμιση με το «e-Kouros». Και όποιος αντέξει !!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrKcoyjGUu_nR9eI5t9sb2no_I9EYpLSmL26hqKjkVSXNtCnXjir3e816JDR_AD_UUrTfe0GYJ4SDkLTUA_I4oiFNCwBTq8TNvkIvLyU7K9IHIZ1wXW2AWX3M-lhfXt0PRtze198tlO56-xjcsw1U2plzO-pJl4f33AyqpS-WTnwHTs8m91Cdxp4GkNXkJ/w640-h426/photo1a_24-11-23.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrKcoyjGUu_nR9eI5t9sb2no_I9EYpLSmL26hqKjkVSXNtCnXjir3e816JDR_AD_UUrTfe0GYJ4SDkLTUA_I4oiFNCwBTq8TNvkIvLyU7K9IHIZ1wXW2AWX3M-lhfXt0PRtze198tlO56-xjcsw1U2plzO-pJl4f33AyqpS-WTnwHTs8m91Cdxp4GkNXkJ/s72-w640-c-h426/photo1a_24-11-23.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2023/12/e-kouros.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2023/12/e-kouros.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content