Τροποποιήσεις του Αθλητικού Νόμου(Μέρος 1ο)

Δημοσιεύτηκε προς διαβούλευση η τροποποίηση του Αθλητικού Νόμου, το tkdgr σας προτείνει να εστιάσετε στις παρακάτω αλλαγές: Τροποποίη...



Δημοσιεύτηκε προς διαβούλευση η τροποποίηση του Αθλητικού Νόμου, το tkdgr σας προτείνει να εστιάσετε στις παρακάτω αλλαγές:

Τροποποίηση άρθρου 23 ν. 2725/1999

Υφυπουργός αθλητισμού κ. Βασιλειάδης

Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο καταστατικό της κάθε αθλητικής ομοσπονδίας, εναλλακτικά ως εξής:

α) ενιαίο ψηφοδέλτιο  και εκλογή των μελών των οργάνων κατά τη σειρά των σταυρών προτίμησης που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι. Στην περίπτωση αυτή, το ανώτατο όριο σταυροδοσίας είναι το 30 % των θέσεων εκλογής και, αν προκύπτει δεκαδικός αριθμός, αυτός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και πάνω. Ο αριθμός των υποψήφιων από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 του συνολικού αριθμού των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο.

β)  σύστημα των συνδυασμών και ανώτατο όριο σταυροδοσίας ίσο με το 30 % των θέσεων εκλογής, τυχόν κλάσματος προκύπτοντος στρογγυλοποιούμενο κατά τα ανωτέρω. Το καταστατικό μπορεί να ορίζει ελάχιστο αριθμό υποψηφίων κάθε συνδυασμού. Ο αριθμός των υποψήφιων κάθε συνδυασμού από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 του συνολικού αριθμού των υποψηφίων του συνδυασμού. Επιτυχών θεωρείται ο συνδυασμός που συγκέντρωσε τη σχετική έστω πλειοψηφία του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων, στα οποία δεν προσμετρούνται τα λευκά.
  • Αν ο επιτυχών συνδυασμός πλειοψήφησε με ποσοστό ίσο ή άνω του 50 % συν ένα (1)του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων, οι θέσεις εκλογής κατανέμονται αναλογικά μεταξύ όλων των συνδυασμών που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες.
  • Αν ο επιτυχών συνδυασμός πλειοψήφησε με ποσοστό κάτω του 50 % συν ένα (1) των εγκύρων ψηφοδελτίων, τότε ο συνδυασμός αυτός καταλαμβάνει το ήμισυ (50 %) πλέον μία (1) των θέσεων εκλογής και τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν οι υπόλοιποι συνδυασμοί, ανάλογα με τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβε καθένας από αυτούς. Τις θέσεις που κατέλαβε κάθε συνδυασμός καταλαμβάνουν οι υποψήφιοί του, που συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Το καταστατικό μπορεί να προβλέπει εφαρμογή του συστήματος απλής αναλογικής και στην παρούσα περίπτωση.
  • Πρόεδρος του δ.σ. ανακηρύσσεται ο επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού, αν και εφόσον πλειοψήφησε με ποσοστό ίσο ή άνω του 50 % συν ένα (1) των εγκύρων ψηφοδελτίων. Αν ο επιτυχών συνδυασμός πλειοψήφησε με μικρότερο ποσοστό, ο Πρόεδρος εκλέγεται, με απόλυτη πλειοψηφία, από το σύνολο των εκλεγέντων μελών, κατά την πρώτη συνεδρίασή τους με σκοπό τη συγκρότησή τους σε σώμα.
Στις συνεδριάσεις των γενικών συνελεύσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, παρίστανται και ψηφίζουν αυτοπροσώπως τα πρόσωπα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου και του καταστατικού, απαγορευμένης ρητά της δι’ αντιπροσώπου ή πληρεξουσίου συμμετοχής.

Οι αρχαιρεσίες για τα όργανα των αθλητικών ομοσπονδιών διεξάγονται από τριμελή εφορευτική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει υποχρεωτικά δικαστικός αντιπρόσωπος. Δικαστικός αντιπρόσωπος ορίζεται δικηγόρος διορισμένος στον Άρειο Πάγο, ο οποίος ορίζεται από το Δικηγορικό Σύλλογο της έδρας της ομοσπονδίας. Τα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής εκλέγονται από το σώμα της γενικής συνέλευσης.

Στην παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής :
«Ποσοστό τουλάχιστον 1/3 του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου κάθε αθλητικής ομοσπονδίας καταλαμβάνουν υποψήφιοι του ενός από τα δύο φύλα.»

Στο άρθρο 22 του ν. 2725/1999, μετά την παρ. 6, προστίθεται παρ. 7 ως εξής :
«7. Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας του δ.σ. εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας είναι επανεκλέξιμοι για μέχρι δύο (2) διαδοχικές ή τέσσερις (4) συνολικά θητείες, πλήρεις ή μη.

Προσοχή: Για τον υπολογισμό του ανώτατου ορίου συνολικής θητείας των παραπάνω μελών του δ.σ. δε λαμβάνονται υπόψη θητείες που ξεκίνησαν πριν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.»
                                                    
Μην Χάσετε το δεύτερο μέρος με τις αλλαγές στους προπονητές..

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,691,Ελληνικό Πρωτάθλημα,144,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,91,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,7,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,23,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Τροποποιήσεις του Αθλητικού Νόμου(Μέρος 1ο)
Τροποποιήσεις του Αθλητικού Νόμου(Μέρος 1ο)
https://3.bp.blogspot.com/-c_MGC-j5RDg/W_whe9WNTAI/AAAAAAAAPhE/z75iSgkyzVguDzRtrkK_t_MFPs6HJyzbQCLcBGAs/s640/bouli-1021-1021x576.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-c_MGC-j5RDg/W_whe9WNTAI/AAAAAAAAPhE/z75iSgkyzVguDzRtrkK_t_MFPs6HJyzbQCLcBGAs/s72-c/bouli-1021-1021x576.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2018/11/1.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2018/11/1.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content