Οι βασικοί άξονες για τον Αθλητισμό

Ο Υφυπουργός κ. Σταύρος Κοντονής Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2015 «Στη σύσκεψη των Υπουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας κα...

Ο Υφυπουργός κ. Σταύρος Κοντονής


Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2015


«Στη σύσκεψη των Υπουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής περιέγραψε τους βασικούς άξονες που θα κινηθεί στον χώρο του Αθλητισμού.

Μέλημά μας είναι να μπει φρένο στην πορεία κατάρρευσης του αθλητισμού που έχει ξεκινήσει και συντελείται εδώ και καιρό από τις έως τώρα ασκούμενες πολιτικές με στόχο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες στήριξης τριών βασικών πυλώνων: 


1) της φυσικής αγωγής στην εκπαιδευτική διαδικασία. 
2) των δραστηριοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον «αθλητισμό για όλους». 
3) των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, το κύτταρο πάνω στο οποίο έχει δομηθεί διαχρονικά ο αθλητισμός στην Ελλάδα.

Άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις

1. Συγκρότηση ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων που θα αφορά το σύνολο των σωματείων και των αθλητικών ομοσπονδιών, προκειμένου να έχουμε μια πλήρη και σαφή εικόνα των συλλόγων και των ομοσπονδιών. Επιπλέον, σκοπεύουμε να αποσαφηνίσουμε και να απλοποιήσουμε τον τρόπο και τους όρους που θα χρηματοδοτείται το σύνολο των αθλητικών φορέων και συλλόγων. Σε αυτό το πλαίσιο, θα διενεργηθεί άμεσα διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος όλων των εποπτευόμενων φορέων και των Εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών. 
2. Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης, μέσω μιας «ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ». 
3. Σταθερή ετήσια χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προϋπολογισμού. 
4. Επαναχάραξη της φορολογικής πολιτικής στο χώρο των υπηρεσιών αθλητισμού και αθλητικού θεάματος, με τη θέσπιση καθεστώτος ανταποδοτικότητας και καθορισμού κινήτρων. 
5. Θέσπιση αυτοτελούς κονδυλίου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό και σταθερή ετήσια χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων. Πρόθεση του υπουργείου είναι η θέσπιση συγκεκριμένου ποσοστού 0,001% από τον τζίρο κάθε είδους στοιχηματικής πράξης που έχει σχέση με αθλητική εκδήλωση, θα είναι ένα από τα πρώτα μας μέτρα. 
6. Κατηγοριοποίηση των αθλητικών υποδομών και εξυπηρέτηση των αναγκών από ενιαίο σύστημα προμηθειών.
7. Σταθερή χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προγραμμάτων για την ενεργειακή αυτοτέλεια των εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να καταστούν οικονομικά βιώσιμες. Η σημερινή κατάσταση με γήπεδα και κολυμβητήρια χωρίς ούτε ηλιακό θερμοσίφωνα στη χώρα με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, με αιολικό και υδάτινο δυναμικό, με δυνατότητα γεωθερμίας κλπ, πρέπει να αλλάξει. 
8. Καταργείται η υποχρέωση των αθλητικών σωματείων να μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες και δίνεται θεσμικά η δυνατότητα επιλογής από την γενική συνέλευση των μελών, ποια νομική μορφή θα αποκτούν για να συμμετέχουν στις ανώτερες διοργανώσεις, είτε ως αθλητικό σωματείο με τμήμα αμειβόμενων αθλητών, είτε ως εταιρεία λαϊκής βάσης, είτε ως εταιρεία. 

9. Το Ντόπινγκ αποτελεί μία μάστιγα για τον αθλητισμό, εξίσου σοβαρή με τη βία. Αφορά πάνω από όλα την υγεία των αθλητών και δευτερευόντως την αξιοπιστία των αθλητικών διοργανώσεων.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος του ντόπινγκ απαιτεί πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στον τομέα της πρόληψης και της επιμόρφωσης και παρά το γεγονός ότι η χώρα θεσμικά έχει κάνει βήματα προόδου, έχει εναρμονισθεί με τον κώδικα της WADA και τον έχει ενσωματώσει στο εθνικό αθλητικό νομοθετικό πλαίσιο, υπάρχουν σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα ελέγχου, είτε τακτικού είτε αιφνιδιαστικού. Την περασμένη περίοδο μάλιστα το εργαστήριο αντιντόπινγκ κινδύνευσε να χάσει την διεθνή πιστοποίησή του, λόγω της οικονομικής ασφυξίας και των οργανωτικών προβλημάτων. 


Θα ενημερώσουμε και επισήμως όλους τους φορείς ότι δεν θα αναγνωρισθεί κανένα πρωτάθλημα και κανένα αγωνιστικό αποτέλεσμα εάν δεν λάβουν τα μέτρα που τους αναλογούν και δεν τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Ομοσπονδίες που δεν έχουν φροντίσει να περάσουν οι αθλητές από έλεγχο δεν πρόκειται να εκπροσωπήσουν τη χώρα σε καμιά διεθνή διοργάνωση. Επιπλέον από εδώ και στο εξής, το ποσό του προϋπολογισμού των αθλητικών ομοσπονδιών που αντιστοιχεί στα έξοδα αντιντόπινγκ θα εντάσσεται σε ειδικό κωδικό ώστε να φτάνει στους δικαιούχους.

Σε ότι δε αφορά την πολιτεία, οφείλουμε να υποστηρίξουμε τον θεσμό του αντιντόπινγκ, οικονομικά, τεχνικά, οργανωτικά, να υποστηρίξουμε τους δειγματολήπτες και το επιστημονικό προσωπικό που ασχολείται με αυτή τη σοβαρή υπόθεση, και να διαμορφώσουμε ένα καθαρό πλαίσιο με σαφείς όρους και κανόνες για όσους συμμετέχουν στο δυναμικό του ΕΣΚΑΝ.

Επιπλέον, θα υπάρξει αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ, ο οποίος από την περασμένη κυβέρνηση μειώθηκε από 200 χιλιάδες ευρώ το 2014, σε 50 χιλιάδες ευρώ για το 2015».

Σχόλια

BLOGGER: 1
  1. Σε αυτό το πλαίσιο, θα διενεργηθεί άμεσα διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος όλων των εποπτευόμενων φορέων και των Εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών......... Ω ρε γλέντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Οι βασικοί άξονες για τον Αθλητισμό
Οι βασικοί άξονες για τον Αθλητισμό
http://1.bp.blogspot.com/-q4EdeMog82Y/VMeyXCuuIxI/AAAAAAAAH8M/MQxOkF4bNeA/s1600/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF%2B%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-q4EdeMog82Y/VMeyXCuuIxI/AAAAAAAAH8M/MQxOkF4bNeA/s72-c/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF%2B%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2015/02/blog-post_13.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2015/02/blog-post_13.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content