Συναίνεση και κοινή δράση για την ανάπτυξη.

«Παρεμβάσεις»  taekwondo greece group Η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας αναπόφευκτα έχει επηρεάσει και όλες τις κοινωνικές...


«Παρεμβάσεις»  taekwondo greece group

Η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας αναπόφευκτα έχει επηρεάσει και όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες των πολιτών, η δυσκολία χτυπάει την πόρτα μας περιορίζοντας πρακτικές και επιλογές ανάπτυξης. Αυτή την ώρα επιβάλλεται οι επικεφαλής του Αθλήματος να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους και να αγκαλιάσουν σωματεία και προπονητές χωρίς εξαιρέσεις, οι επιλογές των αποκλεισμών πρέπει να αποφεύγονται καθώς δεν έχει να προσφέρει σε κανένα. Συμμετοχή από όλους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσφορά σε όλους , αυτός είναι ο στόχος και αυτή άλλωστε είναι η ουσιώδης αποστολή μιας ένωσης νομικών προσώπων όπως η ΕΛ.Ο.Τ.
Η δική μας πρόθεση με αυτήν την παρέμβαση είναι να προχωρήσουμε τώρα, χωρίς αναβολές, χωρίς παρεμβάσεις και διλήμματα, χωρίς εξαναγκασμούς από εξωτερικούς παράγοντες. Ως αρχή προτείνουμε, οι έχοντες την δυνατότητα των αποφάσεων να προχωρήσουν σε μια επιχείρηση προσέγγισης, με την οργάνωση συναντήσεων με εκπροσώπους και προπονητές των σωματείων σε ξεχωριστά γκρουπ (των 40 ή 50 μελών), ανάλογα και με την γεωγραφική περιοχή, όπου θα γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τους στόχους τις προτεραιότητες, τις ανάγκες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του Ελληνικού Ταεκβοντό.
Κάποιοι θεσμοί, για παράδειγμα αυτοί που αφορούν την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, μπορούν άμεσα εδώ και τώρα να προχωρήσουν, ενδεικτικά αναφέρονται :

1.- Η πλήρης και απόλυτη εφαρμογή, σε όλες ανεξαιρέτως τις διοργανώσεις της ΕΛ.Ο.Τ. αλλά και των Ενώσεων, του συστήματος διεξαγωγής των αγώνων που εφαρμόζεται από τη WTF ( ηλεκτρ. θώρακες, επανάληψη βίντεο, κάρτα ενστάσεων, ηλεκτρονική δήλωση και κλήρωση, δημοσίευση της κλήρωσης και των αποτελεσμάτων, κλπ.). Σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον ανάπτυξης του Αθλήματος, η διεξαγωγή Πανελλήνιας Διοργάνωσης ( Κύπελλο) χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα θεωρούμε ότι αδικεί το Ελληνικό Ταεκβοντό και τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

2.- Η επιλογή των διαιτητών να γίνεται σε εθνικό επίπεδο με προκαθορισμένους κανόνες και προσόντα που θα θεσπιστούν και θα γνωστοποιηθούν από την Ομοσπονδία  σε όλα τα σωματεία. Επιβάλλεται η θεσμοθέτηση ανεξάρτητης και αυτόνομης διοίκησης των διαιτητών ταεκβοντό, χωρίς την παρέμβαση της Ομοσπονδίας ή των Ενώσεων, που θα προέρχεται από το σώμα των διαιτητών με εκλογική διαδικασία . (π.χ Ίδρυση και λειτουργία Πανελληνίου Συνδέσμου Διαιτητών) Απαιτείτε η λειτουργία μόνιμης επιτροπής αξιολόγησης και βαθμολόγησης διαιτητών, με αρμοδιότητες στον καθορισμό προγραμμάτων εκπαίδευσης - επιμόρφωσης, που θα ασκεί εποπτεία κατά την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και θα έχει την εξουσία επιβολής κυρώσεων όπως τον προσωρινό ή μόνιμο αποκλεισμό διαιτητών από τα πρωταθλήματα.
Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό μέσα στην κοινότητα του αθλήματος, υπάρχουν οι άξιοι για να προχωρήσουμε, είναι θέμα προθέσεων και μόνο, εάν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε θεσμούς να υποστηρίζουν το αίσθημα  δικαιοσύνης που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κοινής δράσης. Αναμένουμε και ελπίζουμε η νέα χρονιά 2014 να συνοδεύεται από νέες πρωτοβουλίες, οι θριαμβολογίες ή οι μηδενιστικές προσεγγίσεις πρέπει να παραμερίσουν παραχωρώντας την θέση τους στην συναίνεση και την κοινή δράση για την ανάπτυξη του Αθλήματος. 

Το blog δεσμεύεται να δημοσιεύσει τον αντίλογο ή και άλλες προτάσεις για την αξιοκρατία και το δίκαιο. Επικοινωνία: greecegroup@gmail.com

Σχόλια

BLOGGER: 6
  1. Πάρα πολύ ωραία όλα αυτά. Αλλά ποιοι είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτροπη βσθμολογησης διαιτητών. πριν το πεις, το σκέφτηκες πρώτα; απο ποιους ανθρώπους θα αποτελείται αυτη η επιτροπή; και κατι ακόμα. λες για αυτόνομη διοικηση των διαιτητων και για δημιουργία συνδέσμου. και ποιος σου είπε οτι θα αλλάξει κάτι με αυτο; η λύση ειναι μια. Εσυ κυριε προπονητα, εσυ, εσυ κ εσυ, απαγορεύεται να έχεις διαιτητες στο σώμα των διαιτητών. γιατι; Ξέρεις γιατι. Κόβεις το κεφάλι απο την ρίζα κ τελειωνεις. Δεν κόβεις το κεφάλι κ φυτρώνουν αλλα δυο κεφάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν εχει σημασια ποιοι ειναι αυτοι που τα γραφουν σημασια εχει οτι λενε καποια σωστα πραγματα οχι ομως αγνωστα. Μην ειμαστε αρνητικοι κι ας γινει η προσπαθεια .κακο δεν ειναι. εγω το μονο που θελω να προσθεσω σ αυτα που λενε ειναι οτι οι γονεις πρεπει να προσεχθουν ιδιαιτερα γιατι χωρις αυτους το αθλημα θα πατωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και επειτα ηρθε το πρωι
    ξυπνησαμε
    και ειδαμε πως ολα αυτα τα ομορφα
    πραγματακια ηταν ενα ομορφο
    ΟΝΕΙΡΟ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [Nα επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους και να αγκαλιάσουν σωματεία και προπονητές]
    ολα σωστα και μπραβο απλα να συμπληρώσω και εγω μιας και συνέχεια ξεναμε το βασικο παραγοντα για να γινουν ολα αυτα ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΆΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ εκτος απο τους συλλογους και προπονητές !!! Ευχομαι το 2014 να γινουν τα βασικα [1]3 γυρους εστω και 1,30 λεπτο σε καθε παιχνίδι [2]καρτες [3]ηλεκτρονικούς θωρακες!!
    τα παιδιά και γονεις εχουν αγκαλιάσει το αθλημα και αυτο φαίνεται απο τις συμμέτοχες σε [1]διασυλλογικο χαλκιδα ]2
    πρωτάθλημα Γιάννενα [3] κυπελο Αθηνα !!
    Ασχοληθείτε γιατι ειναι πολυ ευκολο σε αυτην την εποχη που ήμαστε απο 2000 ατομα συμμετοχή να παμε στα 200 ατομα!! μιας και ο ελληνας βαρέθηκε να ακουει τα θα θα και ακομα να δινουν λεφτα με κριτήριά οσα αρπαξουμε και με παροχες που θα θα θα θα οπως στο εξωτερικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνούμε με όλες τις προτάσεις του greece-group.
    Προτείνουμε σε όλους τους φίλους είτε είναι παράγοντες-γονείς-επαγγελματίες και αθλητές να γράψουν τις δικές τους προτάσεις χωρίς ανωνυμία.
    Είναι σίγουρο ότι θα διαβαστούν και θα σχολιαστούν από όσους ενδιαφέρονται για το άθλημα.
    Όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε τα στραβά.
    Η καταστροφολογία όμως δεν ωφελεί.
    Συνεχίζοντας προτείνουμε τα εξής:
    Περισσότερα κίνητρα για τους διαιτητές.(αν μη τι άλλο,τραβάνε το ζόρι τους.δεν είναι εύκολο να δουλεύεις με πλήρη συγκέντρωση 16 ώρες)
    Προσέλκυση περισσότερων παλαίμαχων αθλητών στη διαιτησία.
    Περισσότερες συναντήσεις αγωνιστικού περιεχομένου για τις μικρές ηλικίες,παίδες-παμπαίδες.
    Εκεί είναι το μέλλον και η προοπτική.
    Εκεί βασίζεται η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη όλων των Συλλόγων.
    Ας μην γκρινιάζουμε με εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ του Φαλήρου της ΕΤΑΝΕ,είναι γιορτή,χαρά και κίνητρο για τα παιδάκια,αυτό το διπλωματάκι συμμετοχής που θα πάρουν , είναι σίγουρο οτι την επόμενη μέρα θα τα ξαναφέρει στο γυμναστήριο.
    Σίγουρα τα έξοδα είναι μεγάλο πρόβλημα,αλλά τι γίνεται δωρεάν σήμερα?
    Ακόμα,προτείνουμε την πρόκριση αθλητών Νότιας-Βόρειας Ελλάδας για τα μεγάλα πρωταθλήματα,θεωρούμε ότι θα φέρει καλύτερη ποιότητα αθλητών σε πιο οργανωμένες συναντήσεις,πιο θεαματικούς αγώνες,με καλύτερη διαιτησία και μεγαλύτερη προβολή στο άθλημα.
    Προτείνουμε,την αδειοδότηση τοπικών αθλητικών συναντήσεων,με οποιαδήποτε ονομασία ή μορφή (επίδειξη,εκδήλωση προβολής και προώθησης,προσέλκυση νέων αθλητών κλπ,)με την πρωτοβουλία Αθλητικών Συλλόγων.Ας βγάλουμε τις προϋποθέσεις και το νομικό πλαίσιο που πρέπει να ακολουθείται
    όχι βέβαια αυτό το απαγορευτικό που ισχύει σήμερα,και ας αφήσουμε τους Συλλόγους να δουλέψουν και να πρωτοτυπήσουν.
    Έτσι θα μείνουν τα παιδιά και στο ταεκβοντό και στον αθλητισμό.
    Όποιος αναγνώστης είναι προπονητής,θα συμφωνήσει στο ότι η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η συνεχόμενη δημιουργία κινήτρων για των αθλητή και να παραμείνει στο ταεκβοντό αλλά και να πρωταγωνιστήσει.
    Αυτά τα λίγα για σήμερα με επιφύλαξη για νέες τοποθετήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Συναίνεση και κοινή δράση για την ανάπτυξη.
Συναίνεση και κοινή δράση για την ανάπτυξη.
http://1.bp.blogspot.com/-OQVTwzw6djA/UtZRo7TmcUI/AAAAAAAAF68/tbblXiHy2JE/s1600/images.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-OQVTwzw6djA/UtZRo7TmcUI/AAAAAAAAF68/tbblXiHy2JE/s72-c/images.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2014/01/blog-post_15.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2014/01/blog-post_15.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content